Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
amelino

#876 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

@amela8 i ja smo dan provele skupa - vakcinisale smo kucice (onih 8 ) , od zemlje trenutno nista, ciko nam se vise ne zeli ni javiti zvale smo ga 100x...cim cuju za sta nam treba zemljiste predomisle se jer ce kao ''zemlja biti zagadjena od pasa''...

@archibaldova hvala za sve a naci cemo mu zasluzeni dom, @sensen od tvoje smo donacije dali veceras za Chupka 20€. On ce biti na klinici i dan za njega ce biti 15KM i bit ce do oporavka.

Potrebna ce nam biti pomoc da platimo njegovo lijecenje!!

Hvala svima !!!
Last edited by amelino on 28/10/2009 21:41, edited 1 time in total.
SenSen

#877 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

Poslije ovoga ja stvarno ne mislim da cuke uopste mogu prezimiti tamo. Mislim da je samo pitanje vremena kada ce se nesto ovako ponovo dogoditi.. Ne znam sta da radim, jer sam daleko, samo mogu ekonomski pomoci.

Sta je bilo sa onom stalom od @matanove tetke? To mi se cinilo kao savrseno rjesenje, jer bi im bilo toplo, i bili bi na sigurnom. Stvarno ne vidim zasto bi ta zena odbila da zaradi na stali koju ionako ne koristi?
amelino

#878 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

@matan ce to javiti dokle je sa pregovorima......Ali i tu postoji komsiluk....

Vecina pasa se ne da uhvatiti na Butmiru - njih 10 bi se dalo uhvatiti i to je to..opet bi vecina njih ostala koje hranimo takodjer, koji dolaze da klopaju ako nista i spavaju u rusevini...

Ne znam..ne mogu biti pametna...
jaca78

#879 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

ovo je prestrasno. neko ko je ovo uradio psu, mogao bi to uraditi i covjeku. sigurna sam u to 100 posto. i nek se ne javljaju lazni dusebriznici
arcibaldova

#880 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by arcibaldova »

Nekako se ne bojim za pse koji inace ne prilaze ljudima, ti se znaju snaci. A ovi drugi bogami.... navikli su na covjeka i eto sta se desi. Nisam upucena u sve ali zar vam Veljo nemoze tu pomoc privremeno. Negdje sam procitala da je dobio neku zemlju. Pa cemo udomljavati jednog po jednog.

Kad cete imati vijesti kako je cuko ?
arcibaldova

#881 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by arcibaldova »

I slazem se sa jacom.....sutra moze takav ubiti covjeka.
SenSen

#882 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

@amelino: Znam da nije ni to optimalno, ali onda bi ih bar 10-ak bilo na sigurnom. Mislim npr na Garu sa malima i one koji su pitomi pa im se lakse moze nauditi. Za njih se najvise bojim..
SenSen

#883 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

@arcibaldova: Evo ovaj clanak: http://bih-x.info/2009/07/30/sarajevo-d ... -rakovici/ Samo ne znam sta se sa tim dogadja..

Jesi li ono ti u Sloveniji? Kakvo je tamo stanje sa zivotinjama?
amelino

#884 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Bude li ista od te stale, naravno da cemo skloniti one koji se daju uhvatiti - prioritet je majka sa kucicima...
arcibaldova

#885 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by arcibaldova »

SenSen wrote:@arcibaldova: Evo ovaj clanak: http://bih-x.info/2009/07/30/sarajevo-d ... -rakovici/ Samo ne znam sta se sa tim dogadja..

Jesi li ono ti u Sloveniji? Kakvo je tamo stanje sa zivotinjama?

Situacija sa zastitom zivotinja u slo i ovdje je abstolutno neuporediva. Naravno da ima i kod nas zlostavljanja ali u daleko manjoj mjeri nego ovdje. Postoje jake udruzenja za zastitu zivotinja koje stvari drze pod kontrolom. Ali kod nas je i u temelju u inspekciji puno ozbilnije. Inspektor mora odgovorit na svaku prijavu za zlostavljanje, izaci na teren jer POSTAVLJENI SU KRITETERIJI PO KOJIMA SE MOZE ZIVOTINJA DRZAT kao kucni ljubimac. Svaki grad mora imati azil za pse, koji se poslije udomljavaju. Po zakonu se moze pas evtanazirati poslije 3o dana drzanja u azilu ako ga niko ne udomi. Medjutim, u praksi to ne rade. Kada nekom psu istekne vrijeme (a to nije mjesec dana nego par godina) ukljuce se udruzenja i pomogne se naci dom svakom psu. To je ukratko...
SenSen

