VazdaStitch__ wrote:mogul te nesto pitat, al da mi iskreno odgovoris?
dusebriznici iz Avaza
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Stitch__
sta je licno tebi avaz/neko iz avaza skrivio?
haj mogu shvatit da ne podrzavas nesto/nekoga, ali ti bas u svakom mom postu nalazis avaz, u svakoj temi spominjes avaz...
ima jos ljudi na forumu koji ne vole fahru, al samo ti ga svugdje pronalazis.
/ili
jel ti senad avdic sta u rodu?
haj mogu shvatit da ne podrzavas nesto/nekoga, ali ti bas u svakom mom postu nalazis avaz, u svakoj temi spominjes avaz...
ima jos ljudi na forumu koji ne vole fahru, al samo ti ga svugdje pronalazis.
/ili
jel ti senad avdic sta u rodu?
-
Prenj
Sto se tice Senada Avdica, nije mi ni on drag.
Tu i tamo zna napisati zbilja briljantan clanak, ali novina koju uredjuje, Slobodna Bosna, je takodje pogana novina, samo na drugi nacin od Avaza.
Znaci, poganog sadrzaja ima jos, nije Avaz jedini. (kad pisem ovo, moram se ograniciti na Federaciju, RS je, osim mozda Nezavisnih, crna rupa)
Medjutim, ono sto Fahru i Avaz razlikuje od ostalih, jeste Fahrina ambicija.
Fahro bi ocito zelio da postane ono sto je u Italiji postao Berlusconi, da gospodareci medijima, stekne ogromno bogatstvo i politicku moc.
I pri tome, koristi se novinom, na najgori moguci nacin, da manipulise glasacima, da manipulise firmama, sindikatom, ...
A druga, ne manje bitan dio je cisto novinarski, Avaz nema skrupula ni prema objavljivanji bilo cega, sto moze malcice tiraz povisiti. Reci ces, i u drugim zemljama je tako. Jeste, ali tamo barem za neke stvari ima zakona, pa je novinara strah kazni, pa neke stvari nece uciniti i napisati. Jos dodaj (ne)pismenost, komentare likova koji tek sto su skolu zavrsili i proglaseni su komentatorima, ...
Moj uzor sto se sedmicnih novina tice je apsolutno neprikosnoveni Feral, dnevnih, "Oslobodjenje" iz 1989-95.
Tu i tamo zna napisati zbilja briljantan clanak, ali novina koju uredjuje, Slobodna Bosna, je takodje pogana novina, samo na drugi nacin od Avaza.
Znaci, poganog sadrzaja ima jos, nije Avaz jedini. (kad pisem ovo, moram se ograniciti na Federaciju, RS je, osim mozda Nezavisnih, crna rupa)
Fahro bi ocito zelio da postane ono sto je u Italiji postao Berlusconi, da gospodareci medijima, stekne ogromno bogatstvo i politicku moc.
I pri tome, koristi se novinom, na najgori moguci nacin, da manipulise glasacima, da manipulise firmama, sindikatom, ...
A druga, ne manje bitan dio je cisto novinarski, Avaz nema skrupula ni prema objavljivanji bilo cega, sto moze malcice tiraz povisiti. Reci ces, i u drugim zemljama je tako. Jeste, ali tamo barem za neke stvari ima zakona, pa je novinara strah kazni, pa neke stvari nece uciniti i napisati. Jos dodaj (ne)pismenost, komentare likova koji tek sto su skolu zavrsili i proglaseni su komentatorima, ...
Moj uzor sto se sedmicnih novina tice je apsolutno neprikosnoveni Feral, dnevnih, "Oslobodjenje" iz 1989-95.
Last edited by Prenj on 18/04/2005 17:35, edited 1 time in total.
