Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
- sema911s
#1 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
krst, kolac, dzamija, crkva, sinagoga, islam , krscanstvo , pravoslavlje, judeizam,,.,., sve hrana za bolesnee mase nit ih gledam nit mi smeta
ako ce napravit neku turisticku atrakciju ko u rio nek grade ovako zalibo mee
ako ce napravit neku turisticku atrakciju ko u rio nek grade ovako zalibo mee
-
LaBomba
#2 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ako podignu taj krst na mjestu odakle su vam rusili grad, i ako gradjani to dopuste kao i slucaj sa onim stolicama iz Srbije, Sarajevo automatski treba da prestane biti glavni grad Bosne i Hercegovine.
-
cindrlimindrli
#3 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ima, neces ga nikad tu podici.frkenzi wrote:Zar federalno Sarajevo ima ingerencije nad Zlatistem?
- Država
#5 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Idu izbori. Valja opet podići tenzije... 
-
Basvod
#6 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Država wrote:Idu izbori. Valja opet podići tenzije...
-
Juvelandia
#7 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.Genije wrote:što se mene tiče
ako hoće trideset metarsku čunu da podignu
nek je podignu vala
ako će šta bit sretniji i zadovoljniji u životu
nacionalističko-kvazireligiozno proseravanje
isto ko i ovi naši sa megadicebelnim ezanima i džamijama na svakom koraku
- escobar__
#8 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Dobro je ovo. Ja bih po jedan podigao iznad svakog slobodnog grada u BiH.
- Država
#9 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Sa'š vidjet' kad neko napadne nanu Fatu...
Izbori su čudo ba...
Izbori su čudo ba...
- travnik
#10 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
- webby-x
#11 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
S obzirom da je Sarajevo bilo u okruženju, gdje god daJuvelandia wrote:Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.
krenu graditi crkvu reklo bi se isto ... tako da.
-
pathyeshme
#12 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana. Ubij se mokrom kiflom.travnik wrote:Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
Ne znam što uopšte spominješ džamije. Evo navedi mi jedan primjer da je džamija izgrađena 'iz inata' i ja ću se sam sebi posrati u usta. Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
- webby-x
#13 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Pa koliko postotaka Srba živi u Istočnom Sarajevu?pathyeshme wrote:Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana.
Pa i crkve niču samo u mjestima sa kršćanskom većinom.pathyeshme wrote:Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
Last edited by webby-x on 04/09/2013 18:00, edited 1 time in total.
- travnik
#14 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Kao odgovor tebi, citirat ću sam sebe iz prethodnog posta: Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze.pathyeshme wrote:Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana. Ubij se mokrom kiflom.travnik wrote:Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
Ne znam što uopšte spominješ džamije. Evo navedi mi jedan primjer da je džamija izgrađena 'iz inata' i ja ću se sam sebi posrati u usta. Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
- Država
#15 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
...jedino rješenje za ovaj glupi narod...
- luckylaka
#16 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Recimo u Fatinoj avlijiwebby-x wrote:Pa koliko postotaka Srba živi u Istočnom Sarajevu?pathyeshme wrote:Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana.
Pa i crkve niču samo u mjestima sa kršćanskom većinom.pathyeshme wrote:Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
-
Juvelandia
#17 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ne grade oni crkvu ili krst vjernicima koji bi tu dosli nego grade likovima koji su ubijali djecu na sankama ili u redu za vodu. Ali doslo je vrijeme kad je vjernik islamske vjeroispovjesti isti k-rac ko cetnik sto je sjedio za tenkom, tako da je sve ovo sto se procita normalno.webby-x wrote:S obzirom da je Sarajevo bilo u okruženju, gdje god daJuvelandia wrote:Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.
Ima ona cuvena recenica progresivnog ateiste "drazi mi je cetnik od vehabije, cetnici ubijaju samo kad ratuju a ovi i u miru rokaju". Parafraziram.
- escobar__
#18 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ma zato rekoh da krst treba izgraditi. Ne samo iznad Sarajeva, nego svuda. Samo redat jedan do drugog, po mogućnosti da se iznad i trobojka zaviori, šta fali?Juvelandia wrote:Ne grade oni crkvu ili krst vjernicima koji bi tu dosli nego grade likovima koji su ubijali djecu na sankama ili u redu za vodu. Ali doslo je vrijeme kad je vjernik islamske vjeroispovjesti isti k-rac ko cetnik sto je sjedio za tenkom, tako da je sve ovo sto se procita normalno.webby-x wrote:S obzirom da je Sarajevo bilo u okruženju, gdje god daJuvelandia wrote:Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.
Ima ona cuvena recenica progresivnog ateiste "drazi mi je cetnik od vehabije, cetnici ubijaju samo kad ratuju a ovi i u miru rokaju". Parafraziram.
-
caco_sarajevo
#19 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ja bi ih pustio da ga naprave pa da ga isti dan srušimo. Al sumnjam da će oni to ikad izvest, to je samo šuplja priča. Mora i taj dukić nešto radit već smo ga bili zaboravili. Nažalost ovakvim potezima čine svojim srbima koji žive u Sarajevu medveđu uslugu, nije mi drago zbog toga.
Hvala Allahu pa se dosta omladine vratilo pameti.
Hvala Allahu pa se dosta omladine vratilo pameti.
- travnik
#20 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
frkenzi wrote:Kakve?cindrlimindrli wrote:Ima, neces ga nikad tu podici.frkenzi wrote:Zar federalno Sarajevo ima ingerencije nad Zlatistem?
Put do Zlatišta, koliko ja znam, vodi kroz FBiH. Čini mi se da se upravo način ovakve blokade spominjao u nekoj tv emisiji prije par godina kada je prvi put krenula priča ismijavanju pravoslavnih obilježja od strane "pravoslavnih" vjernika u vidu postavljanja krsta na Zlatištu.
- Danguba
#21 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
znaci, opet ga dizu... 
-
chupacabra
#22 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Zagrijavamo se malo pred izbore. Ovoga Dukica uvijek izvuku i daju mu platu kad treba malo dici tenzije pred izbore. Ali 'nejse. Nego, ako ga stvarno dignu, u sto cisto sumnjam, ako im je do mira u ovoj zemlji, treba se dobrovoljnim donacijama odmah ispod krsta izidati jedna velika kurcina od, sta ja znam, jedno 50 metara, da blokira pogled na krst a istovremeno posluzi kao poruka gradjana "pro-bosanskim" politicarima. Takodje ce sluziti svima nama kao poruka za kakvu drzavu smo se borili, u kakvoj drzavi zivimo, i sta ceka nase potomke u buducnosti. Ja cu licno za tu betonsku kurcinu poslati najvecu donaciju nego sto sam ikad dosad dao za bilo koju akciju.
- Alfons Kauders
#23 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
ja sam nesto slicno predlagao kad su prvi put izasli s ovom idejomchupacabra wrote:Zagrijavamo se malo pred izbore. Ovoga Dukica uvijek izvuku i daju mu platu kad treba malo dici tenzije pred izbore. Ali 'nejse. Nego, ako ga stvarno dignu, u sto cisto sumnjam, ako im je do mira u ovoj zemlji, treba se dobrovoljnim donacijama odmah ispod krsta izidati jedna velika kurcina od, sta ja znam, jedno 50 metara, da blokira pogled na krst a istovremeno posluzi kao poruka gradjana "pro-bosanskim" politicarima. Takodje ce sluziti svima nama kao poruka za kakvu drzavu smo se borili, u kakvoj drzavi zivimo, i sta ceka nase potomke u buducnosti. Ja cu licno za tu betonsku kurcinu poslati najvecu donaciju nego sto sam ikad dosad dao za bilo koju akciju.
doniram 100km na nevidjeno... a cisto da dokazemo multi-kulti duh, cuna treba biti neosunecena...
-
CungaLunga
#24 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Dizanje krsta najavljuju već godinama,
ista priča kao referendum i treći entitet,
mnogo priče a nigdje rada
ista priča kao referendum i treći entitet,
mnogo priče a nigdje rada
- Danguba
#25 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
+ 100 KM
halalosum...neka ga glodju