#886 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

Tako ti je to u zemlji u kojoj ljudi rade svoj posao, i u kojoj se ne tolerise korupcija u nerad. Mislim da je Bosna na zalost jedno 30 godina od tog nivoa. Pogotovo sada kada je kriza, pa su se svi uhvatili onoga "ko ce pascad pomagati, vidite da ni ljudi nemaju sta jest'" :roll: Naravno zaboravljaju da su ljudi ti koji su odgovorni za vladu i sistem, svako ima udio u korupciji i neravnopravnoj raspodjeli (da ne spominjemo 50 000 onih koji su zapopsljeni u napuhanoj administraciji)..

Mislis da bi bilo moguce udomiti neke od ovh cuka u Sloveniji? Posto izgleda da se cak i mali kucici tesko udomljavaju u B&H. Ja znam da ti imas dvoje svojih "Bosanaca" tu..
arcibaldova

#887 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by arcibaldova »

Radimo svi na tome koliko mozemo. Nije vazno kuda samo da se sklone od tamo gdje su.
Cholina_Lokica

#888 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Cholina_Lokica »

onako najiskrenije se nadam da ce onome ko je ovo uradio cupi isto da se desi... :x :x :x :x :x
amelino

#889 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

amelino wrote:Chupko moj veceras...

Nije ga bilo 7 dana i veceras se pojavio :( :( :( :( :( Uzrok je solna kiselina ili pokusaj paljenja ili nesto trece ...

Ovo je previse.... Njegov tuzni pogled:

Image

Image

Image

Image

Image

Saljite ove slike svima!!!

Hvala!!!
Dogman

#890 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

arcibaldova wrote: Situacija sa zastitom zivotinja u slo i ovdje je abstolutno neuporediva. Naravno da ima i kod nas zlostavljanja ali u daleko manjoj mjeri nego ovdje. Postoje jake udruzenja za zastitu zivotinja koje stvari drze pod kontrolom. Ali kod nas je i u temelju u inspekciji puno ozbilnije. Inspektor mora odgovorit na svaku prijavu za zlostavljanje, izaci na teren jer POSTAVLJENI SU KRITETERIJI PO KOJIMA SE MOZE ZIVOTINJA DRZAT kao kucni ljubimac.
Znas li mozda na koji nacin funkcioniraju ta udruzenja, koliko ih ima i kako se financiraju? Ovdje imaju neka udruzenja, ali su tako neuncikovita i nezainteresirana za probleme ovdje.
SenSen

#891 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

Sto se tice udomljavanja, ja sam za to da osnujemo nekakvo neformalno udruzenje (ne mora biti registrovano jos), pa da na sajtu istog imamo profile za cuke koji su za udomljavanje, ali na engleskom. I da pokusamo da networkamo sa stranim udruzenjima, da nas linkaju, da bi udomili bar neke cuke vani. U najgorem slucaju (jer je skupo) ce se morati slati cuke avionom..
amelaa8

#892 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelaa8 »

Nemogu da vjerujem da neko moze biti tako okrutan, i na takav nacin povrijediti zivotinju. I onda ce se pored svega naci neko pametan i pitati kako nam nije zao ljudi, moze im cuko uci u avliju. :x :x :x Pa kako neko da sazalijeva ljude kada se tako odvratno ponasaju, kada nemaju osjecaje za druga ziva bica.
Stvarno uzas, nevjerovatna situacija. Nadam se da ce Cupo biti dobro. Javi Amela cim nesto saznas.
Nesto se pod hitno treba uraditi, ovako vise ne moze.. Zakoni se ne postuju i neko mora odgovarati za to. Neka ideja?? Prijedlog???
Sto se tice zemlje stvarno je nemoguce bilo sta dogovoriti s ljudima. Moguce da ja nisam nasla pravu osobu, ali za to su vrlo male sanse. Svi obecavaju i onda se ne javljaju. Ako neko ima bilo kakvu zemlju i bilo sta molim da se javi.. Ja cu sve obilaziti, gledati, nije nikakav problem, samo da se ovo rijesi bar na neko vrijeme.
Stvarno je sramota da postoji zemlja i sredstva za azil a da se psi pate na ulici
duboka_misao

#893 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

najdrustveniji, najveseliji pas na butmiru za kojeg smo dugo mislili zbog njejgovog vrckanja goozicom da je zensko, je prijetnja . Ja stvarno nemam rijeci za ovo,shvatam prebijena noga ili poderotine koje mogu biti nanjete bilo cim ali kiselina to je ubistvo s predumisljajem jer inace svi ne drzimo to sredstvo pri ruci. Osim umno poremecenih seljaka koji su ionako bespravno naselili Butmir pa su im psi konkurencija,Najveca Cupkina greska je sto je vjerovao ljudima...... :(
csejla

#894 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

amelino wrote:
amelino wrote:Chupko moj veceras...

