Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
SenSen

#701 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

Hvala na slikama :) Drago mi je da ste nasli sve cukice :)

Onaj prvi narandzasti, jel' to taj koji je najvise bolestan? Ili su svi dobili po tri boce? :o :shock: :run:
adonni

#702 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by adonni »

Svi su iscrpljeni, neuhranjeni i kaslju:( Narandzasti i smedjkasti sa bijelim obrvama su najkriticniji (on je i sepao), oni su primili po 3 boce - 2 boce antibiotika da se pokrije sto siri spektar bakterija i jednu bocu B complexa , ostali samo po jednu - antibiotike.

Fali nam jos jedan kucic iz ovog legla, ali njega nema vec 6dana :( Ako se pojavi imamo dogovor sa Ismetom da i njega dovedemo i da cijena ostaje ista po danu.

Hvala Sensen jos jednom i samo za tebe : :run: :run: :run: :run:
SenSen

#703 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

adonni wrote:Svi su iscrpljeni, neuhranjeni i kaslju:( Narandzasti i smedjkasti sa bijelim obrvama su najkriticniji (on je i sepao), oni su primili po 3 boce - 2 boce antibiotika da se pokrije sto siri spektar bakterija i jednu bocu B complexa , ostali samo po jednu - antibiotike.

Fali nam jos jedan kucic iz ovog legla, ali njega nema vec 6dana :( Ako se pojavi imamo dogovor sa Ismetom da i njega dovedemo i da cijena ostaje ista po danu.

Hvala Sensen jos jednom i samo za tebe : :run: :run: :run: :run:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :D

Nadam se da cete naci i tog zadnjeg cuku, i da ce sve cukice brzo ozdraviti. Drago mi je da su napokon na sigurnom, mali mishevi :) Poslacu ti mail sutra kada sve obavim oko ovoga. :run:
sir_oliver_oliver

#704 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by sir_oliver_oliver »

Svaka čast "terenci" :D :thumbup:

Sad nek' se odmaraju i malo oporave, pa ćemo pomoći oko "propagande" za udomljavanje :D Pravo mi je drago da je najkritičniji u ovoj grupici koju ste uspjeli pokupit'... jadnik mali :( Update kad stignete, a ako nešto treba, znate gdje ćete me nać'...
duboka_misao

#705 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

adonni wrote:Kucici koji su veceras smjesteni kod Ismeta u pansion. Svi primaju antibiotike, svi kaslju i svi su prehladjeni, ali isto tako svi ce biti kao novi za dva-tri dana uz redovnu klopu i brigu i njegu :) Hvala @sir_oliver i @sensen za sve!!!! :)

Juce na Butmiru:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

U autu veceras, nakon 3 boce :

Image

Image

Image
jooooooooooooooooooj bebe ! narandzasti je najachi i najkrmeljaviji!
jaca78

#706 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

bebe male. dvojica su bas slabasni. uz terapiju i vitamine koje su dobili trebali bi biti bolje.
adonni

#707 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by adonni »

Kucicima sam dala veceras boce. Maleni kojem je i nogica bila povrijedjena nije bolje, jako tesko dise i puno kaslje. Nadm se da ce lijekovi poceti uskoro djelovati. Ostali su super. Igraju se, trce, jedu i sve je ok:) :thumbup: :thumbup:
adonni

#708 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by adonni »

Viva - nasa draga :)Amidja:) sa Butmira je stigla u Sloveniju :)

Uzivajte :

Image

Image

Sa svojim cimerom Arcijem :)

Image
ajsela

#709 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Dusa draga, kad se samo sjetim kako je bilka istraumirana dole!! Briga nju hehe ona sad u EU :)
duboka_misao

#710 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

ovo se Amidja udala za papire svegam .... :thumbup:
sir_oliver_oliver

#711 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

duboka_misao wrote:ovo se Amidja udala za papire svegam .... :thumbup:
I onda kažu "glupe životinje"- jašta :D
adonni

#712 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by adonni »

:D :D :D

Do suza ste me nasmijali :)

Arci je snaucer sa kojim se Amidja super slaze :)
jaca78

#713 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

duboka_misao wrote:ovo se Amidja udala za papire svegam .... :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
adonni

#714 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by adonni »

Kucici su primili i veceras boce. Bolje su, cak i maleni koji je bio kritican je bolje:)

Medo (sarplaninka) sa Butmira je danas sterilizovana i oporavlja se u jednoj basti.
miroslav76

