Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
-
csejla
#626 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Amela je na veterini kod ljepotica. Odnjela im je antibjotike koje moraju piti.
Novac i dalje skupljamo i hitno je potreban da bi izmirili dugove u pansionima. Molim jos jednom sve koji mogu i koji su voljni pomoci da se jave. Hvala
Novac i dalje skupljamo i hitno je potreban da bi izmirili dugove u pansionima. Molim jos jednom sve koji mogu i koji su voljni pomoci da se jave. Hvala
-
amelino
#627 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sutra psi idu sa veterine nazad u pansione do odlaska u Help animals. Oporavljaju se svi:)
Jako nam je potrebna hrana za Butmir - posebno za juniore jer imamo novo leglo na Butmiru koje vec samostalno jede plus ona dva stara.
Dug je i dalje potrebno vratiti, duzni smo jos jako mnogo , zato Vas molim pomozite da ova prica ima happy end !!!
Hvala svima!!!!
Jako nam je potrebna hrana za Butmir - posebno za juniore jer imamo novo leglo na Butmiru koje vec samostalno jede plus ona dva stara.
Dug je i dalje potrebno vratiti, duzni smo jos jako mnogo , zato Vas molim pomozite da ova prica ima happy end !!!
Hvala svima!!!!
-
amelino
-
amelino
#629 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Potreban prevoz do Butmira da se psi i kucici nahrane.
Molim sve koji mogu da se jave na 061 597 481 - Amela. Hvala!!!
- Cholina_Lokica
#630 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
oko koliko sati?amelino wrote:Potreban prevoz do Butmira da se psi i kucici nahrane.
-
amelino
#631 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Oko 18h? Odgovara li?
Hvala ti Dile mnogo.
Hvala ti Dile mnogo.
-
amelino
-
amelino
-
csejla
#634 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dug za smjestaj cukica iz Butmira i dalje nije kompletan izmiren
Novac moramo obezbjediti sto prije da bi se platiLo ljudima. Molim sve koji mogu pomoci da se jave na 061/597-481 Amela ili 061/360-285 Sejla.
Takodjer HITNO potrebni su i prevoz i hrana za danas za pse u Butmiru, pa ko ima neko sa autom da bi mogao pomoci neka se javi.
HVALA
Takodjer HITNO potrebni su i prevoz i hrana za danas za pse u Butmiru, pa ko ima neko sa autom da bi mogao pomoci neka se javi.
HVALA
-
amelino
- matan
#636 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
poslije male pauze sam se ponovo vratio
za sve sto treba zovite
- Dogman
#637 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ovaj maleni je danas udomljen u divnu obitelj u Sarajevu. Iz ovog legla ostala su jos 2 kucica. Oni nece biti tezi od 10 kg, tako da su pogodni onima koji zele malog psa, a i odlicni su za stan.

