Duga šetnja po Sarajevu
-
Princeton
#1 Duga šetnja po Sarajevu
Ima li neko ljubazan iz Sarajeva da mi kaže koliko mi treba vremena pješke od Baščaršije do Vrela Bosne, na karti mi podaleko... ako to nije mudra odluka, kolko će me otprilike ogulit taksista? Hvala.
I da, imal još šta interesantno za obić osim Baščaršije, Vilsona, Grbavice, Avazovog tornja i Vrela Bosne... mislim obisao sam sve to, al koda i nisam, pa hocu da obnovim gradivo...
I da, imal još šta interesantno za obić osim Baščaršije, Vilsona, Grbavice, Avazovog tornja i Vrela Bosne... mislim obisao sam sve to, al koda i nisam, pa hocu da obnovim gradivo...
-
vendetta87
#2 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Ma previse je do Vrela Bosne.Mojne to pokusavati dzaba da crknes.
A od ostalih stvari ima tabija na Vratniku onako zanimljivo ima ako volis da setas isto Bembasa do Kozije cuprije pa onda se mozes ako predjes cupriju na Bistrik popeti - to je onako fina ruta.
A od ostalih stvari ima tabija na Vratniku onako zanimljivo ima ako volis da setas isto Bembasa do Kozije cuprije pa onda se mozes ako predjes cupriju na Bistrik popeti - to je onako fina ruta.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Ne zaboravi Zemaljski muzej, ali ga nemoj obilaziti, nego ga posjeti!
-
Princeton
#4 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Glava me zaboli od gledanja u kartu, gdje god krenes nesto ima, taman jedno nađem odma ono drugo izgubim. U mene u Lukavcu imaju dvije džade i to ona gor i ona dol (onom dol niko ni ne ide), al skontacu ja i ovo, nije kvantna fzika 
Sad kad ja naprimjer odem gore na Vratnik i hoću da se vratim na Bentbašu i onda do Bistrika skonto sam da moram prec neki most na Miljacki... eh sad ima tu neki most pored neke Inat kuće i još neki iznad njega pored piše Babića Bašta, pa jel neki od tih ta Kozija Ćurpija... i koji je najbolji put sad kad izađem na stanici i idem prema Baščaršiji a da vidim nešto konkretno... i gdje je taj muzej tačno... bio sam našo i toranj al sam ga sad izgubio, znam da je negdje kod Holiday Inn-a... headache
Hvala na svakom odgovoru i izvinjavam se na beskonačnom smaranju
Sad kad ja naprimjer odem gore na Vratnik i hoću da se vratim na Bentbašu i onda do Bistrika skonto sam da moram prec neki most na Miljacki... eh sad ima tu neki most pored neke Inat kuće i još neki iznad njega pored piše Babića Bašta, pa jel neki od tih ta Kozija Ćurpija... i koji je najbolji put sad kad izađem na stanici i idem prema Baščaršiji a da vidim nešto konkretno... i gdje je taj muzej tačno... bio sam našo i toranj al sam ga sad izgubio, znam da je negdje kod Holiday Inn-a... headache
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#5 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Ti nas za....zafrkavaš?Princeton wrote:Glava me zaboli od gledanja u kartu, gdje god krenes nesto ima, taman jedno nađem odma ono drugo izgubim. U mene u Lukavcu imaju dvije džade i to ona gor i ona dol (onom dol niko ni ne ide), al skontacu ja i ovo, nije kvantna fzika
-
Princeton
#6 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Hoću da dođem sa djevojkom u Sarajevo i hoću da ostavim utisak kao da znam svašta i kao da se dobro snalazimPera Trta wrote:Ti nas za....zafrkavaš?Princeton wrote:Glava me zaboli od gledanja u kartu, gdje god krenes nesto ima, taman jedno nađem odma ono drugo izgubim. U mene u Lukavcu imaju dvije džade i to ona gor i ona dol (onom dol niko ni ne ide), al skontacu ja i ovo, nije kvantna fzika
- alibaba_i_30_godina
#7 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Cuj hoce da ostavi utisak da zna svasta ... to bi bilo isto kao kad bih ja sada otisao sa nekim u New York i pravio se da znam gdje se nalazi koji blok, zgrada, park i slicno.Princeton wrote: Hoću da dođem sa djevojkom u Sarajevo i hoću da ostavim utisak kao da znam svašta i kao da se dobro snalazim, a usput i da nešto vidim... neću sam hodat ako si na to mislio...
