drzavni ispit

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
manda

#501 Re: drzavni ispit

Post by manda »

ajde ljudi, pišite što je bilo na ispitima onaj tko je imao u zadnje vrijeme polaganje, molim vas;;,
:?
Estrella

#502 Re: drzavni ispit

Post by Estrella »

manda wrote:ajde ljudi, pišite što je bilo na ispitima onaj tko je imao u zadnje vrijeme polaganje, molim vas;;,
:?
Ma ja iskreno mislim da u zadnje vrijeme mozes ocekivati da dođe sve...posebno neka pitanja na koja najmanje obratiš pažnju.
Ja isto trebam na polaganje iduće sedmice, pa se pripremam.

Hajde neka neko fino objasni gdje se nalazi ova sala: Nova sala za testiranje Agencije za državnu službu BiH, Zgrada prijateljstva Grčke i BiH (suteren -1), Trg BiH 3, SARAJEVO CENTAR! Hvala puno unaprijed svima!

I još nešto, kad budu rezultati javnog, je li isti dan ili se to čeka?
manda

#503 Re: drzavni ispit

Post by manda »

estrella, koliko se dugo već spremaš, i učiš li samo po onim pitanjima?
ja već odavno učim, pročitala sam priručnik, učila po pitanjima sa onog linka photo nešto, ali sam nekako nesigurna, i kopka me pravo to!!!
manda

#504 Re: drzavni ispit

Post by manda »

i mislim da je zgrada koju si navela odmah preko puta holiday inna, visoka plava staklena zgrada, do nje je zgrada parlamenta, ako nije nek me netko ispravi
Estrella

#505 Re: drzavni ispit

Post by Estrella »

Manda ista sam:) Obzirom da vec mjesec dana cekam na termin polaganja, tako povremeno i čitam neke materijale...priručnik nemam, ali učim iz materijala sa stranice sa državnu agenciju i sa te foto55. ali uvijek mi se čini da toga ima previše i da nisam sve prešla, vjerovatno i jeste tako:(
Fakat se nadam da taj javni i nije previše težak...
Za koliko budu rezultati znas lit?
pozz
blesava

#506 Re: drzavni ispit

Post by blesava »

ako polazes na federalnom nivou rezultati budu odmah, saceka se jedno pola sata do sat. samo sam ja na uvjerenje cekala skoro mjesec dana.
manda

#507 Re: drzavni ispit

Post by manda »

ej, blesava, a možeš ti meni pojasniti gdje ta zgrada hidrogradnje, koliko ima od skenderije do te zgrade, pješaka ?
manda

#508 Re: drzavni ispit

Post by manda »

djevojka007

#509 Re: Stručni ispit

Post by djevojka007 »

Ej raja da li ko zna moze li se nabaviti materijal za srucni ispit, tacnije mjesto rada u federalnom zavodu za statistiku...polozila sam javni ispit po konkursnoj proceduri, sad ne znam sta dalje...kako izgleda polagati..pitanja i dr...
kadinica

#510 Re: drzavni ispit

Post by kadinica »

Ne postoji materijal za stručni ispit.

Ispit je individualan za svako mjesto pojedinačno. Raspitaj se šta stoji u opisu poslova za konkretnu poziciju, pogledaj propise koji se primjenjuju u toj oblasti, nadležnost i organizaciju institucije u kojoj apliciraš.
finansijska kriza

#511 Re: drzavni ispit

Post by finansijska kriza »

ukoliko nekome treba "Priručnik za polaganje IOZ-a FBiH", uz malu nadoknadu naravno :D , neka se javi na pp
djevojka007

#512 Re: drzavni ispit

Post by djevojka007 »

Hvala puno na odgovoru...:)
lerdi

#513 Re: drzavni ispit

Post by lerdi »

Ima li neko da je polagao državni u Ministarstvu pravde BiH? Ovaj ispit što se plaća 400KM. Interesuje me kako se polaže pismeni a kako usmeni dio ispita, tj. kako sveukupno izgleda polaganje. Hvala unaprijed na odgovorima. ;)
durnalist

#514 Re: drzavni ispit

Post by durnalist »

Ok hvala :D
blablla

#515 Re: drzavni ispit

Post by blablla »

Našla sam da je Pravilnik o polaganju ispita dopunjen u drugom mjesecu 2012, je li neko provjeravao jesu li dodali nešto novo sto se mora uiti!? Vi koji ste polagali koliko ima pitanja koja se ponavljaju, prema onim materijalima koji se na netu mogu naći za polaganje (link koji je neko stavio fotonešto)? Thx
durnalist

#516 Re: drzavni ispit

Post by durnalist »

preko natjecaja sluzbe za zaposljavanje primljen sam na volontiranje u općinskoj sluzbi (oko 300 KM). Par dana nakon potpisivanja ugovora javljeno mi da sam primljen na mjesto pripravnika u kantonalnom ministarstvu.
Sto da radim sada? Mogu li ja prekinuti ovaj volonterski da bih prihvatio pripravnicki? (koji je pretpostavljam bolje placen)
FemaleMe

