dvaput skinut iznos sa kartice

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

addy_sa

#1 dvaput skinut iznos sa kartice

Post by addy_sa »

Znaci,

cuo sam da se svasta desava sa karticama, ali ovo je prevrsilo svaku mjeru!
U subotu sam platio racun Visa Electron karticom UniCredit banke i kada je radnica prvi put "provukla" karticu dugo smo cekali na odgovor aparata i onda je izbacio "komunikacijska greska pokusajte ponovo", ona je opet provukla karticu i tada je transakcija prosla i ja sam potpisao taj izvod a ovaj prvi sacuvao (srecom).
Odem na bankomat da dignem novac i na izvodu vidim da mi fali duplo onoliko koliko sam maloprije platio !!
Vikend bio, banka ne radi poslije 13, zovi na sve brojeve, nigdje nikog.
Danas odem u banku, tamo me tereti za taj dupli iznos na kartici..
I onda procedura kao da sam ja nesto zeznuo a ne oni..te javi ovo, iskopiraj ono..cekao sam sat, guzvu i red penzionera da ne spominjem kao i kasnjenje na posao..
Da li je neophodno da se covjek toliko maltretira za svoj novac koji je zbog njihovog sistema skinut?
Da li se jos nekome desilo nesto slicno?
napisao sam reklamaciju i prilozio dokaze i sad cekam odgovor..
malo je rec da sam bijesan..
Veliki iznos je u pitanju i zato sam se iznervirao maksimalno..
Dodje mi da vise nikad ne placam nista karticom..ali nosati sa sobom kes nije takodje rjesenje :sad:
čičamiča

#2 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

Desi se ponekad.
Naravno da si frustriran.
Napiši reklamaciju i biće ti uredno vraćen novac.
Dogodilo mi se jedanput.

BTW idi popodne u banku kada penzioneri spavaju :)
weed

#3 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by weed »

I meni se to jednom desilo dok sam imao kreditnu karticu Raiffeisen banke... problem kod mene je bio taj sto sam to skontao tek kad mi je stigao izvod iz banke na kraju mjeseca i nisam sacuvao potvrdu... iznos nije bio veliki (negdje oko 40-ak KM), pa i nisam ganjao da mi vrate, a ne vjerujem da bi mi i vratili...
čičamiča

#4 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

Joj što sereš.
Pato je jednostavan proces.
Reklamacija, i lova je tu...
Namoj te pričati priče o stvarimao kojima pojma nemate.
addy_sa

#5 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by addy_sa »

čičamiča wrote:Joj što sereš.
mozda i nemam pojma o bankama, karticama i sl., zavrsio sam nesto drugo, ali znam toliko da me ne moze niko zezati za moj novac, skidati i slicno, zbog opterecenosti ili greske u sistemu !!
to sto sam dva dana nasekiran meni nista ne moze kompenzirati..
a tebi bi ko bilo svejedno jel da ti fali 850.50 KM na kartici??
daj molim te..

ostalima hvala na komentarima, nekako mi lakse..
napisacu sta je bilo kada me kontaktiraju povodom moje reklamacije..valjda ce danas jer sutra i prekosutra ne rade a meni pare trebaju
Pasiflora

#6 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Pasiflora »

E pa nije bas tako :x
Ja sam u inostranstvu radila transakciju, pa su mi uredno dva puta skinuli poprilicnu svotu + kursne razlike (za koje su me ODERALI). Lovu su mi vratili, a kursne razlike - pojeo vuk magarca :x :x :x :x :x :x :x
Meshtar

#7 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Meshtar »

addy_sa wrote:
mozda i nemam pojma o bankama, karticama i sl., zavrsio sam nesto drugo, ali znam toliko da me ne moze niko zezati za moj novac, skidati i slicno, zbog opterecenosti ili greske u sistemu !!
daj molim te..

napisacu sta je bilo kada me kontaktiraju povodom moje reklamacije..valjda ce danas jer sutra i prekosutra ne rade a meni pare trebaju

Greške se dešavaju. Problem je što se od svake greške kod nas pravi drama i sapunica od 15 epizoda.
lamija_SA

#8 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by lamija_SA »

addy_sa wrote:
daj molim te..

Ma pusti, ovaj čičamiča je čini se maher za sve! Na svaku temu, svaki njegov dosad komentar je ovako "grandiozan"!
Sretno sa tim povratom, valjda te neće peglati do sljedećeg Bajrama! :-D
Karabaja

#9 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Karabaja »

Men kad legne plata, skinem sve pare sa kartice i sve plaćam u gotovini.... jebeš ti to elektronsko.. nije bosna još za toga :)
Drvosjeca iz Dejcica

#10 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Karabaja wrote:Men kad legne plata, skinem sve pare sa kartice i sve plaćam u gotovini.... jebeš ti to elektronsko.. nije bosna još za toga :)
Nije bas tako, imam poprilicno dugo iskustvo sa placanjem karticama i do sada je sve bilo O.K. Najvaznije je ako transakcija bude odbijena sacuvati odbijenicu jer to umnogome olaksava citav proces zalbe. Problem je sto se kod nas ljudi susrecu sa takvim stvarima prvi put u zivotu pa od obicnog problema naprave zivotnu dramu. Naravno da zaboli kada vidis da su ti na racunu skinuli duplo ali to se svakako da rijesiti. Dakle cuvajte potvrde i kada transakcija uredno prođe, pogotovo odbijenice, ne dozvolite da vam trgovac kopira karticu ili da je nosi negdje gdje je ne vidite, uz karticu obavezno trgovcu dajte i licnu kartu jer time educirate nase trgovce da kod svake transakcije traze validan identifikacioni dokument. Sretno.
atko

#11 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by atko »

Prvo sram te bilo a rjecniku, drugo sram te bilo sto omalovazavas ljude koji pricaju o konkretnim dogadjajima zbog kojih su se morali maltretirati :shock:

Prije nekoliko dana, krenem na posao sa djevojkom, ona na dobrinji izleti da uzme 100KM na bankomatu, hypo. Cvrc vidim ja ona ljuto pokupi pare i karticu i potvrdu transakcije i tamo u banku... sta je bilo, umjesto 100 KM bankomat dao 70 KM :-) :shock:
I kao ma sve ce biti u redu, bas sam vas vidio da ste upravo prisli bankomatu, kopirao sluzbenik potvrdu o transakciji, dodjite u drugu smjenu kad sravnimo stanje na bankomatu i vraicemo vam vas novac... dodjes u drug usmjenu... dodjite sutra u prvu ... ova sto radi nije tu.... dodjemo u prvu... kao znate pisacemo mi mail karticnom, da vidimo sta cemo, kao nama se poklapa stanje... mi cemo se zauzeti u vasu korist :x uzme ti tovje pare pa se zauzima u tvoju korist... treba im jos i zahvalnicu dodjeliti :x ... i moja djevojka kaze ... pogledajte moju historiju kao klijenta vase banke... ili cete mi vratiti novac i izviniti se ili cu ja pozatvarati sve racune i prebaciti sva sredstva na druge racune ... napisati mail svim mogucim sefovima banke i sve na internet objaviti ... i kroz par sati zovu... izvinite, znate do nas je 20KM je zalutalo medju novcanice od 50 KM ... sve vam je vraceno bla bla :x :x :x

Sad ce komentari tipa, haj sta se zalis za 30KM, meni bi bilo oforno za taj iznos se zaliti it itd ... izvolite :x
glavutan

#12 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by glavutan »

Bogami, ako on sere, ti si ga maksimalno ulitacio.
Ma cuj mozga iz twilight zone koji konta da on ima veze sa necim.
Kao, izgubljeno vrijeme, zivciranje i steta koju je momak pretrpio jer ukrali su mu pare na koje ce u medjuvremenu dok ih mu ne vrate zaraditi na kamatama i jos treba da im guzu lize za to?
Ziv bio, informisi se malo kako fercera bankarski kriminal pa onda dodi da se pravis pametan.
Trebalo bi tebi dvije iza usiju odvaliti pa da drugi put taj jezik malo pametnije koristis.

