DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mostarac

#76 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mostarac »

Sretan 25. maj, Dan mladosti

Jara

#77 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Jara »

Image

Jedini komandant jedne antifašističke savezničke armije u WW II ( 4. po veličini a formirane u ratu 8-) ) koji je ranjen u borbi i koji nije komandovao iz fotelje nego je bio sa svojim borcima! :thumbup:
Last edited by Jara on 25/05/2009 14:02, edited 1 time in total.
bosna123

#78 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

A to Titin rodjendan? Meni je u komsiluku ona kafana, znaci nista od spavanja veceras. Prosle godine se dernecilo do u sitne sate.
Vitamin C

#79 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Vitamin C »

bosna123 wrote:A to Titin rodjendan? Meni je u komsiluku ona kafana, znaci nista od spavanja veceras. Prosle godine se dernecilo do u sitne sate.
Pa skokni i ti do te kafane. :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#80 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:
Romeo 80 wrote:
Klodovik wrote:Dobro sve, ali dajte mi recite koliko sada košta srednja škola ili fakultet za redovne studente.
Srednja je besplatna, fakulteti nisu. Na šta ciljaš?
Srednja besplatna. Fakulteti za redovne studente praktično besplatni. Nije se puno promijenilo.
ma šta je bolan praktično besplatno? :lol: :lol: :lol:

ti misliš da je samo školarinu platiti i ti ideš na fakultet? :lol: :lol: :lol:
madner

#81 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

bosna123 wrote:A to Titin rodjendan? Meni je u komsiluku ona kafana, znaci nista od spavanja veceras. Prosle godine se dernecilo do u sitne sate.
Joj valja opet cugat :D
trinaesti

#82 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by trinaesti »

Basta wrote:
sitno wrote:@basta - procitaj ovo, nauci nesto, ako si vec premlad da se sjecas. Ja se sjecam i kunem ti se da je bilo upravo ovako:
hrasno38 wrote:Prije svega najbitnija stvar tog 25 nije to sto je bio neformalni Titov rodjendan neko pokaz koliko je bila bitna ta mlada generacija kojoj je Tito apsolutno omogucio sve. Omladina se tada pitala i bila je bitna. Ucestvovala je u funkcionisanju a pogotovo u izgradnji svoje drzave. Tito im je omogucio sve i sto je najvaznije to sve je bilo besplatno. Skolovanje, fakultete, zdravstvenu zastitu, bavljenje sportom i sportske terene na svakom cosku, sigurnost u svakom dijelu drzave, kasnije zaposlenje, mogucnosti dobijanja stanova i na kraju mirnu starost. Omogucio nam je da smo iz zemlje koju su svi postovali i pasos kojeg su svi postovali.
I sada nakon toliko godina treba prije svega postovati njegova djela jer smo svjedoci sta nam je donijelo vrijeme nakon njegove smrti. I to ne mogu znati danasnje mlade gneracije ali znaju njihovi roditelji koji ako govore nesto suprotno onda zaista nemaju obraza.
Nadam se da ce ovdje opet pojaviti neki covjek kome ce biti bitne te mlade generacije i vrijeme koje ce makar po onome dobrom podsjecati na ta prosla vremena.
Ja mu necu cestitati rodjendan jer vise nije tu ali cu mu od srca i sa punim postovanjem pozeljeti da pociva u miru.
@hrasno38 - potpisujem svaku rijec :thumbup:
Ama o cemu vi to pricajte dragi moji partizani. Pa ja sam roden 65-e i sjecam se tih vremena. Prvo nije tacno da je 25 bio neformalni datum. To je bio datum za strah i trepet. Morao si sjedit kod kuce i gledati slet sa stadiona JNA i divit se, bas kao sto se sjevero korejanci danas dive njihovim sletovima. Sta se omladina pitala? Pa omladina je bila nezaposlena, nije imala posla, klosarila je uglavnom i ubleharila. Pa zato i dan danas placamo cehove lokalnog ubleharenja i prosipanja iz supljeg u prazno. A da ne govorimo o alkoholu, domacoj lozi, brandy konjaku koji je titova omladina cugala pravo. Zato i danas imamo generacije iz tog doba koje su manje vise alkoholicarske. Skolovanje je bilo besplatno, ali je 50% toga sto smo ucili laz i prevara. Ucili smo pjesme zlikovca Dobrice Cosica, ucili laznu istoriju, ucili kojekakve gluposti o Marksu, Engelsu, Lenjinu, ucili o titovom djetinjstvu, ucili o tome da ce radnicka klasa otici u raj (tobe jarabi), ucili da je bolja ruska rublja od Americkog dolara ... Zdravstvo je bilo besplatno, ali je bilo korumpirano, pa iz tog doba smo naslijedili ovu danasnju korumpiranost, dragi moji. Kakvi sportski tereni? Mislis na asfaltirane stadione gdje mozes glavu izgubit. Pa asfalt je jedini domet komunista. Dok je zapad i napredni svijet imao travnate, gumirane i druge podloge na sportskim terenima, mi smo imali ASFALT. Sigurnost? Pa na svakom cosku je stajala policija i spijuni koji su spijunirali narod.... I to su tebi dobra vremena! E onda mogu zamislit kako ti je danas kad ti je ono vrijeme bilo liepo.

