Ja se jedino uzdam u onaj Bosanski Kongres !....
DRZAVA BiH - PROTESTI PROTIV RS
- gospodar kuglastih munja
#1 DRZAVA BiH - PROTESTI PROTIV RS
RS protestuje protiv BiH, !? Ima li ko da organizuje proteste protiv RS i Federacije u ime drzave BiH?

- uvjek dobar gost
ma ... teško... ovdje ljudi nemaju svoje ja niti imaju ideala, nit znaju svoja prava, nit imaju vremena, nit volje imaju, niti im se da....
- Bosanac_21
Narod je bio kudikamo hrabriji u ratu, izlazilo se na ulice iako je pucalo i nisi
bio siguran da ces glavu sacuvati.
Danas je sve drugcije, puno se prica, kritikuje, a kad treba izaci - nigdje nikoga,
ili mozda samo ona saka jada penzionera.
Danas je sve drugcije, puno se prica, kritikuje, a kad treba izaci - nigdje nikoga,
-
Meraklos
Zato ni nema drzavu. Komsic prodaje maglu, kao on ce nekoga po prstima. Cime? Gdje ti je vojska Komsicu? Ostala u Dejtonu. Sve dokle Srbi imaju vise zelje da potamane Bosnjake nego sto Bosnjaci da se brane - nema tu ni naroda ni drzave. A onome kome se neda - obicno i ne prezivi.uvjek dobar gost wrote:ma ... teško... ovdje ljudi nemaju svoje ja niti imaju ideala, nit znaju svoja prava, nit imaju vremena, nit volje imaju, niti im se da....
Cetnik Zelenovic dobija 15 godina za brojna silovanja ukljucujuci i 15- to godisnje muslimanske djevojcice. Jel vam dosta narode? Jel toliko kosta cast? "A sta ce ti sloboda - kad nemas cast"!
Trebaju zelenovici izaci taman kad budu trebali to opet raditi. A dotle mi cemo kao nekome davati po prstima? Samo mirno spavajte - nece biti rata. Samo pokolj uspavanih kurbana.
- jeza u ledja
Kakvi crni protesti protiv entiteta....pa zar ne vidis kako su ovi danas bili pateticni. Slabo ko vjeruje u patriJotske ideale do te mjere da ce izlaziti na ulicu da nesto kao protestuje, pa bilo o kojem narodu da se radi, a kamo li da nesto ratuje.
-
sarajevoxxxx
Bogdo da nam je Daytonski sporazum potpisan prije pa da izadjemo iz rova prije. Dayton je spasio nas Bosnjake od unistenja. Sta je ta jedna mala nepravdica sa Zelenovicem na spram mira kojeg nam je Dayton donio.Meraklos wrote:Zato ni nema drzavu. Komsic prodaje maglu, kao on ce nekoga po prstima. Cime? Gdje ti je vojska Komsicu? Ostala u Dejtonu. Sve dokle Srbi imaju vise zelje da potamane Bosnjake nego sto Bosnjaci da se brane - nema tu ni naroda ni drzave. A onome kome se neda - obicno i ne prezivi.uvjek dobar gost wrote:ma ... teško... ovdje ljudi nemaju svoje ja niti imaju ideala, nit znaju svoja prava, nit imaju vremena, nit volje imaju, niti im se da....
Cetnik Zelenovic dobija 15 godina za brojna silovanja ukljucujuci i 15- to godisnje muslimanske djevojcice. Jel vam dosta narode? Jel toliko kosta cast? "A sta ce ti sloboda - kad nemas cast"!
Trebaju zelenovici izaci taman kad budu trebali to opet raditi. A dotle mi cemo kao nekome davati po prstima? Samo mirno spavajte - nece biti rata. Samo pokolj uspavanih kurbana.
Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane.Meraklos wrote:Zato ni nema drzavu. Komsic prodaje maglu, kao on ce nekoga po prstima. Cime? Gdje ti je vojska Komsicu? Ostala u Dejtonu. Sve dokle Srbi imaju vise zelje da potamane Bosnjake nego sto Bosnjaci da se brane - nema tu ni naroda ni drzave. A onome kome se neda - obicno i ne prezivi.uvjek dobar gost wrote:ma ... teško... ovdje ljudi nemaju svoje ja niti imaju ideala, nit znaju svoja prava, nit imaju vremena, nit volje imaju, niti im se da....
Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
Bosnu treba braniti i od Bosnjaka !
-
Meraklos
Jel to duh Nikole Koljevica?gospodar kuglastih munja wrote: Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane. Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
Eto vidite Bosnjaci - niste se trebali braniti kao Bosnjaci, a jos manje kao muslimani? Sta vam je onda za 'iljadom" srusenih dzamija? Srbi vam samo ucinise uslugu. Sta vam je sa logorima, za Manjacom, Susicom, Gabelom, Omarskom gdje ste bili zatvoreni samo zato sto ste Bosnjaci i Muslimani.
Trebali ste im reci: Hocemo Bosnu al bez Bosnjaka a jos manje muslimana? Mozda bi onda spasili Bosnu (ali za koga) i sebe (naravno). Jel to platforma Bosanskog Kongresa - made in USA? Popusio si ga ti onda Nikola.
-
sarajevoxxxx
Slazem se u potpunosti, u proslom ratu pojediniu Bosnjaci bili su prijetnja za cjelovitu BiH u nekim periodima isto kao i drugi narodi:Bosnu treba braniti i od Bosnjaka ]
Prvi put kada su ubjedjivali bh patriote da rata nema, da za rat treba dvoje, sto je rezultiralo hiljadama nevinih zrtava koji su nasjeli na ovo, nespremni docekali rat, cak sta vise MORALI SMO VLASTITETE GENERALE ZAROBLJAVAT U JNA
Drugi put na bosnjackom saboru kada su pristali na kapitulaciju i na mali dio Bosne koji bi kao trebao pripasti Bosnjacima, jerbo ne moze se Armija BiH je nemocna uzmi sto ti se daje
Upravo od takvih bosnjaka i treba braniti Bosnu. Takvih kao ti, kojima je pao Cericev zar na oci pa ne vide drzavu od silnog klanjanja na postekiji.Meraklos wrote:Jel to duh Nikole Koljevica?gospodar kuglastih munja wrote: Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane. Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
Eto vidite Bosnjaci - niste se trebali braniti kao Bosnjaci, a jos manje kao muslimani? Sta vam je onda za 'iljadom" srusenih dzamija? Srbi vam samo ucinise uslugu. Sta vam je sa logorima, za Manjacom, Susicom, Gabelom, Omarskom gdje ste bili zatvoreni samo zato sto ste Bosnjaci i Muslimani.
Trebali ste im reci: Hocemo Bosnu al bez Bosnjaka a jos manje muslimana? Mozda bi onda spasili Bosnu (ali za koga) i sebe (naravno). Jel to platforma Bosanskog Kongresa - made in USA? Popusio si ga ti onda Nikola.
Za Bosnu su ginuli bosanci i hercegovci, patrioti ove drzave a ne muslimani. Drzavotvornom narodu Bosnjacima je prijetio bioloski nestanak a ne muslimanima, jer njih ima po citavom svjetu...kad ces to vec jednom shvatiti ?
- jeza u ledja
Ja sam bio zatvaran, a nit sam Bosnjak nit sam musliman. I za sta? Da mi jedan balavac sada trabunja o borbi Bosnjaka. I ne cudi me sto ljudima poput tebe smeta Komsic.Meraklos wrote:Jel to duh Nikole Koljevica?gospodar kuglastih munja wrote: Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane. Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
- Bosanac_21
gospodar kuglastih munja wrote:Upravo od takvih bosnjaka i treba braniti Bosnu. Takvih kao ti, kojima je pao Cericev zar na oci pa ne vide drzavu od silnog klanjanja na postekiji.Meraklos wrote:Jel to duh Nikole Koljevica?gospodar kuglastih munja wrote: Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane. Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
Za Bosnu su ginuli bosanci i hercegovci, patrioti ove drzave a ne muslimani. Drzavotvornom narodu Bosnjacima je prijetio bioloski nestanak a ne muslimanima, jer njih ima po citavom svjetu...kad ces to vec jednom shvatiti ?
