Dunlop ili Sava
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
eduscho
#1 Dunlop ili Sava
Postovani forumasi,
treba da zamjenim gume na mom passatu, molim vas za savjet sta je bolje - Dunlop ili Sava? Trebaju mi MS gume, necu ljetne ni zimske posto ga malo vozim - do 4.000 km godisnje. Imam osjecaj da me vulkanizer laze jer kaze da nema Save MS na trzistu, te nudi Dunlop koji je i skuplji.
Svaki savjet je dobrodosao.
Hvala unaprijed!
Pozdrav
treba da zamjenim gume na mom passatu, molim vas za savjet sta je bolje - Dunlop ili Sava? Trebaju mi MS gume, necu ljetne ni zimske posto ga malo vozim - do 4.000 km godisnje. Imam osjecaj da me vulkanizer laze jer kaze da nema Save MS na trzistu, te nudi Dunlop koji je i skuplji.
Hvala unaprijed!
Pozdrav
-
Teufik
#2 Re: Dunlop ili Sava
Pa jel to samo jedan vulkanizer postoji?
Koje dimenzije?I koje ti gume tacno nudi?Naziv?
Koje dimenzije?I koje ti gume tacno nudi?Naziv?
- sema911s
#3 Re: Dunlop ili Sava
koji dunlop i koja sava(ovo je valjda ona s3 cudnovata guma, ja sam cuda da ta s3 il s2 produzava vijek trajanja autu, cak manje auto trosi,.)eduscho wrote:Postovani forumasi,
Hvala unaprijed!
Pozdrav
dunlop trenutno pravi 7 vrtsa guma u 173 dimenzije sava koliko znam ima ta s2 i s3 u nekoliko dimenzija,.,
ako je dunlop neki neviji tipa sport blue response,sport max il nesto od 9000 klase uzimaj samo vidi gdje je proizvedena, kada, koji je dot,. jer imas tih dunlop i iz kine i kiseljaka
o kojem je passatu rijec
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4 Re: Dunlop ili Sava
Šta ti to značieduscho wrote:treba da zamjenim gume na mom passatu, molim vas za savjet sta je bolje - Dunlop ili Sava? Trebaju mi MS gume, necu ljetne ni zimske posto ga malo vozim - do 4.000 km godisnje. Imam osjecaj da me vulkanizer laze jer kaze da nema Save MS na trzistu, te nudi Dunlop koji je i skuplji.

Moja ti je preporuka ako nisi gadljiv Barum, Sportiva i Viking a malo jača cijenom je i Fulda ja sam ih sve koristio i nisam imao problema...naime moji drže vulkanizer tako da ti je info iz prve ruke
A to za gume i manju potrošnju
- hopi
#5 Re: Dunlop ili Sava
od ljeto zima guma na jednom autu u porodici imamo hankook optimo 4S 205/55R16. Mogu je preporučiti, ide im 3 godina, po testovima kada sam gledao pokazala se vrlo dobrom, cijena je isto povoljna bila. Sada zimus po snijegu se nije nešta pokazala ali se auto malo vozi tako da će i u tvom slučaju dobro te služiti cjelogodišnja guma.
- Domaci izdajnik
#6 Re: Dunlop ili Sava
Nisam imao iskustva sa Hankook ali dosta je ljudi hvale, ali ljetnu. Ja sam imao dvije sezone Nokian zimske i nisu bile loše po snijegu
Fulda je skuplja guma al ja nisam bio zadovoljan zimskim auto mi je "plesao" sa njima 
- mayab
#7 Re: Dunlop ili Sava
Cekaj, ti bi htio neke univerzalne gume, koliko sam shvatio, jer MS ili ti M+S je zapravo zimska guma!
Nego, od tih 4000 km godisnje koliko uopce vozis zimi, mozda ti se uopce ne isplati kupovati zimsku gumu?
Mozda si ti jedan od onih sto cim padne snijeg, ne sjeda u auto, i auto ostaje lezati na parkingu pokriven snijegom, dok se sam snijeg ne istopi!Onda ti je mozda najpametnije kupiti dobre ljetne gume, a tu je Dunlop daleko bolji od Save
Nego, od tih 4000 km godisnje koliko uopce vozis zimi, mozda ti se uopce ne isplati kupovati zimsku gumu?
