Dual sim + roaming + viber
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#1 Dual sim + roaming + viber
Nisam znao da kad si u roamingu i koristiš sim 2 kupljen u drugoj državi radi interneta da Viber ne može prosljeđivati slike. Rade poruke, pozivi ali slike ne...
- typeOnegative
#2 Re: Dual sim + roaming + viber
Sakazulu wrote:Nisam znao da kad si u roamingu i koristiš sim 2 kupljen u drugoj državi radi interneta da Viber ne može prosljeđivati slike. Rade poruke, pozivi ali slike ne...
Stvarno ne znam u cemu je kod tebe problem, ili nisam najbolje shvatio .Neki dan se vratio iz Hr , Viber je registriran na kartici br 1 ( BHtelecom) , a hr kartica na drugoj preko koje sam imao 4G net .Mjesec dana koristio , slao slike i sve kao i tu bez ikakvog problema .
- Qler
#3 Re: Dual sim + roaming + viber
Isto.. često sam poslom u Hr i nikad nikakvih problema ni sa Viber ni sa Whatsapp koji puno više i koristim...typeOnegative wrote:Sakazulu wrote:Nisam znao da kad si u roamingu i koristiš sim 2 kupljen u drugoj državi radi interneta da Viber ne može prosljeđivati slike. Rade poruke, pozivi ali slike ne...
Stvarno ne znam u cemu je kod tebe problem, ili nisam najbolje shvatio .Neki dan se vratio iz Hr , Viber je registriran na kartici br 1 ( BHtelecom) , a hr kartica na drugoj preko koje sam imao 4G net .Mjesec dana koristio , slao slike i sve kao i tu bez ikakvog problema .
- MehmedPasaMoric
#4 Re: Dual sim + roaming + viber
Da ti nisi istrosio sav internet na toj kartici? 
-
febo_acm
#5 Re: Dual sim + roaming + viber
Može 10000%, nešto je do tvog mobitela/kartica.Sakazulu wrote:Nisam znao da kad si u roamingu i koristiš sim 2 kupljen u drugoj državi radi interneta da Viber ne može prosljeđivati slike. Rade poruke, pozivi ali slike ne...
-
Sakazulu
#7 Re: Dual sim + roaming + viber
Ne znam. Imam od 10 GB još 5 i ne bi to trebalo da bude problem. Whatsapp radi normalno ali Viber jedino slike ne šalje. Izbaci poruku u roamingu ste, ako nastavite doći će do povećanja roaming troškova.
Prvi sim je bh kartica drugi je njihova...
- diablobih
#8 Re: Dual sim + roaming + viber
Jesi li ti uopste namjestio da ti samo trosi internet druge kartice ?Sakazulu wrote:Ne znam. Imam od 10 GB još 5 i ne bi to trebalo da bude problem. Whatsapp radi normalno ali Viber jedino slike ne šalje. Izbaci poruku u roamingu ste, ako nastavite doći će do povećanja roaming troškova.
-
Sakazulu
#9 Re: Dual sim + roaming + viber
Naravno da jesam.diablobih wrote:Jesi li ti uopste namjestio da ti samo trosi internet druge kartice ?Sakazulu wrote:Ne znam. Imam od 10 GB još 5 i ne bi to trebalo da bude problem. Whatsapp radi normalno ali Viber jedino slike ne šalje. Izbaci poruku u roamingu ste, ako nastavite doći će do povećanja roaming troškova.
Sim 1 i 2 - pitaj za pozive
Sim 2 sms
Sim 2 internet