Duhovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mr__bosnjak

#1 Duhovi

Post by mr__bosnjak »

Vjerujete li u njih?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Samo u ove sa sekirom...
Image

:lol:

Kakve duhove? Pojasni pitanje? Ako si vjernik onda mora¹ vjerovati i u druge forme i oblike... Da li si na to mislio ili na du¹e koje lutaju?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Boze Milosni ... :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ghosts. Kontas li sad? Gledao sam ima vec odavno dokumentarac o djevojcici od 5 godina sto je "sretala" jednog covjeka za kog je familija mislila da je izmisljen. Sve dok nisu nasli ime sto je ona spominjala na jednom groblju i njegov lik kakvog ga je opisala na slici. Zivio je u toj kuci ranije. Ovo je skraceno ustvari je mnogo duze ali npr. i jedne noci su se probudili sa ranom od kandzi na ledjima.

Ne kazem ja sa ovim da sada vjerujem u duhove nego samo navodim neke neobjasnjive stvari i zelim pokrenuti diskusiju.
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

E svašta. :lol: :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

mr__bosnjak wrote:Ghosts. Kontas li sad? Gledao sam ima vec odavno dokumentarac o djevojcici od 5 godina sto je "sretala" jednog covjeka za kog je familija mislila da je izmisljen. Sve dok nisu nasli ime sto je ona spominjala na jednom groblju i njegov lik kakvog ga je opisala na slici. Zivio je u toj kuci ranije. Ovo je skraceno ustvari je mnogo duze ali npr. i jedne noci su se probudili sa ranom od kandzi na ledjima.

Ne kazem ja sa ovim da sada vjerujem u duhove nego samo navodim neke neobjasnjive stvari i zelim pokrenuti diskusiju.
joj koliko tih neobjasnjivih stvari ima...a bolje je izabrati i reci da ne vjerujes nego da postanes predmet podsmijeha i promatranja :D
Latina

Post by Latina »

Lace wrote: joj koliko tih neobjasnjivih stvari ima...a bolje je izabrati i reci da ne vjerujes nego da postanes predmet podsmijeha i promatranja :D
:lol: :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

Latinica wrote:
Lace wrote: joj koliko tih neobjasnjivih stvari ima...a bolje je izabrati i reci da ne vjerujes nego da postanes predmet podsmijeha i promatranja :D
:lol: :lol: :lol:
ha ja...jesam u pravu :D

vjerujete li u:

Image

Image

duhove

Image

ili moyda NLO-e

ma svi pomalo vjeruju u nesto :D

ustvari ja sam agnostik...i kada je u pitanju religija a i ovo :D
Latina

Post by Latina »

Vjerujem u ovoga prekoputa Duha. :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Lace wrote:
mr__bosnjak wrote:Ghosts. Kontas li sad? Gledao sam ima vec odavno dokumentarac o djevojcici od 5 godina sto je "sretala" jednog covjeka za kog je familija mislila da je izmisljen. Sve dok nisu nasli ime sto je ona spominjala na jednom groblju i njegov lik kakvog ga je opisala na slici. Zivio je u toj kuci ranije. Ovo je skraceno ustvari je mnogo duze ali npr. i jedne noci su se probudili sa ranom od kandzi na ledjima.

joj koliko tih neobjasnjivih stvari ima...a bolje je izabrati i reci da ne vjerujes nego da postanes predmet podsmijeha i promatranja :D
Ne vjerujem. Mada vjerujem u zivot poslije smrti pa ne znam sta ta forma "duhovi" tacno jeste, mozda negdje i postoji.
Lace

Post by Lace »

Latinica wrote:Vjerujem u ovoga prekoputa Duha. :lol:
ovaj duh na slici nastane ha yapalis cigaretu...isti ovakav :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Neki govore da su u Krajini nakon cetnickih pokolja Srbi naseljeni u kuce ubijenih nocu culi mujezina kako uci dzenazu i vapaje zene i djece a po danu cetnici nikoga da nadju. Ko zna.
manki

Post by manki »

iz Krajine sam i nikad nisam čuo za tako nešto :shock: *khm* bullshit *khm* :D
i btw kako misliš "četnici nikoga da nađu" ? ne misliš valjda da su svi Srbi četnici ili :?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

mr__bosnjak wrote:Neki govore da su u Krajini nakon cetnickih pokolja Srbi naseljeni u kuce ubijenih nocu culi mujezina kako uci dzenazu i vapaje zene i djece a po danu cetnici nikoga da nadju. Ko zna.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :-? :roll:
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

pape wrote:
mr__bosnjak wrote:Neki govore da su u Krajini nakon cetnickih pokolja Srbi naseljeni u kuce ubijenih nocu culi mujezina kako uci dzenazu i vapaje zene i djece a po danu cetnici nikoga da nadju. Ko zna.
Čit'o sam i ja o ovome u staroj Arki. :D :D :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ne vjerujem u duhove... :-)
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Image

bosnjo,je l' ovakve?
njonjica

Post by njonjica »

Gargamel wrote:
pape wrote:
Čit'o sam i ja o ovome u staroj Arki. :D :D :D
Vrlo ozbiljan casopis :roll:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

samo ako su duhoviti i dusevni
muha_sa

Post by muha_sa »

Meni se ukazali Guzina Ilija i Risto Đogo--pitali me da li znam nešto o kolegi im Božaniću.
DONY

Post by DONY »

muha_sa wrote:Meni se ukazali Guzina Ilija i Risto Đogo--pitali me da li znam nešto o kolegi im Božaniću.

