DUHOVI CETNISTVA I USTASTVA OPET JASU..

Post Reply
Smrt fasizmu

#1 DUHOVI CETNISTVA I USTASTVA OPET JASU..

Post by Smrt fasizmu »

DANAS JE 4 JULI-DAN BORCA Narodi Jugoslavije, tokom drugog svjetskog rata, su se istinski borili protiv fasizma ne samo okupatorskog nego i protiv domacih izdajnika USTASA, CETNIKA I OSTALIH KVISLINGA da bi vlasti u novostvorenim drzavama OZIVJELI DUHOVE OVIH ZLOCINACA I IZVRSILI NJIHOVU REHABILITACIJU.
DANAS IMAMO JEDNU SRBIJU KOJA JE CETNICKA DRZAVA, HRVATSKU USTASKA I BOSNU I HERCEGOVINU KOJA JE SUROGAT CETNISTVA, USTASTVA I MUDZAHEDINSTVA-KOALICIJA SDS-SDA-HDZ..
:x DA LI CE SE NAROD IKADA PROBUDITI I ZBACITI SA VLASTI OVE POVAMPIRENE ZVIJERI???
Smrt SDA-SDS-HDZ koaliciji-SLOBODA NARODU!!!
meatoverhere

#2 Re: DUHOVI CETNISTVA I USTASTVA OPET JASU..

Post by meatoverhere »

:x DA LI CE SE NAROD IKADA PROBUDITI I ZBACITI SA VLASTI OVE POVAMPIRENE ZVIJERI???
Smrt SDA-SDS-HDZ koaliciji-SLOBODA NARODU!!![/quote]

NECE.
Fair Life

Post by Fair Life »

Hoce, hoce, mozda ne sutra, ali za jedno 20-30 godina... kad cipele pocnu s nogu spadati, na guzi kad se uhvati paucina, kad oci pobijele od uzaludnog bacanja pogleda prema nemu... kad na kaisu vise ne bude mjesta za nove rupice...

Nas marod jeste merhametli i golemo mu je duralo... ali kad shvati (ako shvati, a nadam se da hoce) i preokrene churak naopako... jadna li im mati.

Samo polako...
haris303

Post by haris303 »

Duhovi četništva i ustaštva nisu nikada ni prestali da jašu .... tu i tamo se sjahalo da se konji promijene ..... bratstvo i jedinstvo je jedino za muslimane bila stvar u koju su iskreno vjerovali, nažalost, ispostavilo se da je to bio virus koji je najviše pogodio muslimansko nacionalno tkivo, drugima je to bio paravan .... decenijama neprovidni paravan iza kojeg su se spremali gorepomenuti konjanici .... i fakat se danas vidi da je najviše muslimanima žao što je to puklo .... drugi u to nisu ni vjerovali (ili je onaj fašistički stampedo kroz BiH bio spontane prirode što je nemoguće) ..... a btw, ja baš nešto i ne kontam kakve veze ima SDA sa četništvom i ustaštvom .... sa opštepoznatim muslimanskim uhljuplukom i gazaplukom SDA ima veze (uostalom naš slijepi, begovski, neradnički degenerluk je evidentan neovisno od političke opcije i orjentacije) , ali sa četništvom i ustašstvom SDA baš i nema veze .... u Hagu se ne sudi ni za kriminal ni za korupciju ..... mislim da je glupo spominjati koalicije na takav način u kontekstu ove teme ...... realno uzevši, SDS je volja 98% srpskog naroda .... koliko god stvari bile onakve kakve jesu nama je sa tim Srbima živjeti, mi ne možemo zaspati a da nas te činjenice ujutru ne dočekaju .... šta znači ignorisati izbor njihove volje .... haj evo da ignorišemo onda i Ameriku jer rehabilituje četnike .... haj evo da onda ignorišemo i naše susjede koji u istu ravan stavljaju partizane i četnike, partizane i ustaše .... ja zaista nisam nekakav branitelj ove ili one stranke, ali šta mi znači i SDP (čiji se meni program u principu sviđa jer je to u dobrom dijelu program naprednih, vodećih i vladajućih krugova u nezanemarljivom dijelu razvijenog svijeta) ako te opcije isključivo prolaze na teritoriji sa većinskim muslimanskim življem .... nema tu onda ni "m" od multi .... po meni je bolje nemati TV nikako nego je imati i zvati je Federalna TV a isključivo je hraniti parama muslimana .... i šta više znači mesti ispred svoje avlije kada svi zločinci sa naše strane mogu stati u tamić .... kada će se više napuniti kompozicije zločinaca koje su što pobile što rastjerale po svijetu preko milion pripadnika mog naroda, silovale desetine hiljada žena, par desetina hiljada djece pobili itd........ mislim da je u kontekstu toga svega krajnje glupo praviti fakturu u kojoj zbirni rezultat ide na adresu SDA .... to je gospodo rezultat nemoći jer prismrditi ne možete drugima .... a ako neko fakat misli da se sve to ne bi ni desilo da nije bilo SDA onda je nemoć potpuna .... i red je da više razgraničite genocid od kriminala .... nije isto bajonetom razvaliti trudnu ženu i zavrnuti donaciju neke zemlje ... definitivno nije isto.
dr.

