Duge veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

alma001

#1 Duge veze

Post by alma001 »

Pozz svima ...ja sam u vezi (za 18 dana) godinu dana , zanima me sta vi mislite o dugim vezama i koja vam je bila najduza..da li vjerujete da mogu opstati duge veze ili se sve svode na kraj
Cholina_Lokica

#2 Re: Duge veze

Post by Cholina_Lokica »

dan prije godisnjice ce te ostaviti, zbog komsinice... halali odmah
IceQueen

#3 Re: Duge veze

Post by IceQueen »

Da te utješim, veza koja traje tek godinu baš i nije tako duga! Pa eto, prekidaj odma` da se ne oduži puno! :D :D :D
minela85

#4 Re: Duge veze

Post by minela85 »

3 godine i 2 mjeseca sam vec u vezi.....samo ti mogu reci da "pravi" problemi nastanu nakon one 2 godisnjice (bar je kod mene bilo) kad jos bolje upoznas osobu, pa pocnes primjecivat i mane, pa nekad ti i dojadi...ali samo ti mogu pozeliti srecu i reci da nista se ne brines vrijeme uvijek sve pokaze....koliko god imala mana duga veza ona ima i dobrih strana....sve je do tebe i dragog, koliko vam je stalo da sve uspije....jer ako bi svi razmisljali da osudeno na propast, pa sto se onda zabaljat s nekim uopste? A i imam rodicu koja se zabavljala 8 godina i na kraju udala za tog momka i presretni su.....monotonije nema jer su uzivali jedno u drugom.......znaci sve je do tebe i tvog dragog :)
SRETNO!
djana h

#5 Re: Duge veze

Post by djana h »

alma001 wrote:Pozz svima ...ja sam u vezi (za 18 dana) godinu dana , zanima me sta vi mislite o dugim vezama i koja vam je bila najduza..da li vjerujete da mogu opstati duge veze ili se sve svode na kraj
poz i tebi :D ,ah sjecam se vremena kad sam brojala dane do godisnjica i tako to,a sada ne brojim ni godine :D :D
Na temu.....moja najduza veza je trajala preko dvije godine,nije doslo do kraja jer smo se vjencali,tako da imam pozitivno misljemnje o dugim vezama.
Za to vjerovanje sto pitas...pa,zavisi kakva ti je veza,bilo kratka,bilo duga?Ako se volite i rijec je o zaista pravoj ljubavi nista nije ni predugo ni prekratko.
medena7

#6 Re: Duge veze

Post by medena7 »

alma001 wrote:Pozz svima ...ja sam u vezi (za 18 dana) godinu dana , zanima me sta vi mislite o dugim vezama i koja vam je bila najduza..da li vjerujete da mogu opstati duge veze ili se sve svode na kraj

mislim da su duge veze sasvim O.K. ako se osoba pronadje u tome... najduza veza mi je bila 2 god, moja nije opstala jer smo poceli traziti ralicite stvari u zivotu (zelim da nastavim skolovanje u SAD-u, a on je sastvim zadovoljan svojom dipl i poslom ovdje)... ali ako vi imate iste ili slicne interese u zivotu, a uz to se jos i volite... pa ne vidim razloga zasto bi ta veza propala... na prepreke cete svakako nailaziti,ali one nisu nuzno razlog za propast veze... uglavnom SRETNO!! :D :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 20:23, edited 2 times in total.
mimiikimi

#8 Re: Duge veze

Post by mimiikimi »

ja i muz se zabavljali skoro 9 godina i ev sve funkcionise fala bogu prava uzivancija
generalno to zavisi od oboje pa et kako vam padne grah tako je :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Duge veze

Post by ladyblue18 »

A godina dana je duga veza? :mrgreen:

Ne volim duge veze, ja nikada ne bih bila u vezi 5,6 i vise godina jer vecina takvih veza zavrsi tako sto je on ostavi, i nakon 2 mjeseca se ozeni drugom.
Imala nekoliko takvih primjeraka u okolini, govorila da ce tako zavrsiti, ali sam ispadala ljubomorna kucka.
I danas imam takvih, ali sutim...jer necu da budem ljubomorna kucka... :-)
Ljudi ne vole kada im kazes istinu, to je cudo jedno...

Naravno ko moze svaka cast. Ima i izuzetaka, ali malo.
Šandor

#10 Re: Duge veze

Post by Šandor »

ladyblue18 wrote:A godina dana je duga veza? :mrgreen:

Ne volim duge veze, ja nikada ne bih bila u vezi 5,6 i vise godina jer vecina takvih veza zavrsi tako sto je on ostavi, i nakon 2 mjeseca se ozeni drugom.
Imala nekoliko takvih primjeraka u okolini, govorila da ce tako zavrsiti, ali sam ispadala ljubomorna kucka.
I danas imam takvih, ali sutim...jer necu da budem ljubomorna kucka... :-)
Ljudi ne vole kada im kazes istinu, to je cudo jedno...

