duuga veza pa brak?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ivan-tz
#1 duuga veza pa brak?
Zdravo. Imam jedno pitanje koje je po meni vrlo interesantno i zanima me vase misljnje. Sta mislite o onim vezama iz mladjih dana da tako kazem, recimo sa 17g. Da li je moguce da od toga ista bude ozbiljno? Cuo sam mogo a vjerujem i vi prica tipa upoznali smo se u osnovnoj ili srednjoj skoli i sada smo eto u braku i td. Ali to nisu veze od tada nego se samo znaju od tada a veza je tek dosta kasnije dosla. Pitam iz razloga sto danas hvala Bogu uglavnom svi id na fakultet i to im je neki primarni cilj pa se odlucuju za brak tek poslije toga. Eh sad stvar je u tome da ako imate recimo oboje 17g da li mislite da se iz toga moze izroditi ikada brak jednog dana? Mislim glupo je sad govoriti to je prakticno jos i maloljetno ali me zanima da li je moguce ukoliko imas 17-18g da dodje do necega takvog? Jer treba uzet u obzir da c se vjerovatno onda faks zavrsiti sa 24-25 ili 26godina sad to lupam tako da ispada da bi prije toga bili i do 8 godina u vezi. Jel to malo nerealno i previsee da se toliko bude u vezi? Hocel to dovest do zasicenja ili ce jednostavno biti u vrh glave nakon 4-5 godina da se kaze ili brak ili raskid bez obzira sto se nije ni faks zavrsio? Molio bih samo da ne bude komentara tipa to je mlado nace se jos desetine cura i momaka, spavace se sa raznima i sl. Mene iskljucivo zanima ovaj primjer.
- Qler
#2 Re: duuga veza pa brak?
Ja sam imao 18 ona 19 kada smo poceli vezu
bili u vezi 7.5 godina, i eto sad smo godinu i par mjeseci u braku, a curici ce za 3 dana 3 mjeseca 
Nikad se nismo posvadjali, jesmo imali neslaganja, ali nikada svadje...
Sve je do individua...
Sve je do individua...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: duuga veza pa brak?
ja znam nekoliko parova koji su se upoznali u prvom srednje i sad su u braku ( prvi srednje je bio 1995/96)
-
ivan-tz
#4 Re: duuga veza pa brak?
Da, ja sam uvijek mislio isto da one osobe sto se i udaju recimo jako mlade tipa 16-17g (iako ja to ne bih ni u ludilu uradio) nemaju neke perspektive tu jer ce im to dojaditi jednog dana. Imam cak i jednog prijatelja kome je mama recimo sa 16g se udala i on je odma se rodio nepunu godinu kasnije ali taj se brak zavrsio nakon jedno desetak-dvanest godina ne znam sad tacno iako on meni kaze da to nije razlog nego nesto drugo pa cak mi je i htio jednom prilikom reci razlog ali sam rekao da bolje to zadrzi i da ne prica ni meni to. A sad, onako, malo je glupo da ako ti stvarno nekoga volis i sa 17-18g da ono ides u tu vezu svjestan da nece dobro izaci, po nekoj logici mi zvuci kao da je bolje onda i ne ulaziti u vezu jos par godina ukoliko bi zelio nesto vise al tu opet postoji problem da ta druga osoba ne nadje nekoga u medjuvremenu i da on bude taj, a i na kraju krajeva ne znas vise ni hoces li imati priliku kasnije. Sve u svemu ne mirise lijepo.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5 Re: duuga veza pa brak?
Ja takvih najvise znam, a medju njima ima jako puno razvoda...kasnije im padne na pamet kako eto nisu probali nista drugo u zivotu, kako su se rano vezali, zatvorili u kucu, itd...
Ima i ok brakova tu, ali cini mi se da ih sve vise zavrsava razvodom i to nakon sto djecu dobiju.
Ima i ok brakova tu, ali cini mi se da ih sve vise zavrsava razvodom i to nakon sto djecu dobiju.
