DrWatson-POMOC!!!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

DrWatson-POMOC!!!!

Post by jaca1979 » 21/03/2007 19:25

Kupila sam nedavno laptop. Na njemu je windows Xp sp2 media center edition(njemacko izdanje), ali svaki dan mi se po otvaranju razlicitih dokumenata pojavi prozorcic u kojem pise DrWatson Postmortem Debugger. Kao neko upozorenje i kad to zatvorim onda se pojavi njih jos 10,nesto DLL....?
Da li je neko imao slicno iskustvo??:(
Bas me nervira jer na kraju moram stalno restartovati komp.
Sta treba da uradim pa da se to vise ne pojavljuje?????

I imam jos jedan problem:)
Nesto mi nije u redu ni sa Windows explorerom,Prvo sam imala 7 ali onda se nisu mogle otvoriti sve stranice na netu,pa sam njega skinula i stavila 6.Neko vrijeme je radila i sad nece.Stalno kaze da program ne reaguje i da ga odmah zatvorim,Pa sam instalirala i Mozilu Firefox. S njom sam zadovoljna ali nju ne mogu za sve korisiti jer mi odredjene stranice za fakultet prihvataju samo Explorer.
Molim dobre za POMOC!!!!!!
VeLiko HVALA unaprijed


ifbbpro
Posts: 490
Joined: 19/05/2006 00:13

Post by ifbbpro » 21/03/2007 21:06

Eh.. ili sjeban OS ili najvjerovatnije virusi.. skini Kaspersky antivirus (trial verziju, nema veze, bitno je samo da pokupis update i da preskeniras kompjuter) i trebalo bi biti ok..
Moze i AVG Internet Security 7.5

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 21/03/2007 21:37

Imam Kasperski 6.originalnu verziju ali mi nista ne nadje kad skeniram kompjuter:((((

Pilsner
Posts: 35
Joined: 24/08/2004 20:36

Post by Pilsner » 21/03/2007 21:58

Uradi "Restore", tj vrati cijeli cijeli Operativni Sistem nazad u originalno stanje ili u neko stanje u odredjenom vremenu.
Vecina kompjutera automatski pravi te takozvane "restore points" svakih nekoliko sedmica ili kada instaliras novi program, gdje se napravi "snapshot" tj "backup" koji se kasnije moze restauritati. Ja to ponekad radim kad mi kompjuter fasuje virus ili se nesto pokvari, a mrsko mi da radim troubleshoot. Uvijek upali.
Idi na:
Start > Programs > Assessories > System Tools > Restore

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Re: DrWatson-POMOC!!!!

Post by ztluhcs » 21/03/2007 22:14

jaca1979 wrote:Kupila sam nedavno laptop. Na njemu je windows Xp sp2 media center edition(njemacko izdanje), ali svaki dan mi se po otvaranju razlicitih dokumenata pojavi prozorcic u kojem pise DrWatson Postmortem Debugger. Kao neko upozorenje i kad to zatvorim onda se pojavi njih jos 10,nesto DLL....?
Da li je neko imao slicno iskustvo??:(
Bas me nervira jer na kraju moram stalno restartovati komp.
Sta treba da uradim pa da se to vise ne pojavljuje?????

I imam jos jedan problem:)
Nesto mi nije u redu ni sa Windows explorerom,Prvo sam imala 7 ali onda se nisu mogle otvoriti sve stranice na netu,pa sam njega skinula i stavila 6.Neko vrijeme je radila i sad nece.Stalno kaze da program ne reaguje i da ga odmah zatvorim,Pa sam instalirala i Mozilu Firefox. S njom sam zadovoljna ali nju ne mogu za sve korisiti jer mi odredjene stranice za fakultet prihvataju samo Explorer.
Molim dobre za POMOC!!!!!!
VeLiko HVALA unaprijed


http://www.computing.net/security/wwwbo ... 15863.html

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 21/03/2007 22:30

HVALA
evo i to cu pokusati,samo jedva nadjoh jer mi je na njemackom:))))

User avatar
vatana
Posts: 547
Joined: 25/04/2006 15:32
Location: Pejton
Contact:

Post by vatana » 22/03/2007 07:24

Evo na Njemackom tutorial kako ga ubijes Dr. Watsona ;)

http://faq.winboard.org/index.php?sid=2 ... artlang=de

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 27/03/2007 23:01

Opet ja:(((

Uradila sam restore i 3 dana nije bilo Dr Watsona i danas se opet pojavio:((

@Vatana-dao si mi ovu stranicu kako da ga skinem konacno ali nisam neki expert i kako da nadjem sad ovo

HKEY_LOCAL_MACHINE \\ Software \\ Microsoft \\ Windows NT \\ CurrentVersion \\ AeDebug

Kad ukucam da ga trazi na kompu-kaze da toga nema


:roll:

:sad:

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Post by valterbranisarajevo » 27/03/2007 23:10

Jaco to su ti registri !

Moraš biti veoma oprezna prilikom rada sa njima jer ako izbrišeš nešto što ne treba pašće ti čitav sistem.

Ovako

Prvo Start
pa Run

U prozor koji ti se otvori ukucaj regedit i klikni OK.

Pojaviće ti se explorer reg editora i tu ćeš vidjeti i taj prvi korak HKEY Local machine. Klikni na njega pa nadji software pa onda Microsoft i sve tako dok na kraju ne dodjes do toga Aedebug. On će ti se pojaviti u desnom prozorukada klikneš na zadnju opciju curent version.

ali bolje ti je da ti ovo uradi neko ko se razumije u sve to... :roll:

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 27/03/2007 23:16

Hvala,ali nemam nikog ko se razumije u to :sad:

probacu da ukucam sve to ako ne bude islo ostavicu pa se nervirati svaki put kad se pojavi :roll:

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Post by valterbranisarajevo » 27/03/2007 23:45

Ovo je veoma jednostavna operacija samo moraš biti pažljiva da osim toga što treba ne izbrišeš nešto što ne treba.

Pretpostavljam da u uputstvo piše da moraš obrisati taj aedebug. kada dodješ do njega samo ga selektuj i pritisni delete. Isto kao brisanje običnih fajlova.

Reg editor radi na istom principu kao windows explorer. U lijevom prozoru su folderi, a kada klikneš na folder u desnom prozoru se pojave falovi iz tog direktorija.

Medjutim s obzirom da je kompjuter kupljen nedavno i da je još pod garancijom mislim da će ti lljudi kod kojih si kupila izaći u susret i riješiti taj problem. Ni ja ni ti a ni oni ne znaju da li je razlog pojave ovih poruka neka, možda neispravna komponenta. I zato sutra laptop u ruke i u prodavnicu nema potrebe da se nerviras...

User avatar
bmx
Posts: 406
Joined: 15/04/2003 00:00
Location: Sarajevo

Post by bmx » 28/03/2007 00:30

valterbranisarajevo wrote:Ovo je veoma jednostavna operacija samo moraš biti pažljiva da osim toga što treba ne izbrišeš nešto što ne treba.

Pretpostavljam da u uputstvo piše da moraš obrisati taj aedebug. kada dodješ do njega samo ga selektuj i pritisni delete. Isto kao brisanje običnih fajlova.

Reg editor radi na istom principu kao windows explorer. U lijevom prozoru su folderi, a kada klikneš na folder u desnom prozoru se pojave falovi iz tog direktorija.

Medjutim s obzirom da je kompjuter kupljen nedavno i da je još pod garancijom mislim da će ti lljudi kod kojih si kupila izaći u susret i riješiti taj problem. Ni ja ni ti a ni oni ne znaju da li je razlog pojave ovih poruka neka, možda neispravna komponenta. I zato sutra laptop u ruke i u prodavnicu nema potrebe da se nerviras...


samo prvo snimi dokumente koji su ti bitni, da ne bi poslije bilo belaja ako ti formatiraju disk prije nego pitaju :D

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 28/03/2007 09:54

Hvala Valter na detaljnim uputama,i ja bih najradije odnijela laptop u prodavnicu ali ja sam u Becu i ovdje to traje najmanje mjesec dana da utvrde kvar ili bilo sta drugo a meni treba komp svaki dan za fakultet. Malo su previse komplikovani , pa mi se ne da s njima peglati.

Uglavnom ja sam nasla aedebug-i kad sam kliknula na njega sa desne strane se pojavilo ovo:

standard reg_sz wert nicht gesetzt
auto reg_sz 1
debugger reg_sz drwtsn32 -p%ld -e%ld -g
userdebuggerHotkey reg_dword 0x00000000 (0)

e sta sad od ovog treba da obrisem :?

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Post by valterbranisarajevo » 28/03/2007 10:03

Probaj obrisati sam folder aedebug na lijevoj strani (klik i delete), a ako ne ide onda izbriši sve to na desnoj (jedan po jedan)..

Ako dobiješ poruku cannot delete javi se opet..


Ako ti se slučajno nešto desi što ne treba nadam se da imaš instalaciju windowsa..Moraćeš ih instalirati ponovo... :)

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 28/03/2007 21:51

evo me opet tu sam :-D

izbrisala sam taj aedebug, bez problema se obrisao bez padanja sistema,mada imam instalacioni cd ipak sam bitne podatke spremila na sigurno :-D
ali srecom radi sve,bar trenutno, bez problema, pa sad vidjecu da li ce se javljati ponovo

HVALA VELIKA jos jednom na detaljnim uputama ako opet nesto ne bude sljakalo javim se :roll:

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Post by valterbranisarajevo » 28/03/2007 23:25

Jaca veliki haker ! :faraon1: :)

jaca1979
Posts: 14
Joined: 29/11/2006 12:10

Post by jaca1979 » 29/03/2007 00:02

8) :D

Post Reply