rumenige_brajtner wrote:ja, ja, samo što nisi napisao da je u periodu koji spominješ rast BDP-a bio preko 5%, sad je (nakon 5 godina negative) malo prebacio u pozitivu (0,7%), kao ni da je danas dug preko 30% vrijednosti BDP-a. 2008. je bio skoro duplo manji, 17%.al to nema veze, jelde? posebna priča će da bude vraćanje dugova. tu ćemo tek postat roblje, al ajde, jebo to, lažu nas, dobro nam je.
sve o cemu ti sada pises sam ja ovdje pisao desetine puta, iste godine smo registorvani sad vidim, a da si cesce dolazio na forum to bi i proictao.
ti si taj koji je mene citirao, a onda me pokusao poklopit podacima iz drugog perioda. ja sam se na taj period osvrnuo i pokazao ti da sam u pravu, bas kao sto sam ti pokazao da u tom periodu cak nije postojao ni unutrasnji dug jer se ratna steta i devizna stednja tek poslije uvela u dug (cak i danas se emituju obveznice), a znas i sam da se te dvije kategorije ne mogu staviti na dusu nijednoj poslijeratnoj vlasti bas kao sto nijednoj buducoj vlasti nece moci staviti na dusu kada dodje vrijeme izdavanja obveznica po osnovu restitucije (a i to ce biti velika lova zbog koje ce drasticno skociti unutrasnji dug).
ali nevezano za to sve, moja poenta je bila prije svega da smo mi frontalni kokuzi, da je nama mizeran i gdp i dug i da to uopste ne bi trebao biti epicentar paznje.
npr. kompletan dug federacije danas (znaci bukvalno sve cca 6,5 milijardi maraka) je otprilike u protivrijednosti 330 kilometara koridora VC.
pa sta ti mozes od toga kako god da si ih utrosio?? bez obzira na pljacku, promasaje...to je jednostavno sića. i to uopste ne znaci da opradavavam bilo sta vec samo ukazujem na nesto sto je puno bitnije - a to su investicije, investicije i investicije.