Kako je krenulo, čini mi se da ćemo i metro po sred Miljacke imati prije nego se napravi zatvor sa kapacitetom za čitavih 300 ljudi!
Drzavni zatvor u Sarajevu
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#26 Re: Drzavni zatvor u Sarajevu
Ne čujem u posljednje vrijeme da se išta dešava po pitanju izgradnje ovog zatvora?! Jesu li skontali kakvu vrstu plemenite keramike i mermera će koristiti za pločice u ćelijama?
Kako je krenulo, čini mi se da ćemo i metro po sred Miljacke imati prije nego se napravi zatvor sa kapacitetom za čitavih 300 ljudi!
-
Gray
#27 Re: Drzavni zatvor u Sarajevu
Cholina_Lokica wrote:jos najcrnje... kapacitet 300 zatvorenika... a samo u sarajevu ih trenutno na slobodi 400 osudjenih, do 2012 bog zna koliki ce tad broj ih biti...
Neće to biti zatvor za te osuđene. Ovo će koliko vidim biti pritvorska jedinica i zatvor Suda BiH, što znači da bi tu bile samo osobe optužene i osuđene pred SUdom BiH po državnom zakonu (organizovani kriminal, ratni zločini i slično), a ne "obični" kriminalci kojima se sudi prema Federalnom KZ, to nije zatvor za njih.
-
Neformalno
#28 Re: Drzavni zatvor u Sarajevu
dokle je ovo sa zatvorom zna li iko ista....
vidim danas izlazi novi tender, sta je malo im da pokradu 56mil, sada hoce vise???
Zna li iko ko ovo gradi pa je ovoliko skupo, koje su se to sve firme prijavile da grade po ovim cijenama???
Da li stvarno vrijedi graditi ovoliki luksuz za kriminalce??
vidim danas izlazi novi tender, sta je malo im da pokradu 56mil, sada hoce vise???
Zna li iko ko ovo gradi pa je ovoliko skupo, koje su se to sve firme prijavile da grade po ovim cijenama???
Da li stvarno vrijedi graditi ovoliki luksuz za kriminalce??