Opaa blago Amiđi,njemu se stvarno posrećilomiroslav76 wrote:A Amidja gdje ide u Zagreb ili Austriju?.
Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
- Baby
#426 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
-
amelino
#427 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Amidja ne ide u Zagreb, samo kucici - 9 kucica, a za Austriju ce ici ako ga @kiseljak pogura:-)
Oni su jos uvijek na Butmiru, skroz su dobro , idemo hranimo ih...Cekamo da se oslobodi bar 1 box da ih smjestimo..ali su nam finansije u katastrofalnom stanju, tako da nam i to otezava situaciju oko smjestanja preostala 2 legla u pansione:(
Mail od Katarine (maloprije ) :
'' Naravno da ću slati slikice
Stvarno su preslatki i predobri, stalno se međusobno igraju, skroz su malo spavali, a ja sam očekivala da će jedva dočekat ić spavat. Kupile smo im veliku košaru sa debelim jastukom
''
Oni su jos uvijek na Butmiru, skroz su dobro , idemo hranimo ih...Cekamo da se oslobodi bar 1 box da ih smjestimo..ali su nam finansije u katastrofalnom stanju, tako da nam i to otezava situaciju oko smjestanja preostala 2 legla u pansione:(
Mail od Katarine (maloprije ) :
'' Naravno da ću slati slikice
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#428 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jesul ona dva sinocnja sretnika otputovali? 
-
amelino
#429 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nisu
Jedan sutra ide (chupo) - pomjereno je zbog loseg vremena, a drugi 'mozda ' 30.07. 
-
miroslav76
#430 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Iskreno se nadam da ce dobri i humani ljudi i dalje pomagati napacenim zivotinjama u ovom gradu.Molim sve nase gradjane koji zive u dijaspori da ih ne zaborave.Ovo je jedan veoma los pokazatelj,sto u ovoj zemlji niko od odgovornih,ne vodi racuna ni o covjeku niti o psu. Veoma je mucno i stidno sto se u ovoj drzavi zrtvuje pojedinac u spasavanju ovih bica...Mucno je i tuzno sto vas nekoliko mladih ljudi zaista zrtvujete svoje zivote i svoju buducnost..nemajuci vremena za ucenje, ispite,odmor i zabavu...ONI, KOJI ZAKON OBAVEZUJE I NALAZE DA GA SPROVEDU U DJELO,ODNOSNO DA KRENU U ZBRINJAVANJE I SPAS ZIVOTINJA,NI DO OVOG MOMENTA SE NISU POMAKLI SA MRTVE TACKE,UPRKOS SVIM UPOZORENJIMA I NALOZIMA INSPEKCIJA I PRIJATELJ ZIVOTINJA .GDJE JE ZAKOCILO,NEKA SE IZJASNE??!!! Ne mogu izjavljivati putem radia i javnih m.da se psi moraju hvatati,odnosno UBIJATI,jer sire zarazne bolesti i prljaju zelene povrsine!!!. Necemo li se valjda vracati 1oo godina unazad??!!!.Ja sam bio prinudjen da ove izjave proslijedim van granica nase zemlje.
-
miroslav76
#431 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
I jos nesto..mi koji volimo zivotinje i drzimo ih u stanovima,nismo zarazeni niti inficirani,nisu nas zarazili psi sa ulice sa kojima smo stalno u kontaktu/kako ste mogli da vidite na ovom forumu/.Iz velikog ogorcenja na nas mentalitet uz veliko zaljene i tugu za stradalnicima -psima lutalicama,drzim u stanu cijeli zivot BAS UPRAVO NJIH... Njihov zivot na ulicama ovog grada je strahovit,pun bola i patnje..i tako kada neki od njih dobije Boziju privilegiju i skloni glavu u neki zaklon,dugo mu treba vremena da se oporavi i privikne na nesto sto nikad nije imao...Vi koji ih mrzite,vama koji ih ubijate vi koji ne postujete zakon o zastiti ovih bica- neka vam bude sve na vasu dusu,ako je uopste imate.Na vasem mjestu dasam,ja bi se Boga bojao,ako bi i mogao sanjati da postoji..
