DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
danilomunja

#1 DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Pozdrav svima, novi sam na ovom forumu i izvinite ako sam otvorio vec postojecu temu.
Da pocnem, koristim Mtel adsl internet vec 11 godina ali u poslednjih 5-6 godina brzina je kriminalna...
Download: 60kb/s Upload 20kb/s
I da vam iskreno kazem umoran sam vise od tog svega, zalio sam se 1000 puta i ne vrijedi ljudi jednostano nece da poprave liniju jer malo korisnika ima u tom naselju.
Uglavnom naisao sam na samo dvije firme koje pokrivaju podrucje Novog Grada sto se tice bezicnog interneta a to su ZONA telekomunikacije i DSLON Modrica, zanima me da li neko ima iskustva s tim internetom. Koji je bolji izbor? Preporuka za pakete? Uglavnom zanima me misljenje ljudi koji koriste njihove usluge ili bar znaju nesto vise o tome. Hvala.
danilomunja

#2 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Iko? 😣😣😣😣
diablobih

#3 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by diablobih »

Ne znam, cuo sam zonu, valjda su ljudi zadovoljni, eh sad kakvo je u praksi ne znam. Pogledaj ko ti od ta dva nudi vecu brzinu i odluci se tako.
danilomunja

#4 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

To sam i ja cuo ali opet volio bi da mi neko iz prve ruke kaze, ma sto se tice ponude sve je to isto vise manje jer mi oboje garantuju 50% od maksimalnog protoka. Znaci nije sve kako pise
semirsar

#5 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by semirsar »

pa sad ti je tako svugdje... svi koje ja znam garantuju 50-60% maksimalnog protoka :-)
danilomunja

#6 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Da, ali i manje sudeci po ocjenama na googlu koje sam nasao. I za jednog i za drugog veoma niske ocjene, ali opet zavisi od korisnika do korisnika. Zato bi volio naci nekog ko koristi te usluge da mi kaze malo vise 😳
semirsar

#7 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by semirsar »

danilomunja wrote: 09/01/2021 18:40 Da, ali i manje sudeci po ocjenama na googlu koje sam nasao. I za jednog i za drugog veoma niske ocjene, ali opet zavisi od korisnika do korisnika. Zato bi volio naci nekog ko koristi te usluge da mi kaze malo vise 😳
ocito ih je malo, a na ovom forumu nema nijednog :)
mozda da probas na forumima koji gravitiraju tom podrucju
danilomunja

#8 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Tesko je naci, na cijelom internetu nema ni jedne teme vezano za to dvoje.
diablobih

#9 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by diablobih »

danilomunja wrote: 09/01/2021 18:52 Tesko je naci, na cijelom internetu nema ni jedne teme vezano za to dvoje.
Jesi li probao na facebooku, mozda ima tamo neka grupa sto koriste ovo dvoje ?
danilomunja

#10 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Jesam, slabo ima. Uglavnom su to stare objave pa i nije neko mjerilo.
-Ekser-

#11 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by -Ekser- »

Ako je bežični internet jedina normalna opcija na tvom području i ako tražiš najbrži internet u ponudi, DSLON je najbolji (koliko bežični internet dobar može biti, a u zadnjih nekoliko godina je bolji i stabilniji nego prije 10 i više godina, zahvaljujući 5 GHz tehnologiji, koja je bolja od 2.4 GHz tehnologije). Osim toga, DSLON koristi neku modernu opremu, tako da imaju i veće brzine, od ovih u paketima (mogu da ponude brzine i do 1000 megabita, kome treba 1000 megabita na bežičnom internetu).

http://www.dslon.ws/paketi.html

A imaš i Zonu, koja je svugdje prisutna i nudi povoljniji internet od njih, kao i neki Poen.net, koji nudi internet brzinu od 1 megabit za 15 KM mjesečno.
ofentash

#12 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by ofentash »

Zona u paketu od 20 KM ima brzinu oko 5-6 Mbps, protok je stabilan. Moraš imati optičku vidljivost njihove antene. Najbolje da kontaktiraš njihovog zastupnika u tvom mjestu, da provjeriš gdje su im antene ili da dođe da izmjeri signal.
danilomunja

#13 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Narucio sam zonu pa cemo vidjeti. Ipak mi je ona sigurnija jer moze bez ugovorne obaveze. Pa ako ne valja raskidam. A dslon ako ne valja moram placati god dana plus prikljicak. Bacanje para
ofentash

