al_uqaab wrote:Već na prvu objavljenu vijest (11. maja) o slučaju odbijanju Izvještaja o podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske teme mr. Fatmira Alispahića, koju je Nastavno-naučnom vijeću sarajevskog Filozofskog fakulteta predočila stručna Komisija, ponudio sam javnosti, konsterniran, svoje mišljenje o tom: (...Autor: Dr. sc. Ibrahim Kajan)
Sarajche#1 wrote:I ja sam taj text gore citirao! Ekstra je.

al_uqaab wrote:Jesi li ti svjestan svoga sovinizma i podcjenjivanja svega sto ima veze sa islamom. Tebi je to smijesno i irelevantno zato sto je tekst prenesen na sajtu rijaseta. To govori o tvom nacinu razmisljanja i poimanju stvari. Razmisljas li o tome da to moze uvrijediti tvoje brojne komsije i sugradjane, kao i neki degutantni tekstovi Borisa D.? Napisao sam vec u jednom postu, ali je iz nekog razloga obrisan, da ti i takvi kao ti niste na tom stupnju tolerancije i uvazavanja tudjih svjetonazora da mozete shvatiti da je ustavom garantovano pravo na etnicko i vjersko opredjeljenje. I vi onda dodjete popovati o ljudskim pravima i fasizmu, mislim stvarno....dno.
Da bi mi imao pravo prigovarati, prvo moraš uporediti šovinističke pokliče, koje godinama, kroz javni prostor u BiH, promovira Fatmir Alispahić, čiji si jedan od najvatrenijih zagovornika, ako mu nisi čak i "mali", i moje nepoštivanje i tretiranje nerelevantnim jedne vjerske organizacije, kroz čiji se web prostor provlače politički obojeni tekstovi i tekstovi kojima je jedini cilj stvaranje animoziteta i proglašavanje Bošnjacima, u najmanju ruku - neprijateljem javnog državnog fakulteta na kojem je Fatmiru Alispahiću zapriječena ideologizacija i infiltracija fašizma u javni prostor kroz njegovu doktorsku disertaciju, vjerske organizacije kroz čiji se web prostor podmeće "nečastivi" komentar kojem je jedini cilj diskreditacija profesora koji su bili protiv Alispahića, a nikako razmatranje ili ocjenjivanje Alispahićevog djela ili razloga zbog kojeg mu je zapriječena odbrana doktorata (prof. Kazaz je javno proglasio Alispahića nestručnim, ne nepodobnim!) javni web prostor jedne vjerske organizacije koja mora, po svim zakonima ove države, biti jasno odvojena od javnog političkog uticaja i oslobođena svih fundamentalističkih ideja koje se svakodnevno uočavaju. Ti, Fatmir i svi koji vama slično misle i rade, meni nemate pravo prigovarati na šovinizam, ili na bilo koji sličan oblik deformiteta ljudske svijesti.