Drzavno i teritorijalno uredjenje BiH - modeli novog Ustava
-
senada
Nije do Ustavnih reformi nego do stranaca kojima je u interesu da kod nas uvijek nesto ne stima.
Da Amerika i Evropa zele, mogle bi u roku od par dana usvojiti najsavrseniji Ustav, smijeniti vladu od a do ž, ukinuti entitete i kantone, koncipirati drzavu po svojoj volji ali stranci su jos '90.-ih znali kakva vlada njima i nama treba da zivimo kao stoka na njihovim jeftinim trima farmama sa skupim farmerima.
Da Amerika i Evropa zele, mogle bi u roku od par dana usvojiti najsavrseniji Ustav, smijeniti vladu od a do ž, ukinuti entitete i kantone, koncipirati drzavu po svojoj volji ali stranci su jos '90.-ih znali kakva vlada njima i nama treba da zivimo kao stoka na njihovim jeftinim trima farmama sa skupim farmerima.
- Novi_Nick
@ Senada, nisam ovaj tvoj komentar shvatio bas najbolje pa bih volio da pojasnis o cemu se radisenada wrote:Zasto je nasa policija intervenirala na demonstrante iako benigne po Pedija a nista nisu ucinili da sprijece Grasovce? Tacan odgovor sadrzi kompletan koncept "drzave" obuhvatajuci svaki segment BH politike i drustva.
-
Krivokapic
To bi bila EXTRA Ideja, Sarajevo-Grad Državaniko_i_nista wrote:molim da se anketi doda ideja o ocjepljenju Sarajeva kao samostalne drzave (grad-drzava 21 st) od ostale BIH![]()
unapijed hvala !
Tako bi konačno možda počeli živjeti i ostali gradovi u BiH, a ne samo sarajevo.
-
Frankyee
Najbolje rijesenje bi bilo da se sadasnja teritorija BiH podijeli. podrucje oko Bijeljine, Istocna Hercegovina, Posavina i Istocna Bosna Srbiji osim Srebrenice jer to se ne smije dati, Zapadna Hercegovina Hrvatskoj. Ostatak ukjucujuci Banjaluku da se formira jedna stabilna drzava Bosnjaka koja treba da ima izlaz na more U Herceg Novom i Neumu. U tom trenutku mi mozemo da se posvetimo jacanju nase drzave i nacije na nekih 50 do 60 posto teritojie koja ce da ima neku prirodnu zaokruzenost. Srbi ce da budu zadovoljni sa onim sto ce da pripoje Srbiji a Hrvati Hrvatskoj. Mogucnosti za novi rat su male
Ovo nije lako ali je najbolje dugorocno rjesenje. Nakon posljednjeg rata Srbi ne zele da zive u Bosni ali ih ima previse da budu manjina. Hrvati zele u Hrvatsku ali su manjina u gotovo cijeloj BiH. Bosnjaci nisu dovoljno jaki da ocuvaju BiH u sadasnjim granicama. Sto se mene tice ja se sjecam 92 do 95 i muka mi je od svega kad vidim kako su nas zaustavili pred Prijedorom u jesen 95. MZ ne zeli da brani BiH u sadasnjim granicama.
Ovo nije lako ali je najbolje dugorocno rjesenje. Nakon posljednjeg rata Srbi ne zele da zive u Bosni ali ih ima previse da budu manjina. Hrvati zele u Hrvatsku ali su manjina u gotovo cijeloj BiH. Bosnjaci nisu dovoljno jaki da ocuvaju BiH u sadasnjim granicama. Sto se mene tice ja se sjecam 92 do 95 i muka mi je od svega kad vidim kako su nas zaustavili pred Prijedorom u jesen 95. MZ ne zeli da brani BiH u sadasnjim granicama.
