Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
-
csejla
#526 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Muzijak je juce sretno udomljen kod jedne porodice koja zivi blizu Splita, posto imaju uslove a svidjela im se i ljepotica razmisljaju da i nju usvoje 
-
miroslav76
#527 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Danas,odnosno veceras su nahranjeni psi i stenci na Butmiru, i sutra ce tamo biti miroslav76 i signora Gordana,a za ponedeljak???????

-
miroslav76
#528 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ja ne znam na koji drugi nacin ?? Imate li vi savjet??*miara* wrote:pokusavate li vi izvan interneta da udomite pse?
-
miroslav76
#529 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Weekend and holiday??!=NOBODYmiroslav76 wrote:Danas,odnosno veceras su nahranjeni psi i stenci na Butmiru, i sutra ce tamo biti miroslav76 i signora Gordana,a za ponedeljak???????![]()
![]()
-
n.nadija
#530 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Izgleda da je Miroslave, najljepse maziti i voliti zivotinje preko foruma. Nemoj slucajno da ih ostavis da nisu dobili hranu, jer ces dobiti kritike od mnogih. Citam tvoje postove, ali ne vidim reakcije na njih. Mozda svoj posao ne obavljas kako treba, pa zato nisi zasluzila reakciju. Ja bih ti preporucila da i ti uzmes malo godisnji, ali se uredno najavi da ides, neka se zna da su psi na Butmiru ostavljeni na milost i nemilost "gradjana" iz Butmira. Sto se tice mene, ja ti odobravam odmah godisnji, pa pocni ga od sutra koristiti.
- *miara*
#531 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
miroslav76 wrote:ja ne znam na koji drugi nacin ?? Imate li vi savjet??*miara* wrote:pokusavate li vi izvan interneta da udomite pse?
ja bih otisla na tvsa, emisija "sarajevsko jutro" (ili neku slicnu jutarnju emisiju) sa jednim ili dva psa i reklamirala ih kao sto rade na zapadu. stavila sam gore negdje link kako to rade nijemci. naglasila bih kako je divno imati psa jer je on covjekov najbolji prijatelj, uvijek odan, da ih TREBA kastrirati i da je to JEDINO HUMANO,da je pas idealan za ljude sa djecom da ih uce odgovornosti i ljubavi i da im prosire poglede na svijet, a ne da ih uce da je normalno gadjati ih kamenjem itd., uglavnom pozitivno pricati sa sirokim osmijehom na licu. usput spomenuti odakle su i objasniti situaciju na butmiru i spomenuti ako neko hoce da pomogne da nek nazove.
dakle, reklamirati ih kao robu a ne jadikovati za parama. nemojte me pogresno shvatiti, znam ja najbolje kako je to brinuti se i o ulicnim psima i mackama i kumiti za pomoc, ali kod naseg naroda to samo budi ono sto i mi i vi ne zelimo: "debila, traze pare za pse, a toliko gladnih i bosih ljudi ima".
staviti u avaz, oslobodjenje, superoglase, oglasnik, market.ba i slicnih stranica, praviti letke i lijepiti po gradu.
-
n.nadija
#532 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Slazem se sa vama. Samo ovakav prijedlog treba biti upucen na adresu SOS i Prijatelja zivotinja. Oni mogu na tome raditi, npr. jedan veterinar moze svake sedmice davati savjete ljudima koji imaju kucne ljubimce, kao sto to rade doktori - specijalisti u Dnevnom avazu, ma postoje mnogi nacini pomocu kojih se moze praviti edukacija, reklama, ali da to bude dostupno siroj masi, kao sto je to tv, pa makar dobili i 5 minuta sedmicno. Bitno je da je redovna emisija, da ljudi koji zu zainteresovani za kucne ljubimce znaju da je tada i tada emisija, polako, ali vremenom bi se omasovio broj gledalaca. O ovome bi se moglo mnogo raspravljati, pa ne bih na ovoj temi pricala o tome, mozda bi se trebala postaviti nova temma, "Najbolji nacini pomoci zivotinjama" ili tako slicno.
