gledao sam ih jedno desetak minuta
osim ovo dvoje ne vjerujem u ostale duhove dok ih ne vidim
Ti kao da si mene opisala.Dlakav sam,poprilicno snazan.almassy wrote:januar 1993. prijateljica i ja, vidjeli nesto sto mozda najvise lici na vukodlaka hollywood produkcije. iz cista mira oko 21 sat te zimske noci na setalistu pored rijeke, ugledali smo zastrasujucu kreaturu koja je vrebala. najcudnije od svega je da je i priroda bila promijenjena, ta stvar je vrebala iz siblja koje je inace tu ali u proljece i ljeto, zimi su samo gole grane...znaci te noci cak i priroda na tom mjestu je bila drugacija?! tesko je opisati taj osjecaj, u sustini sva vasa cula su alarmirana i instikt vam govori da je tu nesto zlo...nismo bjezali, panicarili, niti jedno drugom nista rekli. ja sam predlozio da se gubimo odatle. oko 15 minuta nakon toga mi smo pricali o drugim stavrima, primjetno potreseni, ali nismo se usudjivali pitati jedno drugog bojeci se da ne ispadnemo blesavi... sve do momenta kada me je ona upitala "jesi li ti tamo nesto vidio?". to nesto, vec spomenuh, najvise je licilo na hollywood klise vukodlaka, covjek-zvijer, dlakav, razderane odjece, nadljudske snage, je vrebao te noci, cekao...Te oci iz mraka nikada necu zaboraviti! Oboje smo vrlo racionalni ljudi, i sam sa podsmjehom odbacujem price drugih ljudi. Ako neko ima isto iskustvo, susret sa slicnim stvorenjem, nek se javi. Moja prijateljica i ja i nakon 13 godina od ovog se pitamo, analiziramo, nesto sto je vrlo tesko za objasniti. Bilo bi nam lakse ako je jos neko "sreo" slicno stvorenje!
Nisam opisala, vec opisao!babanovac wrote:Ti kao da si mene opisala.Dlakav sam,poprilicno snazan.almassy wrote:januar 1993. prijateljica i ja, vidjeli nesto sto mozda najvise lici na vukodlaka hollywood produkcije. iz cista mira oko 21 sat te zimske noci na setalistu pored rijeke, ugledali smo zastrasujucu kreaturu koja je vrebala. najcudnije od svega je da je i priroda bila promijenjena, ta stvar je vrebala iz siblja koje je inace tu ali u proljece i ljeto, zimi su samo gole grane...znaci te noci cak i priroda na tom mjestu je bila drugacija?! tesko je opisati taj osjecaj, u sustini sva vasa cula su alarmirana i instikt vam govori da je tu nesto zlo...nismo bjezali, panicarili, niti jedno drugom nista rekli. ja sam predlozio da se gubimo odatle. oko 15 minuta nakon toga mi smo pricali o drugim stavrima, primjetno potreseni, ali nismo se usudjivali pitati jedno drugog bojeci se da ne ispadnemo blesavi... sve do momenta kada me je ona upitala "jesi li ti tamo nesto vidio?". to nesto, vec spomenuh, najvise je licilo na hollywood klise vukodlaka, covjek-zvijer, dlakav, razderane odjece, nadljudske snage, je vrebao te noci, cekao...Te oci iz mraka nikada necu zaboraviti! Oboje smo vrlo racionalni ljudi, i sam sa podsmjehom odbacujem price drugih ljudi. Ako neko ima isto iskustvo, susret sa slicnim stvorenjem, nek se javi. Moja prijateljica i ja i nakon 13 godina od ovog se pitamo, analiziramo, nesto sto je vrlo tesko za objasniti. Bilo bi nam lakse ako je jos neko "sreo" slicno stvorenje!
Jednom prilikom,vracam se sa utakmice i prisere mi se u Vogosci.Negdje oko ponoci.
Kazem jaranu da zaustavi auto,istrcim iz kola,skinem gace i onako,uz cestu...Nisam vise mogao otrpit.
Tisina,nigdje nikog nema.
Kad odjednom,iza krivine,ukaza se kolona navijaca u svojim automobilima,upaljenih dugih svjetala...
