državni ispit za zdravstvene radnike?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Logsy

#1 državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Logsy »

eh pregledah sve ne nadjoh nista vezeno za drzavni ispit za doktore...koji ce mi uskoro trebat jel...a usput da vidim ima li na ovom nam našem dragom forumu jos apsolvenata med. koji ne znaju sta ce sa sobom kao ja :D

rekoše mi da predjem harrisona i prijavim ispit negdje tamo u sarajevu :-) ...to je sve sto znam....dakle...odakle uciti?...koji sve papiri trebaju?...imaju li neke knjigem skripte, sta god?....i ono najbitnije sta cete kad sve rijesite (ko da cete mi rec :lol: )...postoji li ijedna specijalizacija da nije pretrpana sa najmanje dvadeset kandidata sa *ebenom stelom :roll: ..odnosno ima li ista perspektivno a da vuk nije domaca zivotinja i da koza ne pase pod rucnom?

ps. ne javljam se cesto al vas citam redovno :sax:

pps. pozdravljam mamu i tatu, seku i rodicu :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Pera Trta »

Imaš skriptu za državni ispit, podebelu, možeš je kupiti u svakoj od onih kopirnica oko fakulteta. Kad odradiš staž moraš prijaviti državni i uputiti, mislim, na Ministarstvo zdravstva FBiH ( jer tu se polaže ), zajedno sa knjižicom.
Logsy

#3 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Logsy »

ma znala sam da je neko sklepo skriptu :D hvala.

nego kako izgleda taj ispit....komisija?...koliko pitanja?...odgovarajuce oblasti?....jel se izlaci il postavljaju onako?...ne volim ici u neobrano grozdje ;-)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Pera Trta »

Logsy wrote:ma znala sam da je neko sklepo skriptu :D hvala.

nego kako izgleda taj ispit....komisija?...koliko pitanja?...odgovarajuce oblasti?....jel se izlaci il postavljaju onako?...ne volim ici u neobrano grozdje ;-)
Nema komisije, po jedan ispitivač iz svake oblasti: pet oblasti, pet ispitivača u pet soba...samo vidiš ljude kako špartaju iz sobe u sobu kroz hodnik :D .
Oblasti su: interna ( uključuje pedijatriju i infektologiju ), hirurgija ( uključuje ORL i oftalmologiju ), urgentna, porodična i onaj upravni dio ( ustav, politički sistem, organizacija zdravstvene zaštite, zakoni... ).
Obično svako postavi po 2 pitanja, iz glave...pitanja nisu teška. Sve u svemu, jedno fino iskustvo, netraumatizirajuće, za razliku od fakulteta :D
Logsy

#5 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Logsy »

wohooo blago meni :D ...hvala...
Pera Trta

#6 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Pera Trta »

Logsy wrote:wohooo blago meni :D ...hvala...
Čim to odradiš u posao uskači odmah...to je glavna "škola". Dok si još "friška" s fakulteta :wink: Samo naprijed :thumbup:
Logsy

#7 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Logsy »

hvala peri na info...

hmm...sta nema niko vise na sestoj il da je apsolvent? :run:
Pera Trta

#8 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by Pera Trta »

Logsy wrote:hvala peri na info...

Ma slabo izgleda raja sa medicine dolazi na forume...uče valjda :)
Pa pogledaj samo forum studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu...tu ti se pojavi novi post svaka dva mjeseca :)
ania

#9 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by ania »

Logsy wrote:hvala peri na info...

ima, hm na sestoj sam...i imam tu skriptu, onak, ne cini se teskom...
u njoj i pitanja imas, valjda je to to sto postavljaju. imas tuzlansko i sarajevsko izdanje skripte, ja uzela tuzlansko, kazu bolje :D :D

eto, sretno! :-D :-D
The Sun

#10 Re: državni ispit za zdravstvene radnike?

Post by The Sun »

http://www.zzjzks.ba/

Vodič za zdravstvene radnike koji obavljaju
dio pripravničkog staža u Zavodu ( u desnom uglu )
link za download
http://www.datafilehost.com/d/a33297a9
Post Reply