#14 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by ofentash »

danilomunja wrote: 24/01/2021 16:57 Narucio sam zonu pa cemo vidjeti. Ipak mi je ona sigurnija jer moze bez ugovorne obaveze. Pa ako ne valja raskidam. A dslon ako ne valja moram placati god dana plus prikljicak. Bacanje para
Ja imam Zona internet nekoliko godina, a bio je i jedina opcija, jer u naselju nije bilo kabla. Desi se par puta godišnje nekoliko sati prekida ako nestane struje negdje na predajniku. Inače radi ok. Čak za razliku od mtela imaju i brzinu koja je navedena 5 Mbps.
danilomunja

#15 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

ofentash wrote: 24/01/2021 18:18
danilomunja wrote: 24/01/2021 16:57 Narucio sam zonu pa cemo vidjeti. Ipak mi je ona sigurnija jer moze bez ugovorne obaveze. Pa ako ne valja raskidam. A dslon ako ne valja moram placati god dana plus prikljicak. Bacanje para
Ja imam Zona internet nekoliko godina, a bio je i jedina opcija, jer u naselju nije bilo kabla. Desi se par puta godišnje nekoliko sati prekida ako nestane struje negdje na predajniku. Inače radi ok. Čak za razliku od mtela imaju i brzinu koja je navedena 5 Mbps.
uh meni da prekine 5 puta mjesecno ja bih bio zadovoljan.. sa mtelom sam jednostavno imao samlo losa iskustva tako da bi maksimalna moguca brzina kod zone bila pun pogodak tj. nesto sasvim novo kod mene XD :lol: :lol: :lol: :lol:
rusdotokija

#16 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by rusdotokija »

Piši ovdje , kad ti srede sve povežu .
Koji si paket uzeo od interneta ? :run:
danilomunja

#17 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Treba doci covjek da provjeri prvo, jer bez obzira sto pise da je dostupno treba provjera. Ako bude sve u redu razmisljam uzeti 12/2 koji je nekih 29 km.
dr_Evil

#18 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by dr_Evil »

danilomunja wrote: 25/01/2021 13:57 Treba doci covjek da provjeri prvo, jer bez obzira sto pise da je dostupno treba provjera. Ako bude sve u redu razmisljam uzeti 12/2 koji je nekih 29 km.
Zar ima jos takvih interneta :D Zonu sam koristio davno nekad 2008-9, taj je bilo katastrofa sporo :D kad je dosao telemach kabel rodio sam se bio.
danilomunja

#19 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Pa, rodio bi se i ja da postoji takva konkurencija mtelu sugavom. A sto se tice zone pa valjda se nesto poboljsalo u tih 12 god :lol:
danilomunja

#20 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Na kraju ne moze ni jedno ni drugo, zona u mom gradu nema 5ghz pokrivsnost a dslon je skup tj nepouzdan. Ali pronasao sam bhtelecom lnet pakete koji rade na 4g mrezi,koju ja mogu uhvatiti. 128 gb mjesecno 30 km. Sta mislite da li je to dovoljno za 3 telefona i kompjuter. Nakon potrosenih 128 gb brzina pada na 64kb/s. Msm ne mogu procjeniti koliko bi trebalo gb. Sta vi mislite o tome?
visuljak

#21 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by visuljak »

danilomunja wrote: 05/02/2021 23:46 Na kraju ne moze ni jedno ni drugo, zona u mom gradu nema 5ghz pokrivsnost a dslon je skup tj nepouzdan. Ali pronasao sam bhtelecom lnet pakete koji rade na 4g mrezi,koju ja mogu uhvatiti. 128 gb mjesecno 30 km. Sta mislite da li je to dovoljno za 3 telefona i kompjuter. Nakon potrosenih 128 gb brzina pada na 64kb/s. Msm ne mogu procjeniti koliko bi trebalo gb. Sta vi mislite o tome?
jesi probao onu m-tel karticu, cini mi se 4km a dobijes 20gb interneta i vazi 7 dana?
danilomunja

#22 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by danilomunja »

Gledao sam kod mtela ali cini mi se da je dosta skuplje
Laki mica 20100

#23 Re: DSLON wireless ili ZONA wireless POMOĆ!

Post by Laki mica 20100 »

Sve pohvale za DSLON wireless extra stabilna mreža preko paketa kupljenog monter extra lik uvjek tu za saradnju.Sve pohvale
Post Reply