Nije ga bilo 7 dana i veceras se pojavio :( :( :( :( :( Uzrok je solna kiselina ili pokusaj paljenja ili nesto trece ...

Ovo je previse.... Njegov tuzni pogled:

Image

Image

Image

Image

Image

Saljite ove slike svima!!!

Hvala!!!
Okrutnost ljudi nema granice. Zar ne svataju da se sve u zivotu vraca :( Nadam se da cemo svi skupa spasiti ovog ljepotana i pruziti mu sretan zivot. Jos jednom molimo sve koji mogu i zele pomoci oko troskova terapije da to ucine direktno u Vetlif-u (lokacija za one koji ne znaju: http://www.vetlife.ba) ili da nazovu Amelu 061/597-481.

Hvala Vam
ajsela

#895 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Amelino me zamolila da napisem novosti:

Cula se sa ljudima iz Vetlife, Chupo nema temperaturu, spala je, jeo je, piskio, kakio. Kazu da su zadovoljni jer su ocekivali puno gore, da je izdrzljiv pravo i da je malo bolje!! :)

Trebace pare za njegovo ljecenja pa ko zeli pomoci neka se javi Ameli na 061/597-481
Last edited by ajsela on 29/10/2009 09:49, edited 1 time in total.
jaca78

#896 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Upravo tako su mi rekli u Vetlifeu. Nas Cupko je borac. Veterinara je najvise zabrinjavala visoka temperatura ali srecom ona je spala. Drzite mu fige
ajsela

#897 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Bice on dobro, uz pomoc ljudi iz Vetlife-a i forumasa :thumbup:
zonica

#898 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by zonica »

Pozdrav svima.Nekim slučajem sam dobila link od archibaldove....i nemam komentar...samo sočne psovke,koje trenutno nailaze na moj repertoar....
I ja sam u Sloveniji ali već duže vrijeme pomažem udrugi šapica iz Zaprešića.Dovezu mi psa i ja ga preko foruma i facebooka i različitih oglasa udomljujem.Nekoliko jih je tako već pronašlo svoj sretni i bogati dom.Jednostavno nisam mogla da povjerujem u slike Chupe,da je itko ko ima naziv čovjek tako odvratan,tako nesocializiran...tako-životinjski- Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči. - Miroslav Krleža-Jedino to mi padne na pamet-rječenica g.Miroslava K.
Tu sam,voljna sam,da ga udomim...ali trenutno imam malo štene iz Zagreba,pa mi još jedan pas dolazi....ali kad to oslobodim...dovezite mi ga,ne znam kako...pomoći če nam archibaldova....zajedno čemo već naći neku resoluciju i novi,sigurno bolji dom.
Jao-Slovenija je majka za kazne takvog izvora...
darprirode

#899 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by darprirode »

Izvuci ce se on aBd,borac mali :thumbup:
csejla

#900 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

zonica wrote:Pozdrav svima.Nekim slučajem sam dobila link od archibaldove....i nemam komentar...samo sočne psovke,koje trenutno nailaze na moj repertoar....
I ja sam u Sloveniji ali već duže vrijeme pomažem udrugi šapica iz Zaprešića.Dovezu mi psa i ja ga preko foruma i facebooka i različitih oglasa udomljujem.Nekoliko jih je tako već pronašlo svoj sretni i bogati dom.Jednostavno nisam mogla da povjerujem u slike Chupe,da je itko ko ima naziv čovjek tako odvratan,tako nesocializiran...tako-životinjski- Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči. - Miroslav Krleža-Jedino to mi padne na pamet-rječenica g.Miroslava K.
Tu sam,voljna sam,da ga udomim...ali trenutno imam malo štene iz Zagreba,pa mi još jedan pas dolazi....ali kad to oslobodim...dovezite mi ga,ne znam kako...pomoći če nam archibaldova....zajedno čemo već naći neku resoluciju i novi,sigurno bolji dom.
Jao-Slovenija je majka za kazne takvog izvora...
Zorice hvala Vma puno na javljanju. Skontali bi nekako prevoz samo kada Vu budete mogli i naravno kada se Chupo oporavi. Hvala
Post Reply