-
EKatarina Velika
#6 Re: duuga veza pa brak?
cestitamQler wrote:Ja sam imao 18 ona 19 kada smo poceli vezubili u vezi 7.5 godina, i eto sad smo godinu i par mjeseci u braku, a curici ce za 3 dana 3 mjeseca
Sve je do individua...
ja sam se sa momkom upoznala kad sam imala 17,a on 18 godina,a to je bilo prije 5 godina...doduse,imali smo jednu veliku svadju i bili smo par mjeseci razdvojeni,al sad vodi sve ka tome da se ubrzo uzmemo,pa cemo vidjeti sta i kako ce biti
-
ivan-tz
#7 Re: duuga veza pa brak?
Sad sam imao potrebu da odgovorim i nakon ovih novih posovta xD
Ma pitam onako, iskreno da vam kazem, imam 17godina i jedna cura mi se pravo svidja onako, sad glupo je reci da bih je ozenio, ali onako kao da je to ta. Lijepo se druzimo, komniciramo, sve je to super. Cak mi je vise puta davala komplimente tipa drago mi je da si otvoren, danas je to rijetko vidjeti, popravio si mi dan i td. Mislim da bih imao i dobre prilike da mi bude cura, al opet kazem, ne bih volio da to nekako lose zavrsi. Imao sam i prije cura ali nisam bas na taj nacin razmisljao, ovako ova mi se cini sto bi se reklo da je prava. Bas je ono kulturna i sve to. Cak je za ono nista prije braka pa mi je to i ok, mislim da se desi da budemo u vezi 4-5 godina ap da hsama kaze da bi mogli ok, a da kaze ne ja bih opet ako treba i cekao do braka sto se toga tice, nije u tome nikakav problem nego kazem u stvari zasicenosti i toga dal se moze toliko izdrzat i kakva su iskustva drugih.
A i ne bih volio zavrsavati razvodom da znam da ce tako biti radije ne bih ni ulazio u taj brak pogotovo jos da bude tu i djete bilo bi pravo zeznuto.
Ma pitam onako, iskreno da vam kazem, imam 17godina i jedna cura mi se pravo svidja onako, sad glupo je reci da bih je ozenio, ali onako kao da je to ta. Lijepo se druzimo, komniciramo, sve je to super. Cak mi je vise puta davala komplimente tipa drago mi je da si otvoren, danas je to rijetko vidjeti, popravio si mi dan i td. Mislim da bih imao i dobre prilike da mi bude cura, al opet kazem, ne bih volio da to nekako lose zavrsi. Imao sam i prije cura ali nisam bas na taj nacin razmisljao, ovako ova mi se cini sto bi se reklo da je prava. Bas je ono kulturna i sve to. Cak je za ono nista prije braka pa mi je to i ok, mislim da se desi da budemo u vezi 4-5 godina ap da hsama kaze da bi mogli ok, a da kaze ne ja bih opet ako treba i cekao do braka sto se toga tice, nije u tome nikakav problem nego kazem u stvari zasicenosti i toga dal se moze toliko izdrzat i kakva su iskustva drugih.
A i ne bih volio zavrsavati razvodom da znam da ce tako biti radije ne bih ni ulazio u taj brak pogotovo jos da bude tu i djete bilo bi pravo zeznuto.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#8 Re: duuga veza pa brak?
Joj srce slatko, ti vec i svadbu isplanirao.
Polako ziv bio, ne znas sta ce biti sutra a kamoli u buducnosti. Tek si poceo zivjeti, i desit ce ti se sigurno jos par puta da tako mislis o nekoj.
Zivi zivot a ne opterecuj se takvim stvarima u tako mladim godinama.
Polako ziv bio, ne znas sta ce biti sutra a kamoli u buducnosti. Tek si poceo zivjeti, i desit ce ti se sigurno jos par puta da tako mislis o nekoj.
Zivi zivot a ne opterecuj se takvim stvarima u tako mladim godinama.
- PeekABoo
#9 Re: duuga veza pa brak?
Znam par od srednje su zajedno. Ozenili se na 10-tu godišnjicu veze.
To ti je il' cuci il' ne cuci
To ti je il' cuci il' ne cuci
-
ivan-tz
#10 Re: duuga veza pa brak?
Ma ne bih volio da tema ode u smjeru da se mene od necega odgovara. Naravno da nece biti nista na silu, niti ja sad planiram sa njom kucu, djecu i td. Nego me zanima da li je to uopce i moguce takvo nesto i da li postoje sanse. Sad da ja budem u vezi sa njom opet ne znaci da cemo zauvjek ostat zajedno nego zelim da znam da li uopce ima ikakvih sansi za te stvari nevezano za mene.