Post by dr. »

haris303 wrote:...a btw, ja baš nešto i ne kontam kakve veze ima SDA sa četništvom i ustaštvom .... sa opštepoznatim muslimanskim uhljuplukom i gazaplukom SDA ima veze (uostalom naš slijepi, begovski, neradnički degenerluk je evidentan neovisno od političke opcije i orjentacije) , ali sa četništvom i ustašstvom SDA baš i nema veze .... u Hagu se ne sudi ni za kriminal ni za korupciju ..... mislim da je glupo spominjati koalicije na takav način u kontekstu ove teme ......

Harise upravo se slaze s ovim tvojim stavom. U jednoj nedavnoj polemici sa Alfonsom, ja sam reagujuci na podvale koje se pokusavaju provuci kao sto to radi i autor teme pod nikom "smrt fazizmu", njegovo ponasanje objasnio na sljedeci nacin koje se moze primjeniti upravo i na gore navedenog autora:

Srbin ili srpski uvlačiguz, isto ti ga dođe. Ako si ovo drugo onda si još gori nego što sam mislio. Nego idi i daj podršku Špiriću i njegovim demokratama u SNSD-u, a nakon toga dođi da malo pljuješ po SDA kako bi se pokazao cool, i multikulti, jer nemaš muda da kažeš kako je SDA branila BiH za razliku od Špirića i ostalih četnika koji ismijavaju genocid, a baštine Radovanovu tvorevinu RS. Nemaš muda, a ni karaktera, jer ako bi podržao SDA, onda ne bi bio cool u raji, jer ako je u raji nekim slučajem i neki nebošnjak onda se želiš pokazati multikuturalan a sramota te da samo okrivljuješ hrvatske i srpske stranke, pa onda moraš naći balans i u bošnjačkoj stranci. A duboko u sebi znaš da su sve strankle u RS-u iste, četničke stranke sa jedinstvenom platformom djelovanja koju su u nekoliko navrata potpisivali. Ipak ti više voliš Špirića nego Izetbegovića, jer si bez muda, i bojiš se da kažeš istinu, da ne bi kojim slučajem uvrijedio Srbe ili Hrvate. A ovdje se ne redi o Srbima ili Hrvatima, nego o agresorima na BiH. Ja poštujem svakog probosanskog Srbina ili Hrvata koji je stao u odbranu BiH i koji ne ismijava naš odbrambeni rat.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

dr. wrote: Ja poštujem svakog probosanskog Srbina ili Hrvata koji je stao u odbranu BiH i koji ne ismijava naš odbrambeni rat.
Vjerovatno si mislio na Bosanske Pravoslavce i Katolike jer me izraz Bosanski Srbin nasmijava isto toliko kao da kazes Srbijanski Hercegovac.
dr.

Post by dr. »

Bosna_E wrote:
dr. wrote: Ja poštujem svakog probosanskog Srbina ili Hrvata koji je stao u odbranu BiH i koji ne ismijava naš odbrambeni rat.
Vjerovatno si mislio na Bosanske Pravoslavce i Katolike jer me izraz Bosanski Srbin nasmijava isto toliko kao da kazes Srbijanski Hercegovac.
Kako god da se osjecaju. Drugim rijecima, mislim na nebosnjake koji su stali u odbranu domovine. Izmedju njih i nas Bosnjaka ne pravim razliku niti sam je kad pravio. Dozivljavam ih kao bracu. Mnogi od njih se jednostavno izjasnjavaju kao Bosanci. Naprimjer, Dragan Vikic, Ivo Komsic, Stjepan Siber itd.
haris303

Post by haris303 »