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Pa nisu ni ovi sto su otisli u BL da srbuju izasli spontano vec su ih NVO pogurale pocevsi o te krovne nacionalisticke organizacije SPONA. Revolucija pocinje od dna a ne od vrha. Ako nemate NVO za ovakve potrebe imate mjesne zajednice, studentske i gradjanske asocijacije. Demokratija funkcionise samo kad funkcionise i na lokalnom nivou.
- jeza u ledja
Kakva je to NVO koja sve sto radi je u korist vlade?
To isto ko oni Putinovi 'Nasi'.
To isto ko oni Putinovi 'Nasi'.
-
Pataren Ponthus
Ma tuga je to...bas gledah kako je bilo u Istocnom Sarjevu...neka curica govori kako ih Ljacak zajebava,a jedva zna pricati...i tako...
Onda u BL povici.referendum!!!Ma evo im kurac!!!!
Onda u BL povici.referendum!!!Ma evo im kurac!!!!
-
Meraklos
Jel to bivsi komunisticki kadar Muhamed Borogovac ili je Vahid Sendijarevic. Pa gdje ste komunjare iz "Bosanskog Kongresa"? Vidim hvalite same sebe? Lahko se date prepoznati. "PrometajSA" i slicni nickovi.gospodar kuglastih munja wrote:Upravo od takvih bosnjaka i treba braniti Bosnu. Takvih kao ti, kojima je pao Cericev zar na oci pa ne vide drzavu od silnog klanjanja na postekiji.Meraklos wrote:Jel to duh Nikole Koljevica?gospodar kuglastih munja wrote: Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane. Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
Postekije i klanjanje, Ceric, Izetbegovic...jedno te isto vazda. Lagumdzija, Alija, Haris - sve izdajnici. Sad je im se pridruzio i Komsic u tabor izdajnika.
Paranoja - je to sto vas "krasi". Nekad ubodete neko zrno, ali brate ima fulanja puno. Drzavotvornom i najvecem narodu Bosnjacima je prijetio nestanak - jer su muslimani. Da su Bosnjaci katolici ili pravoslavci mogli su se prikloniti jednoj strani. Ti bi badava dokazivao da si samo jedan komunjara ili ateista koji nema veze sa muslimanima. Ovo tvoje crvene zapekle oci ne mogu, kako vidim, jos razumjeti.
A da su pored Bosnjaka bili nekim dijelom i BiH patriotski Srbi i Hrvati - to niko ne osporava. Bosna je i njiihova zemlja. Ali sa nestankom Bosne ne bi nestali Srbi i Hrvati iz BiH - ali bi nestali Bosnjaci i kao muslimani i kao ateisti.
-
Dinceroni1
#17 Znate li ovaj vic
Setaju Suljo i Mujo Sarajevom nakon rata i kaze Suljo
Jarane, dobio sam papire za Ameriku, odoh u bolji zivot,
javit cu ti kako je.
Dodje Suljo u Washington, i dok su mu sredili papire za
radnu dozvolu, prodjose 3 mjeseca, a Suljo kao skitnica na ulici.
Nije znao sta da uradi, te sav bijesan odluci da napravi scenu.
Kupi veknu hljeba, ode ispred bijele kuce, posere se na ulicu i
pocne mazati govno po hljebu.
Vidi to Clinton kroz prozor, izleti na ulicu i kaze: Pa jeste li
vi normalni, pa ovo je Amerika, sta to radite. Kaze Suljo..izvinite
gospodine predsjednice ali ja sam gladan...nema se.
Clinton: Kako nema, brzo u bijelu kucu dok nisu dosli novinari da vide ovo.
Uglavnom Suljo odmah dobije posao, dobru platu...
Prodjose dvije godine i Suljo se vraca sa mercedesom u Sarajevo.
Sretne Muju na ulici i isprica mu sta se dogodilo.
Mujo sav sretan pomisli, pa ako moze tako u Americi, moze sigurno i u Sarajevu.
Ode trkom u pekaru pa pravo pred skupstinu...posere se i pocne da maze.
Izleti Alija Izetbegovic sav crven i pocne se derati
Pa jeste li vi normalni, pa ovo je Sarajevo, sta to radite.
Kaze Suljo..izvinite gospodine predsjednice ali ja sam gladan...nema se.
