Nova vijest o cukama u Romskom kampu: Radnici koji su cistili kamp/sa gradjevinskoim masinama/,kupili su sa *kasikarom*smece i u isto vrijeme i bebe koje nisu bile sposobne pobjeci. Na drugom kraju kampa ima druga grupa pasa koji se kriju i ne izlaze vise na vidjelo,pri samom putu imaju balvani i tu zive bebe/majka ubijena/,covjek ciji su balvani ih mlati motkama svaki dan,tako da i oni umiru ispod balvana od straha,zedji i bolova/hranu dobiju,a posuda za vodu je bačena od strane zlobnih i nesretnih ljudi.To su mi rekla djeca koja ne mrze zivotinje,a djeca takva ne lazu!!.Jako mi je zao sto nemam kameru i nisam zabiljezio svu strahotu koju sam vidio od samog pocetka.Jos se da nesto uraditi..spasiti preostale pse koji vire iza grmova.Ko ima volje i mogucnosti da pomogne neka mi se javi na pp. Imam i informaciju da su predstavnici šintera rekli da oni nemaju zabranu na ubijanje pasa i da ce to raditi dok opstine ne izgrade Azile.A ja dodajem-da u zakonu pise da ih hvataju uz prisustvo veterinara,sterilisu,vakcinisu i pustaju tamo odakle su uzeli..dok se ne izgrade sklonista....Zatim,kada je veterinarska inspekcija posjetila sinteraj/sve je bilo unaprijed dogovoreno i *nasminkano */,stavila im je primjedbu,odnosno nalozila da ne *eutanaziraju* pse u zajednickoj prostoriji/to rade po etapama/nego, da oni koji su na redu, budu *eutanazirani* u drugoj prostoriji i da za mace imaju izdvojenu sobu smrti . KOJA SRAMOTNA
IIRONIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hvala Waterfall,obavjesti o ovome koga stignete.!!!