Hvala
Duzina spirale
-
admir_adoo
#1 Duzina spirale
Moze li neko da mi napise formulu za izracunavanje duzine spirale? Nemogu trenutno da nadjem a nekad sam je znao napamet
Potrebno mi je za nekakve stepenice.
Hvala
Hvala
-
KRUNCH
#2 Re: Duzina spirale
Nezz je li tacno ali da mi je stani pani , ja bi ovako to racunao , ako je obim kruga 2rPi i imas N namotaja to bi trebalo da bude 2NrPi gdje ti je r poluprecnik spirale ^^ sad ovo bi se dalo mozda diskutovatiadmir_adoo wrote:Moze li neko da mi napise formulu za izracunavanje duzine spirale? Nemogu trenutno da nadjem a nekad sam je znao napametPotrebno mi je za nekakve stepenice.
Hvala
- nellington
#3 Re: Duzina spirale
Ja bih morao da pitam - kakve tačno spirale? Ako je riječ o heliksu, onda važi formula sa wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Helix#Arc_ ... nd_torsion
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#4 Re: Duzina spirale
Dolazi žena ginekologu i sve skakuće.
Doktor je gleda, konta zašto li je ova kod njega došla, kad će žena, ne prestajući da odskače od tla:
"Doktore, koliko su duge ove spirale?"

Doktor je gleda, konta zašto li je ova kod njega došla, kad će žena, ne prestajući da odskače od tla:
-
admir_adoo
#5 Re: Duzina spirale
Ma nekako sam izracunao. Radi se o spirali za kruzne stepenice (vangla). A u ovu formulu nekako treba ubaciti i ugao penjanja i visinu stepenista. Znat cu jesam li dobro izracunao kad pocnem sa montazom stepenicaKRUNCH wrote:Nezz je li tacno ali da mi je stani pani , ja bi ovako to racunao , ako je obim kruga 2rPi i imas N namotaja to bi trebalo da bude 2NrPi gdje ti je r poluprecnik spirale ^^ sad ovo bi se dalo mozda diskutovatiadmir_adoo wrote:Moze li neko da mi napise formulu za izracunavanje duzine spirale? Nemogu trenutno da nadjem a nekad sam je znao napametPotrebno mi je za nekakve stepenice.
Hvala
-
admir_adoo
#6 Re: Duzina spirale
Hvala na pomoci PeraPera Trta wrote:Dolazi žena ginekologu i sve skakuće.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#7 Re: Duzina spirale
Ko o čemu, baba o uštipcimaadmir_adoo wrote:Hvala na pomoci PeraPera Trta wrote:Dolazi žena ginekologu i sve skakuće.
-
admir_adoo
#8 Re: Duzina spirale
Jest vala ima veze sa opstenarodnom ribologijomPera Trta wrote:Ko o čemu, baba o uštipcimaadmir_adoo wrote:Hvala na pomoci PeraPera Trta wrote:Dolazi žena ginekologu i sve skakuće.
-
admir_adoo
#9 Re: Duzina spirale
Konacno sam pronasao. Evo ako nekome kad zatreba:nellington wrote:Ja bih morao da pitam - kakve tačno spirale? Ako je riječ o heliksu, onda važi formula sa wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Helix#Arc_ ... nd_torsion
http://www.blocklayer.com/stairs/spiral-stairs.aspx