-
zavrzlama
Frankyee wrote:Najbolje rijesenje bi bilo da se sadasnja teritorija BiH podijeli. podrucje oko Bijeljine, Istocna Hercegovina, Posavina i Istocna Bosna Srbiji osim Srebrenice jer to se ne smije dati, Zapadna Hercegovina Hrvatskoj. Ostatak ukjucujuci Banjaluku da se formira jedna stabilna drzava Bosnjaka koja treba da ima izlaz na more U Herceg Novom i Neumu. U tom trenutku mi mozemo da se posvetimo jacanju nase drzave i nacije na nekih 50 do 60 posto teritojie koja ce da ima neku prirodnu zaokruzenost. Srbi ce da budu zadovoljni sa onim sto ce da pripoje Srbiji a Hrvati Hrvatskoj. Mogucnosti za novi rat su male
Super ideja...mozemo one vehabije odmah postaviti na kljucna mjesta u toj novoj drzavi bosnjaka...sto bi stedili..kratke pantalone a ni zileti za brijanje ne trebaju...joj miline
- Fair Life
Zbogom pameti...Frankyee wrote:Najbolje rijesenje bi bilo da se sadasnja teritorija BiH podijeli. podrucje oko Bijeljine, Istocna Hercegovina, Posavina i Istocna Bosna Srbiji osim Srebrenice jer to se ne smije dati, Zapadna Hercegovina Hrvatskoj. Ostatak ukjucujuci Banjaluku da se formira jedna stabilna drzava Bosnjaka koja treba da ima izlaz na more U Herceg Novom i Neumu. U tom trenutku mi mozemo da se posvetimo jacanju nase drzave i nacije na nekih 50 do 60 posto teritojie koja ce da ima neku prirodnu zaokruzenost. Srbi ce da budu zadovoljni sa onim sto ce da pripoje Srbiji a Hrvati Hrvatskoj. Mogucnosti za novi rat su male

-
Frankyee
MA kakve vehabije ti su nam samo problem, nama treba neko da hladne glave razmisli sta mi mozemo a sta nemozemo, ova situacija sadasnja je samo mucenje. Velicina teritorije je manje bitna od funkcionalne drzave. Mi trenutno nemamo drzavu koja funkcionise at to je najbitnije. Zbot toga svi pate a najvise Bosnjaci. [/quote]
-
senada
...premorena sam i bolesna ali cu pokusati pojasniti..... misljenja sam da policija izvrsava stranacke naredbodavce, odnosno da vladajuce stranke (nacionalisticke tvrtke)..... hinjeci neodgovornosti oni svoje lopovluke prikrivaju pod plastom MZ., pa stoga nikakvo cudo da sda-ovci stite ohaerovce umjesto da stite BH gradjane..... jer da su stranke na vlasti kakve sui trebale biti, nebi bilo nikakve potrebe za bilo kakvim demonstracijama....Novi_Nick wrote:@ Senada, nisam ovaj tvoj komentar shvatio bas najbolje pa bih volio da pojasnis o cemu se radisenada wrote:Zasto je nasa policija intervenirala na demonstrante iako benigne po Pedija a nista nisu ucinili da sprijece Grasovce? Tacan odgovor sadrzi kompletan koncept "drzave" obuhvatajuci svaki segment BH politike i drustva.
.... zamisli da su se ohaerovci naljutili i otisli? ko bi stitio nase bandite na vlasti?
-
Frankyee
Da, dobro ste procitali i Banjaluka i Prijedor u okviru drzave za Bosnjake. Mozda se to nekima cini nedostupno ali je to moguce ako se pametno odigra. Srbi prvenstveno zele da zive u Srbiji, prema tome realnost je da oni dijelovi koji su blize Srbiji su od interesa za Srbe.
Sjetite se karte sto je nacrtao Tudman za vrijeme vecere sa nasin bivsim Esdaunom. Banja Luka je bila u buducoj Bosni i to je plan velikih sila.
Sjetite se karte sto je nacrtao Tudman za vrijeme vecere sa nasin bivsim Esdaunom. Banja Luka je bila u buducoj Bosni i to je plan velikih sila.
-
zavrzlama
Frankyee wrote:Da, dobro ste procitali i Banjaluka i Prijedor u okviru drzave za Bosnjake. Mozda se to nekima cini nedostupno ali je to moguce ako se pametno odigra. Srbi prvenstveno zele da zive u Srbiji, prema tome realnost je da oni dijelovi koji su blize Srbiji su od interesa za Srbe.
Nesto se ne sjecam da je Franjo crto mape po hrvatskoj i dijelio istu.
Neka ba frenki ,nama Bosancima i Hercegovcima netreba dijelovi hrvatske i srbije i ovo nam previse