Last edited by ivan-tz on 02/08/2012 12:37, edited 1 time in total.
-
kalendar
#11 Re: duuga veza pa brak?
To je moguce, i to da fino funkcionise.
Mi smo 10 godina veze i evo osam braka.
Ali naravno nismo o tome tako razmisljali i planirali, tako je zivot odigrao, tako da nemoj time da se opterecujes, imas vremena.
Ali naravno nismo o tome tako razmisljali i planirali, tako je zivot odigrao, tako da nemoj time da se opterecujes, imas vremena.
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#12 Re: duuga veza pa brak?
kalendar wrote:To je moguce, i to da fino funkcionise.
ivane, malo ti je tema nerealna....
-
ivan-tz
#13 Re: duuga veza pa brak?
Zasto je nerealna ako si cak i dao
za comment o dugoj vezi pa braku? Nije ovdje rijec samo o meni nego i o drugima koji su i sada u vezi pa mozda kontaju da li se moze nesto desiti i tako to. Nisam pitao da li ja mogu da se ozenim tom curom nego da li su moguce takve stvari.
- anoush
#14 Re: duuga veza pa brak?
ivan-tz wrote:Zasto je nerealna ako si cak i daoza comment o dugoj vezi pa braku? Nije ovdje rijec samo o meni nego i o drugima koji su i sada u vezi pa mozda kontaju da li se moze nesto desiti i tako to. Nisam pitao da li ja mogu da se ozenim tom curom nego da li su moguce takve stvari.
kao prvo, ja nisam muško, a kao drugo, pročitaj još jednom šta sam boldirala i stavila
postavio si hipotezu - da li je moguće nakon duge veze imati prak, naravno da jeste, ali sve ovisi od para do para. Za moju dugu vezu je to bilo nemoguće jer sam bila s osobom koja me nije poštovala i cijenila, koja se nije intelektualno razvijala zajedno samnom i do kraja veze me smatrala djetetom (a nije ni dvije godine bio stariji od mene). Ja jesam htjela budućnost s tom osobom onda kada sam bila s njim, ali on nije htio to. I dan danas nema pojma šta hoće...
-
ivan-tz
#15 Re: duuga veza pa brak?
OK oprosti sto sam rekao da si musko nisam obracao na to toliko jer sam se bazirao na odgovor.
Drugo, znaci da je ipak moguce. Opet je lakse kad je muskarac spreman trpjeti sve uvjete nego zensko, jer su muskarci takvi da cesto vole mijenjati ili sta ja znam, ima i cura takvih ali kazem, recimo da je bila kod tebe obratna situacija mozda bi i sada bili u vezi. Ne znam ali nije ni bitno toliko jer se ne zelim mijesati u tvoj zivot buduci da nisi trazila necije misljenje. Znam da zavisi od para do para, ali kao sto rekoh nisam bio bas upoznat da je neko bas bio 7-8 godina u vezi i to u ovim godinama prije nego je stupio u brak. Iako znam i sada slucajeva da su recimo krajem osnovne poceli biti zajedno i da su zavrsili srednju pa i dalje zajedno sto znaci 4-5 godina zajedno, ali opet im ne gine vjerovatno jos minimum 3-4 godine veze a mozda cak i 5-6 prije braka sto je dosta dosta puno ako i dodje do toga uopce. Ali opet sve zavisi i od odnosa kao sto rekoh i kakve su to osobe. Ako im je dovoljno to sto ih neko voli i imaju zajednicki jezik moze se tako mozda i izdrzati. Ne moze biti teze nego u braku xD
Drugo, znaci da je ipak moguce. Opet je lakse kad je muskarac spreman trpjeti sve uvjete nego zensko, jer su muskarci takvi da cesto vole mijenjati ili sta ja znam, ima i cura takvih ali kazem, recimo da je bila kod tebe obratna situacija mozda bi i sada bili u vezi. Ne znam ali nije ni bitno toliko jer se ne zelim mijesati u tvoj zivot buduci da nisi trazila necije misljenje. Znam da zavisi od para do para, ali kao sto rekoh nisam bio bas upoznat da je neko bas bio 7-8 godina u vezi i to u ovim godinama prije nego je stupio u brak. Iako znam i sada slucajeva da su recimo krajem osnovne poceli biti zajedno i da su zavrsili srednju pa i dalje zajedno sto znaci 4-5 godina zajedno, ali opet im ne gine vjerovatno jos minimum 3-4 godine veze a mozda cak i 5-6 prije braka sto je dosta dosta puno ako i dodje do toga uopce. Ali opet sve zavisi i od odnosa kao sto rekoh i kakve su to osobe. Ako im je dovoljno to sto ih neko voli i imaju zajednicki jezik moze se tako mozda i izdrzati. Ne moze biti teze nego u braku xD
- anoush
#16 Re: duuga veza pa brak?