Vjerujem da su i dan-danas ubjedjeni kako su vidjeli duha...
babanovac wrote:Ti kao da si mene opisala.Dlakav sam,poprilicno snazan.almassy wrote:januar 1993. prijateljica i ja, vidjeli nesto sto mozda najvise lici na vukodlaka hollywood produkcije. iz cista mira oko 21 sat te zimske noci na setalistu pored rijeke, ugledali smo zastrasujucu kreaturu koja je vrebala. najcudnije od svega je da je i priroda bila promijenjena, ta stvar je vrebala iz siblja koje je inace tu ali u proljece i ljeto, zimi su samo gole grane...znaci te noci cak i priroda na tom mjestu je bila drugacija?! tesko je opisati taj osjecaj, u sustini sva vasa cula su alarmirana i instikt vam govori da je tu nesto zlo...nismo bjezali, panicarili, niti jedno drugom nista rekli. ja sam predlozio da se gubimo odatle. oko 15 minuta nakon toga mi smo pricali o drugim stavrima, primjetno potreseni, ali nismo se usudjivali pitati jedno drugog bojeci se da ne ispadnemo blesavi... sve do momenta kada me je ona upitala "jesi li ti tamo nesto vidio?". to nesto, vec spomenuh, najvise je licilo na hollywood klise vukodlaka, covjek-zvijer, dlakav, razderane odjece, nadljudske snage, je vrebao te noci, cekao...Te oci iz mraka nikada necu zaboraviti! Oboje smo vrlo racionalni ljudi, i sam sa podsmjehom odbacujem price drugih ljudi. Ako neko ima isto iskustvo, susret sa slicnim stvorenjem, nek se javi. Moja prijateljica i ja i nakon 13 godina od ovog se pitamo, analiziramo, nesto sto je vrlo tesko za objasniti. Bilo bi nam lakse ako je jos neko "sreo" slicno stvorenje!
Jednom prilikom,vracam se sa utakmice i prisere mi se u Vogosci.Negdje oko ponoci.
Kazem jaranu da zaustavi auto,istrcim iz kola,skinem gace i onako,uz cestu...Nisam vise mogao otrpit.
Tisina,nigdje nikog nema.
Kad odjednom,iza krivine,ukaza se kolona navijaca u svojim automobilima,upaljenih dugih svjetala...
Vjerujem da su i dan-danas ubjedjeni kako su vidjeli duha...
Je l´ bolan danas koji mi je bio drugi nick?danas wrote:mr__bosnjak wrote: Te noci sam ispod prozora sve do svitanja cuo cudno tapkanje, ili tacnije korake po mehkoj zemlji. Sada, najvjerovatnije su bile psi lutalice, ili jednostavno neki drugi seoski zvuk na kojeg nisam navikao. Bog zna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e, moj mr_bosnjak![]()
![]()
![]()
I bolje ti jeTako i ja jednom vozim se ka moru, a uhvatlo mi pisat, kazem da zaustavi auto, ono neka pustahija, kukuruzi, ja izadjem da pisam kad nailazi autobus pun a ja ost´o ´naki nit vamo nit tamo Very Happy od tad ne pisam u kukuruzna polja kraj puta Laughing
Na vrh
znas timr__bosnjak wrote:Je l´ bolan danas koji mi je bio drugi nick?danas wrote:mr__bosnjak wrote: Te noci sam ispod prozora sve do svitanja cuo cudno tapkanje, ili tacnije korake po mehkoj zemlji. Sada, najvjerovatnije su bile psi lutalice, ili jednostavno neki drugi seoski zvuk na kojeg nisam navikao. Bog zna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e, moj mr_bosnjak![]()
![]()
![]()
Ama ne znam kazem ti da nisam imao drugi nick. Hajde ti javno reci koji si mislila... Naljuticu se ako ne kazes.danas wrote:znas timr__bosnjak wrote:Je l´ bolan danas koji mi je bio drugi nick?danas wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e, moj mr_bosnjak![]()
![]()
![]()
![]()
ili bas hoces da te ofiram javno![]()
![]()
![]()
bih reklamr__bosnjak wrote:Ama ne znam kazem ti da nisam imao drugi nick. Hajde ti javno reci koji si mislila... Naljuticu se ako ne kazes.danas wrote:znas timr__bosnjak wrote: Je l´ bolan danas koji mi je bio drugi nick?![]()
ili bas hoces da te ofiram javno![]()
![]()
![]()