#715 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Hvala vam za Medu,pokusajte udomiti je,znate kako je divan pas i koliko je isprebijana.Znate da ima problema sa zadnjom nogom od udaraca u butnu kost,dok je lezala kod balvana.Ona ne moze trcati,ako ne daj boze bude u opasnosti,nece biti dobro po nju.
SenSen

#716 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

adonni wrote:Kucici su primili i veceras boce. Bolje su, cak i maleni koji je bio kritican je bolje:)

Medo (sarplaninka) sa Butmira je danas sterilizovana i oporavlja se u jednoj basti.
Hvala na novostima.. Bas mi je laknulo da je i najbolesniji cukica bolje :thumbup:

A drago mi je cuti i za malu Medu, odavno nije bilo novosti o njoj. Nadam se da ce se uspjeti udomiti. Mozda bi bilo relativno lakse njoj naci dom zato sto je sarplaninka, a oni su popularni..
jaca78

#717 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

ja sam veceras isla na butmir a mamom. sve sam ih nahranila. medjutim, izasao je jedan stariji covjek. kaze mi sta ih hranis, bolje da ih otrujes :(
pokusala sam mu objasniti da je i za stanovnike bolje da su siti. ali, nista. kaze ti ih ovdje udomacujes, bla, bla, treba zvat sintore bla, bla. oni laju, smetaju, napadaju, bla, bla...
ja sam milion puta bila na butmiru i niti jedan pas me nije ruzno pogledao, a kamoli sta drugo. bojim se za pse :(
SenSen

#718 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

jaca78 wrote:ja sam veceras isla na butmir a mamom. sve sam ih nahranila. medjutim, izasao je jedan stariji covjek. kaze mi sta ih hranis, bolje da ih otrujes :(
pokusala sam mu objasniti da je i za stanovnike bolje da su siti. ali, nista. kaze ti ih ovdje udomacujes, bla, bla, treba zvat sintore bla, bla. oni laju, smetaju, napadaju, bla, bla...
ja sam milion puta bila na butmiru i niti jedan pas me nije ruzno pogledao, a kamoli sta drugo. bojim se za pse :(

Boze sacuvaj kakva je to osoba :x :x :x To on refleksivno prosipa svoje gadosti. Neki ljudi su toliko mizerni da im smeta i samo prisustvo drugih koji nisu mrtvog srca kao oni. Pa se ne mogu uzdrzati..

Najgore je sto se sa takvima ne mozes ni prepucavati zbog pasa :x Samo srecom su cuke koliko toliko siti, pa vjerovatno nebi ni pojeli njegovu otrovanu hranu. Mada sumljam da bi mu se dalo nesto konkretno poduzeti protiv cuka, takvi ljudi najvise vole da laju (ironicno).

Nego, smislicemo vec nesto da dugorocno pomognemo cukama..
jaca78

#719 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Nadam se.
SenSen, ujutro ti odgovaram na mail, sad sam mrtva :run:
sir_oliver_oliver

#720 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

adonni wrote:Kucici su primili i veceras boce. Bolje su, cak i maleni koji je bio kritican je bolje:)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sir_oliver_oliver

#721 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

jaca78 wrote:ja sam veceras isla na butmir a mamom. sve sam ih nahranila. medjutim, izasao je jedan stariji covjek. kaze mi sta ih hranis, bolje da ih otrujes :(
Što rekao Clint Eastwood u Dirty Harry filmovima- svak' ima dupe i mišljenje (a posebno ovdje,gdje svi znaju baš sve) :evil: Šintorima treba proširiti ovlasti... da love i starije ljude sa mišljenjem... Ne bih s tim imao problema :D a PIO-MIO bi bio presretan.
Baby

#722 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

Ej znate šta možete uraditi ako ste u krizi sa hranom za butmir.
U nekim Džamijama imaju svake večeri iftari beplatni,pa nakon toga ostane dosta kostiju i loja za baciti .Da li je nekome problem otići i zamoliti da ostave te kosti za vas.
Ako niko ne može vidjeti ću ja sa svojim ocem,da on zamoli ;)
duboka_misao

#723 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

sta ne valja u ovoj recenici : Vise me strah da ce me napasti ljudi sa Butmira nego psi... sta vishe reci
adonni

#724 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by adonni »

Recenica 100% na mjestu :)

@sir_oliver moramo PIO-MIO usreciti :) :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :run:
darprirode

#725 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by darprirode »

CUj medo sterilisan ee pravo mi je drago :thumbup: ,kako je samo slatka i umiljata!jel to u okviru besplatne sterilziacije ili?? ima li udomitelja za Medu,pozzz
Post Reply