Drvopromet - Mercator

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
jedan od mnogih

#326 Re: Drvopromet - Mercator

Post by jedan od mnogih »

StupskaBitanga wrote:ja im samo zamjeram i ljut sam kad sam vidio da su izbacili gold flips i ubacili onaj timi :x
Nije izbacen gold flips, to je samo (ne) sposobnost sefa poslovnice tj. dali on ili ona naruci taj artikal.
@NMI nije 15-og nego 13-og. 15-i ti je nedelja :D
Not My Idea

#327 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

@jom
pa dobro, ne znam sad koji dan dodje, uglavnom iduca plata :)

eto..da ga potrosite na nesto lijepo, za svoju dusu :)
jedan od mnogih

#328 Re: Drvopromet - Mercator

Post by jedan od mnogih »

Not My Idea wrote:@jom
pa dobro, ne znam sad koji dan dodje, uglavnom iduca plata :)

eto..da ga potrosite na nesto lijepo, za svoju dusu :)
Hvala :kravata:
future1

#329 Re: Drvopromet - Mercator

Post by future1 »

Ne znam gddje drugo da pitam, zna li neko kolike su plate u Modiani posovođama?? I još koji detalj ako neko zna :?
mahalas505

#330 Re: Drvopromet - Mercator

Post by mahalas505 »

Ne znam jesam li ona ovoj temi ili negdje drugo iznio info za platu radnika u Konzumu, medjutim nakon sto sam pricao sa osobom koja radi tamo, ispalo je da sam iznio pogresnu informaciju da se plata krece 700KM.
Medjutim, plata ukljucujuci topli obrok iznosi 550KM, s tim da radna sedmica traje izmedu 45-50 sati. Takodjer, radni staz nema veze, posto ova osoba radi dosta godina. Ovdje se radi o plati osobe koja radi u prodajnom objektu. Izvinjavam se za pogresnu informaciju.
tataćusak

#331 Re: Drvopromet - Mercator

Post by tataćusak »

Merkator :x :x :x :x :x :x
Ponašaju se kao robovlasnici u radnjama koje su preuzeli od DP-a. Nema kući dok šef ne kaže, a prekovremeni sati su misaona imenica. Redovno se radi od 7 do 16 - 17 sati i nema prekovremenih. Pauza se isto može sanjati a pika se da je ima, nerijetko se nema vremena ni jesti.
Slobodni dani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Prijedlog je da radiš dvije smjene a da kolega odmara, a sutra obrnuto. To sve dok ne prođu godišnji, za koji ne znaš kad ćeš na red doći. Jednom mjesečno se radi neka inventura - traje cijelu noć i čini mi se plati se 12 KM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Znači druga smjena počinje od 13:30 i traje do 22:00, nastavlja se sa inventurom i pravo se nastavi prva smjena od 7:00 do 16 ili 17 sati. To je dakle oko 28 sati u komadu rada i naravno nema slobodnog dana, samo se nastavlja sa redovnim smjenama. Ta inventura je jednom mjesečno a zna biti još poneko brojanje koje traje do 12 ili 1 u noći. Pritisak je nenormalan, stalne prijetnje otkazima, pod izgovorom da je dosta radnji neprofitabilno i treba da se zatvore tako da ima viška radnika. Nisam čuo da je iko dobio otkaz ali ni da nije. Redovno se odbija po desetak posto od plate pod raznoraznim izgovorima a topli obrok je smanjen za pedesetak KM.
Da ne dužim ali ništa nije otišlo na bolje, čak su neke stvari otišle na gore.
merkato

#332 Re: Drvopromet - Mercator

Post by merkato »

napokon da dam komentar na ovu temu

meni je rad u merkatoru super,jos da je promjenit stavove par sefova bilo bi jos bolje
kod nas se radi vecinom bez produzivanja(ponekad po pola sata-sat se ostane,ali stvarno nije stalno)

istina je da su stalno neke inventure,te mjesecna,te ova te ona :x ali prezivi se,jer se uhodalo pa ide sve brze
plata je ok(ako je 15-ti nedeljom plata je 13-tog,mislim da to malo gdje ima),istina je da ide na piku dio,ali svakako moras uzet nesto hrane

pitanje za kolege-jel imate kradja i kako ih rjesavate???
terra_incognita

#333 Re: Drvopromet - Mercator

Post by terra_incognita »

merkato wrote:napokon da dam komentar na ovu temu

meni je rad u merkatoru super,jos da je promjenit stavove par sefova bilo bi jos bolje
kod nas se radi vecinom bez produzivanja(ponekad po pola sata-sat se ostane,ali stvarno nije stalno)

istina je da su stalno neke inventure,te mjesecna,te ova te ona :x ali prezivi se,jer se uhodalo pa ide sve brze
plata je ok(ako je 15-ti nedeljom plata je 13-tog,mislim da to malo gdje ima),istina je da ide na piku dio,ali svakako moras uzet nesto hrane

:skoljka:
poznanik

#334 Re: Drvopromet - Mercator

Post by poznanik »

Cijene proizvoda u "Drvopromet-Mercator" trgovinama u Sarajevu nisu podudarne. Razlikuju se zavisno od lokacije, odnosno od prometa. Zanimljivo je i praksa podizanja cijena nakon uvećane prodaje, npr. kupac u nekoliko dana uzastopno kupuje određeni proizvod, npr. puding, po cijeni 0,85 KM. Nakon kratkog vremena, taj pudin ima višu cijenu. Prestane li taj kupac sa intezivnom kupovinom tog određenog proizvoda, cijena se vraća u prvobitnu.

I još jedna mala sitnica: utorkom je na ponudi 10%-ni popust na sve proizvode. Odnedavno, utorkom su uvećane cijene sezonskog voća. U srijedu su već vraćene... :D

Osim toga, još uvijek nisu usklađene cijene na policama sa ponuđenim proizvodima, još uvijek se cijene smiču, a za skuplji proizvod, među sličnim, cijena se i ne ističe, pa kupac, u zabludi, uzima upravo taj proizvod. :-) :D

Drvoprometovi trgovci, zapravo - šefovi velikih trgovina, doveli su "svoj posao" skoro do perfekcije :lol: :lol:
merkato

#335 Re: Drvopromet - Mercator

Post by merkato »

terra_incognita wrote:

ne znam cemu ovo??

naravno da se prezivi,pa nek ostajem i 5 sati na poslu duze(sve ukupno mjesecno),ako nista znam da mi je plata tacna
mislim da imamo vecu nego i konzum,a kamoli ove manje trgovine,a zar oni uvijek idu tacno kuci?!
ni u ludilu
trgovina je takva
nigdje nije savrseno,svugdje ima svasta
StupskaBitanga

#336 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

Hajmo realno
Koliko je zatvoreno DP marketa i koliko ce ih tek biti zatvoreno
Kako god ovo je promasena akvizicija totalno
ninsy sa

#337 Re: Drvopromet - Mercator

Post by ninsy sa »

sve im je super :D ,pa neka tako i ostane i neka se se ne prijavljuju ni u snovima kad se sve vrati DP-u,jer sigurno ce im se samo nasmijati oni koji ih :run: prate .....bas mi nesto zao sto su tako naivni :lol: :lol: :lol:
terra_incognita

#338 Re: Drvopromet - Mercator

Post by terra_incognita »

merkato wrote:
terra_incognita wrote:

ne znam cemu ovo??

naravno da se prezivi,pa nek ostajem i 5 sati na poslu duze(sve ukupno mjesecno),ako nista znam da mi je plata tacna
mislim da imamo vecu nego i konzum,a kamoli ove manje trgovine,a zar oni uvijek idu tacno kuci?!
ni u ludilu
trgovina je takva
nigdje nije savrseno,svugdje ima svasta
čemu?

pa u jednoj rečenici SUPER a u sljedećoj "pa preživi se".

ovo drugo je već rub i nije ni dobro a kamo li super
StupskaBitanga

#339 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

i DP u Mellain Ilidža-centar je zatvoren a A.K je preuzeo Dobrinju
doktor78

#340 Re: Drvopromet - Mercator

Post by doktor78 »

Zelim da ukazem na najnoviju prevaru potrosaca u Mercatoru. U najnovijem letku reklamiraju se laptopi navodno po mnogo nizim cijenama, tj. pruza se prilika kupcima da ustede. Dovoljno je otici na sajt bilo koje vece trgovine rac.opremom pa vidjeti da cijene koje su istaknute u ovom letku su ustvari sasvim regularne cijene, da se ni o kakvom snizenju ne radi. Ko hoce neka uzme npr. HP 655 koji se u letku reklamira po "izuzetnoj" cijeni od 746,40. Ista cijena je na http://www.genelec.ba. Ako je i od Slovenaca, mnogo je
bogumila

#341 Re: Drvopromet - Mercator

Post by bogumila »

ja bih zamolila da vi koji radite u merkatoru ponekad obrisete prasinu sa polica i proizvoda. zahvaljujem.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#342 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Entropio »

bogumila wrote:ja bih zamolila da vi koji radite u merkatoru ponekad obrisete prasinu sa polica i proizvoda. zahvaljujem.
Ti izgleda nikad nisi bila u Robotu. :D
bogumila

#343 Re: Drvopromet - Mercator

Post by bogumila »

LOL nisam vala odavno (tj. otkako mi je 4 stvari zaredom kupljene tamo crkle isti dan, tjedan ili mjesec) ... al to, bolje kasno skontat nego nikako :D
veleno

#344 Re: Drvopromet - Mercator

Post by veleno »

bogumila wrote:ja bih zamolila da vi koji radite u merkatoru ponekad obrisete prasinu sa polica i proizvoda. zahvaljujem.
Ne bi bilo loše da nekad obrišu i kolica i korpe u dp marketu.Gadi mi se staviti proizvod u ono ... :-x
bavi

#345 Re: Drvopromet - Mercator

Post by bavi »

Pitanje za radnike Merkatora na AP: Kada namjeravate početi davati račune uz kupljene proizvode?
karanana

#346 Re: Drvopromet - Mercator

Post by karanana »

koji lopovluk i sa onim novim bodovnim razredima pika programa.
P308

#347 Re: Drvopromet - Mercator

Post by P308 »

karanana wrote:koji lopovluk i sa onim novim bodovnim razredima pika programa.
Joj, jest. Koji lopovi. Ono kao 2KM je sad bod, i vidim svi se ponadali. Kad vidjeh da je za 100KM potrebno skupiti 1250 bodova odnosno potrositi 2500KM ostadoh :shock:
StupskaBitanga

#348 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

Pljačka prve klase
@no403

#349 Re: Drvopromet - Mercator

Post by @no403 »

Ovi iz Merkatora nas smatraju glupima kao da ne znamo izračunati da smo prije imali s onih 80 pika po 8 KM oko 3% "nagrade" a sad svega 2%.
Sto se mene tice sto sam se pikao pikao sam se - bacio sam svoju piku i nakon sinoćnje pljačke "mog" merkatora na Č. Villi idem samo u Hoše na Socijalnom ili Bingo na A. Polju za veće kupovine. Jeftiniji su iako su ponekad neuredniji ali levatićete nekog drugog sa vašom pikom za 2 marke...NEĆETE me praviti debilom!
Last edited by @no403 on 10/02/2013 12:51, edited 1 time in total.
Alhemicarkaa

#350 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Alhemicarkaa »

I ja sam preračunala i vidjela da sad trebam više potrošiti.
Ali mi je dobro to što ću otići kupiti hljeb i mlijeko u lokalnom DPu i skupiti dva boda, tako da se možda i kompenzira to, jer sam svakako kupovala hljeb u lokalnom DP-u.
Locked