-
kub lajkan
Ne samo u duši...Stitch__ wrote:a jebiga, u dushi sam dijete![]()
-
kub lajkan
Jesam, kol'ko i ti u Zlatkovom...Prenj wrote:Pa zar i ti Kube, u Fahrinom kolukub lajkan wrote:Strogo sportski motivi...Stitch__ wrote:moj lajkane, pa i na sportu da se sretnemo
-
glasnost
ko njega shishaStitch__ wrote:dobar je fahro prenjziv i zdrav, shishno se neki dan
![]()
![]()
moj lajkane, pa i na sportu da se sretnemo
najbolja mu je ona ´Rambo´ slika, koju objavljuju u Sanu. eh, kad bi je neko postirao ovdje... bila je u zadnjim Danima, u sredini, gdje budu provale.
Last edited by glasnost on 18/04/2005 21:29, edited 1 time in total.
-
Stitch__
okej, poshtujem, to je tvoj stav.Prenj wrote:Sto se tice Senada Avdica, nije mi ni on drag.
avdica vrlo rijetko citam, apsolutno me ne zanima njegovo misljenje, ima pravo na njega, ali mi se gade krajnje degutantni tekstovi u kojima ljude naziva "govnarima", "slinama", "smradovima"... ili naslovi tipa "ko im jebe mater". i to treba neko da cita.
sto se tice fahrinih ambicija - bogatstvo je svacija ambicija. mozda cete zanimati da avaz, po njegovoj smrti, nece naslijediti niko, vec ce firma prerasti u fondaciju za zaposljavanje mladih.
O politici je vise puta javno rekao da ga ne zanima, i da nikada nece uploviti u te vode. sta on misli, zaista ne znam, ali sta govori cujem...
Sto se tice pismenosti, ne poricem greske, ali ih svaka novina ima. To je vise do lektora. Komentatori? Avaz ima komentar dana na trecoj strani i to je to. vrlo rijetko ces naci neke opsirnije komentare, uglavnom su to izvjestavanja, intervjui, izjave zvanicnika... Komentare pisu i mladji i stariji novinari. Ne vidim sta je lose u tome. Do tebe je slazes li se sa napisanim ili ne.
Ocito je da je Avaz u sukobu sa Lagumdzijom. Ali ne i sa SDP-om. Niti je izrazito SDA-ovski. zastupljene su i druge stranke, sdp je imao stranicu i po kada je bio kongres.
svaka cast ratnom oslobodjenju. ne pokusavam ga sporiti. ali ovo danas... zajednicko sa "slobodnom bosnom" im je sto se u skoro svakom broju bave avazom. ne citas avaz, al ti moram reci da se konkuretne novine vrlo rijetko spominju.
Avazu ne mozes osporiti ekskluzivnost informacija. i kvalitetu preloma.
to "veljepna" zgrada nisam procitao, ali sve i da jest izaslo, opet je puno manja greska nego antifasiste nazvati neofasistima. neznanje.
ima i avaz gresaka - ali sigurno ne tipa "nepoznato je ko je autor autoportreta..." to nije gramatika. to je neznanje.
-
Prenj
Mi svi kupujemo novinu da bi dobili informaciju, ali kada je informacija deformisana i upotrijebljena u desete svrhe, to ne volim ni kod jednih novina.Stitch__ wrote: okej, poshtujem, to je tvoj stav.
avdica vrlo rijetko citam, apsolutno me ne zanima njegovo misljenje, ima pravo na njega, ali mi se gade krajnje degutantni tekstovi u kojima ljude naziva "govnarima", "slinama", "smradovima"... ili naslovi tipa "ko im jebe mater". i to treba neko da cita.
sto se tice fahrinih ambicija - bogatstvo je svacija ambicija. mozda cete zanimati da avaz, po njegovoj smrti, nece naslijediti niko, vec ce firma prerasti u fondaciju za zaposljavanje mladih.
O politici je vise puta javno rekao da ga ne zanima, i da nikada nece uploviti u te vode. sta on misli, zaista ne znam, ali sta govori cujem...
Ne slazem se. Da vam je stalo da to popravite, popravili bi.Stitch__ wrote: Sto se tice pismenosti, ne poricem greske, ali ih svaka novina ima. To je vise do lektora.
Zasto vam nije stalo, to je tegobno pitanje.
