DU moto-mrazevi

Podforum za motocikliste...
Post Reply
emirharley

#1 DU moto-mrazevi

Post by emirharley »

Ovako to svake godine rade dubrovacki motoristi: svaki sebi kupi odijelo, preobuku se u Deda-mrazeve, pokupuju gomile igracaka i sve nose u dom, nezbrinutoj djeci! Ovo su slike sa akcije po temperaturi 0 stepeni C, dana 15.12.2007:

Milion puta svaka im cast!

Image

Image

Image

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

forum je glupo kodiran tako da ne konta ove kodove za thumnails tako da su slike male.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

mogli bi ste i vi ba, zajedno u ovu akciju sto rade forumasi i organizacija dobro...ovo je bas predivno...e jedino...ne znam kako to izgleda zbog snijega....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ti zaboravila da je u ovom gradu Deda Mraz zabranjen jos 1995 godine?

Jos da se djeca i roditelji uvrijede?

Salu na stranu, humanitarne akcije postoje ali malo manje su zamjetljive.

BTW. medju nama nema MI, medju nama ima mnogo nekih NAS, ali ne postoji jedno MI.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ja mislim da ti nisi shvatila IRONIJU emirhaleyevih i daysleeperovih postova, jer je u ovome gradu pokusano nekoliko slicnih akcija od akcije posjete domu za djecu koju je organizovao "Rajvosa" MC, do akcije dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizovao "Sarajevo Bikers Club" MC i obadvije akcije su prosle jadno i bijedno u smislu MASOVNOG odaziva bikera. Ako se je ko odazvao, to su bili clanovi klubova i pokoji slobodni strijelac. I to ti je to.

Uzas i sramota.

A da ne govorim o interesu medija u Sarajevu za takve akcije: boli ih *urac, jer nije im ni na kraj pamate da promovisu ovakve akcije i pored pravovremenog upoznavanja sa programom, u najboljem slucaju objave neki stidljivi clanak ili informaciju, najcesce NAKON sto je akcija vec prosla.

Sa ovim sarajevskim uobrazenim velicinama NISTA se ne moze organizovati, bas NISTA. Jedino negdje na muziku, mozda bi to proslo. Na muziku, mislim na "Cajku", ne na "Pink Floyd", naravno.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

imam pouzdan info da se Mirza Hajrić, nakon što mu je istekao mandat u Svjetskoj Banci u NYC u Sarajevo vratio sa Harley-em, mozda ga pocnu pratiti i ostale guzonje pa ode sve još više u helać...
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Zao mi je sto moram dati konra stav, no ja sam osobno pomogao Mirzi da istovari Harleya iz kontejnera i moram reci, mada ovo nije politicki forum, nego bikerski, da je Mirza stari rock'n'rollac, muzicar sa kolekcijom gotara, stari vozac motocikla, biker jos iz srednje skole, no to sto je gitaru zamijenio obrazovanjem, pa sticajem okolnosti poceo da radi za Svjetku banku, ne znaci da je los primjer. Cak sta vise. Ono sto ne znam - ne znam. no ono stoi znam je OK. Vidjecemo sta vrijeme nosi.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Uz svo duzno postovanje i tebi i Mirzi i vasem prijateljstvu, alergican sam na spoj politike i motora, dakle nemogu a da ne budem subjektivan.

Odmah da kazem da su mu vrata sto se mene tice otvorena i nemam nikakvih problema da covjeka prihvatim kao sebi ravnog sve do momenta kad iskaze neki politicki stav/poziciju javno.

U tom momentu se ogradjujem potpuno :x
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ne razumijem toliki antagonizam i neprijateljstvo prema covjeku kojeg niti ne poznas. Covjek se jos nije ni ukljucio u bikersku scenu, a vec ga se proglasava otpadnikom. Meni je to van pameti i ovo je nabolji primjer zasto kod nas nista ili haman nista ne moze uspjeti kako treba jer je svako svakom supak. A bez razloga.

Bez mene.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

A valjda imam pravo na vlastiti stav i mišljenje?

Prvo jako sam ja skeptičan oko uključenja u scenu, al hajd

Drugo, politika je posao u kojem moraš da budeš licemjer, šupak, kurva i lažov kako bi isti obavljao uspješno, te iste osobine nisu neke reference "in my book"

Antagonizam je logičan, politika za mene nije nikakva preporuka niti prednost, nego samo suprotno, a ako sumnjaš da bi ja ovo isto rekao i njemu ako se ukaže prilika, vrlo lako ću te razuvjeriti.

Sto puta smo ovdje rekli i složili se da motor može kupiti svako.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

OK, razmislio sam i možda sam pretjerao, i zato što ne poznajem čovjeka a posebno zato što je to tvoj prijatelj što ipak nešto govori.

Neću brisati postove, neka stoje, ali eto neka se vidi da i ja znam priznati grešku.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

phil manzanera wrote:Ja mislim da ti nisi shvatila IRONIJU emirhaleyevih i daysleeperovih postova, ...
ja mislim da ti mene nisi shvatio...ja sam samo konstatovala da su slike super i da bi bilo predivno da i Sarajevo ima nesto ovako...
a zao mi je sto se u pozadini krije puno toga....:(
MirzaK

Post by MirzaK »

phil manzanera wrote:.... u ovome gradu pokusano nekoliko slicnih akcija od akcije posjete domu za djecu koju je organizovao "Rajvosa" MC, do akcije dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizovao "Sarajevo Bikers Club" MC i obadvije akcije su prosle jadno i bijedno u smislu MASOVNOG odaziva bikera.....

Samo treba biti uporan pa će svake godine dolaziti i sve više bikera.

Teško da se može Sa uporedjivati sa Du po pitanju motora. Ipak je dole motor redovno prevozno sredstvo u posljednjih 50ak godina, od prvih Vespica, APNa, pa na dalje, te se koristi cijelu godinu.

U svakom slučaju skupit će više bikera za bilo kakvu akciju nego ovdje u Sa - što ne znači da će uvijek biti tako jer kako su Rajevosa, SBC i Valter krenuli, Sarajevo je danas sasvim druga priča nego što je to bio prije par godina, motorijade, humanitarne akcije, sve samo za pohvalu ! Uz to još biti uporan i broj bikera će se povećavati iz godine u godinu.... samo treba biti uporan :-D
Post Reply