Mozda si ti jedan od onih sto cim padne snijeg, ne sjeda u auto, i auto ostaje lezati na parkingu pokriven snijegom, dok se sam snijeg ne istopi!Onda ti je mozda najpametnije kupiti dobre ljetne gume, a tu je Dunlop daleko bolji od Save
- Domaci izdajnik
#8 Re: Dunlop ili Sava
Ma jok! Bolje da vozi zimske gume stalno. Moj se jaran razbio u u gradu vozio 50 na sat zimi, sve zbog guma
da je imao dobre zimske gume ne bi ga ni zanijelo ovako je završio na krovu u jarku
Nije džaba narod rekao guma i čizma glavu čuvaju
Dunlop je poslije Good Year najbolja guma ali je i cijena mašala 
- mobsterc
#9 Re: Dunlop ili Sava
U bisni treba pojedinima zabraniti upravljanje autom, ubice na cesti... Neki dan na novijem land cruiseru phenix gume... :/
Jos da naucimo da je ms zumska guma, postoje i all season tires, te moras konkretno tu traziti ako zelis cjelogodisnju. I kao sto neko rece, je li to jedini vulkanizer?
Jos da naucimo da je ms zumska guma, postoje i all season tires, te moras konkretno tu traziti ako zelis cjelogodisnju. I kao sto neko rece, je li to jedini vulkanizer?
- Domaci izdajnik
#10 Re: Dunlop ili Sava
Phoenix nisu gume nego protekti
kupio baja Đipa pa neJma za gume naša posla 
- Qler
#11 Re: Dunlop ili Sava
Vredestain Quatrac(k) tako nekako, svesezonske gume, odlicne se pokazale na polo 6n2 mislim 2001. godina, GTI 
- golfiista
#12 Re: Dunlop ili Sava
Za tu kilometraži može poslužiti i malo bolje biciklo!
-
emko1234
#13 Re: Dunlop ili Sava
ne znam kako ti vulkanizer moze dat prijedlog da biras izmedju save i dunlopa.
uglavnom, kosto ti rekose MS je cisto zimska guma a ne guma za sve sezone. sto se tice dunlopa, imam iskustva sa zimskim verzijama te marke. tacnije 3D wintersport, savrsena guma. ove godine, tj iduce uzimam 4D da vidim kakva je ta. sto se tice gume ko gume, cijena za moje auto je malo jace od 400 maraka po komadu. a taj 3D sigurno bolje voze i ljeti nego 3/4 ljetnih guma. mislim da ti cijena sve govori. ako vozis i ljeti i zimi, onda je ti najbolje da kupis zimske gume. jbg, skripace ti ljeti al mozes vozit na njima, dok na ljetnim mozes vozit samo ljeti. koliko ja znam, kad temperatura asfalta padne ispod 4 stepena, ljetna guma gubi 80% svojstava. prema tome, za sve sezone je bolje solidna zimska nego all season guma il cak ljetna.
uglavnom, kosto ti rekose MS je cisto zimska guma a ne guma za sve sezone. sto se tice dunlopa, imam iskustva sa zimskim verzijama te marke. tacnije 3D wintersport, savrsena guma. ove godine, tj iduce uzimam 4D da vidim kakva je ta. sto se tice gume ko gume, cijena za moje auto je malo jace od 400 maraka po komadu. a taj 3D sigurno bolje voze i ljeti nego 3/4 ljetnih guma. mislim da ti cijena sve govori. ako vozis i ljeti i zimi, onda je ti najbolje da kupis zimske gume. jbg, skripace ti ljeti al mozes vozit na njima, dok na ljetnim mozes vozit samo ljeti. koliko ja znam, kad temperatura asfalta padne ispod 4 stepena, ljetna guma gubi 80% svojstava. prema tome, za sve sezone je bolje solidna zimska nego all season guma il cak ljetna.
- Domaci izdajnik
#14 Re: Dunlop ili Sava
Slažem seemko1234 wrote:ne znam kako ti vulkanizer moze dat prijedlog da biras izmedju save i dunlopa.