Dubioza Kolektiv vs. Beastie Boys

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chischo

#1 Dubioza Kolektiv vs. Beastie Boys

Post by Chischo »

Evo pregledajuci kasete na koje sam snimao spotove sa mtv-ja, naletih na spot Beastie Boysa za pjesmu SABOTAGE i vidim nesto mi poznato, kad ono sjetim se pjesme koja se nedavno cesto vrtila na ovim domacim tv-stanicama od Dubioze Kolektiva, neka pjesma na fazon "ovo je zatvor" il tako nesto....
Covjece, potpuno ukraden spot(fazon zaraslih americkih detektiva sa hlacama na peglu, sa dugim solufima i sa police sunacnim naocalama),
Mislim da je i tip auta isti, oni americki fordovi iz 60-tih i 70-tih....
Cak i ono sto ima >>Adi Sarajlic as "taj i taj"<< je ukradeno, mozda je cak i font i velicina fonta ukradeno...
taman kad mislis da je nesto domace dobro, na istu stvar nalestis gledajuci mtv ili slusajuci neku muziku koja je rijetka...
zensko

Post by zensko »

eureka
Chischo

Post by Chischo »

Ma nije eureka, ali su mi se oni činili vrlo originalni.....
Pravda30

Post by Pravda30 »

Ovako stoje stvari.

EU kasni za SAD jednih 15-20 godina.Ovdje prvenstveno mislim na muziku, kinematografiju itd... a na tebi je da procjenis koliko Bosna "kaska" za EU.

Sve u svemu SAD su te koje odreduju modu i stil a drugi samo kopiraju sa vecom ili manjom vremenskom distancom.
sicx

Post by sicx »

Pravda30 wrote:Ovako stoje stvari.

EU kasni za SAD jednih 15-20 godina.Ovdje prvenstveno mislim na muziku, kinematografiju itd... a na tebi je da procjenis koliko Bosna "kaska" za EU.

Sve u svemu SAD su te koje odreduju modu i stil a drugi samo kopiraju sa vecom ili manjom vremenskom distancom.
hm pa bas se ne bi slozio sa tim. mislim ima primjera ali to nije pravilo koliko je meni poznato.
sto se tice filmske umjetnosti u koju spadaju i spotovi, evropa je po meni daleko ispred novog kontinenta.
ima puno primjera kopiranja ali to opet ne mozes uzeti kao dokaz kopiranja svake vrste.
sicx

Post by sicx »

a to sa BB je namjerno uradzena kopija
Chischo

Post by Chischo »

sicx wrote:a to sa BB je namjerno uradzena kopija
pa fakat da je namjerno, niko nije nista slucajno ukrao ili prekopirao...
e sad samo da neko kaze da su beastie boysi ukrali od dubioze spot....
Post Reply