-
n.nadija
#533 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mene zabrinjava i iznenadjuje situacija sa preostalim psima na Butmiru, a interesuje me i situacija sa onima koji su smjesteni po raznoraznim azilima. Sta je s njima? Ko o njima brine momentalno? Kako vidim, po nekoliko dana nema izvjestaja o tome, a nema ni pitanja od strane drugih. Zar se slucaj Butmira tako brzo zaboravio? Ovaj Miroslav vapi za pomoci i tu nema reakcije od strane ljubitelja zivotinja. Ne mogu da vjerujem toliko je toga uradjeno do sada, osjetim neku cudnu tisinu sada, kao da se Butmir nije nikada ni desio.
-
suza81
#534 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja cu danas otici na Butmir i odnijeti hranu i vodu malenima. Bila sam vec i znam lokacije. Ako neko zeli neka se javi i pridruzi ili jos bolje neka ode sutra tako da nijedan dan ne ostanu gladni 
- samrichakk
#535 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Aldin i ja smo to radili,upravo na tvsa,pa nije imalo bas nekog odjeka...*miara* wrote:miroslav76 wrote:ja ne znam na koji drugi nacin ?? Imate li vi savjet??*miara* wrote:pokusavate li vi izvan interneta da udomite pse?
ja bih otisla na tvsa, emisija "sarajevsko jutro" (ili neku slicnu jutarnju emisiju) sa jednim ili dva psa i reklamirala ih kao sto rade na zapadu. stavila sam gore negdje link kako to rade nijemci. naglasila bih kako je divno imati psa jer je on covjekov najbolji prijatelj, uvijek odan, da ih TREBA kastrirati i da je to JEDINO HUMANO,da je pas idealan za ljude sa djecom da ih uce odgovornosti i ljubavi i da im prosire poglede na svijet, a ne da ih uce da je normalno gadjati ih kamenjem itd., uglavnom pozitivno pricati sa sirokim osmijehom na licu. usput spomenuti odakle su i objasniti situaciju na butmiru i spomenuti ako neko hoce da pomogne da nek nazove.
dakle, reklamirati ih kao robu a ne jadikovati za parama. nemojte me pogresno shvatiti, znam ja najbolje kako je to brinuti se i o ulicnim psima i mackama i kumiti za pomoc, ali kod naseg naroda to samo budi ono sto i mi i vi ne zelimo: "debila, traze pare za pse, a toliko gladnih i bosih ljudi ima".
staviti u avaz, oslobodjenje, superoglase, oglasnik, market.ba i slicnih stranica, praviti letke i lijepiti po gradu.
-
csejla
#536 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ma kao sto rece Samra nista od TV-a, prvo smo Aldin, Amlea i ja snimali reportazu za Hayat, nakon toga gostovali na tvsa Aldin i ja, pa Aldin i Samra jos jednom, ali nije imalo nekog uspjeha... 
na marketu, pik-u, oglasima se vrte jako dugo, cak smo i preko radija udomljavali...
na marketu, pik-u, oglasima se vrte jako dugo, cak smo i preko radija udomljavali...
-
jaca78
#537 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Suza81 hvalasuza81 wrote:Ja cu danas otici na Butmir i odnijeti hranu i vodu malenima. Bila sam vec i znam lokacije. Ako neko zeli neka se javi i pridruzi ili jos bolje neka ode sutra tako da nijedan dan ne ostanu gladni
- SenSen
#538 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mislim da je prijedlog koji je @*miara* dala odlican, da se pokusa napraviti "pozitivna" atmosfera oko udomljavanja. Iako mene licno uzasno ljuti ljudska neodgovornost zbog koje i postoji ovaj problem
A i ono idiotsko trazenje cuke sa "markom"
Moram obuzdati svoje osjecaje, ono razmisljati o marketing strategiji.. Samo cujem sta kazete, da nije bas islo najbolje. Zao mi je.. Inace znam da pali u inostranstvu kada se javnosti predstavi pojedina zivotinja ili par njih, sa imenom, licnom historijom itd. Onda je lakse ljudima da se brinu, posto znaju tu zivotinju kao osobu.. Eno slucaj one mace u Americi koja je dobila uzasne opekotine dok je spasavala svoje macice iz pozara. Za tu macu i macice se javilo na hiljade ljudi koji su htjeli da ih usvoje (sada maca zivi u New Yorku, super joj)
Ma necu ja vama da pametujem, vi ste tu na prvoj liniji, lako je meni pisati na forumu.. Nego sam ja za to da se pokusaju udomiti neke od nasih zivotinja u inostranstvu. Pricala sam malo i sa Amelino o tome. Ja sam u Svedskoj, u koju je vrlo tesko dovesti zivotinje. Ali je vec u Danskoj lakse. Ja mogu biti koordinator za to, posto sam blizu Danske. Ja mislim da bi bilo lakse udomiti te odrasle cuke ovdje, ako se predstave sa slikom, pricom itd. Ima li jos ko da je u Svedkoj/Danskoj? Ljudi dajte mi da nesto korisno radim
Ma necu ja vama da pametujem, vi ste tu na prvoj liniji, lako je meni pisati na forumu.. Nego sam ja za to da se pokusaju udomiti neke od nasih zivotinja u inostranstvu. Pricala sam malo i sa Amelino o tome. Ja sam u Svedskoj, u koju je vrlo tesko dovesti zivotinje. Ali je vec u Danskoj lakse. Ja mogu biti koordinator za to, posto sam blizu Danske. Ja mislim da bi bilo lakse udomiti te odrasle cuke ovdje, ako se predstave sa slikom, pricom itd. Ima li jos ko da je u Svedkoj/Danskoj? Ljudi dajte mi da nesto korisno radim
-
jaca78
#539 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ja cu ti rado napisati pricu za svakog psa, ali ti bi morala prevesti 
- SenSen
#540 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Super! Napisi kada budes imala vremena, znam da si zauzeta, a ja cu prevesti. Mogu na Svedski i Engleski, iako vecina ljudi u Danskoj dobro prica Engleski.. Ne sjecam se tacno, ali mislim da je Amelino u kontaktu sa nekim Dancima, pa je istrazivala kako se mogu slati zivotinje tamo. Kaze da je 6 Eura po kilijaca78 wrote:ja cu ti rado napisati pricu za svakog psa, ali ti bi morala prevesti
Ja se inace vracam u Svedsku (preko Danske) 10-og Septembra. Mozda se posreci da mogu povesti pokojeg cuku sa sobom. Dolazi mi i momak, i vraca se i on samnom, tako da bi mi mogao pomoci.. Ali mislim da trebamo sacekati da nam Amelino kaze sta je ona planirala i skim je u kontaktu..
-
dulcinella
#541 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Postoji jedna djevojka koja se u Danskoj bavi udomljavanjem zivotinja iz BiH. Stovise, na FB cesto trazi nekoga ko putuje u smjeru Danske kako bi bio pratnja zivotinjama. Uglavnom, poslat cu SenSen pp s njenim imenom, a vi koji ste na FB uclanite se u grupe "Ukinimo sintore, sprijecimo sve mucitelje zivotinja u BiH!" i "Bosniske hunde og katte". Ona je kreator obje grupe. Prije par mjeseci organizirala je besplatnu kastraciju i sterilizaciju pasa u Jajcu uz pomoc danskih organizacija za zastitu zivotinja i veterinara.
- SenSen
#542 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hvala za info!dulcinella wrote:Postoji jedna djevojka koja se u Danskoj bavi udomljavanjem zivotinja iz BiH. Stovise, na FB cesto trazi nekoga ko putuje u smjeru Danske kako bi bio pratnja zivotinjama. Uglavnom, poslat cu SenSen pp s njenim imenom, a vi koji ste na FB uclanite se u grupe "Ukinimo sintore, sprijecimo sve mucitelje zivotinja u BiH!" i "Bosniske hunde og katte". Ona je kreator obje grupe. Prije par mjeseci organizirala je besplatnu kastraciju i sterilizaciju pasa u Jajcu uz pomoc danskih organizacija za zastitu zivotinja i veterinara.
-
miroslav76
#543 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Bila sam danas na Butmiru u 15 sati i dok sam djelila hranu,dosla je Suza81/ja na poslu nemam computer,pa nisam znala da ce neko doci,jer se djevojka jutros oglasila/.Dok smo hodale po lokacijama i raznosile hranu,dosla su dva momka sa autom,otvorili gepek i sva vrata i posmatrali pse kako jedu.Momci su otprilike 22 godine starosti i djelovali su mi jako sumnjivo???Posmatrala sam ih iz daljine krisom,dok su odjednom svi psi kao ludi se razbjezali na sve strane,a da oni se nisu ni pomakli.Sta to znaci?? Meni je potpuno jasno.Dok su psi bjezali primjetila sam jednog ogromnog psa koji prije nije bio tu u kampu.Hocu reci ,da ha je neko ne znam kada tu doveo i ispustio svog ljubimca.Priblizila sam im se i pitala sta trebaju...odgovorili su mi da dolaze svaki dan i da su bili i sinoc i da zele da uhvate tog velikog,ali ne mogu nikako,te da donose meso za njega,ali on uvjek bjezi..Pitala sam ih zasto im treba bas taj pas,kad ima drugi koji se daju uhvatiti..ne,ne,zelimo bas tog psa,bio je njihov odgovor.I,naravno na mojih jos unakrsnih pitanja potvrdili su moju sumnju.Dakle,rekli su mi da imaju 4 pitbulla u kuci,a da zele njega da okupaju i da prosetaju,jer im se bas on dopada.Eto dragi moji, zasto bi im posluzio BAS TAJ PAS..dok sam zapisivala registraciju tablica,upitah me jedan od njih...*mozemo li nekako ovo srediti..*.Dok sam ulazila u auto Suzino,rekla sam im da, ako pas zavrsi u celjustima njihovih pitbullova, da ce biti posjeceni od strane policije...Grohotom su se smijali,dodajuci,..*a sta ako nam u putu crkne*..bit ces i ti posjecena.Eto dragi moji ko smo mi i nasa omladina.Ja sam odlazeci gore prvi dana ,nagledala se takvih brutalnosti,da nisam imala snage da napisem.U subotu mi je rekla zena da ce se organizovati mjestani i da ce ih sve pobiti.Danas jedan pas ima prednju prebijenu nogu.Juce je imao 4,a danas tri.Tamo ima ostavljena jedna kujica veoma pitoma ,lijepa i umiljata,vapi da se povede...stara otprilike 6 mjeseci,jos uvjek je njegovana i ima sjajnu dlaku.Da nemam ove 2 bebe u kuci,uzela bi je do daljnjeg..pomozimo joj,sklonimo je iz butmira,molim vas dragi citaoci..ona ne bjezi,bojim se ovih uligana da je ne pokupe u svrhu zabave sa svojim pitbullovima.Ici cu i sutra tamo.Sgnora Gordana je uplatila dvije vrece hrane /2o kg/i dvije kozerve,koje mi je danas Suza dovezla kuci,tako da cu moci 2 dana da ih nahranim.A,sto se tice edukacije djece,ja sam tu veliki skeptik..roditelji sto *usade*u djeciju glavu,to niko ne moze ispraviti,niti opovrgnuti...svaki dan u prolazu sa mojim psom slusam rijeci..ne,fuj,cuko je opasan,cuko je zarazan,cuko trga djecu,cuko je pojeo jednu djevojcicu..itd,itd..i jos nesto..cula sam da se Nacelnik Opstine iljdja izjasnio da nikad nece praviti skoloniste za pse.Trebaa svima da je u glavi,da psi butmirski,nisu psi lutalice i da ih treba eliminisati,jer su opasni.Nisu opasni,ljudi lazu,jer ne zele tamo njihovo prisustvo,kazu,otisli cigani moraju i psi.Vi koji ne znate i niste bili tamo,ne mozete ni zamisliti koji je tamo jos uvjek ostao smrad i smece cigansko,da naprosto covjeku se smuci zivot i da se ne moze povjerovati ,da je to ,samo 1 km udaljenosti od Ilidje/turistickog mjesta,/stanovnici butmira i preko puta djeli ih rijeka/valda se zove naselje Sokolovic kolonija,dovlace smece i bacaju u VODOZASTITNU ZONU,koja je pretvorena sada u deponiju otpada i ljudkog smrada...