Postoji nekoliko činjenica koje su neoborive i u kojima se svi, ama baš svi, htjeli ili ne, moraju složiti ..... moraju se složiti jer je statistika neumoljiva .... nije plastelin pa da je preoblikujemo....
Helem, uzmimo činjenicu da i jeste problem do SDA .... OK, neka bude .... imali smo period u kome je ta SDA otišla u opoziciju .... i u čemu je fazon i problem .... očigledno u tome što je u SDP-u samo vodstvo stranke multi-multi .... izborna baza je sastavljena isključivo od Bošnjaka ... kada se na tim izborima podvukla crta u odnosu na prethodne izbore jedino su glasovi falili u SDA .... SDS i HDZ su i dalje tukli oko 100% ... i kakav je to onda SDP za koga listom samo muslimani glasaju .... ako ćemo pošteno, sa te strane gledano isto kao i u SDA .... gdje je tu ljudi i jedno slovo od multi? .... ama baš nigdje .... zapadna Hercegovina je i u ex-Yu bila sama za sebe .... ama koje je to rezultate polučio SDP u RS-u i u Hercegovini .... smiješno zaista .... i hajmo sada, do koga je problem? .... do mrtvog Alije?!...do SDA?! ..... Srbe i Hrvate u suživot nećemo uvući pišajući rahmetli Juki i Caci po mezarovima .... oni su bili naš problem i naši su ih riješili kao problem ... u ovoj priči neitno kako i kojim povodom ... i šta sada ..... koliko god bilo realnosti u iskazanom nezadovoljstvu sa SDA na vlasti, ja zaista ne vidim ni jednu stvar zbog koje bi trebalo veličati našeg "zlatoustog vozovođu za Evropu" .... došli smo do Ilijaša i nema dalje ni pruge .... a vi i dalje citirajte DANE, SB, "60 minuta" itd...itd...a svake vam je godine sve više ljudi na fešti na Ravnoj Gori....i svakih 40-50 godina nam se desi genocid ... a što li Bože dragi .... valjda radi mita i korupcije...
Nepremostiv problem je u tome što je u RS-u odnos prema muslimanima konstanta, bez obzira ko je tamo na vlasti .... i to tako i ostaje, sa ili bez SDA na našoj strani....sa ili bez SDP-a na našoj strani..
Last edited by haris303 on 05/07/2005 14:37, edited 1 time in total.
haris303

Post by haris303 »

moderator wrote:kame, dijete, gdje su mape? :D
obrisan ti je post, nema veze sa temom!! moderator

..
Last edited by haris303 on 05/07/2005 14:52, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Kame, sta preporucujues?
Glasanje za SDA, u cilju preventive genocida?
Kao 1991.?
HamzaC

Post by HamzaC »

Prenj wrote:Kame, sta preporucujues?
Kao 1991.?
Koja je alternativa? Da nije SDP? Koliko znam, taj SDP je u ratu zamrznuo rad, i kao organizovana politicka partija se nije ukljucio u odbranu. Pitam se da cetnici i ustase opet pokusaju isto, sta bi SDP uradio? Mozda se opet zamrznuo...

P.S. Nemoj molim te samo price da je bio SDP umjesto SDA - rata nebi bilo!
Prenj

Post by Prenj »

HamzaC wrote:
Kao 1991.?
Koja je alternativa? Da nije SDP? Koliko znam, taj SDP je u ratu zamrznuo rad, i kao organizovana politicka partija se nije ukljucio u odbranu. Pitam se da cetnici i ustase opet pokusaju isto, sta bi SDP uradio? Mozda se opet zamrznuo...

Razlog vise da glasanje na izborima za razlicite politicke partije razdvojimo od krupnih tema kao sto su rat, genocid,...
Osim ako ne mislis da ce nas glasanje za SDA spasiti od rata i genocida, ... kao 1991.?
JahijaJilic

Post by JahijaJilic »

DANAS JE 4 JULI-DAN BORCA Narodi Jugoslavije, tokom drugog svjetskog rata, su se istinski borili protiv fasizma ne samo okupatorskog nego i protiv domacih izdajnika USTASA, CETNIKA I OSTALIH KVISLINGA da bi vlasti u novostvorenim drzavama OZIVJELI DUHOVE OVIH ZLOCINACA I IZVRSILI NJIHOVU REHABILITACIJU.
DANAS IMAMO JEDNU SRBIJU KOJA JE CETNICKA DRZAVA, HRVATSKU USTASKA I BOSNU I HERCEGOVINU KOJA JE SUROGAT CETNISTVA, USTASTVA I MUDZAHEDINSTVA-KOALICIJA SDS-SDA-HDZ..
DA LI CE SE NAROD IKADA PROBUDITI I ZBACITI SA VLASTI OVE POVAMPIRENE ZVIJERI???
Smrt SDA-SDS-HDZ koaliciji-SLOBODA NARODU!!!

Koliko vidim ovdje nije rijec o SDA (Sex Droga Alkohol itd., sto bi na jednom postu) vec o SDA-SDS-HDZ (Sex slobodu donosi itd.).