kad si s pravom osobom NIŠTA nije teško, kad se zajedno trudite i gradite vezu, sve je lako, ali ništa od svega toga nema ako razmišljaš u brojkama i u kojem periodu života bi se nešto trebalo desiti...
ne znam šta bi bilo da je kod mene situacija bila obrnuta jer bi to značilo da sam ja njega varala
, kako god, nije bio prava osoba i nije se trudio da ta veza uspije.
ne znam šta bi bilo da je kod mene situacija bila obrnuta jer bi to značilo da sam ja njega varala
-
ivan-tz
#17 Re: duuga veza pa brak?
OK oprosti sto sam te podsjecao na neke stvari. Uglavnom ni ja ne razmisljam sada ono kao sa 24. c zavrsiti faks, sa 25. cu se ozenit sa 26. dijete i td. Nego kazem da realno u drzavi u kojoj mi zivimo ne mozes naci posao ni sa fakultetom a pogotovo ne bez njega, i malo ko ce se upustiti u brak prije toga bez obzira koliko se neko volio a onda za to treba dosta vremena. I kao sto rekoh smatram da ako je muskaraac tolerantiji da je lakse da veza uspije. Iako ima i svakakvih zenskih osoba i nije to nista mjerilo. A sto se tice varanja, mislim nikad se ne zna, mada ako je cura tipa nista prije braka nisu velike sanse da cete varati a ako momak moze cekati do tada onda vjerjem da ni on ne bi varao ni u braku ako je vec do tada toliko cekao. Ali to je vec mozda odlazak na malo drugaciju temu.
- anoush
#18 Re: duuga veza pa brak?
nemam ti šta oprostiti, to sve moje je bilo pa prošlo, život otišao puno puno dalje
ali moram ti reći da ni to "ništa prije braka" ne znači da se jednoj strani ne može svidjeti neko drugi
ali moram ti reći da ni to "ništa prije braka" ne znači da se jednoj strani ne može svidjeti neko drugi
- Jaranica
#19 Re: duuga veza pa brak?
Moj dragi i ja smo skoro 7 godina zajedno. Meni je bilo 16, a njemu 19 kad smo poceli. Sada zavrsavam fakultet i planiramo brak.
Dobro su ti rekli - sve je stvar individua...kako ko funkcionise, kako se to sve razvija... Jer, tek kasnije neke stvari dolaze do izrazaja, posebno mane tvog partnera ili partnerice, pa te sve to podje nervirati izvjesno vrijeme. E sad, potrebno se s tim izboriti i privici, jer svi mi imamo mane.
Potrebno je obnavljati vezu, nerijetko u nju ulagati i unositi nesto novo, da ne dodje do zasicenja...
Nista nije nemoguce!!!
Ali tvoj primjer je jako cudan. Ti osjetis neke vibracije od te djevojke, sta ja znam... lijepe kritike, komentare, ali ti uopce ne znas sta ona osjeca. Mozda te ona smatra dobrim prijateljem, a mozda je i zaljubljena. Ti to ne znas, a vec planiras zapoceti vezu s njom i ostati jako, jako dugo. Prvo moras znati kakvo je njeno razmisljanje i kakva su njena osjecanja. Mnoge djevojke se tako odnose i prema najboljim drugovima.
Uglavnom, da ti kasnije ne bi bilo zao, bolje bi ti bilo da pokusas nesto s njom, ako ti je vec toliko vazna i da NE RAZMISLJAS O BUDUCNOSTI. Jos ces se ti zaljubiti 100x, iako ti sad to zvuci smijesno.
