Drzavne ili privatne institucije ginekologije u sarajevu
Moderator: anex
-
astrogirl
#1 Drzavne ili privatne institucije ginekologije u sarajevu
Voljela bih podjeliti misljenja ,iskustva ,dojmove o ginekolozima koji rade u drzavnim institucijama kao npr Centar za zene Skerliceva,Vojna Bolnica,Kosevo bolnica,kumrovac . Da li ste zadovoljni sa doktorima koji rade u drzavnoj instituciji Skerliceva Centar za Majke i Matrinstvo . Ja licno idem u Skerlicevu kod ginekologice gospodje Rade Rakic i doista sam zadovoljna . Imala sam problem koji mi je uspijela rijesiti samo me nervira zasto covijek ne moze dobiti na svoju incjativu da radi ultrazvuk . Isla sam i privatnim lijecnicima ostavljal lovu ali ipak mislim da ih najprije zanima lova a i nemaju mogucnost uraditi sve testove kao recimo test na HPV (humani papilon virus ) se ne moze uraditi niti u jednoj privatnoj ordinaciji jer nemaju sklopljen ugovor sa mikrobiologijom u bolnici kosevo .Na moju incjativu sam trazila da me testiraju na Hpv jer sam imala osip .Test mi je uradila doktorica Rada ali uz moje molbe a opravdanje je bilo da je to dosta skup test i da ne mogu da rade svakome ko to pozeli jer smo mi siromasna drzava .Taj njen odgovor me je malko zbunio ,nemam vise problema ,kontrola mi je u maju ali sam cula da bas i zene nisu zadovoljne sa lijecnicima u Skerlicevoj pa i sa mojom doktorkom koju ja zaista cijenim i zahvalna sam joj . Voljela bih da podjelite svoja misljenja samnom ,unaprijed vam se zahvaljujem 
- Starlove
#2 Re: Drzavne ili privatne institucije ginekologije u sarajevu
Što se tiče mog iskustva u Skerlićevoj, blago rečeno razočarana sam. Prvo što sam ja tražila doktoricu, naravno ispostavilo se da sam naručena kod doktora i btw čeka se mjesec dana na pregled najobičniji i plus mjesec za rezultate papa testa. Zatim taj isti doktor mi je rekao da sutradan dođem kod njega u privatnu ordinaciju na lasersku intervenciju. Naravno otišla sam po drugo mišljenje u polikliniku Bosna Sunce agram i razgovarala o svom problemu i nalazima i to mi nisu ni naplatili. Ne može se porediti iskustvo državne i privatne ginekologije 
-
astrogirl
#3 Re: Drzavne ili privatne institucije ginekologije u sarajevu
Starlove wrote:Što se tiče mog iskustva u Skerlićevoj, blago rečeno razočarana sam. Prvo što sam ja tražila doktoricu, naravno ispostavilo se da sam naručena kod doktora i btw čeka se mjesec dana na pregled najobičniji i plus mjesec za rezultate papa testa. Zatim taj isti doktor mi je rekao da sutradan dođem kod njega u privatnu ordinaciju na lasersku intervenciju. Naravno otišla sam po drugo mišljenje u polikliniku Bosna Sunce agram i razgovarala o svom problemu i nalazima i to mi nisu ni naplatili. Ne može se porediti iskustvo državne i privatne ginekologije
Moja doktorka Rada radi i privatno i u Skerlicevoj i doista sam je pitala da li da dodjem privatno na sto mi je odgovorila ne ti si student !!!! No medjutim ja sam postavila ovu temu da vidim misljenje drugih ljudi . Doktorka me je izlijecila ,kontrola mi je u maju samo mi je malko off sto sam ja morala davati incijativu da mi radi test na HPV (HUMANI PAPILON VIRUS ) .......Koju god sam nazvala privatnu ordinaciju rekli su mi da ne rade HPV test da to moram uraditi u drzavnoj instituciji jer nemaju sklopljen ugovor sa mikrobiologijom na kosevu . Tako da mi se bas ne isplati ici radi papa test privatno kada se opet moram peglati oko HPV testa jer jednostavno smatram da to se treba raditi bar jedan put godisnje . Ovim putem bih takodjer uputila sve zene da procitaju o hpv virusu malko vise jer 70 % zena je zarazeno tim virusom ako ne niskog rizika onda visokog a i ne znaju da su zarazene jer papa test moze biti sasvim uredan a HPV da bude pozitivan . Tacnije hpv izaziva rak na grlicu maternice ako se ne otkrije na vrijeme .Kod niskog rizika se javljaju polne bradavice i mnogi doktori kao npr Hadziomerovic kaze kupi CONDILOKS I MAZI JEDNOM DNEVNO ,NAKON TRI SATA OPERI PA STAVI OBLOGE OD KAMILICE I TAKO 3 DANA PA PAUZA 4 DANA I U TOME CE NESTATI. Dok je meni moja Rada to mazala i nije mi dozvolila da to cinim sama da ne spalim kozu . Imaju i druge metode laser ,paljenje itd ali to je za malko komplikovanije slucajeve. Uglavnom privatnik moze ustanoviti Hpv ako se pojave bradavice a to je hpv niskog rizika i ne izaziva rak . Ma ja bih isla i privatno ali ipak nista bez drzavne ustanove kako god okrenes . Ako nije problem da mi kazes koji je tebi doktor od privatnika ok ,ja sam cula da je doktor Begic sasvim ok ,a kod cengicke sam bila ,Ascerica ali nisam nesto aman zadovoljna .....Hvala puno