Kao drvosjeca npr.
Dakle cuvajte potvrde i kada transakcija uredno prođe, pogotovo odbijenice, ne dozvolite da vam trgovac kopira karticu ili da je nosi negdje gdje je ne vidite, uz karticu obavezno trgovcu dajte i licnu kartu jer time educirate nase trgovce da kod svake transakcije traze validan identifikacioni dokument. Sretno.
Amen!
čičamiča

#13 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

Dobro svi ste pametni i u svojim poslovima nikada negriješite, ako radite uopšte.

Šta se dešava kada VI pogriješite.
Pa sve se da ispraviti.
Ali je bitno dići frku oko svega....
Ja sam nezadovoljan ...bla,bla,bla..

Da malo ppoznajete sistem osim prve nelagode nikada se nebi sekirali ako bankomat "ukrade" novac, ili kartica "prođe" dvaput....

Ali šta bi pisali po forumu da nepravite senzacije od svega.
čičamiča

#14 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

glavutan wrote:
Kao, izgubljeno vrijeme, zivciranje i steta koju je momak pretrpio jer ukrali su mu pare na koje ce u medjuvremenu dok ih mu ne vrate zaraditi na kamatama i jos treba da im guzu lize za to?
Ziv bio, informisi se malo kako fercera bankarski kriminal pa onda dodi da se pravis pametan.
Trebalo bi tebi dvije iza usiju odvaliti pa da drugi put taj jezik malo pametnije koristis.

Kao drvosjeca npr.
Dakle cuvajte potvrde i kada transakcija uredno prođe, pogotovo odbijenice, ne dozvolite da vam trgovac kopira karticu ili da je nosi negdje gdje je ne vidite, uz karticu obavezno trgovcu dajte i licnu kartu jer time educirate nase trgovce da kod svake transakcije traze validan identifikacioni dokument. Sretno.
Amen!
Jezičar - kad si pametan nagradno pitanje?
Ko mu je ukrao novac Banka ili firma u kojoj je plaćao pa mu dvaput provukla karticu.
Novac bi dvaput legao na račun firme.
Judge_Dread

#15 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 13:46, edited 2 times in total.
čičamiča

#16 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

Dečko dobio karticu pa se reklamira.
To je izum star 50 godina FYI.
Duhovni Vođa

#17 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Duhovni Vođa »

moze li meni neko reci jednu stvar-odakle pravo prodavacu na kasi da trazi moju licnu kartu kada koristim karticu za placanje??????' odakle mu pravo da me legitimise?

uzas. pa to je kriza- ne dajite licnu kartu nikome osim policajcu. zna se ko ima pravo da legitimise ljude. :roll: :roll:
Judge_Dread

#18 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 13:46, edited 1 time in total.
Duhovni Vođa

#19 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Duhovni Vođa »

Judge_Dread wrote:
Duhovni Vođa wrote:moze li meni neko reci jednu stvar-odakle pravo prodavacu na kasi da trazi moju licnu kartu kada koristim karticu za placanje??????' odakle mu pravo da me legitimise?
uzas. pa to je kriza- ne dajite licnu kartu nikome osim policajcu. zna se ko ima pravo da legitimise ljude. :roll: :roll:
Ovo je zajebancija post, neka ironija na neki raniji post ???
pls reci da jeste ?
ali ako nije zamisli se u sceni da ti ukradu karticu pa odu nesto kupiti a prodavac ih ne pita za identifikaciju. SIguran sam da onda ne bi pitao ovo ? Mimo ovog postoje i zakonske odredbe koje to regulisu pa se mozes opustiti.
Sta je ba ova tema, za dizadnje drama ????
bez obzira, ima zakon o zastiti licnih podataka. ja jednostavno ne zelim svoju licnu kartu da pokazujem kasirki. ja samo pitam gdje je to zakonsko uporiste prema kojem prodavacica moze legitimisati kupca?
melb26sa

#20 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by melb26sa »