:lol: :lol:

A meni BOban ,pita za I.M.Jovica..... :) :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

Rekoh im ja da je Božanić diplomata i da predstavlja u svijetu zemlju koju mrzi--oni sretni.
Rekoh im ja da je i Velibor Ostojić bio izabran za predsjednika parlamentarne komisije za ljudska prava-plaho im drago.
Počeh im pričat i za Dodika al mi zvono na satu zazvoni i ja se probudih.
danas

Post by danas »

eeee moj mr_bosnjak :D
vakat ti je iJope mijenjat nick :D :-) :-) :-)
Helem

Post by Helem »

Ovo nije prica o duhovima i nije uopste prica, nemam izraz da artikulisem ovo sto sam vidio i dozivio u Izraelu, u kibutzu Bet Oren kod Haife.
Radio sam kao konobar, melcar (hebrejski), u hotelu u kibutzu, zajedno sa nekoliko ostalih nasih konobara, helem jedan dan, bio je rucak,aruhat cohorajim, pristigli su pansionski gosti i zasjeli za svoje hastale.
Obicaj u Izraelu je da na ulaznim vratima u restoranu stoji konobar sa bokalom vode u ruci i sa peskirom, rucnikom, za one goste koji hoce da na taj nacin operu ruke, sa strane postoji i normalan WC, za one koji to nece, ali Jevreji obicno i ne peru ruke, mislim vecina, prodje pored konobara.
Samra je dobila svoj rejon za posluzivanje, Svjetlana svoj a ja najvise stolova, po obicaju. Udri konja koji najbolje vuce.

Poceo je rucak, odjednom samo sto je pocelo prilazi mi Samra sva usplahirena, u panici i rece:" Eno tamo za stolom sjedi vampir".
"Ja, ja ne mogu sluziti, tamo ima vampir, Ibrahime".
"Kakav vampir"?
"Hajde molim te idi vidi, daj da se promijenimo rejona"
"Za kojim stolom?", upitah.
Samra mi pokaza rukom.
Uzeh tacnu i odvazno krenuh prema stolu.

Jevrejska familija, gosti u kibutzu, kojoj sam prilazio, sastavila je dva stola, posijedali su okolo, a na sred stola, medju serviranim priborom, igralo se dijete.
Sutim, prilazim stolu i kazem:"Bevakasha". Izvolite.
Sa moje desne strane, u krilu nekog covjeka,sjedila je curica od oko 7 godina starosti, okrenuta prema njemu i prelazila je rukama preko njegova lica,igrala se, tako da u tome trenu nisam odmah vidio lice covjeka.
A onda.
Okrenuo sam se prema njemu, covjek me pogledao, na tren mi je zastao dah.
Djevojcica se nasmijala i i dalje prstima prelazila preko lica svog oca koji nije imao nos nego umjesto nosa neku izraslinu, dva otvora, zakrvavljene oci i poslije osmijeha, dva vampirska ceona zuba.
Kratko je osisan. Pogledao me krvavim ocima, umjesto beonjaca imao je krv a djevojcica je i dalje prsticima prelazila to lice i smijala se, nakratko pogledavsi u mene, kao da ostavlja igru.
Nakratko mi stade pamet.
Covjek naruci pilece batake i dva krompirica.
U istome trenu pogledah mu u ruke, to nisu bile prsti, kratke kandze, sapice, iz kojih su virili nokti, ruke su sitne i obrasle dlakom.
Uljudno se nasmijesih i udaljih od stola.
Svjetlana i Samra su me docekale na ulazu u kuhinju.
"Jest vampir", rekoh sasvim mirno.

Ustvari mislio sam da je glumac.

.......rucak se zavrsio, gosti se razisli ali je taj gost ostao, upravo je pricao sa mojim sefom Igalom.
Covjek je korpulentne gradje, obucen u jeans, na nogama patike, o ramenu objesena kamera.
Posamatram ga nedaleko udaljen, pricaju na hebrejskom.
Vampir, originalan, i lice i sapice, sapicama pridrzava kameru.
Poslije kratkog razgovora sa Igalom, covjek izlazi.
Posto pricam ruski, sef takodje, na ruskom jeziku pitam sefa kakav je ovo gost, da li je to prerusen covjek u glumca.

"Nije", odgovara mi Igal, "ja sam ga sada pitao isto, on je rodjen takav". Jevrej je. Obican covjek ali rodjen sa potpunim izgledom vampira"

"Ima li vampirske osobine", upitah.

"Nema, sasvim je obican covjek i rekao mi je da ima sasvim normalne osjecaje covjeka" "Ona djevojcica sto se igrala sa njegovim licem mu je kcerka, zaista lijepa djevojcica, Ona zena sa strane mu je supruga".
"Lijepa i normalna zena", rekoh.
"Da", potvrdi Igal.

.....te noci bio je napad kacusama iz Lebanona.
Izbjeglice iz Tel Aviva su se sakupile u bungalove u kibutzu Bet Oren, te noci je bila mjesecina.
Dolje duboko iz sume sakali zavijaju, cuje se kao da se djeca, hor dijece smije, cuje se beskrajno dugo nesnosan djeciji kikot.
Umoran, idem iz hotela prema svome stanu..i...
na proplanku stoji onaj isti covjek iz hotela, nalozio vatru ispred sebe i stoji nad vatrom....
U sjeni vatre, sjedi ona ista zena sa djevojcicom u krilu....
Pogledah prema njemu, plamen vatre mu obasja lice....
On se nasmijesi i pogleda prema meni....
Nasmijesih se i ja.
danas

Post by danas »

zaista si chudo bosanske literature :D :-) :-)
Post Reply