Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
amelino

#1 Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Lokacija na PP.
Dvadesetak pasa - ima i kucica dosta na jednoj lokaciji u gradu umiru od gladi, leze i jedu auto gume na smetljistu. Nisu agresivni, prilaze ljudima, druzeljubivi su i predivni, stoga svi koji su voljni direktno odnijeti po vrecu hrane i ostaviti da jedu, neka se jave na PP za lokaciju.

Posto sintori ne kupe vise zive pse - NAPOKON :thumbup: :thumbup: :thumbup: , samo pse koje je udarilo auto i sl. , ovi psi su nasa briga. Svih nas.

Ako zelite pomoci, samo im odnesite hranu, nista vise im nije potrebno.
Last edited by amelino on 21/06/2009 19:57, edited 1 time in total.
Baby

#2 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

Da li mogu dobiti lokaciju,pa ću vidjeti šta mogu uraditi.
amelino

#3 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Baby imas PP.
miroslav76

#4 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Vec jedna gospodja im nosi tri dana,ali ni blizu ne moze nahraniti sve...Imam i drugu ideju:Ko ne moze da ode tamo,a voljan je pomoci, NEKA UPLATI VRECU NAJ JEFTINIJE HRANE I OBAVJESTI AMELINO........
Last edited by miroslav76 on 07/06/2009 11:15, edited 1 time in total.
kiseljak

#5 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

Ja neznam tocno kad cu u Sa jer mi je brato uzeo auto danas,dali ce netko viti ovdje imam ja oko 10 kg hrane.

062 787 105
shushi

#6 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by shushi »

I ja bih voljela da znam lokaciju, hvala unaprijed
Friesian

#7 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Friesian »

moze li se znati lokacija? mislim da nije losa solucija uzeti onih pilecih vratova i otpada, skuhati i odnijeti... javite mi...
kurty

#8 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kurty »

jel se moze nekom dati 10-20-30 km da taj neko kupi i odnese neke hrane???

prevoz je problem
csejla

#9 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Moze naravno... sve opcije... da licno odnesete hranu, da date nekoj od nas novac ili hranu pa cemo odvuci nekako... Lokacija na pp
Baby

#10 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

Ja vam zasada samo mogu dati 10 km,imate moj broj moba,ali prvo mi pošaljite pp,da znam da upalim mob.
sheilak

#11 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by sheilak »

Mozete li i meni poslati lokaciju? :)
csejla

#12 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

sheilak wrote:Mozete li i meni poslati lokaciju? :)
Poslala sam ti pp :)
miroslav76

#13 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Lokacija vise nije tajna..tamo su prisutni šinteri od prvog dana.Prvih nekoliko dana pasa je bilo mnostvo,dok sada se vidi po neki.To je ogromni prostor i nisu vise na zgaristima,jer sada su usli bageri i ciste lokaciju.Psi su pohvatani,neki su mozda pobjegli i tek po neko se moze vidjeti kako viri iza grmlja.*Gradjani* zovu sintere svaki dan,djeca ih tuku iz *pticara*,dovode svoje pse da ih trgaju,narocito male......Juce je opstinar obecao *gradjanima* da ce biti svi uklonjeni vrlo brzo.Najzalosnija je stvar sto ti psi nikada nisu zalajali ni na koga.*Gradjani*prolaze kroz kamp sa djecom,koze mirno pasu travu,dok preostali psi umiru od straha i gladi zavuceni u siblje,To je slika bivseg Romskog kampa na Butmiru.To je slika ove drzave i usvjenog Zakona o zastiti zivotinja!!!!!!!!
Baby

#14 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

Jadno :(:( Ako ih pohvataju neka ih barem odmah uspavaju da ne pate više :( Može li se još išta učiniti?
miroslav76

#15 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Nista se ne moze vise uciniti,jedino iz grmlja pokupiti preostale bebe,ali sta sa njima???? I si ntori ne uspavljuju, vec ubijaju !!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: KAZU DA IM JE TO HLJEB I DA IM MI OMETAMO DA GA ZARADE,ODNOSNO PREHRANE SVOJU DJECU!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: : :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Last edited by miroslav76 on 22/07/2009 17:49, edited 2 times in total.
Baby

#16 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

Jesu psi krivi što oni nisu učili? Pu majku im seljačku :x
darprirode

#17 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by darprirode »

Mozemo li skupiti preostale stence i pokusat ih udomiti..jer ako smo uspjele one curice iz sinteraja udomiti mozemo i ove..sta mislite???
waterfall

#18 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by waterfall »

Ima drugih poslova osim hvatanja i ubijanja drugih zivih bica. Sarajevo je specificno jer se ovdje odvaja najveca svota novca za sintore, i te love tesko da ce se htjeti odreci.

Nego sintorske sluzbe su postojale i u niz drzava ali su svi ti ljudi su sad obuceni i iskolovani i pomazu na human nacin da se spase zivotinje, veterinarski obezbjede i smjeste u azil do udomljenja. Znaci preusmjeriti novac na nesto korisnije, efikasnije i humanije.