Kako se vidi i po najavljenim omladinskim protestima koalicija tih drugova i drugarica nije u redu. Mozda je svaka stranka super, ali nesto im zajednicko ne ide: slaba izgradnja, slaba privreda, nema zajednicke akcije. Sramota. Znaci na narodu je da odluci.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

HamzaC wrote:
Kao 1991.?

"Halooo, centralaaaa!
Sta da im kazem ako pomenu ranjavanje "smrznutog" Lagumdzije, ako pomenu Alijino popunjavanje Predsjednistva BiH u svrhu slikanja za Vesele sveske, predstavnicima SDP-a i slicnih "smrznutih"? Sta da im kazem ako tvrde da su hiljade i hiljade ljudi izginuli NE zato sto su mirisali SDA vec sto su se borili za BiH koja je u opasnost dosla izmedju ostalog I zbog bolesne, neprirodne i ludjacke koalicije izmedju tri roga u vreci?"

Eto, HamzO, sad ce se oni tebi javiti pa cves znati odgovoriti i na gornja pitanja. Idioti na sve odgovore imaju! Pa tako i oni tvoji iz centrale :roll:

:x
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote:
HamzaC wrote:
Kao 1991.?

"Halooo, centralaaaa!
Sta da im kazem ako pomenu ranjavanje "smrznutog" Lagumdzije, ako pomenu Alijino popunjavanje Predsjednistva BiH u svrhu slikanja za Vesele sveske, predstavnicima SDP-a i slicnih "smrznutih"? Sta da im kazem ako tvrde da su hiljade i hiljade ljudi izginuli NE zato sto su mirisali SDA vec sto su se borili za BiH koja je u opasnost dosla izmedju ostalog I zbog bolesne, neprirodne i ludjacke koalicije izmedju tri roga u vreci?"

Eto, HamzO, sad ce se oni tebi javiti pa cves znati odgovoriti i na gornja pitanja. Idioti na sve odgovore imaju! Pa tako i oni tvoji iz centrale :roll:

:x
Vodenjak ba dje si majka mu stara od kad te nema...sta cu moram ti makar malo pokvariti odmor.Bogati kakve veze ima Zlajino ranjavanje dok je seto ulicom sa zamrzavanjem rada jedne politicke partije...i sta hoces da kazes sa ovim BiH dosla u opasnost zbog koalicije tri roga u vreci...ako ti nije mrsko ili bolje hajde odmaraj...
fokke wulf

#16 Re: DUHOVI CETNISTVA I USTASTVA OPET JASU..

Post by fokke wulf »

... banovan si zbog ovog komentara
moderator
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote: Vodenjak ba dje si majka mu stara od kad te nema...sta cu moram ti makar malo pokvariti odmor.Bogati kakve veze ima Zlajino ranjavanje dok je seto ulicom sa zamrzavanjem rada jedne politicke partije...i sta hoces da kazes sa ovim BiH dosla u opasnost zbog koalicije tri roga u vreci...ako ti nije mrsko ili bolje hajde odmaraj...
Pozdrav i tebi Diplomato!

Uvjeren sam da ti to znas i bolje! Mislim skuziti kad se nekome poput onog gore odgovori na onakav nacin!
"Smrznuti" svako politicko prepucavanje sa pozicije opozicije u vrijeme kad je zemlja u ratu pokazuje nista drugo nego razvijenu svijest o potrebi da se na prvo i jedino mjesto stavi odbrana od agresora, a da se politicka borba izmedju razlicitih politickih partija stavi u drugi plan!
Ako neko takav potez smatra izdajom, kukaviclukom, povlacenjem u zapecak ili ne znam sta, onda takav ne zasluzuje nikakav komentar ili pak zasluzuje komentar kakav sam ja uputio! I mnogo gori, samo nisam "u formi" ovih dana. Odmaram naime! :D

A sto se tice "rogova u vreci", nacitao si se ti mojih postova i ranije i vrlo dobro znas moje misljenje o ljubakanju stranki sestrica i prije i poslije rata!

Ako to ni sada, 15 godina poslije pocetka te ljubavi nekome (pa i tebi!) nije jasno, onda to zaista nije moj problem!

Da se ne kacis za famozni argument da ja i meni slicni "izjednacavamo" krivicu (stvarno izvakano... :roll: ) onda cu ti ponoviti ono sto jednom napisah: krivi su podjednako za ono sto su nam pripremili prije rata, isto kao sto su krivi podjednako za sve ovo sto se desava u zadnjih desetak godina!
Rat i zlocini su nesto sasvim drugo!

Eto toliko moj Diplomato! Ziv mi bio i ne brini, bas se dobro odmaram! :)
Post Reply