Dubioza Kolektiv
Moderator: _BataZiv_0809
-
kiligonzales
#401 Re: Dubioza Kolektiv
Dobra patka da se skrene paznja na bend. Ako ih je vala digo da sta drugo dokazuje u Hrvatskoj, onda je fakat dalabu.
- O'zone
- Globalni moderator
#402 Re: Dubioza Kolektiv
nemam ti šta objašnjavat..sve znaš. Nisu ni pare ni poso toliko bitni koliko malo zdravog razuma... a sve ga manje. Lako je zaraditi koru hljeba kad je čovjek rahat koliko toliko. Samo negativnost...meni više pod kožu ne ide, postao sam siv od svega. Povukao se, gledam svoja posla, čuvam svoje zdravlje, mentalno barem.HAVANA wrote:Ma nemam ja sta nadolazit,svjestan sam ja svega al sam tvrdoglav i volim ovu prokletinju i dalje.Jebo ba i pare i poso i sve.To je lako.Ovo je problem,pravi.Mrznja,lajanje,negativnosti,podjele...Pola generacije mi je poginulo da ovo ne bude.Izradjeni i prevareni,i ono gdje si,postalo je kao ono protiv cega si se borio...Valjda ce ova djeca u pamet.Putujte,ucite,zivite...Ljudi su dobri il govna.Kako god se zvali,kom se god bogu molili il ne molili,crni,bijeli,zuti...Sve drugo je suplja prica i ono sto je okolina formirala.Ne dajte da okolina u kojoj zivite od vas pravi zapjenjene kretene.A ja necu nigdje.Smetacu im dok god mogu.I jednim,drugim,trecim.Poserem im se usta.O'zone wrote:Nadolaziš prijatelju, nadolaziš.....HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
- HAVANA
#403 Re: Dubioza Kolektiv
Jebo te,ovde ti nista ne valja,odes...Tamo mozes sve raditi,normalno ti i sortiranje smeca,pravila,zakon,kamate,porezi... Ovde to nista ne jebes ni 2 % Ovde bi svi prava a niko obaveze.Ovde ti smeta dugogodisnji komsija,cetnik,balija,ustasa...kako ko vec zove...Onda ode vani i na prvom mu pakistanac,na drugom srbin,trecem svabo sa zenom iz djibutija,na petom se francuz i poljak odrase od kurca.A svi imaju cuku il macu.I zivi.Vid kae sto ti je uredjeno drustvo.Kace kod nas vako?I onda predje granicu,odveze pojas,baci flasu na dzamiju il hrakne komsiju srbina,zavisi ko sta preferira.Ne svi...ali mnogi...Ovi ovde opet...nema svrhe ni pisati.Mi smo bolesno drustvo.A ako odudaras u bilo cemu od sredine u kojoj zivis,imovinski,izgledom,ponasanjem,razmisljanjem i nacinom zivota,tek si onda najebo.To se ne oprasta na ovim prostorima.Kloc si,supak,kurava,cetnik,ustasa,narkoman,pjano...Slabo ce ti to ko uzivo rec,svi ti se smjeskaju,jal se okrenes,belaj.Sto jezika.Zemlja totalnih kretena i genijalnih i dobrih ljudi.Jako cudan mix.Nekad bljesne, a nekad ti zgadi sve u zivotu.I ovo,sta je sad furka lajati na dubiozu?Haj samo nek mi neko objasni zasto? Ljudi rade to sto rade,uspjesno i ovde i vani.Krene hajka i naravno kao i sve na kraju se zavrsi na cetnik,balija,qrac,palac... :-
- insomnia78
#404 Re: Dubioza Kolektiv
E i skreno ga je svaka cast. Mescini da su zavrsili sa tamburanjem u Hrkiligonzales wrote:Dobra patka da se skrene paznja na bend. Ako ih je vala digo da sta drugo dokazuje u Hrvatskoj, onda je fakat dalabu.
Rekoh ja. Za njih a i za sve ove sto se nesto cude mali prijedlog. Neka se sledeci put nasali, skrene paznju il sta vec sa visinom kukuruza pa da cidis kako se ekspresno nestaje iz istorije i geografije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#405 Re: Dubioza Kolektiv
I upravo zato mi ne mozemo bez ove mrtvaje.HAVANA wrote:Jebo te,ovde ti nista ne valja,odes...Tamo mozes sve raditi,normalno ti i sortiranje smeca,pravila,zakon,kamate,porezi... Ovde to nista ne jebes ni 2 % Ovde bi svi prava a niko obaveze.Ovde ti smeta dugogodisnji komsija,cetnik,balija,ustasa...kako ko vec zove...Onda ode vani i na prvom mu pakistanac,na drugom srbin,trecem svabo sa zenom iz djibutija,na petom se francuz i poljak odrase od kurca.A svi imaju cuku il macu.I zivi.Vid kae sto ti je uredjeno drustvo.Kace kod nas vako?I onda predje granicu,odveze pojas,baci flasu na dzamiju il hrakne komsiju srbina,zavisi ko sta preferira.Ne svi...ali mnogi...Ovi ovde opet...nema svrhe ni pisati.Mi smo bolesno drustvo.A ako odudaras u bilo cemu od sredine u kojoj zivis,imovinski,izgledom,ponasanjem,razmisljanjem i nacinom zivota,tek si onda najebo.To se ne oprasta na ovim prostorima.Kloc si,supak,kurava,cetnik,ustasa,narkoman,pjano...Slabo ce ti to ko uzivo rec,svi ti se smjeskaju,jal se okrenes,belaj.Sto jezika.Zemlja totalnih kretena i genijalnih i dobrih ljudi.Jako cudan mix.Nekad bljesne, a nekad ti zgadi sve u zivotu.I ovo,sta je sad furka lajati na dubiozu?Haj samo nek mi neko objasni zasto? Ljudi rade to sto rade,uspjesno i ovde i vani.Krene hajka i naravno kao i sve na kraju se zavrsi na cetnik,balija,qrac,palac... :-
- HAVANA
#406 Re: Dubioza Kolektiv
https://www.rtvbn.com/3840311/pozdrav-m ... -tri-prsta Jebem li joj babu. 
- HAVANA
#407 Re: Dubioza Kolektiv
Aaaa ,sta im je s tri prsta
http://www.serbianyellowpages.com/lat/d ... prsta/5486
- insomnia78
#408 Re: Dubioza Kolektiv
Kakva gomila gluposti. Jesu cetnici klali Melaniju i Busha? Slovence i Amere i danas sakupljaju ko slagalicu?
- HAVANA
#409 Re: Dubioza Kolektiv
- HAVANA
- HAVANA
#412 Re: Dubioza Kolektiv
Ti se bas nalozio.insomnia78 wrote:Kakva gomila gluposti. Jesu cetnici klali Melaniju i Busha? Slovence i Amere i danas sakupljaju ko slagalicu?
- insomnia78
#413 Re: Dubioza Kolektiv
Ma nemaju nikakve e al zato tri prsta...
Sta mislis sto Pjanic jedini pokazuje ovako

- HAVANA
#414 Re: Dubioza Kolektiv
Ja kad pokazujem broj 3, pokazem drugacije od pjanica.Jesam i ja cetnik?
- insomnia78
#415 Re: Dubioza Kolektiv
Nisi javna licnost. Ovo sa slike je namjerno upiranje ma sta on prico
- Bloo
- Globalna šefica
#416 Re: Dubioza Kolektiv
I crnci su srbi...oleooleeeeinsomnia78 wrote:Ma nemaju nikakve e al zato tri prsta...
Srbija do Tokija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#417 Re: Dubioza Kolektiv
Bloo wrote: I crnci su srbi...oleooleeee
Srbija do Tokija

- Bloo
- Globalna šefica
#418 Re: Dubioza Kolektiv
Jbg, manjak srba u mojoj mahali_BataZiv_0809 wrote:Bloo wrote: I crnci su srbi...oleooleeee
Srbija do Tokija
-
kiligonzales
#419 Re: Dubioza Kolektiv
Mediji su gori od svih drugih koji na ovo pridaju paznju. Samo fabrikuju vijesti, na kvalitet istih ne obracaju paznju. Sa ta tri prsta su nekada i uje polagale zakletvu, kao i Svabe u WW2, pa to ispopularizova Draskovic kod Srba...insomnia78 wrote:E i skreno ga je svaka cast. Mescini da su zavrsili sa tamburanjem u Hrkiligonzales wrote:Dobra patka da se skrene paznja na bend. Ako ih je vala digo da sta drugo dokazuje u Hrvatskoj, onda je fakat dalabu.