- SenSen
#544 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@miroslav76 Ovo je
Ta dva odvratna tipa sa autom ce se nadam slupati negdje i osloboditi planetu svog poganog prisustva! A i ti "mjestani" su izgleda neka gamad
Cuj dovlace tu smece,a brinu se za prisustvo cuka. Vise stete vjerovatno prave njihova derlad, nego sto bi ikada mogle napraviti cuke.. Ja ne znam kakvi su to ljudi, ako se tako mogu zvati. A tek ti roditelji sto plase djecu cukama, to su idioti, ako vaspitaju svoju djecu time sto ih plase. Sigurno ih tako plase i sa policajcima.. Ja godinama govorim, i sada cu ponoviti, da se treba uvesti dozvola ako neko hoce da ima djete. Prvo da moraju poloziti kurs djecje psihologije/prava/razvoja. A ne da svakakvi idioti radjaju djecu, pa od njih prave iste takve idiote! Cuj cuko pojeo djevojcicu
Par pitanja ako moze ko odgovoriti: Koliko sve zajedno ima cuka sada tamo? Koliko je od njih pitomo? A koliko ih ima divljih?
Par pitanja ako moze ko odgovoriti: Koliko sve zajedno ima cuka sada tamo? Koliko je od njih pitomo? A koliko ih ima divljih?
-
jaca78
#545 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
kad sam ja posljednji put bila tamo je bilo 15-20 stenaca i 20-30 odraslih pasa
- SenSen
#546 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
jaca78 wrote:kad sam ja posljednji put bila tamo je bilo 15-20 stenaca i 20-30 odraslih pasa
Hvala na odgovoru. Znam da od prije imaju dva legla stenaca, sve zajedno 16. Pitam se mogu li se koji od njih udomiti, posto su mali? Ja vise ne znam sta da uradim za njih. Posto nisam tu da prakticno pomognem, a ne mogu delegovati ljudima kojima su pune ruke.. Samo me brine to o planovima "mjestana" da pobiju cuke
-
miroslav76
#547 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ma poubijali su ih dosta..svaki put po neko hvali,a na pocetku njihove katastrofe i stradanja,mnogi su poubijani jer nisu od tuge ni htjeli da sa svojh ognjista bjeze...sada trenuto ima 7 beba,a oko desetak zadnjih dana su nestale/zgazene ili ubijene/,sad trenutno bez problema moze se uhvatiti 6 pasa,ostali nikako.bjeze jer su isprebijani.ma svaki dan ih kamenuju..ma nemate pojima kakvih je bilo lijepih pasa i niko od njih nije bjezao prvih dana,sada su u travi i vire im samo usi.bjeze,kriju se od bagre ljudske,a bagra nadigla hampu da ih ujedaju,a oni jadni bjeze od svoje sijene...ma gadosti ljudskoj kraja nema.Definitivno,ovaj grad je postao muciliste za jadne pse koji se daju uhvatiti i za male kucice.Da znate samo kako ih mrcvare djevojcice i djecaci oko zgrada,kako ih vezu zicom i stezu oko vrata,razvaljuju bebi usta i kace zicom vilice..veceras sam to vidjela..strasno,strasno je zivjeti u Sarajevu,odnosno u Bosni...
-
miroslav76
#548 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
malo sam prije dosla sa Butmira u blatu do grla,padala je strasna kisa,psi su me svi cekali,onako povaljani po blatu,sablasno su izgledali.tuga u njihovim ocima se ne moze opisati.okupili su se oko mene kao djeca,jeli su krokete,dok neki nisu ni prilazili,gledali su me nijemo,mislila sam da su mrtvi.Mozda je i njima dosta takvog zivota...pas razumje vise nego covjek...1o.ooo puta ima neka cula razvijemija od covjeka,zato ga covjek i koristi...bebe su me cekale na putu/tri/i cvilile su dok su jele,pribijajuci se uz moje noge...ispratile su me do kraja puta.Druge 4 bebe su u jednoj rusevini sa kujicom pitomom koja je skoro izbacena iz kuce i jos dva odrasla psa..oni cuvaju bebe...i oni su me cekali sakriveni po coskovima..jeli su i pratičli me takodje sve dok nisam zamakla.Na drugom kraju Medo sa tatom..on ima od udaraca atrofiju zadnje noge 7butna kost povrijedjena / ii kada ide zanosi se..Na trecem kraju u grmlju su cekali nekoliko njih..oni su mnogo isprepadani i tek se priblize kad se udaljim.Kad sam se vracala od beba,dosli su momci jucerasnji i molili me da im uhvatim ONOG PSA,kojeg zele*okupati i prosetati*..nisam se puno upustala u razgovor,otisla sam,oni su ostali..pas je pobjegao,ostali su me pratili do ceste.Cula sam vrisak beba,nisam imala snage da se vratim..bila sva od blatatnjava i mokra.srela sam covjeka sa kojim se moze razgovarati,jer on drzi nedaleko farmu pasa..rekao mi je da TAJ PAS je rasni i da je rijedak,porijelo mu je Azijsko i da je takav pas bio na Otesu,znaci izbacen..sluzi za borbe.Ja sam ga uslikala,ali ne znam da postavim i trenutno mi nema niko to uraditi.I taj covjek mi je rekao da ima novo leglo,a juce je bila kuja/mama/nije htjela da jede krokete.Ja sam se sada vratila i imam obaveza sa jos dosta u kuci i vani cukina,pa izvinite,ako ima gr.gresaka,jer ne stizem nista vise u zivotu.Ne zamjerim sto ljudi se ne odazivaju,svi su umorni od ovog svega,ovo iziskuje vrijeme,novac..skoro da niko od nas nema auto,a dosta je udaljeno i zavuceno u bespuce...OVO JE SVE PRESIPANJE IZ PRAZNOG U SHUPLJE..Ovdje se mora napraviti rez i rijesiti na drugi nacin,PSI SE NE SMIJU POBITI,a njihovo prebijanje i maltretiranje,neka svima sluzi na cast,ja sam uvjerena da OVO SVE NEKO GLEDA...Ja molim sve ljude koji se bave zastitom zivotinja,ovdje i sirom Evrope/dijaspora ovo cita/,da na neki nacin pomogne,mozda slanjem ekipe ljudi humanitaraca koji ce ovu situaciju rijesiti,pa makar i na onaj,nesmijem da kazem koji nacin,ali HUMANI..do sutra,ponovo cu vas obavjestiti o situaciji.
-
neraida
#549 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hej sensen ja sam u dk.
Ja cu sutra da zovem dk-sos ovdje,da vidim kada ce biti taj njihov sastanak.
Svi koji zele donirati hranu za mace/cuke iz inozemstva mogu to uraditi preko konzumshop.ba,tamo se uclane,plate sa karticom,i napisu adresu gdje se treba dostaviti,super funkcionise,jedino izbor im nije velik.
Ja cu sutra da zovem dk-sos ovdje,da vidim kada ce biti taj njihov sastanak.
Svi koji zele donirati hranu za mace/cuke iz inozemstva mogu to uraditi preko konzumshop.ba,tamo se uclane,plate sa karticom,i napisu adresu gdje se treba dostaviti,super funkcionise,jedino izbor im nije velik.
- Amazonka27
#550 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
12. aug. 2009. 00:52 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» SenSen, n.nadija, malcomX
14 dana
Pretpostavljamo da je tema da se pomogne psima u udomljavanju i u hranjenju. Zbog toga se tema nalazi na "NE PROPUSTI". nece se vise tolerisati bilo koje odstupanje od pravila foruma.
@amelino = ljudi koji hoce da procitaju post vide i normalnu velicinu, nema potrebe za OGROMNOM + BOLDIRANOM
@miroslav76 otvori blog pa pisi tamo svoje memoare.
Ovaj forum nije vashe vlasnishtvo, nego vam izlazi u susret. Postujte pravila foruma.
nema komentarisanja upozorenja izdatih od moderatora/administratora.
O radu moderacije i administracije nema diskusije. Sve prituzbe na rad moderatora kao i sve druge upite vezane za forum shaljite privatnim porukama ili putem maila: [email protected]
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=33901
» SenSen, n.nadija, malcomX
14 dana
Pretpostavljamo da je tema da se pomogne psima u udomljavanju i u hranjenju. Zbog toga se tema nalazi na "NE PROPUSTI". nece se vise tolerisati bilo koje odstupanje od pravila foruma.
@amelino = ljudi koji hoce da procitaju post vide i normalnu velicinu, nema potrebe za OGROMNOM + BOLDIRANOM
@miroslav76 otvori blog pa pisi tamo svoje memoare.
Ovaj forum nije vashe vlasnishtvo, nego vam izlazi u susret. Postujte pravila foruma.
nema komentarisanja upozorenja izdatih od moderatora/administratora.
O radu moderacije i administracije nema diskusije. Sve prituzbe na rad moderatora kao i sve druge upite vezane za forum shaljite privatnim porukama ili putem maila: [email protected]
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=33901