Naravno ko moze svaka cast. Ima i izuzetaka, ali malo.
Otkud ti znaš kako će koja veza završiti? Ako si ubola nekoliko puta, možda je bilo slučajno? Ne držiš im svijeću, ne možeš znati.

I ja znam mnogo toga o drugima, ali često, ne mora biti istina ono što znam, ono što mislim da znam. Ljudi pričaju svašta o sebi, ali i o drugima. Izmišljaju, odbijaju i dodaju, kako bi stvorili ciljanu sliku. Ne možeš tvrditi da znaš kako će završiti nešto u čemu sama ne učestvuješ.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Duge veze

Post by ladyblue18 »

Znas sta je, u ljubavi smo svi coravi, pa ako ja vidim ono sto ona ne vidi ja pokusam fino reci, ali ispadnem ljubomorna.
I onda ja budem u pravu kasnije, kada je on ostavi nakon 6 godina i za nekoliko mjeseci se ozeni drugom.
I tako jos nekoliko puta...

Ne kazem da svaka duga veza tako zavrsi ali dobar broj njih, da.
NIsta nisam izmislila.
Šandor

#12 Re: Duge veze

Post by Šandor »

ladyblue18 wrote:Znas sta je, u ljubavi smo svi coravi, pa ako ja vidim ono sto ona ne vidi ja pokusam fino reci, ali ispadnem ljubomorna.
I onda ja budem u pravu kasnije, kada je on ostavi nakon 6 godina i za nekoliko mjeseci se ozeni drugom.
I tako jos nekoliko puta...

Ne kazem da svaka duga veza tako zavrsi ali dobar broj njih, da.
NIsta nisam izmislila.
Ali ne možeš ti pouzdano znati šta se zaista dešava nekom drugom, i kako će završiti. Možeš samo pretpostaviti na osnovu onoga što vidiš sa strane. Tvoja slika ne mora uvijek biti ispravna. Čak vrlo često može biti potpuno pogrešna. Jer je obično formirana na osnovu onoga što je ušlo u uho iz druge ruke. A kao što već rekoh, ljudi pričaju svašta. Vrlo često ciljano lažu o drugima.
Last edited by Šandor on 11/08/2009 17:28, edited 1 time in total.
anais_nin

#13 Re: Duge veze

Post by anais_nin »

sta znaci duga veza? :D sta je s ljudima koji provedu cijeli zivot zajedno a nikad se ne vjencaju? :) je li to duuuuuuuuuuugaaaaaaaaaaa veza? :D
salim se malo...ali ocigledno je po komentarima da vecina ljudi razmislja o vezama kao o nekom logicnom koraku nakon kojeg slijedi brak....meni je to u kombinaciji s ovim sto je lady napisala nekako i primjenljivo na generaciju/e mojih roditelja ali nekako mi to ne pije vode na danasnji vakat :)

znam dosta ljudi koji su zajedno i vise od desetljeca, djele zivotni prostor, djele svakodnevnicu, grade zajednicku buducnost, a nisu u braku :) u nekim slucajevima ni ne namjeravaju biti...meni je to sasvim ok, i ne vidim da te "zajednice" imaju vise sanse da se raspadnu od onih legalnih....

izbor zivotnog/ljubavnog partnera nekad dodje malo ko lutrija :) niko od nas ne moze predvidjeti sta zivot nosi, sta nas ceka kao pojedince, a kamoli sta ceka neku vezu :) nekad se dvoje ljudi cine mizerni zajedno, ima puno negativne energije, nesklada, varanja, lazi, pa opet duraju..."nasli se" :) ako njima odgovara, njihova stvar :D ili parovi koji se cine sretni, skladni, pa se opet razidju...

moja najduza "formalna" veza je bila nekih 5 godina...u principu 99% veza u kojima sam bila su trajale u prosjeku godinu/dvije...je li znaci da su vezu bile neuspjesne samo zato sto su zavrsile? :) sto nisu "okoncane" brakom? ne znam....ja na to ne gledam bas tako...desi se zivot, dese se promjene...u covjeku, u emocijama...nemamo svi isti prag tolerancije...nemamo svi ista ocekivanja, ista mjerila sta cini dobru, funkcionalnu vezu, na koliki smo kompromis spremni zbog emocija :)

za mene je jedino bitno zivjeti u skladu sa srcem, emocijama...biti iskren prema samom sebi, jer bez toga ne mozemo biti iskreni ni prema drugima...ja idem kud me srce vodi, nekad s nekim, nekad sama :) pa dokle doguram :D
slavkoimamodilera