Ne misli toliko daleko, jer zivot je kratak i treba uzivati u svakom trenutku. Pocni sad.
Dobro su ti rekli - sve je stvar individua...kako ko funkcionise, kako se to sve razvija... Jer, tek kasnije neke stvari dolaze do izrazaja, posebno mane tvog partnera ili partnerice, pa te sve to podje nervirati izvjesno vrijeme. E sad, potrebno se s tim izboriti i privici, jer svi mi imamo mane.
Potrebno je obnavljati vezu, nerijetko u nju ulagati i unositi nesto novo, da ne dodje do zasicenja...
Nista nije nemoguce!!!
Ali tvoj primjer je jako cudan. Ti osjetis neke vibracije od te djevojke, sta ja znam... lijepe kritike, komentare, ali ti uopce ne znas sta ona osjeca. Mozda te ona smatra dobrim prijateljem, a mozda je i zaljubljena. Ti to ne znas, a vec planiras zapoceti vezu s njom i ostati jako, jako dugo. Prvo moras znati kakvo je njeno razmisljanje i kakva su njena osjecanja. Mnoge djevojke se tako odnose i prema najboljim drugovima.
Uglavnom, da ti kasnije ne bi bilo zao, bolje bi ti bilo da pokusas nesto s njom, ako ti je vec toliko vazna i da NE RAZMISLJAS O BUDUCNOSTI. Jos ces se ti zaljubiti 100x, iako ti sad to zvuci smijesno.
Ne misli toliko daleko, jer zivot je kratak i treba uzivati u svakom trenutku. Pocni sad.
-
ivan-tz
#20 Re: duuga veza pa brak?
@jaranica
eto ti si bas od prve do zadnje rijeci sve prelijepo rekla i sve tacno. Upravu si u potpunosti. Ma ok je to, imas pravo ne znam da li ona osjeca isto prema meni. Mada mislim da bih mogao cak i lahko provjeriti jer imam recimo jednu zajednicku prijateljicu kojoj bi sigurno priznala da je ja zamolim da je pita sta misli o meni. A skoro smo u istoj situaciji, mislim ona ima 16 a ja 17 s tim da je eto tvoj dragi stariji od mene 2 godine bio tada. Opet kazem, nebitno sad za ovaj slucaj iako bih volio znati da li je moguce, nego sam ovako se malo zamislio kada sam razmisljao da li probati nesto sa njom. Pa mi proslo kroz glavu da li ce to biti samo jos jedna obicna veza koja nece dobro zavrsiti ili su takve stvari moguce. Ne zna se nikad. Nisam ni ja da kazem ono 1000% zaljubljen u nju, nismo ni u vezi cak. Moze se desiti da cak dodje i neka druga u moj zivot sve je teoretski moguce ali opet ce biti slicna situacija. Pa me zanimalo da li to samo bajke ili je moguce takvo nesto ali eto cuo sam da ima primjer pa i tvoj najbolje oslikava situaciju i mogucnost.
eto ti si bas od prve do zadnje rijeci sve prelijepo rekla i sve tacno. Upravu si u potpunosti. Ma ok je to, imas pravo ne znam da li ona osjeca isto prema meni. Mada mislim da bih mogao cak i lahko provjeriti jer imam recimo jednu zajednicku prijateljicu kojoj bi sigurno priznala da je ja zamolim da je pita sta misli o meni. A skoro smo u istoj situaciji, mislim ona ima 16 a ja 17 s tim da je eto tvoj dragi stariji od mene 2 godine bio tada. Opet kazem, nebitno sad za ovaj slucaj iako bih volio znati da li je moguce, nego sam ovako se malo zamislio kada sam razmisljao da li probati nesto sa njom. Pa mi proslo kroz glavu da li ce to biti samo jos jedna obicna veza koja nece dobro zavrsiti ili su takve stvari moguce. Ne zna se nikad. Nisam ni ja da kazem ono 1000% zaljubljen u nju, nismo ni u vezi cak. Moze se desiti da cak dodje i neka druga u moj zivot sve je teoretski moguce ali opet ce biti slicna situacija. Pa me zanimalo da li to samo bajke ili je moguce takvo nesto ali eto cuo sam da ima primjer pa i tvoj najbolje oslikava situaciju i mogucnost.
Last edited by ivan-tz on 02/08/2012 13:41, edited 1 time in total.
-
majmunce
#21 Re: duuga veza pa brak?
Ja sam ta i ABD cu se udati za momka mog zivotaja, arhitektica wrote:Nema od takvih veza nista. Ja ne znam nikog ko je ostao u vezi od srednje pa do braka.Ljudi se zasite, zele probati nesto novo ili shvate da su s pogresnom osobom i to je to. I dobra je to stvar, jer ako neke stvari ne probas prije braka probaces ih u braku jer jednostavno moras prozivjeti kad tad.
-
Jay Gatsby
#22 Re: duuga veza pa brak?
Sve je moguće i ništa se ne znaivan-tz wrote:OK oprosti sto sam te podsjecao na neke stvari. Uglavnom ni ja ne razmisljam sada ono kao sa 24. c zavrsiti faks, sa 25. cu se ozenit sa 26. dijete i td. Nego kazem da realno u drzavi u kojoj mi zivimo ne mozes naci posao ni sa fakultetom a pogotovo ne bez njega, i malo ko ce se upustiti u brak prije toga bez obzira koliko se neko volio a onda za to treba dosta vremena. I kao sto rekoh smatram da ako je muskaraac tolerantiji da je lakse da veza uspije. Iako ima i svakakvih zenskih osoba i nije to nista mjerilo. A sto se tice varanja, mislim nikad se ne zna, mada ako je cura tipa nista prije braka nisu velike sanse da cete varati a ako momak moze cekati do tada onda vjerjem da ni on ne bi varao ni u braku ako je vec do tada toliko cekao. Ali to je vec mozda odlazak na malo drugaciju temu.
Igraj s kartama koje ti život dijeli. Ponekad baci na sto jednu, dvije karte, ako možeš, i traži druge karte i igraj dalje. Poenta je u samoj partiji.
- Not My Idea
#23 Re: duuga veza pa brak?
Za uspjesan brak nema ni recepta ni garancije.
Ha bio u vezi 7 mjeseci ha 7 godina, stvar je u postovanje, kompromisu, prijateljstvu i u ljubavi.
Broj 7 je uzet slucajnim uzorkom.
Ha bio u vezi 7 mjeseci ha 7 godina, stvar je u postovanje, kompromisu, prijateljstvu i u ljubavi.
Broj 7 je uzet slucajnim uzorkom.
- Jaranica
#24 Re: duuga veza pa brak?
Hvala, jos jednom ti kazem nista nije nemoguce i nikad se ne zna. Ne gubi vrijeme, vec kreni s tim.
-
Cvijetic92
#25 Re: duuga veza pa brak?
ivan-tz wrote:Zdravo. Imam jedno pitanje koje je po meni vrlo interesantno i zanima me vase misljnje. Sta mislite o onim vezama iz mladjih dana da tako kazem, recimo sa 17g. Da li je moguce da od toga ista bude ozbiljno? Cuo sam mogo a vjerujem i vi prica tipa upoznali smo se u osnovnoj ili srednjoj skoli i sada smo eto u braku i td. Ali to nisu veze od tada nego se samo znaju od tada a veza je tek dosta kasnije dosla. Pitam iz razloga sto danas hvala Bogu uglavnom svi id na fakultet i to im je neki primarni cilj pa se odlucuju za brak tek poslije toga. Eh sad stvar je u tome da ako imate recimo oboje 17g da li mislite da se iz toga moze izroditi ikada brak jednog dana? Mislim glupo je sad govoriti to je prakticno jos i maloljetno ali me zanima da li je moguce ukoliko imas 17-18g da dodje do necega takvog? Jer treba uzet u obzir da c se vjerovatno onda faks zavrsiti sa 24-25 ili 26godina sad to lupam tako da ispada da bi prije toga bili i do 8 godina u vezi. Jel to malo nerealno i previsee da se toliko bude u vezi? Hocel to dovest do zasicenja ili ce jednostavno biti u vrh glave nakon 4-5 godina da se kaze ili brak ili raskid bez obzira sto se nije ni faks zavrsio? Molio bih samo da ne bude komentara tipa to je mlado nace se jos desetine cura i momaka, spavace se sa raznima i sl. Mene iskljucivo zanima ovaj primjer.
Znam jednu djevojku koja je bila u vezi 12. godina