Duhovni Vođa wrote:
Judge_Dread wrote:
Duhovni Vođa wrote:moze li meni neko reci jednu stvar-odakle pravo prodavacu na kasi da trazi moju licnu kartu kada koristim karticu za placanje??????' odakle mu pravo da me legitimise?
Ovo je zajebancija post, neka ironija na neki raniji post ???
pls reci da jeste ?
ali ako nije zamisli se u sceni da ti ukradu karticu pa odu nesto kupiti a prodavac ih ne pita za identifikaciju. SIguran sam da onda ne bi pitao ovo ? Mimo ovog postoje i zakonske odredbe koje to regulisu pa se mozes opustiti.
Sta je ba ova tema, za dizadnje drama ????
bez obzira, ima zakon o zastiti licnih podataka. ja jednostavno ne zelim svoju licnu kartu da pokazujem kasirki. ja samo pitam gdje je to zakonsko uporiste prema kojem prodavacica moze legitimisati kupca?
Ti se zezas? Meni u Americi traze vozacku da pokazem a u BiH moram da nudim licnu, nece da prime. I treba da traze licni dokument jer time potvrdjuju tvoj potpis na kartici.
Judge_Dread

#21 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 13:45, edited 2 times in total.
čičamiča

#22 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

Zbog tvoje zaštitie, ili boje rečeno zaštote tvoga novca teta na kasi ima pravo dati traži ličnu.
Što kad dižeš u banci lovu nekažeš zaštita mog integriteta nedam ličnu - teta bi odma rekla nema para i razguli...uto dolazi sekuratitanac i noga iz banke.

Ovaj post je ludiolooooooooooooooo.
glavutan

#23 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by glavutan »

čičamiča wrote:
glavutan wrote:

Kao drvosjeca npr.

Amen!
Jezičar - kad si pametan nagradno pitanje?
Ko mu je ukrao novac Banka ili firma u kojoj je plaćao pa mu dvaput provukla karticu.
Novac bi dvaput legao na račun firme.
Medo jedan, da ti ne tepam zesce, poenta je u tome da mu je novac prakticno ukraden jer neko ce na tu sumu, sto je on nema, namlatiti kamate pa makar i za jedan dan koliko bude rezultirala na tudjoj valuti. Ukrali su mu i banka i firma (jer banka za svaku transakciju naaplati uslugu) a sve na na njegovim parama.
Druga stvar je sto je izmaltretiran gubitkom vremena i zajebancijom za povrat novca (a znamo da je vrijeme novac) jer je sistem taj koji ne fercera (samo u svoju korist naravno) a on kao klijent ga nije programirao garant.
Cuj, zajebali ste me za moje pare, pa cak i da je jedna jedina marka u pitanju (a i nju treba otkrvariti i odznojiti) i jos treba ko fol da se osjecam happy samo da sistemu ne smetam?

Ako je vec tako sve bajka, sto onda banke primjenjuju penal-kamate ako se zaletis u crveno?

Meni se sve cini da ti nekih svojih para i nisi bas zaradio vec je to garant tatica poklonio neku karticu pa se sad malo igramo shopinga i prodajemo muda pod bubrege kako nije strasno ako ti zavuku ruku u djep.
čičamiča

#24 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by čičamiča »

Dabog da se ti obogatio na 850 KM za jedan dan i živio od toga cijeli život.
Pojma nemaš!
A fala bogu kartica se ima godinam i plaćam sve preko 20 KM karticom i problem se dogodio jednom i rješen na šalteru banke.

Ti kontaš da si faca što imaš karticu pa sad prosipaš gluposti po portalu da bi ljudi znali da imaš "plastiku" - jadniče
glavutan

#25 Re: dvaput skinut iznos sa kartice

Post by glavutan »

čičamiča wrote:Dabog da se ti obogatio na 850 KM za jedan dan i živio od toga cijeli život.
Pojma nemaš!
A fala bogu kartica se ima godinam i plaćam sve preko 20 KM karticom i problem se dogodio jednom i rješen na šalteru banke.

Ti kontaš da si faca što imaš karticu pa sad prosipaš gluposti po portalu da bi ljudi znali da imaš "plastiku" - jadniče
Jok medo, ti mislis da si faca, za razliku od mene koji znam da sam faca, s obzirom da drugima prosipas suplju kako ne treba da kukaju kad im pare mlatnu na pravdi Boga jer to je sica dok im ja kazem da ne daju na sebe.
Mene tako zajebavati ne mogu obzirom da poznajem zakone koje me stite kao potrosaca pa kad mi nesto ne stima samo trznem advokata i dan kasnije mi se izvinjavaju.
Jebiga, moze mi se.
Isto ko sto mi se moze da tebe zovem medom.
Sve dok me zoom ne zoomira.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply