spongebob wrote:iskreno, to sto sam pomenuo trpanje u ladicu je bilo prije to sto me ti pokusavas etiketirat poput neprijatelja drzave.
Tako da je dio tvog izlaganja koje slijedi ionako suvisan. Meni je smijesno to sto kad god neko stvari ne vidi kao bosnjacki opozit ovaj drugi pocinje nabrajati od Kulina i pradjedova...Ne moras meni, i sam sam Bosnjo i znam sta hoces kasti.
A sta cemo onda sa onima koji dijele isto nebo i nisu zagrijani za BH kao drzavu? Sta ti predlases i sta u u buducnosti ocekujes?
Molim te,iznesi dokaz koji bi potkrijepio tvoju tvrdnju da te etiketiram kao neprijatelja države.
Ne bih se složio da je dio mog izlaganja koji je uslijedio ,suvišan.On,dakako, nije ništa novo, to smo ovdje mogli pročitati mnogo puta, i sam sam to napisao u više navrata.....Kažeš da si Bošnjo....Vidiš, ja nisam Bošnjak , pa se možda zbog toga i ne razumijemo najbolje
Teško je predložiti i teško je predviđati budućnost. Možda bi bilo dobro da država BiH, u liku i djelu njezinih političara,a koji jesu za ovu državu, naprave prvi korak....Da se ne ponašaju kao uvrijeđene stambolske hanume, već da siđu u "bazu",koja nije "njihova" u izbornom smislu....Da malo iz Sarajeva krenu put Gruda, Gackog, Prnjavora, Zvornika, Stoca....
Da razgovaraju sa običnim ljudima, da u njihovim sredinama"iskoriste" sjajne pojedince, koji razumiju stvari i koji će ,možda, u perspektivi, svojim sunarodnjacima, moći objasniti da ova država "ne ujeda", da upravo oni mogu i trebaju i moraju biti njena pokretačka snaga, da im se pokaže da država nisu samo himna i zastava,nogometna reprezentacija i registarske oznake, da je država puno više od simbola koje danas ne osjećaju svojim....Možda su ovo iluzije, neka vrijeme pokaže....
No, stanje stvari i raspored snaga,trenutno su takvi kakvi jesu. Moramo ih nazvati pravim imenom, da bismo krenuli dalje.