Evo pregledajuci kasete na koje sam snimao spotove sa mtv-ja, naletih na spot Beastie Boysa za pjesmu SABOTAGE i vidim nesto mi poznato, kad ono sjetim se pjesme koja se nedavno cesto vrtila na ovim domacim tv-stanicama od Dubioze Kolektiva, neka pjesma na fazon "ovo je zatvor" il tako nesto....
Covjece, potpuno ukraden spot(fazon zaraslih americkih detektiva sa hlacama na peglu, sa dugim solufima i sa police sunacnim naocalama),
Mislim da je i tip auta isti, oni americki fordovi iz 60-tih i 70-tih....
Cak i ono sto ima >>Adi Sarajlic as "taj i taj"<< je ukradeno, mozda je cak i font i velicina fonta ukradeno...
taman kad mislis da je nesto domace dobro, na istu stvar nalestis gledajuci mtv ili slusajuci neku muziku koja je rijetka...
Dubioza Kolektiv vs. Beastie Boys
- Chischo
-
Pravda30
Ovako stoje stvari.
EU kasni za SAD jednih 15-20 godina.Ovdje prvenstveno mislim na muziku, kinematografiju itd... a na tebi je da procjenis koliko Bosna "kaska" za EU.
Sve u svemu SAD su te koje odreduju modu i stil a drugi samo kopiraju sa vecom ili manjom vremenskom distancom.
EU kasni za SAD jednih 15-20 godina.Ovdje prvenstveno mislim na muziku, kinematografiju itd... a na tebi je da procjenis koliko Bosna "kaska" za EU.
Sve u svemu SAD su te koje odreduju modu i stil a drugi samo kopiraju sa vecom ili manjom vremenskom distancom.
-
sicx
hm pa bas se ne bi slozio sa tim. mislim ima primjera ali to nije pravilo koliko je meni poznato.Pravda30 wrote:Ovako stoje stvari.
sto se tice filmske umjetnosti u koju spadaju i spotovi, evropa je po meni daleko ispred novog kontinenta.
ima puno primjera kopiranja ali to opet ne mozes uzeti kao dokaz kopiranja svake vrste.