Državni/Sručni ispit Medicinski radnici

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
NoLimit

#1 Državni/Sručni ispit Medicinski radnici

Post by NoLimit »

Ne znam da li je neko vec postavljao ovakvu temu ali nema veze.
Zanima me da li je moguće polagati drzavni ispit za medicinsku sestru/tehnicara bez odradjenog pripravnickog staza.Vec sam radio kao volonter u jednoj zdravstvenoj ustanovi (Dom Staraca),medjutim posto se ne radi o javnoj zdravstvenoj ustanovi to nije priznato,razlog zbog kojeg se nisam prijavljivao za pripravnicki u nekoj javnoj ustanovi je sto je uvijek preobukirano,pokusavao par puta medjutim uvijek isti odgovor dobijem,pa me zanima da li ja mogu polagati drzavni ispit bez odradjenog pripravnickog staza,vec sam napomenuo da sam izvjesno vrijeme radio u gore pomenutoj ustanovi gdje sam dosta toga naucio ? Ukoliko neko moze da pomogne sa nekim informacijama neka se javi.

Hvala .
Horizon

#2 Re: Državni/Sručni ispit Medicinski radnici

Post by Horizon »

NoLimit wrote:Ne znam da li je neko vec postavljao ovakvu temu ali nema veze.
Zanima me da li je moguće polagati drzavni ispit za medicinsku sestru/tehnicara bez odradjenog pripravnickog staza.Vec sam radio kao volonter u jednoj zdravstvenoj ustanovi (Dom Staraca),medjutim posto se ne radi o javnoj zdravstvenoj ustanovi to nije priznato,razlog zbog kojeg se nisam prijavljivao za pripravnicki u nekoj javnoj ustanovi je sto je uvijek preobukirano,pokusavao par puta medjutim uvijek isti odgovor dobijem,pa me zanima da li ja mogu polagati drzavni ispit bez odradjenog pripravnickog staza,vec sam napomenuo da sam izvjesno vrijeme radio u gore pomenutoj ustanovi gdje sam dosta toga naucio ? Ukoliko neko moze da pomogne sa nekim informacijama neka se javi.

Hvala .
Ne mozes. Jedina ti je opcija da nadjes neku privatnu kliniku, kod njih se prijavis (platis sebi osiguranje oko 140 KM svaki mjesec, tj, das tom privatniku da za tebe placa), i onda odradis 1 mjesec kod njega, 2 zavod i tri tercijerna zdr. zastita. Znaci 6 mjeseci i onda mozes prijaviti drzavni. Drugacije ne moze.
Post Reply