Kome je jos stalo do komentara u kome nit' ima analize, nit' ima dubine, nit' ima vjestog pisanja.Stitch__ wrote: Komentatori? Avaz ima komentar dana na trecoj strani i to je to. vrlo rijetko ces naci neke opsirnije komentare, uglavnom su to izvjestavanja, intervjui, izjave zvanicnika... Komentare pisu i mladji i stariji novinari. Ne vidim sta je lose u tome. Do tebe je slazes li se sa napisanim ili ne.
Zar nije krajnje vrijeme da "Avaz" prestane podcjenjivati svoje citaoce. Nije valjda da nikome od (jel' ono 100,000?) citalaca nije stalo da procita nesto bolje.
Moja je tu nevolja sto bi se Avaz zacas pomirio i sa Lagumdzijom i SDP-om kada bi se ovi vratili u vlast. Kao sto su se i sa SDA zacas pomirili.Stitch__ wrote: Ocito je da je Avaz u sukobu sa Lagumdzijom. Ali ne i sa SDP-om. Niti je izrazito SDA-ovski. zastupljene su i druge stranke, sdp je imao stranicu i po kada je bio kongres.
Dok god u "Oslobodjenju" pisu Hamza Baksic i Gojko Beric meni tih dana nece biti zao dati marku.Stitch__ wrote: svaka cast ratnom oslobodjenju. ne pokusavam ga sporiti. ali ovo danas... zajednicko sa "slobodnom bosnom" im je sto se u skoro svakom broju bave avazom. ne citas avaz, al ti moram reci da se konkuretne novine vrlo rijetko spominju.
Informativnost "Avaza" ne sporim, ali da se u to unese i malo (tj. malo vise) etike, ne bi vas osiromasilo, zar ne?Stitch__ wrote: Avazu ne mozes osporiti ekskluzivnost informacija. i kvalitetu preloma.
to "veljepna" zgrada nisam procitao, ali sve i da jest izaslo, opet je puno manja greska nego antifasiste nazvati neofasistima. neznanje.
ima i avaz gresaka - ali sigurno ne tipa "nepoznato je ko je autor autoportreta..." to nije gramatika. to je neznanje.
-
Stitch__
iznosis neke stvari koje ne mozes znati. ni ti, a ni ja.
za sdp? avaz nije u sukobu sa sdp-om. nije ni u nekim extra bliskim odnosima, ali se rad stranke u svakom slucaju prati i o tome se izvjestava.
"izvrnute" informacije...da ih tako nazovem. jel mislis da ih oslobodjenje ne izvrce, deformise? sve sto se moze deformirati a da se ne iznese laz, koriste sve moguce novine/tv emisije. pitaj bakira.
a komentari...ne moze biti te dubine i analize kada je prostor ogranicen...avaz je puno vise izvjestacka novina (sto dnevne novine i trebaju biti) od oslobodjenja...
cilj takve novine je upoznati ljude sa dogadjajima, a ne davati svoje misljenje i svoje stavove drugima, i pokusavajuci ih ubijediti u to...
!? jel moguce da se neko ne zeli poboljsati, nego da namjerno pravi greske?Ne slazem se. Da vam je stalo da to popravite, popravili bi.
za lagumdziju cisto sumnjam, mada ni ti,a ni ja, to ne mozemo znati. sad su mi na pamet pale neke njegove izjave, ali s obzirom da ga ni ti posebno ne simpatises, necu ih navoditi...Moja je tu nevolja sto bi se Avaz zacas pomirio i sa Lagumdzijom i SDP-om kada bi se ovi vratili u vlast. Kao sto su se i sa SDA zacas pomirili
za sdp? avaz nije u sukobu sa sdp-om. nije ni u nekim extra bliskim odnosima, ali se rad stranke u svakom slucaju prati i o tome se izvjestava.
"izvrnute" informacije...da ih tako nazovem. jel mislis da ih oslobodjenje ne izvrce, deformise? sve sto se moze deformirati a da se ne iznese laz, koriste sve moguce novine/tv emisije. pitaj bakira.
a komentari...ne moze biti te dubine i analize kada je prostor ogranicen...avaz je puno vise izvjestacka novina (sto dnevne novine i trebaju biti) od oslobodjenja...
