Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Phia

#1 Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by Phia »

Ovo je kontakt e-mail koji je kroz http://www.animalsosa.ba poslao:
adela <[email protected]>

Postovani,
iako znam u kakvim uslovima radite, moram Vas zamoliti za pomoc.
Mjesto gdje radim ( blizu RVI bazena na Ilidzi) je mjesto gdje se nalaze mnoga gradilista. Prije 7 mjeseci, zenka psa je ostenila 11 kucica. Tri su nazalost uginula, a 8 ih je prezivjelo.
kako radim na tom podrucju tek 15-ak dana, pokusavala sam prehraniti 8 stenadi ( sa nekolicinom kolega) koji su bili vidljivo pothranjeni.
Nakon praznika, kada smo dosli, saznali smo da je neko ( najvjerovatnije iz nase firme) zvao sintore i da su 6 stenadi ubili :(
dva lesa su cak i ostavili i sada dva preostala steneta leze pored lesa malog brata koji se nalazi odmah pored njihovog sklonista ( koje su sintori razvalili)..
kako ja nemam apsolutno nikakve uslove za pse, molim Vas da ukoliko ste u mogucnosti pomognete da udomimo dva prezivjela steneta.
Stenad su dosta mrsava, vole ljude, ali im ne prilaze... ipak, obzirom da su mladi smatram da bi se lako socijalizirali...
nadam se da cete mi odgovoriti u svakom slucaju, a unaprijed Vam zahvaljujem na eventualnoj pomoci.
Zaista se bojim da bi neko mogao ubiti i preostala dva steneta :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by mIRCerka »

iako su po zakonu duzni kastrirati i pustiti u prirodno staniste...
:(
csejla

#3 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by csejla »

Neka ih skloni na balkon dok im se ne nadje dom?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by mIRCerka »

imam osjecaj da su sintori krenuli u masovnu eliminaciju ulicnih pasa prije nego se Vlast snadje po ovom pitanju.
amelino

#5 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by amelino »

Mirci apsolutno se slazem s'tobom...Pomamili se prije nego zazivi Zakon u pravom smislu te rijeci :(
Cober

#6 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by Cober »

Isti dan po otpočinjanju važenja Zakona nakon objavljivanja u Službenim novinama podnositi zvanične prijave po Zakonu protiv svih pojedinaca koji krše Zakon a naročito institucija kao što su to šintori pri JKP RAD i Lovačka udruženja ili nadležna Policijska Uprava koja ne odreaguke u skladu sa Zakonom. Poželjno protuzakoniti akt sa počiniocima istog odmah fotografisati kao jedan od nepobitnog dokaznog materijala u postupku.

U slučaju takvog djelovanja pojedinaca i javnosti koji se zateknu na licu mjesta prilikom izvođenja takvog protuzakonitog djela, nesumnjivo je da će svako od vas u velikoj mjeri doprinijeti direktnom provođenju i poštovanju Zakona i tako pomoći MUP-u pri obavljanju dužnosti.
simbabimba

#7 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by simbabimba »

mIRCerka wrote:imam osjecaj da su sintori krenuli u masovnu eliminaciju ulicnih pasa prije nego se Vlast snadje po ovom pitanju.

:shock: :shock: :shock: Juce ujutro na Skenderiji u po bijela dana love cukice :( :( :(

Moj muz nabaso na njih i svadjo se i kreteni mu zaprijetili policijom :shock: :shock: :shock: Zurio je na sastanak i nije mogao da ostane kretene da ometa u "poslu" a kaze sinoc krivo mi mislice kreteni da su me prepali s policijom. A bas bi bilo dobro da su ih pozvali s obzirom da krse zakon. Ne znam kako bi policija uopste reagovala i da li bi i dosli :? :? :?

Strasno...tuzno...nema nacina sacuvati zivotinjice izgleda :(
Cober

#8 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by Cober »

Ima, za par dana Zakon izlazi u službenim novinama i stupa na snagu. Onda policija, fotografije kao jedan dokazi i službeno postupanje po izvršenju krivičnog djela.. Pravim potezima im se začas može stati u kraj.
Ellen Rimbauer

#9 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by Ellen Rimbauer »

simbabimba wrote:
mIRCerka wrote:imam osjecaj da su sintori krenuli u masovnu eliminaciju ulicnih pasa prije nego se Vlast snadje po ovom pitanju.

:shock: :shock: :shock: Juce ujutro na Skenderiji u po bijela dana love cukice :( :( :(

Moj muz nabaso na njih i svadjo se i kreteni mu zaprijetili policijom :shock: :shock: :shock: Zurio je na sastanak i nije mogao da ostane kretene da ometa u "poslu" a kaze sinoc krivo mi mislice kreteni da su me prepali s policijom. A bas bi bilo dobro da su ih pozvali s obzirom da krse zakon. Ne znam kako bi policija uopste reagovala i da li bi i dosli :? :? :?

Strasno...tuzno...nema nacina sacuvati zivotinjice izgleda :(
Ja sutra idem po jednog od tih cukica sa Skenderije.
Taj pas ima vlasnika, ali se on baš i ne brine o njemu. Djeci je nabavio novu "igračku" pa stara više nije interesantna :x U zadnje vrijeme su je više hranile komšije nego njen vlasnik.
Ali nažalost sve što mogu uraditi je otići po nju, i vratiti je. Uzeti sebi je ne mogu jer u stanu već imam psa i mačku.
Ne znam, možda je baš njen vlasnik i zvao da dođu po cukice.
neki

#10 Re: Dva šteneta na Ilidži u smrtnoj opasnosti

Post by neki »

Maloprije vidjen mali labrador kod Bosna auta na Grbavici, star 2-3 mjeseca..izgleda da je napusten jer trci za svakim 20 metara pa onda zbunjen stane..onakav izgubljen mogao bi izletiti i na ulicu. Ako iko u blizini zivi a ima mogucnosti da ga prihvati molim vas neka ga uzme..na onakvom mjestu nece dugo prezivjeti
Post Reply