Dobro, New York je mozda i previse velik kolac, ali opet moze posluziti uzimajuci u obzir da si ti iz Lukavca.
Zemaljski muzej se nalazi blizu autobuske/zeljeznicke stanice, moze se reci da je preko puta Holiday Inna.
U Sarajevu se ima vidjeti dosta toga, puno vise od Avazovog tornja. Uostalom, ne znam kome je isti interesantan.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#8 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Ja sam par puta pjeske od Ekonomije do Ilidze i trebalo mi je oko 1:40min otprilike, al ja stvarno brzo hodam, znaci do Vrela bi mi trebalo jos nekih 30min otprilike 
- Duhovni Vođa
#9 Re: Duga šetnja po Sarajevu
ma nije daleko, ja sam neki put do mostara pjeske otiso i vratio se. da nema ivana svaki bi dan, nego ono uzbrdo ufff
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#10 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Tebe nosi tvoja duhovna snaga, tvoj duh se davno odvojio od ovozemaljskih prohtjeva tvoga tijela, i od njegovih slabosti.Duhovni Vođa wrote:ma nije daleko, ja sam neki put do mostara pjeske otiso i vratio se. da nema ivana svaki bi dan, nego ono uzbrdo ufff
Ali kako ćemo mi, obični grešni smrtnici?
- Duhovni Vođa
#11 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Pera Trta wrote:Tebe nosi tvoja duhovna snaga, tvoj duh se davno odvojio od ovozemaljskih prohtjeva tvoga tijela, i od njegovih slabosti.Duhovni Vođa wrote:ma nije daleko, ja sam neki put do mostara pjeske otiso i vratio se. da nema ivana svaki bi dan, nego ono uzbrdo ufff
Ali kako ćemo mi, obični grešni smrtnici?

- Neelix
#12 Re: Duga šetnja po Sarajevu
[/quote]NeyDan wrote:
U Sarajevu se ima vidjeti dosta toga, puno vise od Avazovog tornja. Uostalom, ne znam kome je isti interesantan.
de malo kenjaj s politikom i ovdje. ako tebi nije interesantna cini mi se druga najvisa zgrada na balkanu, ima ljudi kojima jeste
toranj ces vidjeti s a stanice, okreni se samo u smjeru carsije.
- 2407
#13 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Meni je jednom od Socijalnog do Stojcevca trebalo nekih sat i pol.Admir_1984 wrote:Ja sam par puta pjeske od Ekonomije do Ilidze i trebalo mi je oko 1:40min otprilike, al ja stvarno brzo hodam, znaci do Vrela bi mi trebalo jos nekih 30min otprilike
- Država
#14 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Duhovni Vođa wrote:ma nije daleko, ja sam neki put do mostara pjeske otiso i vratio se. da nema ivana svaki bi dan, nego ono uzbrdo ufff
- chengaba
#15 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Ako hoćeš na vrelo bosne, sjedi na tramvaj za Ilidžu i odatle pjehe na vrelo.
A taj most na Babići bašti nije Kozija ćuprija. Dođi do tog mosta i onda prati Miljacku uzvodno šetalištem jedno 40 minuta i doći ćeš do Kozije ćuprije.
A taj most na Babići bašti nije Kozija ćuprija. Dođi do tog mosta i onda prati Miljacku uzvodno šetalištem jedno 40 minuta i doći ćeš do Kozije ćuprije.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#16 Re: Duga šetnja po Sarajevu
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:30, edited 1 time in total.
- ja.neron
#17 Re: Duga šetnja po Sarajevu
neki dan od Sebilja do C-faze (Alipašino polje) prešao za 1h i 15min. mojeg ne tako brzog hoda
- Država
#18 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Jes", jes", ja živim u malom primorskom mjestu zvanom Ilidža. Priznajem, plaža jes" malo podaleko, ali nema veze...