-
Prenj
!? jel moguce da se neko ne zeli poboljsati, nego da namjerno pravi greske?Stitch__ wrote:iznosis neke stvari koje ne mozes znati. ni ti, a ni ja.
[quote="Prenj']Ne slazem se. Da vam je stalo da to popravite, popravili bi.
[/quote]
Ocito je moguce. Koliko dugo vec Avaz izlazi? 11 godina?
I za to vrijeme vi niste uspjeli napraviti proces u firmi koji bi otklonio lektorske greske. Ne zezaj.
Avaz, ako je vec najtirazniji u BiH, ima obavezu da postavlja standarde.
Za sada, samo ste prvak u postavljanju NEGATIVNIH standarda.
Istina je, grijese i drugi.
Ali vi jedino tvrdite da ste NAJBOLJI, najtirazniji, ...
Ne postoji novina bez stava, to niko od novine ne trazi. Ali zlatno pravilo novinarstva je da novina ne smije mijenjati osnovnu informaciju.Stitch__ wrote: "izvrnute" informacije...da ih tako nazovem. jel mislis da ih oslobodjenje ne izvrce, deformise? sve sto se moze deformirati a da se ne iznese laz, koriste sve moguce novine/tv emisije. pitaj bakira.
a komentari...ne moze biti te dubine i analize kada je prostor ogranicen...avaz je puno vise izvjestacka novina (sto dnevne novine i trebaju biti) od oslobodjenja...cilj takve novine je upoznati ljude sa dogadjajima, a ne davati svoje misljenje i svoje stavove drugima, i pokusavajuci ih ubijediti u to...
Komentarisi bilo kako, ali ne krivotvori informaciju.
Vas su raja uhvatila ne jednom, kako izmisljate i prepravljate.
Je li iko ikad dobio nogu zbog toga? Drago bi mi bilo da cujem da jeste.
A sto se komentara i komentatora tice, ko ima sta i zna kako nesto reci, i pet redova je dovoljno.
Evo ti jednog komentara Gojka Berica u vezi Srebrenicom.
Jedva je malo duzi od danasnjeg komentara izaslog u "Avazu" (346 prema 260 rijeci). Cijeli kosmos ih dijeli, a ne 86 rijeci.
[/quote]Oslobodjenje wrote: Poricanje zlocina
Pise: Gojko BERIC
Vlasti profasisticke tvorevine Republike Srpske - jer sta drugo moze biti nesto sto je stvoreno na politici koncentracionih logora, pljacke i genocida - koriste svaku priliku da dokazu kako zvijer mijenja dlaku, ali cud nikada. U cetvrtak, na dan komemoracije zrtvama pokolja u Srebrenici, srpska policija je sa medjuentitetske granice vratila reportazna kola Federalne televizije. Time je Sarajevu i medjunarodnoj zajednici iz Banje Luke jos jednom upucena sljedeca poruka: Republika Srpska je drzava i mi odlucujemo o tome ko u nju moze uci, a ko ne. Naravno, ekipa Federalne televizije ne bi bila vracena kuci da je, recimo, isla da snima borbu bikova na Grmecu, ili neko guslarsko sijelo, vec zato sto je namjeravala da na licu mjesta napravi emisiju pod naslovom “Dileme”. Gest srpske policije bio je, dakle, izraz protesta protiv odavanja pijeteta srebrenickim zrtvama. Niko iz vlasti Republike Srpske nije se udostojio da dodje u Potocare. Nije dosao ni clan drzavnog Predsjednistva Zivko Radisic. A sta je to nego otvoreno poricanje najveceg zlocina koji se u Evropi desio nakon Drugog svjetskog rata? Sta je to nego samar zrtvama tog zlocina, samar drzavi BiH, i onima koji ovdje predstavljaju medjunarodnu zajednicu? Nazalost, Srebrenica sve vise postaje predmet svakojakih manipulacija, od politickih do onih kriminalne prirode, o cemu svjedoci nestanak 28 miliona dolara koje je vlada Holandije donirala za obnovu ovog mjesta. Niko nema jasan projekat obnove zivota na ovom stratistu. Ako ce Srebrenica biti samo kultno mjesto na kome ce se svakog 11. jula odavati pocast mrtvima, onda je to jedna stvar. Ali, kakvo je to kultno mjesto ako ce ga od cetnickog skrnavljenja morati cuvati lokalna policija? Ako Srebrenica treba postati dokaz da je i nakon masakra od prije sedam godina zajednicki zivot Bosnjaka i Srba moguc, onda je to druga stvar. Ali, ako u Srebrenici trenutno zivi 7.000 Srba i svega 300 Bosnjaka, onda je to negacija svake multieticnosti. Postoji i treca varijanta, a to je da projekti o obnovi Srebrenice pocnu zarastati u visoku travu, sto se upravo i dogadja, naocigled i sramotu svih nas.
