Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

sema911s

#1 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by sema911s »

krst, kolac, dzamija, crkva, sinagoga, islam , krscanstvo , pravoslavlje, judeizam,,.,., sve hrana za bolesnee mase nit ih gledam nit mi smeta
ako ce napravit neku turisticku atrakciju ko u rio nek grade ovako zalibo mee
LaBomba

#2 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by LaBomba »

Ako podignu taj krst na mjestu odakle su vam rusili grad, i ako gradjani to dopuste kao i slucaj sa onim stolicama iz Srbije, Sarajevo automatski treba da prestane biti glavni grad Bosne i Hercegovine.
cindrlimindrli

#3 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by cindrlimindrli »

frkenzi wrote:Zar federalno Sarajevo ima ingerencije nad Zlatistem?
Ima, neces ga nikad tu podici.
Basvod

#4 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Basvod »

Image
Država

#5 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Država »

Idu izbori. Valja opet podići tenzije... :zzzz:
Basvod

#6 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Basvod »

Država wrote:Idu izbori. Valja opet podići tenzije... :zzzz:
:thumbup:
Juvelandia

#7 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Juvelandia »

Genije wrote:što se mene tiče
ako hoće trideset metarsku čunu da podignu
nek je podignu vala
ako će šta bit sretniji i zadovoljniji u životu
nacionalističko-kvazireligiozno proseravanje
isto ko i ovi naši sa megadicebelnim ezanima i džamijama na svakom koraku
Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.
escobar__

#8 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by escobar__ »

Dobro je ovo. Ja bih po jedan podigao iznad svakog slobodnog grada u BiH.
Država

#9 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Država »

Sa'š vidjet' kad neko napadne nanu Fatu...

Izbori su čudo ba... :sax:
travnik

#10 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by travnik »

Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
webby-x

#11 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by webby-x »

Juvelandia wrote:Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.
S obzirom da je Sarajevo bilo u okruženju, gdje god da
krenu graditi crkvu reklo bi se isto ... tako da.
pathyeshme

#12 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by pathyeshme »

travnik wrote:Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana. Ubij se mokrom kiflom.
Ne znam što uopšte spominješ džamije. Evo navedi mi jedan primjer da je džamija izgrađena 'iz inata' i ja ću se sam sebi posrati u usta. Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
webby-x

#13 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by webby-x »

pathyeshme wrote:Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana.
Pa koliko postotaka Srba živi u Istočnom Sarajevu?

:-)
pathyeshme wrote:Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
Pa i crkve niču samo u mjestima sa kršćanskom većinom.

:shock:
Last edited by webby-x on 04/09/2013 18:00, edited 1 time in total.
travnik

#14 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by travnik »

pathyeshme wrote:
travnik wrote:Crkva u Sreebrenici pored mezarja, krst na Zlatištu, križ iznad Mostar i masa križeva primarno po zapadnoj hercegovini, džamije po Sarajevu i sl. su prije svega oblik zapišavanja teritorija i jedan bizaran i iracionalan način zlouporabe vlastite religije. Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze. Dvostruka mjerila su odraz duboke podijeljenosti našeg društva, manjka iskrene želje za normalizacijom odnosa i izostanka elementarne realnosti i racionalnosti u promatranju i analiziranju dešavanja oko nas.
Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana. Ubij se mokrom kiflom.
Ne znam što uopšte spominješ džamije. Evo navedi mi jedan primjer da je džamija izgrađena 'iz inata' i ja ću se sam sebi posrati u usta. Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
Kao odgovor tebi, citirat ću sam sebe iz prethodnog posta: Problem je u našem bolesnom mentalnom sklopu gdje se "lomimo" da opravdamo ovakve "svoje" poteze, a jednakom snagom se "lomimo" da napadnemo ovakve "tuđe" poteze.
Država

#15 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Država »

...jedino rješenje za ovaj glupi narod...

:zoka:
luckylaka

#16 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by luckylaka »

webby-x wrote:
pathyeshme wrote:Napadaš džamije po Sarajevu - tom istom Sarajevu u kome živi pa barem 90% Bošnjaka muslimana.
Pa koliko postotaka Srba živi u Istočnom Sarajevu?

:-)
pathyeshme wrote:Džamije niču samo u mjestima sa muslimanskom većinom i u mjestima gdje su prije postojale pa ih je agresor srušio tokom rata.
Pa i crkve niču samo u mjestima sa kršćanskom većinom.