Rekoh ja. Za njih a i za sve ove sto se nesto cude mali prijedlog. Neka se sledeci put nasali, skrene paznju il sta vec sa visinom kukuruza pa da cidis kako se ekspresno nestaje iz istorije i geografije
Meni je sega, kako sve to zaprimi dimenziju vise. Eto ima i jedna stara slika Emira Hadzihafizbegovica kako nekad 90-tih sa reformistima dize 3 prsta, pa ga danas niko ne zove cetnikom. Ali ako kome zatreba i ta ce slika biti dobrim razlogom da mu doda neka etiketa salonca
O Tifi nabace vijest na nekom prnjavorskom portalu da je istetoviro grb Srbije, da bi se to rasirilo po medijima, niko se ne napravi ludim da ga pozove barem skajpom i pita imali u tome istine, ali bitno je da se o tome melje. Paznja je skrenuta.
Pojesce nas vlastita palanka.
- Sanjarko
#420 Re: Dubioza Kolektiv
Pa kazem ja da je to dio folklora kod krscana koje su nacisti preuzeli a onda ozivili Srbi tokom 90-tih. A ovo za Tifu ne znam. Jest digao tri prsta ovaka sa jos nekim na slici, i cisto sumnjam da je pokazivao koliko je sati.
A pod ta tri prsta se klalo i klalo od nacista do cetnika. Kao pod svastikom iako je budisticki i hinduisticki ritualni simbol ona.
A pod ta tri prsta se klalo i klalo od nacista do cetnika. Kao pod svastikom iako je budisticki i hinduisticki ritualni simbol ona.
- Sanjarko
#421 Re: Dubioza Kolektiv
I ja ovako pokazujem tri kao broj samo kod mene su spusteni, skupljeni prsti a ne ovako ispravljeni. Ne vidim ja toliki problem u tome, nego u namjeri. Kakva je namjera bila.
- Sanjarko
#422 Re: Dubioza Kolektiv
Ne znam kakoda opisem. Kao dva prsta kad se dize samo treci skupljen malo uz ta dva. Ovo simbolizira kod krscana trojstvo kako zna i sa tri prsta se i krste.Vizionar 1985 wrote:I ja ovako pokazujem tri kao broj samo kod mene su spusteni, skupljeni prsti a ne ovako ispravljeni. Ne vidim ja toliki problem u tome, nego u namjeri. Kakva je namjera bila.
- DaysleepeR
#423 Re: Dubioza Kolektiv
на крају крајева, Бранимир није ни могао одабрати бољу локацију за јавно изражавање своје љубави према матици Србији од старог србског града Шибеника
zadnji sam koji će biti advokat Dubiozi i Brani, ali stvarno se ljudi kače za najveće nebuloze, što sami sebi u glavi pravite ropstvo simbolima
to što nekog nervira nečija zajebancija to ne znači da je ovom prvo zabranjeno zajebavati se na taj način
relax
zadnji sam koji će biti advokat Dubiozi i Brani, ali stvarno se ljudi kače za najveće nebuloze, što sami sebi u glavi pravite ropstvo simbolima
to što nekog nervira nečija zajebancija to ne znači da je ovom prvo zabranjeno zajebavati se na taj način
relax
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#424 Re: Dubioza Kolektiv
Ne možeš Bošnji dizati tri prsta, zna se šta to znači, kraj priče ....ili se možeš praviti blesav .
To je i ovaj skonto pa se počeo nevješto vaditi sa pričom o hotelu, a laže (i to mu je pametno) jer se vidi da nije slučajno uslikan.
Vjerovatno neka zajebancija jeste u pitanju ali je riječ o neslanoj i glupoj šali . I to je to, radi i pjevaj šta hoćeš
samo nemoj biti glup
To je i ovaj skonto pa se počeo nevješto vaditi sa pričom o hotelu, a laže (i to mu je pametno) jer se vidi da nije slučajno uslikan.
Vjerovatno neka zajebancija jeste u pitanju ali je riječ o neslanoj i glupoj šali . I to je to, radi i pjevaj šta hoćeš
samo nemoj biti glup
- Bloo
- Globalna šefica
#425 Re: Dubioza Kolektiv
A može li Bošnjo Bošnji dizati 3 prsta?Nurudin wrote:Ne možeš Bošnji dizati tri prsta, zna se šta to znači, kraj priče ....ili se možeš praviti blesav .
samo nemoj biti glup