Dug u Islamu

Rasprave o vjerskim temama.
animals

#26 Re: Dug u Islamu

Post by animals »

Koliko sam ja para posudio, i nikad nisu vracene..ali drzim se one, uvijek je bolje davati, nego da tebi daju..jer dok dajes znaci da imas..
CaneBos

#27 Re: Dug u Islamu

Post by CaneBos »

sour cherry wrote:Postidili ste me ovim odgovorima :( Ja bih mu se osvetila.Nije dobro,znam,ali tako je.Nemoj ovo uzeti kao savjet.Ako nije siromaštvo u pitanju nego čisti bezobrazluk,ne bi se izvukao baš tako. :D Nema halala.
I sama sam slicna i tesko mi je halaliti bezobrazluk. Kad je nevolja u pitanju i stvarna nemogucnost bez razmisljanja halalim, cak i ne ocekujem nista niti razmisljam o tome, ali kada je fakinluk u pitanju, onda mi je jako, jako tesko da to svarim i da ne osjecam bijes i revolt. Najgore su posudbe ili to uzimanje novaca unutar uze ili sire familije, kada zbog nekih drugih odnosa, u braku, medju rodbinom i slicno, moras progutati otimacinu svojih para i ne napraviti haos.
Licno, kad podvucem crtu, svjesni i racionalni dio mene zna da najvecu stetu cinim samo sebi, jer onaj koji me napravio budalom i iskoristio mirno zbog toga spava, a ja jedem sebe, tako da je najbolja stvar u takvim situacijama zaista pokusati zaboraviti i izbrisati to iz sebe, a reci sebi da je najveca pravda kod Allaha i da ce svaka nepravda biti kaznjena i ispravljena.
To nam mora biti dovoljno.
CaneBos

#28 Re: Dug u Islamu

Post by CaneBos »

animals wrote:Koliko sam ja para posudio, i nikad nisu vracene..ali drzim se one, uvijek je bolje davati, nego da tebi daju..jer dok dajes znaci da imas..

Sto se tice tog boldiranog si u pravu, a sto se tice toga da dok dajes znaci da imas..ma ne daje samo onaj ko ima drug, nego onaj ko je navikao da dijeli od sebe, pa makar i sam osto kratak..
bogumila

#29 Re: Dug u Islamu

Post by bogumila »

CaneBos wrote: onaj koji me napravio budalom i iskoristio mirno zbog toga spava, a ja jedem sebe
pade mi na pamet stara prica (meni dedo prico), kaze legli gazda rafael i zena da spavaju, on se vrti, vrti, puse, u po frke ustane hoda po sobi, zeni dodijalo kaze sta je bolan vise, kaze rafael ama posudio sam od jesue x para, sutra je rok a nemam da mu vratim.. zena na to frci iz kreveta, otvori prozor pocne vikat gazda jesua gazda jesua.. derala se dok ih nije probudila.. u neka doba izadje i jesua na prozor, ono sta je sta se desava.. kaze zena "rafael nema para da ti vrati dug"

i zatvori prozor kaze co'eku, "eto, sad on ne moze spavat a ti lezi i nijedne vise"
hahahahaha
meni je legendardna ova "hicaja" :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply