U suštini ima dosta dobrih stvari koje govore.
Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Moderator: anex
- Drvosjeca iz Dejcica
#1 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Kaže RS u naredne dvije godine mora vratiti 1 milijardu KM... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
http://www.klix.ba/vijesti/regija/ivan- ... /161113038Ivan Pernar napustio NU2: Stanković mi nije dao govoriti o zločinima Izraelaca nad Palestincima
-
TRANCE
#3 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Iz biografije Ivana Pernara:
"Rođen sam i odrastao u Zagrebu, tu sam završio X gimnaziju, te diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu."
Znači hebo Samuelsona, Keynesa, Friedmana, Nasha, Stiglitza i ostale, čitajmo teorije zavjere medicinskog tehničara Ivana Pernara o ekonomskim sistemima
"Rođen sam i odrastao u Zagrebu, tu sam završio X gimnaziju, te diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu."
Znači hebo Samuelsona, Keynesa, Friedmana, Nasha, Stiglitza i ostale, čitajmo teorije zavjere medicinskog tehničara Ivana Pernara o ekonomskim sistemima
-
vade_mecum
#4 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
isti komentar koji sa ostavio i na temi o face tv: pernar je politicki na nivou mirnesa ajanovica. tu smo, izgleda, otisli korak dalje od hrvata jer smo prebolovali takve likove dok hrvati tek trebaju to da ucine.Drvosjeca iz Dejcica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/regija/ivan- ... /161113038Ivan Pernar napustio NU2: Stanković mi nije dao govoriti o zločinima Izraelaca nad Palestincima
- KB9
#5 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
pregledo momcina zeitgeist filmcice i sve skontoTRANCE wrote:Iz biografije Ivana Pernara:
-
Last December
#6 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Iznenadio me naslov, jer suobojica na istoj strani 
Pomislio sam da nije Milojević preletio u SNSD
Pomislio sam da nije Milojević preletio u SNSD
- Rugafet
#7 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Iz biografije Ivana Pernara:
"Rođen sam kao vrlo mlad i odrastao u Zagrebu, tu sam završio X gimnaziju, te diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu."
"Rođen sam kao vrlo mlad i odrastao u Zagrebu, tu sam završio X gimnaziju, te diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu."
- Ajatolah_
#8 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Inače nisam čuo do prije nekih 15-tak dana za ovog Pernara, kad vidim da je on iz onog Živog zida...TRANCE wrote:Iz biografije Ivana Pernara:
Onaj njihov debil kad se kandidovao za predsjednika govorio o chemtrailsima
-
elk
#9 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Frajer je dijagnoza.u pogledu mu se vidi.poredjenje sa mirnesom je super 
-
Last December
#10 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Koji je fazon sa Ajanovićem, može neki hint, nisam u toku 
- Haris.ba
#11 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Ajanović je ugledni avokat. Kandidovaće se i za člana presjedništva 2018.Last December wrote:Koji je fazon sa Ajanovićem, može neki hint, nisam u toku
Mora Pernar još pure pojesti.
A šteta što nema negdje arhiva njegovih nastupa u federalnom parlamentu. Zbog njega su i ukinuli prenos parlamenta. Ko ne mogu remetiti šemu programa.
Ostala mi je jedna situacija kad je izašao za govornicu i rekao kako su svi u parlamentu nesposobni jer pričaju kako RS krši Dejtonski sporazum. Kaže, mi smo parlament. Hajmo sada donijeti aklamaciju da se ukida FBIH i sve prenosi na nivo BiH. Da ne postoji entitet FBIH. Da nema kantona, ministara, naših plata. Eto, tako ćemo ukinuti RS.
Uglavnom, Pernar je smijurija naspram Mirnesa.
-
Nadzorna_ploca
#12 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Cim sam vidio ove komentare ispod clanaka o Pernaru kao nekom spasiocu, postenjacini i slicno dobio sam potvrdu da tu nesto kurcu ne valja.
- KB9
#13 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
pustio sam video, reko da vidim oko cega se svadjaju kad je duel i nakon par minuta zakljucio da osoba koja je otvorila temu nema blage veze sta pojam duel znaci 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#14 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Kakve je Hrvatska "Bombardere sa Kvarnera" nekad imala!
- insomnia78
- dobojlija81
#16 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
kaže da su mu se oči otvorile kad je pročitao neku knjigu od fredija poznatijeg kao Vlajki
- ExNihilo
#17 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Jebo Pernara, alarmantnija je činjenica ovaj Milojević nekome nešto predaje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
david protiv davida 
-
TRANCE
#19 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Ova je dobra, Pero o Masonima u saboru
Al' kad skontam, dobra ideja bi bilo napraviti sličnu stranku u Bosni, jer kad su ovi dobili 6% glasova od birača u Hrvatskoj koji su ipak na većem stepenu intelektualnog razvoja nego kod nas, ovdje bi se moglo nagurati na 10-15% glasova, što je dovoljno za lagodan život u parlamentu na budžetu naredne 4 godine. Samo pričaš o Masonima, Iluminatima, Vatikanu, Americi i eto glasova. Za redukcije vode i cuke lutalice optužiš Židove, njih svakako niko u Bosni ne voli.