Gojko BERIC
-
Stitch__
...i oslobodjenje izlazi 60 godina, pa opet pravi kardinalne greske...da se ne ponavljam sad... jel tako? Zamisli tekst koji pocinje "Videoteke u Sarajevu su kao male politicke partije..." ? nidje veze
hajde, navedi mi jedan primjer lazi koju si procitao u avazu? izmisljeno, prepravljeno, kakogod...?
evo procitao sam bericev komentar. i nije me odusevio. nije me ni razocarao, ali nisam uspio procitati nista zbog cega je bolji od bilo kojeg iz avaza.
hajde, navedi mi jedan primjer lazi koju si procitao u avazu? izmisljeno, prepravljeno, kakogod...?
evo procitao sam bericev komentar. i nije me odusevio. nije me ni razocarao, ali nisam uspio procitati nista zbog cega je bolji od bilo kojeg iz avaza.
-
Prenj
Stitch_,Stitch__ wrote:...i oslobodjenje izlazi 60 godina, pa opet pravi kardinalne greske...da se ne ponavljam sad... jel tako? Zamisli tekst koji pocinje "Videoteke u Sarajevu su kao male politicke partije..." ? nidje veze![]()
pitao si me zasto ne volim Avaz, zbilja sam se trudio da ti iskreno objasnim, a ne da se svadjam, pa hajde da i zavrsimo u tom stilu.
Tuga je velika, sto citavih deset godina nakon sto je rat zavrsen, u Bosni i Hercegovini jos uvijek nema dobre novine, a niti velike nade da ce je uskoro biti
-
DonDavudes
nije valjda da ste se pomirili
picke
nego da se vratimo na temu:
sliskovic i shupak ahmetović nisu smjenjeni
objasnjenje je da statistika govori njima u prilog
(bezocna laz)
picke
nego da se vratimo na temu:
sliskovic i shupak ahmetović nisu smjenjeni
-
DeanGospo
Ljudi, jel jos u Avazu onaj F. Mandal?
Frajer je potpisivao nevjerovatne clanke potkrijepljene anketama.
Takodjer nevjerovatnim
. Ono sve se uklapa po volji...birvaktile Bicakcica... to je vakat koji ja pamtim
37% je glasalo Da
47% Ne
16% nije znalo
jedini problem je bio sto je (navodno) ispitano 50 ljudi.
Ono ja bih shvatio da neko pogrijesi u jednoj cifri... desi se kod unosa
... ali se onda nece sve slagati
...
Nego, fakat ... sta Mandal radi danas? Jel se popeo na ljestvici? Dobro je slusao...birvaktile...
Frajer je potpisivao nevjerovatne clanke potkrijepljene anketama.
37% je glasalo Da
47% Ne
16% nije znalo
jedini problem je bio sto je (navodno) ispitano 50 ljudi.
Ono ja bih shvatio da neko pogrijesi u jednoj cifri... desi se kod unosa
Nego, fakat ... sta Mandal radi danas? Jel se popeo na ljestvici? Dobro je slusao...birvaktile...