-
vendetta87
#19 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Nadam se da si skontao kako do Kozije ćuprije, znači prođeš Vijećncu i kreneš prema izlazu iz grada znači prođeš Bazenei pičiš pravo džadom za pješake i samo pravo dok ne naiđe most i kad pređeš most počneš se penjati uzbrdo.Nemoj da te obeshrabri ako dugo budeš hodao već samo pravo idi dok ne izađeš na tranzit - to je ono gdje auta idu.Kako bi se spustio na tranzit ima jedna stazica onako zemljana pa njom lagano.Tranzitom ideš sve pravo(drži se trotoara) do stare željezničke stanice na Bistriku i onda se samo spustiš.To ti je stvarno super ruta.
A inače nemoj propustiti i malo se po tramvajima/autobosima provozati za pravi ugođaj Sarajeva.Moja topla preporuka uzmeš minibus u velikom parku za Sedrenik, ideš do zadnje stanice, pa malo u pekaru, možeš prisustvovati ili igrati i na male ako ti se da, a usput pogled je ekstra.Majke mi ja bi svakog ko nije iz Sarajeva ovako malo provodao
A inače nemoj propustiti i malo se po tramvajima/autobosima provozati za pravi ugođaj Sarajeva.Moja topla preporuka uzmeš minibus u velikom parku za Sedrenik, ideš do zadnje stanice, pa malo u pekaru, možeš prisustvovati ili igrati i na male ako ti se da, a usput pogled je ekstra.Majke mi ja bi svakog ko nije iz Sarajeva ovako malo provodao
- alibaba_i_30_godina
#20 Re: Duga šetnja po Sarajevu
de malo kenjaj s politikom i ovdje. ako tebi nije interesantna cini mi se druga najvisa zgrada na balkanu, ima ljudi kojima jesteNeelix wrote:NeyDan wrote:
toranj ces vidjeti s a stanice, okreni se samo u smjeru carsije.[/quote]
Smijesnih ljudi ... neko napise nesto o avazu ili tornju i odmah se nadje neko da to poveze sa politikom.
Nejse, da opet neko ne bi slucajno totalno pogresno protumacio moj post, izbrisao sam prijedloge koje sam imao namjeru da napisem u ovom postu.
Posjeti Avazov toranj, ne zabori i Uniticove tornjeve, Bosmal, Radon plazu (rotirajuci restoran) i druga slicna mjesta, pusti kulturu i umjetnost!
-
vendetta87
#21 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Ma haj ba daj i ti svoj prijedlog sta te briga, sto si se ljutn'o
- ladyada
#22 Re: Duga šetnja po Sarajevu
kad sam 20 i kusur bila, od zeljezniceke do ilidze mi je trebalo neki 2 sata ............. jos kad je lijep dan ono ni vruc ni prehladan bio mi je merak .......
- Neelix
#23 Re: Duga šetnja po Sarajevu
- Alfons Kauders
#24 Re: Duga šetnja po Sarajevu
bezze ces hodati od marijin dvora do ilidze, sta tu uopste mozes vidjeti?Princeton wrote:Ima li neko ljubazan iz Sarajeva da mi kaže koliko mi treba vremena pješke od Baščaršije do Vrela Bosne, na karti mi podaleko... ako to nije mudra odluka, kolko će me otprilike ogulit taksista? Hvala.
ispostujte se po gradu, kad vam dopizdi kroz vilsonovo, pa kad vam poslije par sati dopizdi onda sjedite na tramvaj ili taxi i do ilidze...
mislim da ce vas taxi izaci oko 8 maraka, tramvaj je cini mi se oko 4, u svakom slucaju isplati se na taxi da se ne zajebavate... fino reci da vas istrese kod hotela holywood, onda setnja alejom do vrela bone i nazad... to je sat i kusur setnje...
-
vendetta87
#25 Re: Duga šetnja po Sarajevu
Neelix wrote:de mu reci da ode pogledat kakvu predstavu...mislim fakat, momak s djevojkom ide u veci grad, garant ce se bavit kulturom ili izlozbama...mozda da dolazi s momkom