Prema mojim saznanjima Državljani BIH ( FBIH i RS)koji traže ili su dobili državljanstvo Srbije su se morali odreći Državljanstva Bosne i Hercegovine, što bi značilo da su sada strani državljani u BiH.
Ljetos su im skidane BH registarske tablice sa automobila, jer kao državljani Srbije ne mogu nositi BH tablice.
Da li neko zna da li je ovo tačna informacija, i ukoliko jeste da li su Dodik i drugi morali to isto uraditi (predao zahtjev Jeremiću 2007godine)?
DRŽAVLJANSTVO SRBIJE
-
Thundercracker
#2 Re: DRŽAVLJANSTVO SRBIJE
Neko te je slagao
Možeš imati državljanstvo obe države, bez ikakvih problema. Jeste da se čeka za državljanstvo Srbije malo duže, al tako je svima bilo pa i meni. A što se tiče vozila, vala isti je broj BiH tablica na ulicama Beograda kao i pre, tako to oko oduzimanja vozila je malo naduvana stvar. Znam dosta ljudi koji imaju BiH tablice, voze se po Srbiji, a nije im oduzeto vozilo....
Možeš imati državljanstvo obe države, bez ikakvih problema. Jeste da se čeka za državljanstvo Srbije malo duže, al tako je svima bilo pa i meni. A što se tiče vozila, vala isti je broj BiH tablica na ulicama Beograda kao i pre, tako to oko oduzimanja vozila je malo naduvana stvar. Znam dosta ljudi koji imaju BiH tablice, voze se po Srbiji, a nije im oduzeto vozilo....
- hana_montana
#3 Re: DRŽAVLJANSTVO SRBIJE
nidze veze
mozes imati oba drzavljanstva,naravno ako ispunjavas uslove za to
mozes imati oba drzavljanstva,naravno ako ispunjavas uslove za to