Duga Lada Niva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ovan_

#1 Duga Lada Niva

Post by ovan_ »

Pozdrav!

Ima li neko bilo kakva iskustva sa ovom vozilicom . Interesuje me sve od ponasanja na putu a pogotovo van njega, potrosnje, podloznosti koroziji, itd.
http://www.lada.ba/nova_niva.htm
photo

Post by photo »

moj rodjak ga ima nepuna tri mjeseca. lada kao lada, ima pojacan volan, ali nema servo, nego su mu dodali nesto na volanu, pa se lakse okrece. tokom ove zime mu se zaledila voda u pumpi (zbog vode u gorivu) pa ju je morao ijenjati. auto jeste da je zmaj, ide tamo gdje koze pasu pod rucnom, ne mozes ga prevrnuti na cesti, vuce ko lud, ali je robusan, grub, neudoban, trese, guta gorivo, ulje i slicno.

u svakom slucaju, za tu cijenu (oko 20.000 na cesti), za dzip nije uopste puno, ako trazis bas auto za teren.

pa ti vidi.
Sirko

Post by Sirko »

Dugacka Niva!?!
Izgleda ko tabut na tockovima, pravi auto za Bakije kad imaju intervenciju negdje u brdu...
Zadig

Post by Zadig »

ove lade sto se prodaju su sa pogleda automobilistike ovog vijeka krajnje rusticno smece.
Tehnologija koju oni koriste i implementiraju je zivi shit, tj zastarjela.
Pa koja jos firma fura model od 1977 i dalje?
(MOzda Bullet India, ili neki modeli Jawe).

Da li ova vozila uopste ispunjavaju normu emisija 2,3, iil nedaj boze 4?

Ali uz sve to, da imam love malko vise i da zivim u sarajevu, sigurno bih kupio jedan kao vintage car... da se nadje za 20 godina da bude cool

:D

ali za nase puteve mislim da nista bolje nema smisla, da se kvari kvari se, ali da ima dijelova ima dijelova, i servis ne bi trebao biti skup. Mada ova auta u ceskoj, pogotovo stariji modeli su jako izdrzljivi, ne znam kakvi su ove "novije" proizvodnje...

Mislim da ako hoces nesto ozbiljno, bolje je za te pare kupit nesto dobro polovno, ne previse izdrndano.
Mada opet za sela mislim da nema boljeg avta
Post Reply