-
miroslav76
#432 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
..I jos nesto da imate sta citati u ponedekljak rano ujutro,vi koji pratite ove teme i odradjujete stvari po vasim metodama...zavirite u kontejnere i vidite koliko je naslaga prljavstine i blata zalijepljenog za zidove istih,koliko i kakvih bakterija izvire iz ove prljavstinje i zapitajte se kada ste zadnji put i jeste li uopste ikad izvrsili dezinfekciju istih i jeste li uopste upuceni da se to u svetu radi.Bacite pogled iza zgrada na smece baceno sa prozora,zavirite u parkove i zelene povrsine i upratite sta vam od njih rade nevaspitana djeca i omladina,vidite li kako vam lome zasadjene vocke,ruse znakove,razbijaju stakla na tranvajsim stanicama,igraju lopte po parkovima,bacaju sve vrste smeca po zelenim povrsinama,pijanci i bezkucnici se valjaju i seru po vasim zelenim povrsinama i iza sebe ostavljaju razbijene *unucice*,svaki treci prolaznik otkopca slic i zapisa ja auto gumu,ja fasadu zgrade,ja se posere u nekom cosku,dok cistaci ulica u nemogucnosti da u toku svoje šihte pokupe svu ovu prljavstinju/zatrpavaju i sakrivaju smece ispod zbunova u parkovima,pa ce neki drugi put kad nalete*pokupiti/..Dali ista od ovog radi ili moze da uradi pas lutalica??? Dali pas lutalica moze da uradi i nesto slicno ovome,sto jedno dijete i jedan covjek moze???? Dali postoji zakon i kazna za covjeka-pocinitelja ovog nereda-neka mi odgovore gospoda koji kazu da psi prljaju zelene povrsine...ZBOG SVEGA OVOGA STO VAM CINE LJUDI,MORATE LI I KAKO MOZETE UBIJATI PSE???!!!!
-
Mee
#433 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@Kiseljak:kiseljak wrote:Tek nakon 5 godina boravka na teritoriju RH imas pravo da podneses pravo za upis i državljanstvo RH
oni su se zapravo tamo rodili, i to pravo stekli rodjenjem?! Imash ti neki dokaz da su oni doshli iz Bosne???
Hehehehe, nemash ti, a nema niti neko drugi
- matan
#434 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
beny i bella su nasli svoj raj na zemlji.. pozelimo da i ostalim bude takooo

- *miara*
#435 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
upravo tako. uvijek ce se ljudi izvlaciti kako su psi agresivni, moze ih zaraziti... a ko je kriv sto je taj pas uopste na ulici?boze, zasto li je agresivan?? ili bi nam trebao u krilo skociti nakon sto su ga ljudi jahali, vukli za rep, ubadali oci, usi mrcvarili?miroslav76 wrote:..I jos nesto da imate sta citati u ponedekljak rano ujutro,vi koji pratite ove teme i odradjujete stvari po vasim metodama...zavirite u kontejnere i vidite koliko je naslaga prljavstine i blata zalijepljenog za zidove istih,koliko i kakvih bakterija izvire iz ove prljavstinje i zapitajte se kada ste zadnji put i jeste li uopste ikad izvrsili dezinfekciju istih i jeste li uopste upuceni da se to u svetu radi.Bacite pogled iza zgrada na smece baceno sa prozora,zavirite u parkove i zelene povrsine i upratite sta vam od njih rade nevaspitana djeca i omladina,vidite li kako vam lome zasadjene vocke,ruse znakove,razbijaju stakla na tranvajsim stanicama,igraju lopte po parkovima,bacaju sve vrste smeca po zelenim povrsinama,pijanci i bezkucnici se valjaju i seru po vasim zelenim povrsinama i iza sebe ostavljaju razbijene *unucice*,svaki treci prolaznik otkopca slic i zapisa ja auto gumu,ja fasadu zgrade,ja se posere u nekom cosku,dok cistaci ulica u nemogucnosti da u toku svoje šihte pokupe svu ovu prljavstinju/zatrpavaju i sakrivaju smece ispod zbunova u parkovima,pa ce neki drugi put kad nalete*pokupiti/..Dali ista od ovog radi ili moze da uradi pas lutalica??? Dali pas lutalica moze da uradi i nesto slicno ovome,sto jedno dijete i jedan covjek moze???? Dali postoji zakon i kazna za covjeka-pocinitelja ovog nereda-neka mi odgovore gospoda koji kazu da psi prljaju zelene povrsine...ZBOG SVEGA OVOGA STO VAM CINE LJUDI,MORATE LI I KAKO MOZETE UBIJATI PSE???!!!!