Al' kad skontam, dobra ideja bi bilo napraviti sličnu stranku u Bosni, jer kad su ovi dobili 6% glasova od birača u Hrvatskoj koji su ipak na većem stepenu intelektualnog razvoja nego kod nas, ovdje bi se moglo nagurati na 10-15% glasova, što je dovoljno za lagodan život u parlamentu na budžetu naredne 4 godine. Samo pričaš o Masonima, Iluminatima, Vatikanu, Americi i eto glasova. Za redukcije vode i cuke lutalice optužiš Židove, njih svakako niko u Bosni ne voli.
- KB9
#20 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
dolazi ove sedmice u paralele izgleda, kakav ce to bit epski susret dvije paranoicne budale 
- tranquil
#21 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Neki dan sam malo slušao Pernara, da čujem šta priča o ekonomiji, temi koju eto pomalo poznajem.
Doslovno je rekao, misleći to stvarno, dakle nije koristio stilsku figuru ili je rekao u nekom prenesenom značenju, da osoba što otplaćuje kredit to može uraditi samo ako drugi ne vrati. Prvi je vratio zahvaljujući tome što drugi nije.
Mislim da redovnima na ovom potforumu nema potrebe to objašnjavati, ali zbog ljudi koji nalete, a nemaju ekonomsko znanje, ili su educirani o ekonomiji iz youtube filmova, moram pojasniti: čak i ako pretpostavimo da je u cijelom svijetu ograničena količina novca koja se ne povećava, nego svi šaltaju međusobno iste pare, čak i u takvom svijetu to što je rekao Pernar nema smisla. Tek kada bi postojao zatvoreni mikrosistem u kome postoje samo banke i dužnici i njihove međusobne transakcije, i niko od njih nema nikakve interakcije sa vanjskim svijetom, niti dužnici imaju bilo kakav dodatni "štek", tek tada bi taj model bio tačan.
Zbog toga dalje slušanje njegovih objašnjenja ekonomskog sistema smatram čistim gubitkom vremena.
Doslovno je rekao, misleći to stvarno, dakle nije koristio stilsku figuru ili je rekao u nekom prenesenom značenju, da osoba što otplaćuje kredit to može uraditi samo ako drugi ne vrati. Prvi je vratio zahvaljujući tome što drugi nije.
Mislim da redovnima na ovom potforumu nema potrebe to objašnjavati, ali zbog ljudi koji nalete, a nemaju ekonomsko znanje, ili su educirani o ekonomiji iz youtube filmova, moram pojasniti: čak i ako pretpostavimo da je u cijelom svijetu ograničena količina novca koja se ne povećava, nego svi šaltaju međusobno iste pare, čak i u takvom svijetu to što je rekao Pernar nema smisla. Tek kada bi postojao zatvoreni mikrosistem u kome postoje samo banke i dužnici i njihove međusobne transakcije, i niko od njih nema nikakve interakcije sa vanjskim svijetom, niti dužnici imaju bilo kakav dodatni "štek", tek tada bi taj model bio tačan.
Zbog toga dalje slušanje njegovih objašnjenja ekonomskog sistema smatram čistim gubitkom vremena.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
internet struĆnjak koji zna sve o svemu
mamin sin i uhljeb kakih u nas ima na pasja preskakala...evo mu CV-a...jedino radno iskustvo kod mame...ostalo život od ublehe
mamin sin i uhljeb kakih u nas ima na pasja preskakala...evo mu CV-a...jedino radno iskustvo kod mame...ostalo život od ublehe
Najaktivniji saborski zastupnik Ivan Pernar predao je svoju imovinsku karticu. Viši medicinski tehničar prijavio je tako kako prima plaću od 13165,77 kuna neto.
Prije no što je postao saborski zastupnik Pernar je radio u ordinaciji opće medicine svoje majke, doktorice Ljiljane Pernar. Nije navedeno koliko je plaću pritom primao.
Vlasnik je stana od 62,5 kvadrata u zapadnom dijelu Zagreba koji je procijenjen na 700 tisuća kuna, a u kartici se navodi kako je riječ o roditeljskom daru.
Iako je u Sabor dospio kao član Živog zida, u imovinskoj je kartici pod rubriku 'stranačka pripadnost' naveo stranku Abeceda demokracije u znak revolta jer je Živom zidu Ministarstvo uprave odbilo osnivanje stranke "Živi zid Ivan Vilibor Sinčić".
Naveo je kako nije u braku, no da ima dijete. Nema ušteđevine, kredita ni automobil.
-
probook
#23 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
Šupljak 100%
Radio kod majke, dobio stan, napravio djete sa strane.. u zadnjih par godina se educirao oko stanja na Balkanu i prosipa šupljake širokim narodnim masama za platu od 13 000 kuna
Balkanci budale kakve i jesu nasjednu na priču o nekom novom svjetlu na kraju tunela i tako tim glupostima
Radio kod majke, dobio stan, napravio djete sa strane.. u zadnjih par godina se educirao oko stanja na Balkanu i prosipa šupljake širokim narodnim masama za platu od 13 000 kuna
Balkanci budale kakve i jesu nasjednu na priču o nekom novom svjetlu na kraju tunela i tako tim glupostima
- KB9
#24 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
lik je debilcina klasicna, tu nema ni najmanje dvojbe
- dustaban
#25 Re: Duel Ivana Pernara i profesora Milojevica o ekonomiji
"Slucaj Pernar" je praktican dokaz kako se na jaslama potrebe najebavanja matere vladajucoj strukturi, moze oprostiti i ovakav debilizam.