Alija...nema se jel...pa mazi tanje kad se nema
Jarane, dobio sam papire za Ameriku, odoh u bolji zivot,
javit cu ti kako je.
Dodje Suljo u Washington, i dok su mu sredili papire za
radnu dozvolu, prodjose 3 mjeseca, a Suljo kao skitnica na ulici.
Nije znao sta da uradi, te sav bijesan odluci da napravi scenu.
Kupi veknu hljeba, ode ispred bijele kuce, posere se na ulicu i
pocne mazati govno po hljebu.
Vidi to Clinton kroz prozor, izleti na ulicu i kaze: Pa jeste li
vi normalni, pa ovo je Amerika, sta to radite. Kaze Suljo..izvinite
gospodine predsjednice ali ja sam gladan...nema se.
Clinton: Kako nema, brzo u bijelu kucu dok nisu dosli novinari da vide ovo.
Uglavnom Suljo odmah dobije posao, dobru platu...
Prodjose dvije godine i Suljo se vraca sa mercedesom u Sarajevo.
Sretne Muju na ulici i isprica mu sta se dogodilo.
Mujo sav sretan pomisli, pa ako moze tako u Americi, moze sigurno i u Sarajevu.
Ode trkom u pekaru pa pravo pred skupstinu...posere se i pocne da maze.
Izleti Alija Izetbegovic sav crven i pocne se derati
Pa jeste li vi normalni, pa ovo je Sarajevo, sta to radite.
Kaze Suljo..izvinite gospodine predsjednice ali ja sam gladan...nema se.
Alija...nema se jel...pa mazi tanje kad se nema
-
drug_clan77
-
Meraklos
"Jeza u ledja" - ti bas jeza u ledja. Ja koliko vidim HDZ-u i drugim inim Hrvatima smeta Komsic a ne Bosnjacima. Bosnjaci su i glasali za njega. Ti posto si povrsan u citanju i razmisljanju - onda vidis nesto cega nema. Komentar nije bio protiv Komsica kao pojedinca ili covjeka - nego povodom (nazalost) prazne prijetnje Komsica kao predsjedavajuceg 'da ce on Kostunici dati po prstima'.jeza u ledja wrote:Ja sam bio zatvaran, a nit sam Bosnjak nit sam musliman. I za sta? Da mi jedan balavac sada trabunja o borbi Bosnjaka. I ne cudi me sto ljudima poput tebe smeta Komsic.Meraklos wrote:Jel to duh Nikole Koljevica?gospodar kuglastih munja wrote: Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane. Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
Tu se moram sloziti sa Bosanskim Kongresom i njihovim komentarom u prodavanju magle - JER KOMSIC NEMA NISTA CIME BI IKOGA UDARIO PO PRSTIMA. Nazalost pa nema ili nemamo.
A koje tebe zatvarao ne znam. Kazi ako ti je na srcu. A to ko je balavac - suplja je to prosipati po forumu. Mozes biti i ti.
A da ti Bosnjak ne prica o borbi Bosnjaka to je vec vrazja prica.
-
MUNAFIK
dodaj i pogotovo muslimana!!!gospodar kuglastih munja wrote:Meraklos wrote:Zato ni nema drzavu. Komsic prodaje maglu, kao on ce nekoga po prstima. Cime? Gdje ti je vojska Komsicu? Ostala u Dejtonu. Sve dokle Srbi imaju vise zelje da potamane Bosnjake nego sto Bosnjaci da se brane - nema tu ni naroda ni drzave. A onome kome se neda - obicno i ne prezivi.uvjek dobar gost wrote:ma ... teško... ovdje ljudi nemaju svoje ja niti imaju ideala, nit znaju svoja prava, nit imaju vremena, nit volje imaju, niti im se da....
Ja sam mislio braniti drzavu BiH, a ne Bosnjake a pogotovo muslimane.
Oni koji su branili Bosnjake su davno popusili sa drzavom BiH.
eto te mali Karadzic.... sa tobom i tebi slicnima ova bi zemlja bila bas bas multi kulti ali izgleda moze sve u njoj biti ali Bosnjaci ili jos vise muslimani netrebaju biti u njoj... prava ravnopravnost i demokratija. Sretna ti borba...