:shock:
Recimo u Fatinoj avliji :-) :-)
Juvelandia

#17 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Juvelandia »

webby-x wrote:
Juvelandia wrote:Nije vala isto da ga jbes, sa tog mjesta kako sam upucen ubijani su građani Sarajeva, a sa mjesta novih džamija nisu djeca po RS-u granatirana, al hajd tebi je to isto, blago tebi a i nama.
Ne grade oni crkvu ili krst vjernicima koji bi tu dosli nego grade likovima koji su ubijali djecu na sankama ili u redu za vodu. Ali doslo je vrijeme kad je vjernik islamske vjeroispovjesti isti k-rac ko cetnik sto je sjedio za tenkom, tako da je sve ovo sto se procita normalno.
Ima ona cuvena recenica progresivnog ateiste "drazi mi je cetnik od vehabije, cetnici ubijaju samo kad ratuju a ovi i u miru rokaju". Parafraziram.
escobar__

#18 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by escobar__ »

Juvelandia wrote:
webby-x wrote:
Ne grade oni crkvu ili krst vjernicima koji bi tu dosli nego grade likovima koji su ubijali djecu na sankama ili u redu za vodu. Ali doslo je vrijeme kad je vjernik islamske vjeroispovjesti isti k-rac ko cetnik sto je sjedio za tenkom, tako da je sve ovo sto se procita normalno.
Ima ona cuvena recenica progresivnog ateiste "drazi mi je cetnik od vehabije, cetnici ubijaju samo kad ratuju a ovi i u miru rokaju". Parafraziram.
Ma zato rekoh da krst treba izgraditi. Ne samo iznad Sarajeva, nego svuda. Samo redat jedan do drugog, po mogućnosti da se iznad i trobojka zaviori, šta fali?
caco_sarajevo

#19 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by caco_sarajevo »

Ja bi ih pustio da ga naprave pa da ga isti dan srušimo. Al sumnjam da će oni to ikad izvest, to je samo šuplja priča. Mora i taj dukić nešto radit već smo ga bili zaboravili. Nažalost ovakvim potezima čine svojim srbima koji žive u Sarajevu medveđu uslugu, nije mi drago zbog toga.
Hvala Allahu pa se dosta omladine vratilo pameti.
travnik

#20 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by travnik »

frkenzi wrote:
cindrlimindrli wrote:
frkenzi wrote:Zar federalno Sarajevo ima ingerencije nad Zlatistem?
Ima, neces ga nikad tu podici.
Kakve?

Put do Zlatišta, koliko ja znam, vodi kroz FBiH. Čini mi se da se upravo način ovakve blokade spominjao u nekoj tv emisiji prije par godina kada je prvi put krenula priča ismijavanju pravoslavnih obilježja od strane "pravoslavnih" vjernika u vidu postavljanja krsta na Zlatištu.
Danguba

#21 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Danguba »

znaci, opet ga dizu... :D
chupacabra

#22 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by chupacabra »

Zagrijavamo se malo pred izbore. Ovoga Dukica uvijek izvuku i daju mu platu kad treba malo dici tenzije pred izbore. Ali 'nejse. Nego, ako ga stvarno dignu, u sto cisto sumnjam, ako im je do mira u ovoj zemlji, treba se dobrovoljnim donacijama odmah ispod krsta izidati jedna velika kurcina od, sta ja znam, jedno 50 metara, da blokira pogled na krst a istovremeno posluzi kao poruka gradjana "pro-bosanskim" politicarima. Takodje ce sluziti svima nama kao poruka za kakvu drzavu smo se borili, u kakvoj drzavi zivimo, i sta ceka nase potomke u buducnosti. Ja cu licno za tu betonsku kurcinu poslati najvecu donaciju nego sto sam ikad dosad dao za bilo koju akciju.
Alfons Kauders

#23 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Alfons Kauders »

chupacabra wrote:Zagrijavamo se malo pred izbore. Ovoga Dukica uvijek izvuku i daju mu platu kad treba malo dici tenzije pred izbore. Ali 'nejse. Nego, ako ga stvarno dignu, u sto cisto sumnjam, ako im je do mira u ovoj zemlji, treba se dobrovoljnim donacijama odmah ispod krsta izidati jedna velika kurcina od, sta ja znam, jedno 50 metara, da blokira pogled na krst a istovremeno posluzi kao poruka gradjana "pro-bosanskim" politicarima. Takodje ce sluziti svima nama kao poruka za kakvu drzavu smo se borili, u kakvoj drzavi zivimo, i sta ceka nase potomke u buducnosti. Ja cu licno za tu betonsku kurcinu poslati najvecu donaciju nego sto sam ikad dosad dao za bilo koju akciju.
ja sam nesto slicno predlagao kad su prvi put izasli s ovom idejom

doniram 100km na nevidjeno... a cisto da dokazemo multi-kulti duh, cuna treba biti neosunecena... :D
CungaLunga

#24 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by CungaLunga »

Dizanje krsta najavljuju već godinama,
ista priča kao referendum i treći entitet,
mnogo priče a nigdje rada :D
Danguba

#25 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru

Post by Danguba »

+ 100 KM
halalosum...neka ga glodju :D
Post Reply