- matan
#436 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
IZVINITE ALI MORAM OVAKO TRENUTNO NEMA NI VREMENA NI PROSTAORA DA TRAZIMO KRVCE <krivci smo svi mi koji smo dali vlast ovkvim ljudima > IMAMO PUNO VAZNIJEG POSLA, A TO JE TRAZENJE HRANA ZA PSE SA BUTMIRA .... I TRAZENJE NOVCA ZA PLACENJE PANSIONA... A KAD TO SVE ODRADIMO ONDA MOZEMO SVI KUCATI PO TASTATURI PO CITAV DAN SORRY ALI TAKO JE ....
-
csejla
#437 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Cula sam se sa Katarinom
Cukice su super. Evo i jedna slikica nasih ljepotana kako uzivaju na moru 

Dogovaram se sa jos dvije osobe iz Hrvatske koje razmisljaju da uzmu nase malisane. Dakle mozda jos 3 stenca budu isla zajedno sa ovih 11
Cuvajte fige...
To bi onda bilo 14 malisana i ova 2 koja su vec otisla, dakle 16
Zaista sam jakooo zahvalna NOA-Banja Luka koja mi je dala kotakt dvije divne djevojke iz NOA-Zagreb pomocu kojih sam uspjela stupiti u kontakt sa svim ovim ljudima koji zele pomoci i udomiti nase psice 

Dogovaram se sa jos dvije osobe iz Hrvatske koje razmisljaju da uzmu nase malisane. Dakle mozda jos 3 stenca budu isla zajedno sa ovih 11
To bi onda bilo 14 malisana i ova 2 koja su vec otisla, dakle 16
-
Mee
#438 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
heheh, bebe male, kako su samo dobri bili....
-
csejla
#439 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ovako stoje stvari: lijepa vijest je da bi u subotu trebali odvuci 12 cukica za Zagreb i Koprivnicu. ali 3 psica koja trebaju ici jos uvijek nisu vakcinisana pa su nam potrebni novci za vakcinu ovih malisana. Ukoliko neko moze pomoci da platimo i njima vakcinu molim neka se javi meni na pp ili 061360285 ili ameli na pp ili 061597481.
To nam treba do cetvrtka najkasnije do petka da zavrsimo.
Hvala
To nam treba do cetvrtka najkasnije do petka da zavrsimo.
Hvala
-
amelino
-
amelino
#441 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno nam je potrebna pomoc za smjestaj - sredstva za placanje pansiona, hranu i vakcine za 5 kucica - 3 sto putuju i 2 sto su dovoljno veliki za prvu vakcinu!!
Hvala svima koji nam pomazu!!
Hvala svima koji nam pomazu!!
-
Amra.
#442 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
sori sto upadam ovako bezveze,al to je moj bobicaaaa moje slatko sunce
najljepsi i najbolji pas na svijetu,zasluzuje najvise ljubavi !!!
najljepsi i najbolji pas na svijetu,zasluzuje najvise ljubavi !!!
- Daphna
- *miara*
#444 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
hej ima ona nekakva tema sto je djevojka otvorila gdje trazi malog cuku.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=65267
postavi joj tu sliku tamo i pitaj hocel ga.
- Daphna
#445 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Zaključana je ta tema... Jedino kontaktirati djevojku preko pp-a.*miara* wrote:hej ima ona nekakva tema sto je djevojka otvorila gdje trazi malog cuku.
-
amelino
#446 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Konatktirala sam djevojku preko PP-a, ali imam vec 2-3 zainteresovanih za malenog pa cemo vidjeti 
- matan
#447 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Humanitarni PARTY za pomoc psima sa BUTMIRA svi su pozvani CLUB ESCAPE petak17.07.2009. u 19h..... Gradacacka do broja 29 mala zuta zgrada pored MERKURA na otoci POMOZITE NAM MOLIMO VAS Ulaz 3 km Vise inormacija na 061819335 aldin
- matan
#448 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
- Humanitarni PARTY za pomoc psima sa BUTMIRA svi su pozvani CLUB ESCAPE petak17.07.2009. u 19h..... Gradacacka do broja 29 mala zuta zgrada pored MERKURA na otoci POMOZITE NAM MOLIMO VAS Ulaz 3 km Vise inormacija na 061819335 aldin
-
amelino
#449 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno ali stvarno hitno potreban prevoz do Zagreba u subotu !!! 14 kucica mozemo udomiti i ne smijemo propustiti takvu sansu!!! Molim Vas trebaju nam 2 auta !!! Hitno je!!!!
Last edited by amelino on 16/07/2009 09:14, edited 1 time in total.
-
amelino