Imao sam samo CD-pisač i dobio sam DVD-ROM i postavio sam ga na komp (nisam vadio pisač) i sada, može da čita CD-eve, ali ne može DVD-eve, može li mi neko pomoći??
Hvala!!
DVD-ROM
Moderator: Benq
-
shin
Da si ga pogresno skopcao ne bi nista citao, ovko ako cita samo jedne medije imas velike sanse da je pokvaren ili si dobio obicni cd rom.
Naime kad laser oslabi slabije cita medije, tako da cita cd medije a nece dvd medije jer je dvd zraka mnogo precinija naspram cd.
Ako nece da procita pet tipova dvd medija onda je pokvaren.
Naime kad laser oslabi slabije cita medije, tako da cita cd medije a nece dvd medije jer je dvd zraka mnogo precinija naspram cd.
Ako nece da procita pet tipova dvd medija onda je pokvaren.
-
The Realist
Ma, kažu da se nešto mora zamijeniti, jedni mi govore hardverski (neki džekovi), ali to nisam našao, dok sam softverski probao, ali nisam uspio, jer nisam baš bio siguran šta radim, ali uglavnom, kažu da ima rješenje, samo se radi o tim prebacivanjima (softverskim, ili hardverskim, pojma nemam
)!!
-
The Realist
Aha, ništa onda, valja novi nabaviti, jer ovajs amo prepozna da je nešto unutra, ali dalje ništa, samo mi komp zablokira (kada je DVD u pitanju)!!
THX anyway
THX anyway
-
The Realist
Evo, pogledao sam, model je Samsung DS-612 i radi se o tome da XP ne prepoznaje taj model, tj. samo ga kao CD-rom prepoznaje i trebaju neki driveri, ili nešto slično, da bi radilo, ali nisam skontao šta tačno uraditi, jer se ne razumijem toliko u to, ako iko zna, slobodno neka javi, ako Bog da
:)!!