-
amelino
#638 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Druga malena iz ovog legla ce biti udomljena u ponedjeljak na Sedrenik, znaci ostaje jos samo jedan mali kucici.
Potrebna je pomoc da se hrane psi u Butmiru, prevoz i hrana. Molim sve koji mogu pomoci da se jave na 061 597 481 - Amela. Hvala.
Potrebna je pomoc da se hrane psi u Butmiru, prevoz i hrana. Molim sve koji mogu pomoci da se jave na 061 597 481 - Amela. Hvala.
-
duboka_misao
#639 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ja mogu od 5? isto mjesto?
-
amelino
#640 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hvala @duboka_misao , ja i @jaca78 smo ih nahranile. Sutra?
Ne bas lijepe novosti sa Butmira:
Jedan kucic je u teskom stanju - zadnja sapica mu je ili slomljena ili iscasena. Jedna od zenki koja nas uvijek doceka ima strasnu infekciju uha - gnoji i krvari iz uha non stop, pod hitno joj je potrebna veterinarska pomoc, kao i kucicu.
Sredstva za njihovo zbrinjavanje i vet. pregled nemamo.
Danas je dosao eko policajac koji je bio divan i upozorio nas je da se stanovnistvo Butmira sprema da nas otjera, nas koji dolazimo da hranimo pse.
Otjerat nas ne mogu, ali mogu uciniti nesto lose psima:(:(
Za pansione je katastrofalna situacija...Moramo dugove izmiriti, inace cemo morati vaditi pse i uraditi ono sto ne zelimo i sto nismo uradili ni prosli weekend. Transport pasa iz pansiona je odgodjen najvjerovatnije za slijedeci weekend tako da je to jos 490KM za ovu sedmicu, to nas je mnogo unazadilo u vracanju dugova:( Od sutra je kod Nenada dan 20KM - Bleki odlazi i 2 kucica idu u Help animals, ostaje Sarplaninka i Funghi kod Nenada.
U drugom pansionu su Vucka, Terri, Lisa , Bella i 4 kucica - koji ce skupa sa Sarplaninkom slijedeci weekend u Help animals i dan u drugom pansionu kosta 50KM jer ne dajemo hranu za njih.
Trenutno dugovi u pansionima iznose : 340KM kod Nenada sa dansnjim danom i 1350KM. Katastrofa
Svi koji mogu pomoci na bilo koji nacin neka se jave na 061 597 481 - Amela ili na 061 522 046 - Jaca.
Hvala svima koji nam pomazu!!
Cupka kojoj krvari i gnoji iz uha:

Ne bas lijepe novosti sa Butmira:
Jedan kucic je u teskom stanju - zadnja sapica mu je ili slomljena ili iscasena. Jedna od zenki koja nas uvijek doceka ima strasnu infekciju uha - gnoji i krvari iz uha non stop, pod hitno joj je potrebna veterinarska pomoc, kao i kucicu.
Sredstva za njihovo zbrinjavanje i vet. pregled nemamo.
Danas je dosao eko policajac koji je bio divan i upozorio nas je da se stanovnistvo Butmira sprema da nas otjera, nas koji dolazimo da hranimo pse.
Otjerat nas ne mogu, ali mogu uciniti nesto lose psima:(:(
Za pansione je katastrofalna situacija...Moramo dugove izmiriti, inace cemo morati vaditi pse i uraditi ono sto ne zelimo i sto nismo uradili ni prosli weekend. Transport pasa iz pansiona je odgodjen najvjerovatnije za slijedeci weekend tako da je to jos 490KM za ovu sedmicu, to nas je mnogo unazadilo u vracanju dugova:( Od sutra je kod Nenada dan 20KM - Bleki odlazi i 2 kucica idu u Help animals, ostaje Sarplaninka i Funghi kod Nenada.
U drugom pansionu su Vucka, Terri, Lisa , Bella i 4 kucica - koji ce skupa sa Sarplaninkom slijedeci weekend u Help animals i dan u drugom pansionu kosta 50KM jer ne dajemo hranu za njih.
Trenutno dugovi u pansionima iznose : 340KM kod Nenada sa dansnjim danom i 1350KM. Katastrofa
Svi koji mogu pomoci na bilo koji nacin neka se jave na 061 597 481 - Amela ili na 061 522 046 - Jaca.
Hvala svima koji nam pomazu!!
Cupka kojoj krvari i gnoji iz uha:

- SenSen
#641 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Zao mi je da su cuke bolesne i da je tolika frka oko svega
Ja dolazim u Sarajevo u ponedeljak, pa mogu ici u Butmir ako treba. Samo nemam auto, pa ne znam koliko sam od koristi.. Javite mi sta mogu da uradim.
@Amelino, poslala sam ti mail prije par sati.
@Amelino, poslala sam ti mail prije par sati.
-
jaca78
#642 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Tuzno je na Butmiru. dvojica kucica neuhranjeni, jako su mrsavi, jednom od njih nogica je povrijedjena. najgore od svega je sto nekim ljudima, koji nemaju dodira sa psima, smeta sto ih hranimo. bojimo se da im nesto ne urade
molim sve koji mogu da pomognu da izmirimo dug u pansionima. tuzno je da sve ovo sto je do sada uradjeno propadne

