Zna li neko u cemu je problem??? probao sam sve kombinacije master i slave i iskljucivao bosnian regional setings ali nece..
DVD pisač problem
Moderator: Benq
-
neki
#1 DVD pisač problem
Kupio sam dvd pisac Pioneer medjutim kad ga skopcam i ukljucim komp u windowsu mi stalno stoji ona ikona instaling new hardware i da je prepoznao novi cd rom uredjaj. kad ubacim cd uredno ga prepozna medjutim ako je dvd u njemu samo kaze da nema komunikacije sa drajvom..
Zna li neko u cemu je problem??? probao sam sve kombinacije master i slave i iskljucivao bosnian regional setings ali nece..
-
underground
Ma jednostavno nekad sistem zakoci kad se ubaci novi uredjaj a pogotovo optika. Rjesenje je reinstalacija sistema sa tim uredjajem vec prikljucenim. Bar je meni tako proradilo. 
Last edited by underground on 15/07/2006 01:48, edited 1 time in total.
- Qler
ama ljudi sta vam je ovo je jedno milioniti put da na ovom forumu objasnjavam... SVE REGIONAL SETTINGS promijenite sa Bosna na Cro ili neki drugi.... i problem rijesen. kad instalira hardware mozete vratiti. inace kod SP2 bosna pravi problem prilikom instaliranja dosta hardware-a! kakav format kakvi bakraci.... samo promijeni to i bit ce sve OK.
-
neki
Da si malo bolje procitao vidio bi da sam napisao da sam i to radio ali nije rijesilo problem..inace download najnovijih zakrpa za win rjesava problem sa bosnian regional setings..makar je kod mene tako..inace kod SP2 bosna pravi problem prilikom instaliranja dosta hardware-a! kakav format kakvi bakraci.... samo promijeni to i bit ce sve OK.
A problem je rijesen formatom
-
underground
Trebao bi malo bolje procitati sta je rekao pokretac teme prije nego pocnes pametovati.Qler wrote:ama ljudi sta vam je ovo je jedno milioniti put da na ovom forumu objasnjavam... SVE REGIONAL SETTINGS promijenite sa Bosna na Cro ili neki drugi.... i problem rijesen. kad instalira hardware mozete vratiti. inace kod SP2 bosna pravi problem prilikom instaliranja dosta hardware-a! kakav format kakvi bakraci.... samo promijeni to i bit ce sve OK.
-
Diamond73
Mozda flashovanje pomogne ?
jedino mi to pada na pamet,mada bi trebao biti slave,a ako flashujes,obavezno backup starog firmware-a,safe mod,iskljucivanje sve sa sekundarne grane,dvd na sekundarnu kao master i lagano.
Ima verovatno na netu i neki program za vracanje starog FW-a,ja imam nec pa nisam trazio,postoji za pionir sigurno.
Mozda da pokusas pre toga sa reinstalacijom sistema ili da se ne mucis,pokusaj da ga jednostavno reklamiras u prodavnici,pa nek se oni malo muce,to im je posao.
jedino mi to pada na pamet,mada bi trebao biti slave,a ako flashujes,obavezno backup starog firmware-a,safe mod,iskljucivanje sve sa sekundarne grane,dvd na sekundarnu kao master i lagano.
Ima verovatno na netu i neki program za vracanje starog FW-a,ja imam nec pa nisam trazio,postoji za pionir sigurno.
Mozda da pokusas pre toga sa reinstalacijom sistema ili da se ne mucis,pokusaj da ga jednostavno reklamiras u prodavnici,pa nek se oni malo muce,to im je posao.