Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Ddur

#1 Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Ddur »

Bila danas promocija ispred Parlamenta. Padala kiša, nije bilo razglasa...
Dubioza objavila novi "album" sa samoljepljivim sličicama političara.
Svaka čast :bih:
http://www.radiosarajevo.ba/#modt_h=act ... Cid%3A5068
irfan2

#2 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by irfan2 »

jel fakat izasao album? i jel u prodaji?

ako jest da se zatile do magaze da kupim ....
anais_nin

#3 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by anais_nin »

irfan2 wrote:jel fakat izasao album? i jel u prodaji?

ako jest da se zatile do magaze da kupim ....

mislim da album "oficijelno" izlazi sutra :D
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by O'zone »

Uz CD dolazi i album sa sličicama naših ministra iz Vijeća Ministara sličice se ja mislim posebno uzimaju :D. CD je fenomenalan pjesme pravo dobre i Dubioza je odavno trebala izdati CD na domaćim jezicima :D Čak je danas i promocija bila ko i država crko agregat pa nisu dali struje iz Zajedničkih institucija a kad su dobili struju iz čevabđinice preko puta policija nije dozvolila da se prebaci kabal preko ceste jer je u zgradi institucija boravila delegacija čini mi se Bugarske dok isti ne odu (valjda da ne oštete automobile preko gumiranog kabla za struju i ako ima rupa na sve strane ) pa se pressica održala nako na suho uz dernjanje da bi novinari i prisutni mogli čuti koju riječ ali slabo se šta čulo ali je bio pravo fin provod.
hepek_ba

#5 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by hepek_ba »

Gdje se može kupiti album ?
lab3352

#6 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by lab3352 »

Album ce biti nabaviti su svim prodajnim centrima i cd shopovima od danas po cijeni od 10KM...Bilo je jucer kupiti na promociji i moram reci da je album više nego odlican.
Ddur

#7 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Ddur »

Navodno da se album sa sličicama dijeli besplatno svima koji kupe cd u Bajbuku.
srce_ruke_lopata

#8 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by srce_ruke_lopata »

Moze li se album kupiti gdje na netu?
Znam da ce pojaviti prije ili kasnije kao pirat, al' eto rado bi podrzao ljude iz Dubioze..
suncandan

#9 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by suncandan »

Dobri su , dobri! :D :D :D :D :D
leeloo

#10 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by leeloo »

Jel izasao album... Gdje ima kupiti... Zelim ga odmah danas.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#11 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by mIRCerka »

leeloo wrote:Jel izasao album... Gdje ima kupiti... Zelim ga odmah danas.
Sirano pijaca, 10KM, kad udjes s Titove, ides krajnje desno, i prva radnja s lijeve strane sa CDovima. Ja kupila jos u Subotu, i dobila svoj albumcic sa slicicama politicara :D

Ikebana corner ;:D
anais_nin

#12 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by anais_nin »

irfooooooooooooooooooooooooooo uzdam se u te :D :lol:
maki_celo

#13 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by maki_celo »

irfan2

#14 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by irfan2 »

mIRCerka wrote:
Sirano pijaca, 10KM, kad udjes s Titove, ides krajnje desno, i prva radnja s lijeve strane sa CDovima. Ja kupila jos u Subotu, i dobila svoj albumcic sa slicicama politicara :D

sirano pijaca? jel to prodaju oridzidzi na pijaci?

ljudi, ja vam nedam javno link :D ..mislim, kupio juce u bajbuku, i evo aploadujem na rapid, al dajem samo na pp, ako ste iz dijaspore :D ..ko je ovdje, i ima mogucnost da kupi a nece jer mu je lijeno il puno dat 10 km, ebga, nema sta sa mnom da prica ...
Tesssa

#15 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Tesssa »

Satrah se dok sam polijepila sve one slibe :lol: :lol: :lol:

I tako treba Irfo! Cuj link ako u BiH neko zivi :roll:
anais_nin

#16 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by anais_nin »

irfan2 wrote: sirano pijaca? jel to prodaju oridzidzi na pijaci?

