Drvenija most zakrcen za prolaz
- braca
#1 Drvenija most zakrcen za prolaz
Drvenija most zakrcen za prolaz: razni sverceri-prodavaci gaca, carapa i spavacica, godinama zakrcuju prolaz preko Drvenija mosta, postavljajuci svoje standove sa OBADVIJE strane mosta, tako da je pjesacima za prolaz ostavljen samo mali koridor na sredini mosta, sto je posebno tesko zenama sa djecom u djecijim kolicima, invalidima u invalidskim kolicima i sl. Situacija se sada usloznjava pocetkom skolske godine, kada se tu nakalemilo na desetine prodavaca (sa svojim standovima) polovnih knjiga.
Gradjani iz ovoga kvarta su vise puta pisali pisma na PU Centar i Stari Grad, kao i na Kantonalni MUP da se nesto ucini i omoguci slobodan prolaz preko mosta, no godinama nema nikakve reakcije policije.
Neko ce reci da ilegalna prodaja nije nadleznost policije, nego trzisne inspekcije, sa tim bih se i mogao nekako sloziti, no onemogucavanje prolaza preko mosta stavljanjem fizickih prepreka (standovi) je kristalno jasno narusavanje javnog reda i mira i to JESTE stvar policije.
Ako nije, daj da nas nekoliko stavimo balvane na Drveniju i da naplacujemo prolaz !
No, od svega ovoga nece biti nista (mislim na intervenciju policije) jer sam ja osobno vidio Irfana Nefica, portparola policije, reprezenta policije, kako trguje na Drveniji, bez imalo stida sto to radi na tom nelegalnom mjestu i na taj nacin sa nelegalnom kupo-prodajom. Cak sam ga i uslikao, ali taj snimak necu postaviti na forum, to mi je nekako previse. Da ne bude nesporazuma, i drugi policajci dolaze tu i uredno kupuju sto im treba.
Ovo je jos jedan primjer jada i bijede i nasoj zemlji. Do kada ljudi, do kada i koliko mozemo jos dalje padati?
P.S.
Neko ce reci "pa pusti ljude, ne rade, treba i oni da zarade nesto za zivot". Da li to znaci da SVI koji ne rade mogu doci na Drveniju i prodavati sta hoce, da li se moze i droga prodavati, ili npr. namjestaj, stari automobili i sl? Ne, ne moze, za sve to postoji "buvlja pijaca", pa bujrum, ostavite gradske ulice i mostove njihovoj osnovnoj namjeni, prometu pjesaka (ako govorimo o pjesackim zonama).
Gradjani iz ovoga kvarta su vise puta pisali pisma na PU Centar i Stari Grad, kao i na Kantonalni MUP da se nesto ucini i omoguci slobodan prolaz preko mosta, no godinama nema nikakve reakcije policije.
Neko ce reci da ilegalna prodaja nije nadleznost policije, nego trzisne inspekcije, sa tim bih se i mogao nekako sloziti, no onemogucavanje prolaza preko mosta stavljanjem fizickih prepreka (standovi) je kristalno jasno narusavanje javnog reda i mira i to JESTE stvar policije.
Ako nije, daj da nas nekoliko stavimo balvane na Drveniju i da naplacujemo prolaz !
No, od svega ovoga nece biti nista (mislim na intervenciju policije) jer sam ja osobno vidio Irfana Nefica, portparola policije, reprezenta policije, kako trguje na Drveniji, bez imalo stida sto to radi na tom nelegalnom mjestu i na taj nacin sa nelegalnom kupo-prodajom. Cak sam ga i uslikao, ali taj snimak necu postaviti na forum, to mi je nekako previse. Da ne bude nesporazuma, i drugi policajci dolaze tu i uredno kupuju sto im treba.
Ovo je jos jedan primjer jada i bijede i nasoj zemlji. Do kada ljudi, do kada i koliko mozemo jos dalje padati?
P.S.
Neko ce reci "pa pusti ljude, ne rade, treba i oni da zarade nesto za zivot". Da li to znaci da SVI koji ne rade mogu doci na Drveniju i prodavati sta hoce, da li se moze i droga prodavati, ili npr. namjestaj, stari automobili i sl? Ne, ne moze, za sve to postoji "buvlja pijaca", pa bujrum, ostavite gradske ulice i mostove njihovoj osnovnoj namjeni, prometu pjesaka (ako govorimo o pjesackim zonama).
- Haris.ba
#2 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Pa da. Tako i jeste. Samo sto se droga ne prodaje po mostu. Već ostatku grada. Pričaš o gradu u kojem policija ne zna razliku između heroina i steroida. O gradu u kojem je redukcija vode..... O gradu u kojem je lakše nabrojati šta radi, nego šta ne radi.braca wrote:Neko ce reci "pa pusti ljude, ne rade, treba i oni da zarade nesto za zivot". Da li to znaci da SVI koji ne rade mogu doci na Drveniju i prodavati sta hoce, da li se moze i droga prodavati, ili npr. namjestaj, stari automobili i sl? Ne, ne moze, za sve to postoji "buvlja pijaca", pa bujrum, ostavite gradske ulice i mostove njihovoj osnovnoj namjeni, prometu pjesaka (ako govorimo o pjesackim zonama).
Budi sretan što neko nije stao na most i lupa ti klempu svaki dan kad prođeš. Jedino rješenje je privatizacija svega i svačega. Pa kad bude privatni most - vlasniku će biti u interesu da bude fin prolaz. Ili će možda postaviti još gajbi. Ako ti se ne sviđa - ne koristi. Drugog rješenja ovdje nema. A i strpi se malo. Za deset godina će biti manje naroda. Manja gužva na mostu. Za dvadeset godina neće ni biti prodavača. Oni koji budu ostali neće ni moći kupiti ni gaće ni čarape - a kamoli knjigu.
-
hujk
#3 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
drago mi je kad vidim da se i u ovim teškim vremenima ljudi bore da zarade marku na pošten način (da ti ne obijanje auto, rove po džepovima u troli....), al' volio bih opet da ih premjeste na jedan poseban plac (improvizirane pijacu), pa tamo neka prodavaju gaće, čarape, pištolje, knjige, heroin..... 
- spreca
#4 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
od kad je sverc i neplacanje poreza posten nacinhujk wrote:drago mi je kad vidim da se i u ovim teškim vremenima ljudi bore da zarade marku na pošten način (da ti ne obijanje auto, rove po džepovima u troli....), al' volio bih opet da ih premjeste na jedan poseban plac (improvizirane pijacu), pa tamo neka prodavaju gaće, čarape, pištolje, knjige, heroin.....
-
al-em
#5 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Za kolko kupuju knjige na mostu?
-
hujk
#6 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
nez, draži mi je sverc i ne plaćanje poreza nego o ti manje mobitela, obijanje automobilaspreca wrote:od kad je sverc i neplacanje poreza posten nacinhujk wrote:drago mi je kad vidim da se i u ovim teškim vremenima ljudi bore da zarade marku na pošten način (da ti ne obijanje auto, rove po džepovima u troli....), al' volio bih opet da ih premjeste na jedan poseban plac (improvizirane pijacu), pa tamo neka prodavaju gaće, čarape, pištolje, knjige, heroin.....
- spreca
#7 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
ok.........ali zato imamo i placamo policijuhujk wrote:nez, draži mi je sverc i ne plaćanje poreza nego o ti manje mobitela, obijanje automobilaspreca wrote:od kad je sverc i neplacanje poreza posten nacinhujk wrote:drago mi je kad vidim da se i u ovim teškim vremenima ljudi bore da zarade marku na pošten način (da ti ne obijanje auto, rove po džepovima u troli....), al' volio bih opet da ih premjeste na jedan poseban plac (improvizirane pijacu), pa tamo neka prodavaju gaće, čarape, pištolje, knjige, heroin.....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Do kad će glavni izgovor u ovoj državi biti OVO JE BOSNA...Haris.ba wrote:Pa da. Tako i jeste. Samo sto se droga ne prodaje po mostu. Već ostatku grada. Pričaš o gradu u kojem policija ne zna razliku između heroina i steroida. O gradu u kojem je redukcija vode..... O gradu u kojem je lakše nabrojati šta radi, nego šta ne radi.braca wrote:Neko ce reci "pa pusti ljude, ne rade, treba i oni da zarade nesto za zivot". Da li to znaci da SVI koji ne rade mogu doci na Drveniju i prodavati sta hoce, da li se moze i droga prodavati, ili npr. namjestaj, stari automobili i sl? Ne, ne moze, za sve to postoji "buvlja pijaca", pa bujrum, ostavite gradske ulice i mostove njihovoj osnovnoj namjeni, prometu pjesaka (ako govorimo o pjesackim zonama).
Budi sretan što neko nije stao na most i lupa ti klempu svaki dan kad prođeš. Jedino rješenje je privatizacija svega i svačega. Pa kad bude privatni most - vlasniku će biti u interesu da bude fin prolaz. Ili će možda postaviti još gajbi. Ako ti se ne sviđa - ne koristi. Drugog rješenja ovdje nema. A i strpi se malo. Za deset godina će biti manje naroda. Manja gužva na mostu. Za dvadeset godina neće ni biti prodavača. Oni koji budu ostali neće ni moći kupiti ni gaće ni čarape - a kamoli knjigu.
kakve to veze ima
Ima zakon, slijedite zakon i to je to
Svaki od tih prodavača zaslužuje kaznu, a policija mu je neće napisati. Zašto, ne znam. I onda se zapitam, zašto ja slijedim zakon i radim sve po propisu, i kad nije u moju korist. Jesam li budala sto svaki put kupim kartu za Gras, iako čekam tramvaj u 8 sati ujutro, 15 minuta? Što poštujem saobraćajne propise?
Policija ne postoji, odnosno postoji kad nekom polupismenom papku padne neka ideja na pamet...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
na terminalu na ilidzi je apokalipsa sa knjigama 15 štandova 
al se brzo povuku kad se zahukta nova škol godina
al se brzo povuku kad se zahukta nova škol godina
- Haris.ba
#10 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Ovdje nema selameta. Treba bježat. Treba vidjeti sa Njemcima da Sirijce uvalimo u Bosnu, a oni nas prime u Njemačku.
Svugdje ima "prodaje na crno". Pa i u mnogim evropskim gradovima. Ali, u tim gradovima se bori sa time (pa se svodi uglavnom na prodaju bižuterije i vode sa nogu). Ali tamo nisu izlike da nema propisa. Da imaju samo dvaipo tržišna inspektora (što li ih je malo?
). Da imaju samo triipo komunalna inspektora.
Problem je što kad bi krenuli da rade mi svi bi se pobunili. Jer kad bi sklonili prodavače bez dozvole sa javnih površina, krenulo bi se sa dograđenim šupama i tavanima, antenama, klimama, zagrađenim balkonima, sušenjem veša, ograđivanjem javnih parkinga, bacanjem smeća, ogradama, bukom....
Svugdje ima "prodaje na crno". Pa i u mnogim evropskim gradovima. Ali, u tim gradovima se bori sa time (pa se svodi uglavnom na prodaju bižuterije i vode sa nogu). Ali tamo nisu izlike da nema propisa. Da imaju samo dvaipo tržišna inspektora (što li ih je malo?
Problem je što kad bi krenuli da rade mi svi bi se pobunili. Jer kad bi sklonili prodavače bez dozvole sa javnih površina, krenulo bi se sa dograđenim šupama i tavanima, antenama, klimama, zagrađenim balkonima, sušenjem veša, ograđivanjem javnih parkinga, bacanjem smeća, ogradama, bukom....
Last edited by Haris.ba on 15/09/2015 14:50, edited 2 times in total.
- JThomas
#11 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
al' da nas se ništa ne pita tamo 
- braca
#12 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Haris.ba wrote:Pa da. Tako i jeste. Samo sto se droga ne prodaje po mostu. Već ostatku grada. Pričaš o gradu u kojem policija ne zna razliku između heroina i steroida. O gradu u kojem je redukcija vode..... O gradu u kojem je lakše nabrojati šta radi, nego šta ne radi.braca wrote:Neko ce reci "pa pusti ljude, ne rade, treba i oni da zarade nesto za zivot". Da li to znaci da SVI koji ne rade mogu doci na Drveniju i prodavati sta hoce, da li se moze i droga prodavati, ili npr. namjestaj, stari automobili i sl? Ne, ne moze, za sve to postoji "buvlja pijaca", pa bujrum, ostavite gradske ulice i mostove njihovoj osnovnoj namjeni, prometu pjesaka (ako govorimo o pjesackim zonama).
P.S.
Droga se prodaje u blizini mosta. Trava i sve ostalo. Ko prodje tim kvartom, lijevo ili desno, gore ili dolje, pa cak i ako ne zna sta je trava, zaparace ga zestoki miris u nosnicama. Da ne bude nesporazuma, principijeno ja nisam protiv trave, iako je nikada u zivotu nisam konzumirao, jer bolje je da konzumira travu, nego da se nalijeva lozom, no svakako to nije za srednjeskolce koji idu u obliznje skole i koji je konzumiraju, no ovo je neka druga tema, ovdje je topic zakrcenost mosta Drvenija.
- braca
#13 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Zato sto je termin BOSNA ili sarkasticnije BOSNIA postao sinonom za raspad svega i svacega, za raspad svih moralnih vrijednosti i kompletnog sistema. I nezainteresiranosti sviju i svakoga za bilo sta, osim za svoju guzicu. Pa pogledajte samo kuce i okucnice ( da ne pricamo o sistemu i politici), u ovoj prici nema politike: zapustene ograde, narasla trava....ovdje nije potreban novac, vec samo malo dobre volje.....sve se raspada, pocev od morala do materijalnih vrijednosti. Ne znam kada cemo dosegniti dno dna i kada ce biti konacni kraj. Nas. Ovdje.mk ultra wrote:Do kad će glavni izgovor u ovoj državi biti OVO JE BOSNA...
- O'zone
- Globalni moderator
#14 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Jučer vidim dovukli ljudi i suncobrane na Drveniju most
Razrahatili se nemaš kud proći...
- Logovan
#15 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Još malo pa će dovući fotelje, dvosjede i trosjede, da se imaju gdje izvaliti.O'zone wrote:Jučer vidim dovukli ljudi i suncobrane na Drveniju mostRazrahatili se nemaš kud proći...
- Troll_Happens
#16 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
pa sto bi napisala kaznu jer zna da bi onda bio opsti bunt na ulicama od ljudi koji nerade i koji nemaju cime da prehrane porodice. Ovako ako nista politicari prividno cuvaju socijalni mir. Vuk sit ovce na broju. Lakse im je dopustiti prodaju svega i svacega ali da imaju svoj mir...mk ultra wrote:Do kad će glavni izgovor u ovoj državi biti OVO JE BOSNA...Haris.ba wrote:Pa da. Tako i jeste. Samo sto se droga ne prodaje po mostu. Već ostatku grada. Pričaš o gradu u kojem policija ne zna razliku između heroina i steroida. O gradu u kojem je redukcija vode..... O gradu u kojem je lakše nabrojati šta radi, nego šta ne radi.braca wrote:Neko ce reci "pa pusti ljude, ne rade, treba i oni da zarade nesto za zivot". Da li to znaci da SVI koji ne rade mogu doci na Drveniju i prodavati sta hoce, da li se moze i droga prodavati, ili npr. namjestaj, stari automobili i sl? Ne, ne moze, za sve to postoji "buvlja pijaca", pa bujrum, ostavite gradske ulice i mostove njihovoj osnovnoj namjeni, prometu pjesaka (ako govorimo o pjesackim zonama).
kakve to veze ima
Ima zakon, slijedite zakon i to je to
Svaki od tih prodavača zaslužuje kaznu, a policija mu je neće napisati. Zašto, ne znam. I onda se zapitam, zašto ja slijedim zakon i radim sve po propisu, i kad nije u moju korist. Jesam li budala sto svaki put kupim kartu za Gras, iako čekam tramvaj u 8 sati ujutro, 15 minuta? Što poštujem saobraćajne propise?
Policija ne postoji, odnosno postoji kad nekom polupismenom papku padne neka ideja na pamet...
- braca
#17 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Ako to nije nista strasno, pa ljudi rade da zarade, a da stavimo balvane i naplacujemo prolaz preko mosta Drvenija? Da nam bude nesto parica za kafe i kavijara? 
-
1946--1987
#18 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Drvenija im najmprometnija pa zato su sr tu ustolicili.Policija dodje, otjera, oni se pokupe i iza coska cekaju da ovi odu pa se brze bolje vrate.
Stid me kad skontam na sta sve npr. turisti nabasaju ovdje i kakvu pricu mogu ispricati o Sarajevu tamo negdje.Da ne pricam o tomr da na kant moras prelaziti Drvenija most.
Stid me kad skontam na sta sve npr. turisti nabasaju ovdje i kakvu pricu mogu ispricati o Sarajevu tamo negdje.Da ne pricam o tomr da na kant moras prelaziti Drvenija most.
- Tercius
#19 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Joj najjaci su mi ovi zagovaraci "travom protiv loze" sto im smetaju gace i cuke na baterije.
- Edin H.
#20 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Posto prodaju gace?
-
bull21
#21 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Da se i to riješiti. Postavi dva drota, jednog dole na trajvanskoj a jednog gore na trolejbuskoj, da čuvaju. Kad ih vide, ne ide kazna nego uzimanje robe. Garantujem ti da bi se riješio problem za sedam dana. Kad mu uzmeš svu robu jednom ili dva puta, onda će naučiti da Drvenija nije njegova.1946--1987 wrote:Drvenija im najmprometnija pa zato su sr tu ustolicili.Policija dodje, otjera, oni se pokupe i iza coska cekaju da ovi odu pa se brze bolje vrate.![]()
- Thorgerson
#22 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Stup, ispod stupske petlje, nova autobuska stajalista...bilo uredjeno, fino isplanirano, mozda jos ubacit zelenila, koje drvo, klupice...
Qrac.
Eno dole je vec buvljak napravljen.
Sta radi policija?
Qrac.
Eno dole je vec buvljak napravljen.
Sta radi policija?
- Thorgerson
#23 Re: Drvenija most zakrcen za prolaz
Ejh sad...pa znas li da to znaci da bi drot morao raditi nesto, svoj posao... ne more ba, teski dani dosli...ajd ti za crkavicu hodaj gore dole gradom vozaj se u petici, sjedi po kafama i pekarama...umori se coek ba.bull21 wrote:Da se i to riješiti. Postavi dva drota, jednog dole na trajvanskoj a jednog gore na trolejbuskoj, da čuvaju. Kad ih vide, ne ide kazna nego uzimanje robe. Garantujem ti da bi se riješio problem za sedam dana. Kad mu uzmeš svu robu jednom ili dva puta, onda će naučiti da Drvenija nije njegova.1946--1987 wrote:Drvenija im najmprometnija pa zato su sr tu ustolicili.Policija dodje, otjera, oni se pokupe i iza coska cekaju da ovi odu pa se brze bolje vrate.![]()