Sensen hvala mnogo, Sir Oliver takodjer / hvala od srca
molim sve koji mogu da pomognu da izmirimo dug u pansionima. tuzno je da sve ovo sto je do sada uradjeno propadne
Sensen hvala mnogo, Sir Oliver takodjer / hvala od srca
- matan
#643 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sto se tice svih radova na podrucju vodozastitne zone butmir svi radovi su odgodjeni do daljneg to sam dogovorio sa nacelnikom opstine ilidza u srijedu na sastanku ...

- *miara*
#644 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
je li jos sta rekao nacelnik? ima li planova sta sa psima? hoce li barem finansijski pomoci?
- matan
#645 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
*miara* wrote:je li jos sta rekao nacelnik? ima li planova sta sa psima? hoce li barem finansijski pomoci?
Sto se tice finansijske pomoci tu nam nazlost nemoze pomoci kaze i sami vidimo kakva je situacija u drzavi ... hiljadama ljudi umire od gladi... on je rekao da ce sve uraditi da pokusa rtijesiti problem preostalih pasa na butmiru ,a dotada ce psi ziviti miran zivot na butmiru to je obecao to cemo sve dobiti crno na bijelo ....
- *miara*
#646 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
matan wrote:*miara* wrote:je li jos sta rekao nacelnik? ima li planova sta sa psima? hoce li barem finansijski pomoci?
Sto se tice finansijske pomoci tu nam nazlost nemoze pomoci kaze i sami vidimo kakva je situacija u drzavi ... hiljadama ljudi umire od gladi... on je rekao da ce sve uraditi da pokusa rtijesiti problem preostalih pasa na butmiru ,a dotada ce psi ziviti miran zivot na butmiru to je obecao to cemo sve dobiti crno na bijelo ....
hvala mu ako fkt nece opet zive zakopati cuke.
-
csejla
#647 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
HITNO nam je potrebna hrana za Butmir. Amira i ja idemo oko pola 6 pa molim sve koji bi mogli kupiti nesto hrane da se do tada jave na 061/360-285 Sejla.
HVALA
HVALA
- Asana
#648 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
opet ja sa kafilerijom ... Kanton je prije odvajao vise sredstava za "uklanjanje pasa sa ulica".
sada ih ne uklanjaju, ne smjestaju, ne hrane oni, nego kako vidim - vi,,, i placate im smjestaj iz svog dzepa!
Jeste li se obracali Kantonu za pokrivanje ovih troskova i za rjesenje tog pitanja?
Mogu li UG i aktivisti izvan UG barem po ovom pitanju udruziti snage i zatraziti zadovoljavajuce rjesenje ovog pitanja?
sada ih ne uklanjaju, ne smjestaju, ne hrane oni, nego kako vidim - vi,,, i placate im smjestaj iz svog dzepa!
Jeste li se obracali Kantonu za pokrivanje ovih troskova i za rjesenje tog pitanja?
Mogu li UG i aktivisti izvan UG barem po ovom pitanju udruziti snage i zatraziti zadovoljavajuce rjesenje ovog pitanja?
-
csejla
#649 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Juce smo Amira i ja isle na Butmir hraniti ih. Nismo imale bas previse hrane ali bitno je da su svi jeli... ide li neko od vas danas da ih hrani?
-
darprirode
#650 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nasli smo samo 2 legla
Dva stenca su bila tako mrsava i izgladnjela da je to strasno
prvi put sam otisla i prava je tuga dole,to svako treba otic da vidi i tek onda bi shvatio o cemu pricaju svi ljudi koji idu dole da ih hrane.