ljudi, ja vam nedam javno link :D ..mislim, kupio juce u bajbuku, i evo aploadujem na rapid, al dajem samo na pp, ako ste iz dijaspore :D ..ko je ovdje, i ima mogucnost da kupi a nece jer mu je lijeno il puno dat 10 km, ebga, nema sta sa mnom da prica ...
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
ama ja hocu i album i slicice :( :sad: ja vec uputila molbu da mi se pribavi oridzinal, al kako me malo voli ova kanadska posta, men se cini da ce biti kupljena i 2-3 primjerka prije nego sto moja ruka to dotakne :( :sad: :( :sad:
Better Man

#17 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Better Man »

Cd je izdao Hayat i može se kupiti u magazi, Mercatoru, Baybooku itd.!
Tesssa

#18 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Tesssa »

Better Man wrote:Cd je izdao Hayat i može se kupiti u magazi, Mercatoru, Baybooku itd.!
samo mala ispravka :-D Nije hayat, nego EKIPA :-D
irfan2

#19 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by irfan2 »

btw album je super, samo prekratak :roll: ..nije ni pola sata..to mu je inace jedina mana, ostalo je sve odlicno
da prijavim, kome treba link za dl, neka mi posalje pp

evo tekst koji je zalijepio stocar..nek se nadje i u ovoj temi ..
(u slucaju da ste propustili, -->Mama i Tajo u Startu )

Ima intervju s Dubiozom i ima uvodnik:

Političke karikature

Piše: Selvedin AVDIĆ

Teško je ostati ravnodušan nakon gledanja novog spota grupe Dubioza Kolektiv za pjesmu Šuti i trpi. Kako članovi grupe u intervjuu iz ovog broja kažu, pjesmu su u početku napisali sa uobičajenim tekstom i refrenom, a onda shvatili da se niti jedan njihov stih ne može mjeriti sa zbirkom citata koje su prikupili u posljednje vrijeme. Nije se teško složiti sa takvom odlukom. Zaista je teško približiti se otrovnom cinizmu s kojim federalni premijer Nedžad Branković izgovara po zakonu, opisati divlji bijes kantonalnog premijera Samira Silajdžića dok urla kako neće dati ostavku ili shvatiti smirenost radnika koji traži da mu se isplate plate za posljednjih pet godina. Sugestivnom nizu citata grupa je dodala samo eksplozivni refren od dvije riječi šuti i trpi, sigurni da će to biti sasvim dovoljno da uobliči planiranu poruku.

Spot je dobio neuobičajeno snažnu medijsku podršku, emitiran je u najgledanijim političkim emisijama što se, koliko se sjećam, desilo samo još u ratu sa pjesmom Šehidski rastanak. Pored toga, spot je postavljen na bezbroj mjesta na internetu, nemoguće je svim upratiti trag. Tamo gdje smo provjeravali, reakcije gledalaca su brojne i redom izuzetno pozitivne.

Nismo provjeravali reakcije političara na emitirani spot, ali poučeni dosadašnjim iskustvom, možemo ih lako predvidjeti. Kao i do sada, oni će ga jednostavno ignorirati, prebaciti kanal ili promijeniti stanicu, jer ih njihovo iskustvo uči da je takvo ponašanje najbolje oružje protiv bilo kakve kritike koja dolazi iz naroda. Po principu - ušutiš se, šeretski namigneš saučesnicima i s osmijehom guraš dalje. Jedan bivši federalni premijer uspio je podići iznimno visoku letvicu bezobrazluka kada je u jednoj anketi, nakon promocije pjesme Dosta, izjavio da mu je Dubioza Kolektiv najdraža grupa u BiH.

Sasvim je jasno, ovdašnji političari ne vjeruju u moć građana. Navikli da se fotelje raspoređuju na konspirativnim mjestima – stranačkim sijelima, rođendanima, babinama, slavama i iftarima, seminarima, službenim putovanjima, koktelima, kurvalucima, različitim guzovačama i sličnim parlamentarnim komisijama, nikako ne mogu razumjeti da za svoj rad ne odgovaraju užoj rodbini nego građanima. Zašto bi i razumjeli, jer niti jedna građanska inicijativa nije ih uspjela ubijediti da promijene neku svoju odluku, nema te peticije koju su shvatili ozbiljno, štrajka koji im je izazvao suosjećanje, a demonstracije i proteste odavno razumijevaju kao vjesnike proljeća.