Ja sam poslala ovo sto je Miroslav napisao (nisam imenovala) na par e-mail adresa, no uvijek kasno da se sad reaguje sto se tice ove lokacije.
ajsela

#19 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Znaci ipak nije istina da sintori ne hvataju vise pse po Sarajevu?? UZAS, samo nas zavaravaju i mazu nam oci da mislimo da se Zakon konacno primjenjuje!
miroslav76

#20 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Nova vijest o cukama u Romskom kampu: Radnici koji su cistili kamp/sa gradjevinskoim masinama/,kupili su sa *kasikarom*smece i u isto vrijeme i bebe koje nisu bile sposobne pobjeci. Na drugom kraju kampa ima druga grupa pasa koji se kriju i ne izlaze vise na vidjelo,pri samom putu imaju balvani i tu zive bebe/majka ubijena/,covjek ciji su balvani ih mlati motkama svaki dan,tako da i oni umiru ispod balvana od straha,zedji i bolova/hranu dobiju,a posuda za vodu je bačena od strane zlobnih i nesretnih ljudi.To su mi rekla djeca koja ne mrze zivotinje,a djeca takva ne lazu!!.Jako mi je zao sto nemam kameru i nisam zabiljezio svu strahotu koju sam vidio od samog pocetka.Jos se da nesto uraditi..spasiti preostale pse koji vire iza grmova.Ko ima volje i mogucnosti da pomogne neka mi se javi na pp. Imam i informaciju da su predstavnici šintera rekli da oni nemaju zabranu na ubijanje pasa i da ce to raditi dok opstine ne izgrade Azile.A ja dodajem-da u zakonu pise da ih hvataju uz prisustvo veterinara,sterilisu,vakcinisu i pustaju tamo odakle su uzeli..dok se ne izgrade sklonista....Zatim,kada je veterinarska inspekcija posjetila sinteraj/sve je bilo unaprijed dogovoreno i *nasminkano */,stavila im je primjedbu,odnosno nalozila da ne *eutanaziraju* pse u zajednickoj prostoriji/to rade po etapama/nego, da oni koji su na redu, budu *eutanazirani* u drugoj prostoriji i da za mace imaju izdvojenu sobu smrti . KOJA SRAMOTNA
IIRONIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hvala Waterfall,obavjesti o ovome koga stignete.!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
eglantina

#21 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by eglantina »

Obzirom na sve postove i strasne stvari koje se desavaju danas sam sa drugom otisla do Butmira..
to je ljudi strasno..ali stvarno strasno..odrasli prekrasni psi koji vas istraumirano gledaju iza grmlja..i jos nesto zanimljivo..ne laju nego zavijaju..kako i ne bi kada je i neka iluzija dosadasnje sigurnosti otisla u nepovrat..sve je ostalo na cekanju kada ce doci i po njih..

ponavljam.psi su predivni,..danas dok smo bili stidljivo su prisli nekoliko metara..kako i ne bi se ustrucavali kada svjedoce ovoj tragediji posljednjih dana.
Danas je covjek koji se zatekao dole i nama ispricao pricu koju je miroslav napisao..bagerima su kupili smece, odrasle slabije pse i bebe koji su kako je o n rekao "izdisali dok su ih bacali"..malo je reci tuga...

ne mogu da se ne osvrnem na onu iz naroda..teska je kletva ciganska..a ja se nadam da ce ih stici kletva za sve sto rade sve ove godine...jer kako gospodin Maglajlija rece nedavno Znate li vi da je ovo institucija?? Znate li vi otkada mi postojimo???? ponosa mi i dike..radije cu ostati sramota ovog naroda skupljajuci pse nego se diciti i prsiti na racun oduzetih zivota..stici ce ih..stiglo ih je sve dosada..i njih ce..

do tada..molim vas da li postoji neko da sklonimo barem dva-tri psa....ma koliko god..ono je stvarno sevap...ono je dolina izgubljenih zivota..
Cholina_Lokica

#22 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Cholina_Lokica »

onako najiskrenije se nadam da ce se svima koji to rade desiti i tri puta gore stvari i da ce umrijeti na teskim mukama... :x :x :x :x
kiseljak

#23 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

Grozno,nadam se da ce im se isto vratiti...jadne bebice i psi...

Dali je moguce da pse odvedemo na neko drugo mjesto gdje ih barem nece tako ubijeati pa cemo ih hraniti ?
miroslav76

#24 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Nije Maglajlija jedina institucija ŠINTORSKA.....JESTE LI SVJESNI DA SU I NAS *EUTANAZIRALI*???!!!
ajsela

#25 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Mozemo li se organizovati pa pse prebaciti negdje izvan Sarajeva, sto dalje od tih budala? Bolje ih je pustiti na neko selo pored Sarajeva, bar ih nece na ovaj nacin ubijati, nece ih grozna sudbina zadesiti?! A male stence bi mogli pokusati udomiti zajedno!! Ljudi dajte da uradimo ovo zajedno, ima nas dosta na ovom forumu
Post Reply