Dudakovic naredio streljanje

Post Reply
Zlocin&Kazna

#201 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Zlocin&Kazna »

Banksy wrote:
buzzer wrote: ova rasprava nije bas konstruktivna jer se zasniva na video klipu upitne vjerodostojnosti. postoje sudski vjestaci koji ce dokazati da li je snimak autentican ili nije. ono sto je tuzno, a moglo se procitati u postovima mnogih je 1. iskljucivanje mogucnosti da "nasi" mogu biti odgovorni za zlocin i iznalazenje raznih opravdanja za (jos nedokazan) zlocin i 2. nastojanje da se bez jasnih dokaza optuzi covjek (ona dva tijela su mogli biti ubijeni i u borbi, zar ne?).
jedina korist ove diskusije bi bila ako nas ponuka na preispitivanje vlastitih stavova,
Potpisujem! :thumbup:
BHCluster

#202 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by BHCluster »

Salu na stranu ovo je uradeno izmeduostalog radi baraza upucenog protiv strani sudija i tuzilaca jer ko ima oraha boji se zveketa.
tuzlak-x

#203 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by tuzlak-x »

BHCluster wrote:Salu na stranu ovo je uradeno izmeduostalog radi baraza upucenog protiv strani sudija i tuzilaca jer ko ima oraha boji se zveketa.
nije ni raffi naivan te je danas iskljucio mogucnost odlaska stranih sudija iz BiH.
nije ni raffi naivan da ne zna dogovor tihica sa djeliteljima bosne. kad kazem tihic mislim na SDA.
a nisam ni ja naivan da ne vidim da raffi misli bolje bosni od sulje t.

long life to atif dudakovic!
kiky

#204 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by kiky »

jesul uapsili atifa ....
nokia6170

#205 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by nokia6170 »

zanimljivo je bilo vidjeti kako se cjelokupna medijsko-politicka javnost rs-a sokirala navedenim snimcima i zacudo odjednom solidarlisala sa stradanjima muslimana-pripadnika abdicevih snaga, dok istovremeno ostaju hladni na stradanje tih istih muslimana sirom republike srpske i ne pada im napamet da traze odgovornost pocinalaca ratnih zlocina nad ostalim muslimanima, kao sto to traze za ovu trojicu-dvojicu.

zasto li boze dragi :roll:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#206 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

kiky wrote:jesul uapsili atifa ....
A ko ce da ga u'apsi? :?

Evo, ovi su bili krenuli da to ucine "...Mladic, Arkan, Rusi, Knindze, Beli Orlovi, Niski Specijalci, avijacija, oklopni vozovi, tenkovi, artiljerija, VRSK, VRS, JNA, Babini Autonomasi, Dobrovoljci iz Srbije, studenti is Banjaluke ( ovi su pravo popusili), lokalni Srbi i svaka druga fukara... " pa su ga popusili. :lol: :lol: :lol: :lol:

I oni sada kao traze pravdu za dvojicu "ubijenih" 'apsaca... :-)

Sa takvim glupostima me je mogao nasmijati jos jedino onaj djogat iz sumske srne. :D

Nego, sve mislim da ove optuzbe imaju neku vezu za ono Atifovo silovanje...pardon, sjehbavanje njihovog "vekovnog plana" za trasu pruge 5B (Beograd, Beljina, Banja Luka, BIHAC, Benkovac).

Za to sjehbavanje imaju punnnooooo dokaza i svjedoka.......al' nece da tuze. :D
Cheschalj

#207 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Cheschalj »

Gledao sam snimak vise puta i ne zelim uopste da komentarisem njegov sadrzaj jer je ocigledno da je montaza. Ono drugo sto me kopka je da mogu glavu dati da sam neke ili vecinu kadrova sa ovog snimka vec vidio na nekoj od televizija. Nisam siguran da li je to bilo u ratu ili kratko poslije rata. Ona recenica iz kadra kad Dudak govori "I reziser" pokazujuci na sebe je bila sigurno vec ranije na tv-u. Mislim da ovi srpski mediji u jednom pravilnom razmaku plasiraju modificirane snimke iz poznatih razloga. Nadam se da moze jos neko da potvrdi da je ovo vec bilo nekad ranije na tv-u. Cak mislim da je u jednom izvjestaju u toku ofanzive 5. Korpusa krajem 94 i u toku 95 Mirza Sadikovic poslao ovaj ili slican snimak na BHTV.

Sve u svemu mogu da se kladim u zivot da sam vec vidio snimke.
BHCluster

#208 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by BHCluster »

Cheschalj wrote:Gledao sam snimak vise puta i ne zelim uopste da komentarisem njegov sadrzaj jer je ocigledno da je montaza. Ono drugo sto me kopka je da mogu glavu dati da sam neke ili vecinu kadrova sa ovog snimka vec vidio na nekoj od televizija. Nisam siguran da li je to bilo u ratu ili kratko poslije rata. Ona recenica iz kadra kad Dudak govori "I reziser" pokazujuci na sebe je bila sigurno vec ranije na tv-u. Mislim da ovi srpski mediji u jednom pravilnom razmaku plasiraju modificirane snimke iz poznatih razloga. Nadam se da moze jos neko da potvrdi da je ovo vec bilo nekad ranije na tv-u. Cak mislim da je u jednom izvjestaju u toku ofanzive 5. Korpusa krajem 94 i u toku 95 Mirza Sadikovic poslao ovaj ili slican snimak na BHTV.

Sve u svemu mogu da se kladim u zivot da sam vec vidio snimke.
Ma jesi sigurno BHTV je to pustala u dokumentarnim filmovima o oslobaganju cazinske krajine i kasni oslobadanju sane itd...
Prirodni

#209 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Prirodni »

Postoje dva osnovna cilja Dodikovih lazi u posljednje tri godine:
1.Prikazati svijetu da je ovdje vodjen gradjanski rat, a taj stav je stav dvogodisnjeg djeteta.
2.Izjednaciti sve u ratu,
Nekako s proljeća

#210 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Nekako s proljeća »

:)

I tako to biva ...tema o dokazanom zločincu Lukiću bude tri strane, a ova evo devetu privodi kraju.Kost bez mesa, neka hvala... :run:
Bosanski_kralj

#211 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Bosanski_kralj »

Nekako s proljeća wrote::)

I tako to biva ...tema o dokazanom zločincu Lukiću bude tri strane, a ova evo devetu privodi kraju.Kost bez mesa, neka hvala... :run:
Ne razumijem šta ti želiš s tim reći, na ovoj temi
Nekako s proljeća

#212 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Nekako s proljeća »

:)

Reći ce ti buduće vrijeme, ako već nije ono sto je proslo.

P.S.
U dure je, no sikiriki...
Andrej4MRN7H

#213 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Andrej4MRN7H »

i nek nije montaza,sta se ima reci Dudakovicu,pa ti koji ga optuzuju su bas zlocinci,njima je krivo sto ih je Dudakovic rasturio u tom dijelu Krajine i Bihaca.Dudakovic im je bas pokazao kako su bosanci zilavi i zestoki borci.
Sta ti cetnici traze sad,pa hoce oni da sad kazu kao i ovi su pravili zla,genocid i kojesta...
da je pravde,a nema je..svi oni koji su se borili za veliku srbiju i veliku hrvatsku na racun bosne i ubijanja bosanskih muslimana,njima svima bi se trebalo procesuirati...zamislite sad neprijatelj ima sve benificije,placa im se penzija za borce protiv vlastite zemlje u kojoj zive,radili da je nema i sad uzivaju sve benificije...jebo ti ovakvu drzavu.. :D :D :D
buzzer

#214 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by buzzer »

moze li neko postirati ovaj tekst iz dana:
Najteža bitka generala Dudakovića

Prošle sedmice nekoliko televizija u Republici Srpskoj, a onda i u Federaciji BiH, objavilo je ratne snimke napravljene u Bosanskoj Krajini, na Izačiću. Na snimcima se vide zarobljenici, nekoliko ubijenih i komandant Petog korpusa Atif Dudaković koji oštrim glasom zapovijeda: "Strijeljajte na licu mjesta!" Objavljeni snimci pokrenuli su mnoga pitanja u javnosti na koja su Dani potražili odgovore među ključnim akterima rata Petog korpusa Armije BiH i izdajničke vojske Fikreta Abdića: da li su i vojnici Petog korpusa činili zločine? Ekskluzivno za Dane govore legendarni komandant Atif Dudaković i njegovi suborci Himzo Ezić, Mujo Demirović i Sead Jusić te bliski suradnici Fikreta Abdića Rifat Dolić i Arif Vuković
hvala!
sodom

#215 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by sodom »

Bosanski_kralj wrote:
Nekako s proljeća wrote::)

Ne razumijem šta ti želiš s tim reći, na ovoj temi
Da se ljudi bave bitnim stvarima, a zanemaruju nebitne?
BHCluster

#216 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by BHCluster »

udrch

#217 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by udrch »

Zlocin&Kazna wrote:
udrch wrote:za @Ricarda (onog što je banovan)
A ti se registrovo samo da bi nama rekao šta će biti..ako se jado jadni sjećaš, prije godinu dana su mu pokušali na isti način podmetnuti, pa nisu uspjeli..
Naši generali su bili časni vojnici, kao recimo Naser Orić, kojeg je sud u Hagu poslo kući..svejedno što je on sad sumnjivog morala, u ratu je bio častan vojnik..
Tvoji generali su bili sve sami zločinci i ja znam da je teško sa tim živjeti..
Presjednik države u pokušaju je zločinac za kojeg će sud utvrditi da je poremećen, a i način na koji se krio to dokazuje..
Komadant vojske kojoj si ti pripadao je označen kao najveći zločinac poslije II svjetskog rata..
Komadant drinskog korpusa Krstić da bi spasio svoje dupe, svu odgovornost prepacuje na svog komadanta, klasična srpska izdaja..a prije nego što je on izdo Mladića, njega je izdao Deronjić, itd..
Govno ( Milan Lukić ) koji je u toku rata zapalio ženu i djecu (jedno je bilo staro dva dana i nije imalo imena) poziva se na humanitarno pravo i traži da posjeti svoje roditelje..pasjaluk..
Gradska vlast grada Banjaluke ruši sve džamije u gradu i prostor džamija pretvara u parkinge i sl..s druge strane Bošnjaci pod komandom Nasera Orića zauzimaju najveće četničko uporište u podrinju, Kravicu, a sam Naser naređuje dvojici vojnika da čuvaju crkvu, koja je ostala zdrava i nakon rata..da ne govorim da je crkva u Srebrenici ostala čitava i nakon pada Srebrenice 95 godine..
Premijer vašeg današnjeg četniteta natjera sve trgovce u PC da kupe njegove fiskalne kase na kojima je po komadu dobar ravno po 1000 KM i koje što je najgore ne rade, ali on ima bezrezervnu podršku sve populacije..pa napravi lijepu zgradu vlade i na njoj ukrade bar 50 miliona, ali džaba, svi misle da je moguće da jedna malo veća zgrada košta 200 miliona..pa nije Avazov toranj ( a on je košto oko 40 miliona, pa ti usporedi )..
Znam da je teško živjeti sa takvom hipotekom, ali šta ću ti ja, preseli se u australiju..
Ne znam zasto branis Orica, da je on bio castan on bi ostao u Srebrenici sa svojim ljudima, kao sto je to uradio pukovnik Avdo Palić u Žepi, a ne sto ih je pustio da se sami probijaju kroz podrinjske vrleti - otisao je helikopterom 15 dana prije pada Srebrenice... Sramota da izjednacavas jednog kriminlaca sa ostalim hrabrim i postenim borcima....
Ja ne branim Nasera Orića, nemam potrebe, to je za mene uradila Vasvija Vidović i ostali advokati..
Nasera Orića sam naveo iz razloga što je on u srpskim očima "konj za kojim se najviše prašine diže"..
O njegovom ratnom putu postoje dokazi i izjave onih kojih su imali tu priviligiju da ga makar jednom u životu vide, prije ili poslije borbe..hvala Allahu što mi je omogućio da budem jedan od njih, bez obzira što sam još u to vrijeme, 7. janura 1993. godine tvrdio da ćemo mi na kraju izbući najdeblji kraj..
Sramota je da ti kažeš da je Naser otišao helikopterom 15 dana prije pada Srebrenice..ni broj, a ni glagol nemaju nikakve veze sa istinom..
A da je rahmetli Avdo Palić živ rekao bi ti ko je bio njegov uzor i uzdanica..
Naseru se svašta može prebaciti, ali nikad mu niko ne može reći da je on ostavio Podrinjce na milost i nemilost četnicima..ako nas on nije branio, reci nam ko jeste?
Neću da ulazim ni u raspravu dali je Naser Orić kriminalac ili nije, neka to sud dokaže..znam jedino da je jedno vrijeme većina Bošnjaka dijelila mišljenje Zlatka Lagumdžije da je rahmetli general Mehmed Alagić kriminalac..
Blagi smo brate, blagi..
Svi su me banirali

#218 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by Svi su me banirali »

Montaza radi svasta!

Ja bi samo potrazio ljude koji su snimali sve ove filmove i one koji su ih ucinili dostupnima cetnicima kako bi pravili montazu istih?

Nas su izdajnici kostali vise nego mnogi cetnici.
mirza11

#219 Re: Dudakovic naredio streljanje

Post by mirza11 »

Svi su me banirali wrote:Montaza radi svasta!

Ja bi samo potrazio ljude koji su snimali sve ove filmove i one koji su ih ucinili dostupnima cetnicima kako bi pravili montazu istih?

Nas su izdajnici kostali vise nego mnogi cetnici.
Potpisujem
Post Reply