Izuzetno je važno da premijer i gradonačelnica zauvijek napuste svoje kabinete. Naravno, nismo toliko naivni da mislimo kako bi njihovi nasljednici bili mnogo bolji i da bi od tog momenta zemlja probeharala. Kakvi god likovi da zasjedne na njihova mjesta, kakve god frizure da gaje na glavi, bit će to vojnici istih političkih stranaka, proizvodi identičnog sistema i od njih ne možemo očekivati kvalitetnije pomake u radu. Nažalost, tako je dok hranimo ovakav sistem... Smjena mame i taje, izvinjavam se što po ko zna koji put ponavljam očigledne stvari, ima jaku simboličku vrijednost. Ako njih ispratimo, bio bi to prvi put u skromnoj historiji demokratske BiH da su građani demonstrirali svoju moć. Bila bi to krasna pokazna vježba političarima da bahatost i nerad mogu skupo platiti. S druge strane, njihov odlazak povratio bi bar djelić samopoštovanja poniženog naroda, kojeg danas svaka šuša može nazvati ruljom ako joj se prohtije.

Naravno, sve zajedno ne bi imalo nikakvog smisla ako bi se završilo u granicama Kantona Sarajevo. Pouzdano znamo da je situacija još gora u ostalom dijelu zemlje, kantonu, pa i entitetu. Sve nas more isti prevaranti, tajkuni, ratni profiteri, neradnici, političari koji nikako ne mogu da razumiju pojam moralne odgovornosti. Svaki građanin sasvim lako može identificirati svoje mamu i taju, svoju političku karikaturu koju će zalijepiti na transparent iznad natpisa ostavke. Bez ikakvog straha, bez obzira na to što političari u plaćenim oglasima tvrde da protesti destabiliziraju sistem. Naprotiv, radi se o pokušaju uspostavljanja bilo kakvog sistema, u kom moral i odgovornost neće biti nepoznate, strane riječi, da prostite na patetici.

Stoga, zalijepite svoje funkcionere!

http://www.startbih.info/Default.asp?broj=242&ID=271
Last edited by irfan2 on 25/03/2008 23:51, edited 3 times in total.
mIRCerka

#20 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by mIRCerka »

irfan2 wrote:
mIRCerka wrote:

sirano pijaca? jel to prodaju oridzidzi na pijaci?

To irfo :D ne daj nashima :D

ljudi moji 10 km ORIGINAL CD sa svim tekstovima...plus album sa slibama...na siranu...
Tesssa

#21 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Tesssa »

ne bih ono "zadovoljstvo" lijepljenja slicica danas dala ni za sta :-)

Ono sto mi malo smeta kod albuma je sto je kratak. Malo su pozurili da ga izdaju. Ali, s druge strane, to je skroz legitimno, pravi je trenutak... :)
irfan2

#22 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by irfan2 »

sinoc nam je to bila zanimacija :D ..i odigrali smo koju pola-cijelo :D ..

os se mijenjat, dajem ti alkalaja i lajcaka za dodika? :D ..
mIRCerka

#23 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by mIRCerka »

irfan2 wrote:sinoc nam je to bila zanimacija :D ..i odigrali smo koju pola-cijelo :D ..

os se mijenjat, dajem ti alkalaja i lajcaka za dodika? :D ..
:lol: jeftin ti dodik pravo
Tesssa

#24 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by Tesssa »

:lol: :lol: :lol: i mi smo se zezali danas :lol: :lol: :lol:

Dva Dodika za jednok Lajcaka :lol: :lol: :lol:

Al komentar ispod Omera Brankovica iz Vlade RS-a me je bacio pod sto :lol: :lol: :lol: :lol:
irfan2

#25 Re: Dubioza - novi cd i album sa sličicama

Post by irfan2 »

jel to ono, ministar za izbjeglice? :D
Post Reply