Hvala
Dva faksa?
- scientist
#1 Dva faksa?
Pozdrav!Zanima me da li je moguce nakon zavrsene srednje skole u isto vrijeme aplicirati na dva fakulteta npr medicinu i PMF,raditi oba prijemna pa na koji budes primljen onda ides
Hvala
Hvala
-
guevera
#2 Re: Dva faksa?
Moguce jeste ukoliko mozes uzeti prepis dokumenata iz svoje srednje skole... Prepis ima istu vrijednost kao i orginal, dok foto-kopije niko nece prihvatit...
- EdoFmjam
#3 Re: Dva faksa?
scientist wrote:Pozdrav!Zanima me da li je moguce nakon zavrsene srednje skole u isto vrijeme aplicirati na dva fakulteta npr medicinu i PMF,raditi oba prijemna pa na koji budes primljen onda ides![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala
Originali se i predaju iz razloga da ne mozes predati na vise fakulteta istovremeno,a inace prijemni bude u svih u isto vrijeme tako da je nemoguce stici i na jedan i na drugi
- marketleader
#4 Re: Dva faksa?
Ma jok, mozes ono sto ti je gore neko napisao, odes u srednju i kazes da si "izgubio/la" svjedočanstva ili jednostavno hoćes druga i tako da imas dva sa kojima možes aplicirati na dva fakulteta. Drug mi je tako aplicirao na ekonomiju i na pravo, i na ekonomiji ne prodje prijemni, a na pravu prodje pomoću prosjeka, pošto tamo nema prijemni ili makar nije bio tad.EdoFmjam wrote:Originali se i predaju iz razloga da ne mozes predati na vise fakulteta istovremeno,a inace prijemni bude u svih u isto vrijeme tako da je nemoguce stici i na jedan i na drugiscientist wrote:Pozdrav!Zanima me da li je moguce nakon zavrsene srednje skole u isto vrijeme aplicirati na dva fakulteta npr medicinu i PMF,raditi oba prijemna pa na koji budes primljen onda ides![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala
Sretno!
- alica.k
#5 Re: Dva faksa?
scientist, nemoj da radis ovo sa prepisom dokumenata, kad ti skola izda nove dokumente, stari prestaju da vaze, i mozes izvisit bezze.
- EdoFmjam
#6 Re: Dva faksa?
marketleader wrote: Ma jok, mozes ono sto ti je gore neko napisao, odes u srednju i kazes da si "izgubio/la" svjedočanstva ili jednostavno hoćes druga i tako da imas dva sa kojima možes aplicirati na dva fakulteta. Drug mi je tako aplicirao na ekonomiju i na pravo, i na ekonomiji ne prodje prijemni, a na pravu prodje pomoću prosjeka, pošto tamo nema prijemni ili makar nije bio tad.
Sretno!
Nakon sto dobijes nova svjedocanstva(prepise) stara prestaju da vaze,ista stvar kao i sa licnom.Kad zatrazis novu a u medjuvremenu pronadjes staru mozes se popisati na nju,moze sluziti 'vuda,ali prijeci granicu sa njom je rizicno
Sad' ima prijemni i na pravu
- minjonja
#7 Re: Dva faksa?
ako hoces da ti skola napise novo svjedocanstvo iz bilo kojih razloga (izgubio ili pokusavas prevarit kao jaran od marketleadera), prvo moras otici u sluzbeni list proglasiti staro svjedocanstvo nevazecim. sa potvrdom iz sluzbenog lista odes u skolu i napisu ti novo, tako da je nemoguce imati dva validna svjedocanstva istog razreda, osim ako nesto mutis, ides u zlj skolu koja ne postuje pravila ili imas rodbine u sluzbenom listu.
da je to moguce, onda bi to svako radio. ja bih se prva prijavila i na medicinu i na veterinu i pmf i filozofski, pa gdje me prime. ha ja. kao sto ti rekose, bas da bi se to sprijecilo, uvijek se traze originali i prijemni su skoro uvijek u isto vrijeme, samo je na medicini i mozda jos negdje kasnije.
da je to moguce, onda bi to svako radio. ja bih se prva prijavila i na medicinu i na veterinu i pmf i filozofski, pa gdje me prime. ha ja. kao sto ti rekose, bas da bi se to sprijecilo, uvijek se traze originali i prijemni su skoro uvijek u isto vrijeme, samo je na medicini i mozda jos negdje kasnije.