#14 Re: Duge veze

Post by slavkoimamodilera »

anais_nin wrote:moja najduza "formalna" veza je bila nekih 5 godina...u principu 99% veza u kojima sam bila su trajale u prosjeku godinu/dvije...je li znaci da su vezu bile neuspjesne samo zato sto su zavrsile? :) sto nisu "okoncane" brakom? ne znam....ja na to ne gledam bas tako...desi se zivot, dese se promjene...u covjeku, u emocijama...nemamo svi isti prag tolerancije...nemamo svi ista ocekivanja, ista mjerila sta cini dobru, funkcionalnu vezu, na koliki smo kompromis spremni zbog emocija :)

za mene je jedino bitno zivjeti u skladu sa srcem, emocijama...biti iskren prema samom sebi, jer bez toga ne mozemo biti iskreni ni prema drugima...ja idem kud me srce vodi, nekad s nekim, nekad sama :) pa dokle doguram :D
:thumbup: to je to :wink:
..ljudi precesto, cini mi se najvise kod nas, stvarima a priori pristupaju sa negativne strane... sve ce radije vidjeti kao poraz... ja uvijek kazem, meni je sve pobjeda, sve divno zivotno iskustvo, pa cak i kada boli... kraj jedne veze apsolutno ne treba vidjeti kao tragediju, kao poraz... vec kao nadgradnju, kao napredak, treba biti prije svega iskren prema sebi, znati sta zelis u zivotu (a pogotovo sta ne zelis) i na isti nacin tretirati "onoga preko puta"... tek tada u potpunosti mozes uzivati u zivotu, iz svega nesto nauciti... i u sljedecu vezu uci kao bolja osoba... za sebe i za drugoga...
prvabojna neprobojna

#15 Re: Duge veze

Post by prvabojna neprobojna »

:x duga veza ne.BIO SAM U DUGOJ VEZI I puknula je.do 1god ok sve preko NE.
duboka_misao

#16 Re: Duge veze

Post by duboka_misao »

prvabojna neprobojna wrote::x duga veza ne.BIO SAM U DUGOJ VEZI I puknula je.do 1god ok sve preko NE.
i ja isto kazem kolega iznad 18 NE! :D
Ateista

#17 Re: Duge veze

Post by Ateista »

Godinu dana ti je duga veza... :lol: :lol:

Sta su onda kratke veze... :D
duboka_misao

#18 Re: Duge veze

Post by duboka_misao »

a ti mala privedi to kraju imas jos 18 dana...i sta ti znaci to OPSTATi i svodi na kraj? nekome je i brak kraj :D
nesh_bros

#19 Re: Duge veze

Post by nesh_bros »

Ma ko da je to dugo.. duzina veze ide sa godinama..

Sto si stariji, imas duze veze.. meni problemi nastaju oko godinu i po, ALI, ako ZNACES, kad nadjes nekog... da kako odmice vreme vama je i dalje sve super...
Boom71

#20 Re: Duge veze

Post by Boom71 »

:-) Dvoje se "nadju" ili ne.
:-) Ponekad se na to "ceka" duze,a nekome naleti ranije.Sve izmedju je ne bitno,vrijeme,prostor,slucajni partneri....

Sretno !

:-)
Irm@

#21 Re: Duge veze

Post by Irm@ »

@anais: :thumbup:

inace..svasta :?
meni ce sad nekad biti 9 mjeseci..mada toga se sjetim tog datuma kad Bebi nest kupi i kaze: hvala ti sto si me istrpila jos jedan mjesec :lol: :lol:
ne, ozbiljno...meni je duga veza 5 godina pa navishe a sve ostalo..
po meni je i vishe nego normalno i potrebno zivjeti s nekim prije braka ili jednostavno zivjeti s tom osobom u dugoj vezi i voljeti sve..pa kako bude :)
a ovi savjeti da prekines to jer ti je 18 godina...za ime Boga pa nece ti se zivot zavrsiti sutra nego aBd za 60 godina...
Amar_

#22 Re: Duge veze

Post by Amar_ »

Njoj je 18 dana, nije godina... :D
jaba
Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca

#23 Re: Duge veze

Post by jaba »

Moja zadnja veza trajala je 2 godine. Nekoliko dana nakon 2. godisnjice sam shvatio da ne zelim zivot kakav bi imao sa svojom tada djevojkom ako bi stupili u brak i raskinuo sam.

Da li ce Vasa veza dugo trajat zavisi od Vas dvoje. Moj buraz je hodao 9 godina sa svojom djevojkom sad zenom prije nego sto su se uzeli.
Qler

#24 Re: Duge veze

Post by Qler »

Moja i sad traje :) 12.12. ce biti 6 godina... pa racunajte koliko je do sada proslo :) i nikakvih trzavica, problema, slazemo se. ne znam kako kod drugih, ali mi se nismo kako treba nikad ni posvadjali, nekako smo uvijek nasli neki dogovor. Sporjeckamo se tu i tamo ali nikad fala Bogu nekih ozbiljnijih svadja ili problema.
kuma

#25 Re: Duge veze

Post by kuma »

Duga ili kratka veza... nema pravila, nema garancije.

Mozda je samo upecatljivije kada se duga veza prekine pa onda ide ona "rekli smo ti da dug konac lakse puca".
Licno, ne vjerujem u to.
Pucanje duge veze je cesca tema jer je vise ljudi ukljuceno u nju, citav jedan krug ljudi ocekuje nesto od te duge veze...
Kad duga veza pukne, ne pukne sto je duga, nego sto dvoje ljudi vise ne osjecaju sta su osjecali i ne gledaju u istom pravcu.
Post Reply