#517 Re: drzavni ispit

Post by FemaleMe »

durnalist wrote:preko natjecaja sluzbe za zaposljavanje primljen sam na volontiranje u općinskoj sluzbi (oko 300 KM). Par dana nakon potpisivanja ugovora javljeno mi da sam primljen na mjesto pripravnika u kantonalnom ministarstvu.
Sto da radim sada? Mogu li ja prekinuti ovaj volonterski da bih prihvatio pripravnicki? (koji je pretpostavljam bolje placen)
Naravno da mozes, a i trebas, bolje ti je biti pripravnik i bolje placeno, i ide ti staz! A ko ne moze dobiti mjesto pripravnika normalno da je i dobro biti volonter. Ja evo konkurisem svugdje za volontera, kako je tesko dobiti mjesto i za to izgleda treba stela, ccc!
lerdi

#518 Re: drzavni ispit

Post by lerdi »

lerdi wrote:Ima li neko da je polagao državni u Ministarstvu pravde BiH? Ovaj ispit što se plaća 400KM. Interesuje me kako se polaže pismeni a kako usmeni dio ispita, tj. kako sveukupno izgleda polaganje. Hvala unaprijed na odgovorima. ;)
Ima li neko da mi odgovori na ovo? :wink:
blesava

#519 Re: drzavni ispit

Post by blesava »

zgrada hidrogradnje ti dodje na trolebujskoj stanici u blizini mosta cobanija, tj. dva ribara, pa tamo iza ona ulica gdje ide trolejbus. Odmah je iza stanice trolejbusa, pise hidrogradnja. Znaci to je treca stanica trolejbuska, trg austrije, pa drvenija pa ta stanica.

interesuje me da li ce jos neko ilaziti na ovaj strucni u statistici, po cemu da spremamo ispit, konkurs je objavljen za radno mjesto referenta za opste i kadrovske poslove.
manda

#520 Re: drzavni ispit

Post by manda »

blesava wrote:zgrada hidrogradnje ti dodje na trolebujskoj stanici u blizini mosta cobanija, tj. dva ribara, pa tamo iza ona ulica gdje ide trolejbus. Odmah je iza stanice trolejbusa, pise hidrogradnja. Znaci to je treca stanica trolejbuska, trg austrije, pa drvenija pa ta stanica.

interesuje me da li ce jos neko ilaziti na ovaj strucni u statistici, po cemu da spremamo ispit, konkurs je objavljen za radno mjesto referenta za opste i kadrovske poslove.

hvala,,,,,, evo ga meni ispit 18.10. nadam se najboljem..
ako je tko polagao u par ovih zadnjih ispita neka piše što je bilo, hvata me trta sada pravo...brrr
sssa

#521 Re: drzavni ispit

Post by sssa »

Rok za prijavu u Agenciji za statistiku je 11.10.2012.godine, sto znaci sutra....pa me zanima da li sam zakasnila sa prijavom ili imamo pravo konkurisati na taj dan kad rok istice??? :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#522 Re: drzavni ispit

Post by KatarinaKosaca »

sssa wrote:Rok za prijavu u Agenciji za statistiku je 11.10.2012.godine, sto znaci sutra....pa me zanima da li sam zakasnila sa prijavom ili imamo pravo konkurisati na taj dan kad rok istice??? :-)
Naravno, žig iz pošte mora odgovarati datumu. Dakle, šalji ;-)
narcisaa

#523 Re: drzavni ispit

Post by narcisaa »

lerdi wrote:
lerdi wrote:Ima li neko da je polagao državni u Ministarstvu pravde BiH? Ovaj ispit što se plaća 400KM. Interesuje me kako se polaže pismeni a kako usmeni dio ispita, tj. kako sveukupno izgleda polaganje. Hvala unaprijed na odgovorima. ;)
Ja sam ga položila prošle godine. Prije nego sam prijavila ispit otišla 2X da slušam kako ispituju, koja pitanja i sl. Imaš pravo otići jer je ispit javni i svi to rade. Lakše se položi. Meni je pomoglo. Evo ti stranica Ministarstva pravde pa potraži ispitne termine i otiđi na neki od njih. http://click.infospace.com/ClickHandler ... 582B19D453

Učila sam iz ovog priručnika http://www.advokat-prnjavorac.com/zakon ... ispita.pdf , koristila i sve zakone koji su potrebni.

Sada ima novi dopunjeni priručnik, a provjeri da li je i u zakonima došlo do izmjena.
Estrella

#524 Re: drzavni ispit

Post by Estrella »

Danas sam polagala javni ispit u okviru konkursne procedure na adsbih i moram reci da sam poprilicno razocarana...nisam polozila a pitanja su bila poprilicno teska,bar meni:(
postavit cu do veceras ona kojih se sjetim...
sretno svima...
lerdi

#525 Re: drzavni ispit

Post by lerdi »

narcisaa wrote:
lerdi wrote:
Ja sam ga položila prošle godine. Prije nego sam prijavila ispit otišla 2X da slušam kako ispituju, koja pitanja i sl. Imaš pravo otići jer je ispit javni i svi to rade. Lakše se položi. Meni je pomoglo. Evo ti stranica Ministarstva pravde pa potraži ispitne termine i otiđi na neki od njih. http://click.infospace.com/ClickHandler ... 582B19D453

Učila sam iz ovog priručnika http://www.advokat-prnjavorac.com/zakon ... ispita.pdf , koristila i sve zakone koji su potrebni.

Sada ima novi dopunjeni priručnik, a provjeri da li je i u zakonima došlo do izmjena.
Hvala puno na odgovoru. Biće od pomoći. :)
Post Reply