Jadni mi sa ovakvim zagovaracimas mira idemokratije i cjelovite BiH
-
kijameta
To mitingasenje i okupljanje su Srbi patentirali.Nema niceg glupljeg i besmislenijeg od toga.Bosanac_21 wrote:Narod je bio kudikamo hrabriji u ratu, izlazilo se na ulice iako je pucalo i nisi
Treba RADITI,raditi najmanje 16-18 sati dnevno,osim rada najmanje jedan sat dnevno treba posvetiti PRAVLJENJU DJECE.Sto ostane vremena u danu treba prespavati,da bi se opet bilo spremno za RAD i PRAVLJENJE DJECE.
Tako se brani Bosna trenutno,radom povecavas svoje i opce bogatstvo i doprinosis dobrobiti zajednice.Pravljenjem djece stvaras,bosnjacku unitarnu Bosnu.
Ako se zapuca ili ako treba zapucati,znas svoj vojni raspored,znas raju gdje bi trebalo pomoci,znas ko ti je prvi na crnoj listi.MTS je naravno u dobrom stanju,redovno odrzavan.
A ove sto bi se okupljali po ulici,besposlicarili i palamudili,glumili Srbe,to treba red suzavca,pa pusti pse a onda pendrek i udri,udri.
-
rashid
Ti ili si glup ili ti noge smrde, pa od silnog smrada ti mozak zablokirao. Bogati, nemoj dodavati i pisati po forumu "nacionalisticku" pricu. Eto, molim te ... ti si jedan kontra produkt svakog ustasa/cetnika.Meraklos wrote:Jel to bivsi komunisticki kadar Muhamed Borogovac ili je Vahid Sendijarevic. Pa gdje ste komunjare iz "Bosanskog Kongresa"? Vidim hvalite same sebe? Lahko se date prepoznati. "PrometajSA" i slicni nickovi.gospodar kuglastih munja wrote:Upravo od takvih bosnjaka i treba braniti Bosnu. Takvih kao ti, kojima je pao Cericev zar na oci pa ne vide drzavu od silnog klanjanja na postekiji.Meraklos wrote: Jel to duh Nikole Koljevica?
Postekije i klanjanje, Ceric, Izetbegovic...jedno te isto vazda. Lagumdzija, Alija, Haris - sve izdajnici. Sad je im se pridruzio i Komsic u tabor izdajnika.
Paranoja - je to sto vas "krasi". Nekad ubodete neko zrno, ali brate ima fulanja puno. Drzavotvornom i najvecem narodu Bosnjacima je prijetio nestanak - jer su muslimani. Da su Bosnjaci katolici ili pravoslavci mogli su se prikloniti jednoj strani. Ti bi badava dokazivao da si samo jedan komunjara ili ateista koji nema veze sa muslimanima. Ovo tvoje crvene zapekle oci ne mogu, kako vidim, jos razumjeti.
A da su pored Bosnjaka bili nekim dijelom i BiH patriotski Srbi i Hrvati - to niko ne osporava. Bosna je i njiihova zemlja. Ali sa nestankom Bosne ne bi nestali Srbi i Hrvati iz BiH - ali bi nestali Bosnjaci i kao muslimani i kao ateisti.
Podjela je samo jedna, ili si za Bosnu i Hercegovinu ili si protiv. A to koje si vjere i nacije je tvoja LICNA stvar. Kuzis?
-
bosank_a
Za Bosnu i Hercegovinu vec podjeljenu je najgore nastaviti pricu u stilu nasi - vasi.
'92.godine smo bili svi zajedno napadnuti i kako smo branili zemlju u ratu, tako moramo i u miru.
Podjela treba da bude samo na one koji su za BiH i one koji su protiv, a vjeri tu nema mjesta. Vjera je svacija privatna stvar.
Vjera i drzava ne smiju imati nista zajednicko.
To je tako u svim razvijenim zemljama.
'92.godine smo bili svi zajedno napadnuti i kako smo branili zemlju u ratu, tako moramo i u miru.
Podjela treba da bude samo na one koji su za BiH i one koji su protiv, a vjeri tu nema mjesta. Vjera je svacija privatna stvar.
Vjera i drzava ne smiju imati nista zajednicko.
To je tako u svim razvijenim zemljama.