BASTA SVAKA ČAST!!!
JThomas

#83 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by JThomas »

a danas u demokratiji i slobodi omladinci ne cugaju, ne drogiraju se, ne bodu se noževima i ne pucaju pištoljima, ne gube nevinost na ekskurziji u osnovnoj, ma ne, nikako :roll:
madner

#84 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

JThomas wrote:a danas u demokratiji i slobodi omladinci ne cugaju, ne drogiraju se, ne bodu se noževima i ne pucaju pištoljima, ne gube nevinost na ekskurziji u osnovnoj, ma ne, nikako :roll:
Sve je isto samo njega nema :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#85 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

Her Flick wrote:
Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:Dobro sve, ali dajte mi recite koliko sada košta srednja škola ili fakultet za redovne studente.
košta jarane 200 KM fakultet. al evo ja koji sam bio sasvim solidan đak (dvije godine odličan, dvije vrlo dobar) jedne sarajevske gimnazije sam morao vanredno upisati. pitaj mene koliko košta ;-)

plus stela od jedno 2000KM
ili raširene noge :razz:
JThomas

#86 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by JThomas »

madner wrote:
JThomas wrote:a danas u demokratiji i slobodi omladinci ne cugaju, ne drogiraju se, ne bodu se noževima i ne pucaju pištoljima, ne gube nevinost na ekskurziji u osnovnoj, ma ne, nikako :roll:
Sve je isto samo njega nema :D
pa suštinski se i nije bogzna šta stvari promijenilo, naročito ne nabolje. pisao sam par puta detaljnije o tome.
Jazz_Junkie

#87 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Jazz_Junkie »

Basta wrote:
sitno wrote:@basta - procitaj ovo, nauci nesto, ako si vec premlad da se sjecas. Ja se sjecam i kunem ti se da je bilo upravo ovako:
hrasno38 wrote:Prije svega najbitnija stvar tog 25 nije to sto je bio neformalni Titov rodjendan neko pokaz koliko je bila bitna ta mlada generacija kojoj je Tito apsolutno omogucio sve. Omladina se tada pitala i bila je bitna. Ucestvovala je u funkcionisanju a pogotovo u izgradnji svoje drzave. Tito im je omogucio sve i sto je najvaznije to sve je bilo besplatno. Skolovanje, fakultete, zdravstvenu zastitu, bavljenje sportom i sportske terene na svakom cosku, sigurnost u svakom dijelu drzave, kasnije zaposlenje, mogucnosti dobijanja stanova i na kraju mirnu starost. Omogucio nam je da smo iz zemlje koju su svi postovali i pasos kojeg su svi postovali.
I sada nakon toliko godina treba prije svega postovati njegova djela jer smo svjedoci sta nam je donijelo vrijeme nakon njegove smrti. I to ne mogu znati danasnje mlade gneracije ali znaju njihovi roditelji koji ako govore nesto suprotno onda zaista nemaju obraza.
Nadam se da ce ovdje opet pojaviti neki covjek kome ce biti bitne te mlade generacije i vrijeme koje ce makar po onome dobrom podsjecati na ta prosla vremena.
Ja mu necu cestitati rodjendan jer vise nije tu ali cu mu od srca i sa punim postovanjem pozeljeti da pociva u miru.
Ama o cemu vi to pricajte dragi moji partizani. Pa ja sam roden 65-e i sjecam se tih vremena. Prvo nije tacno da je 25 bio neformalni datum. To je bio datum za strah i trepet. Morao si sjedit kod kuce i gledati slet sa stadiona JNA i divit se, bas kao sto se sjevero korejanci danas dive njihovim sletovima. Sta se omladina pitala? Pa omladina je bila nezaposlena, nije imala posla, klosarila je uglavnom i ubleharila. Pa zato i dan danas placamo cehove lokalnog ubleharenja i prosipanja iz supljeg u prazno. A da ne govorimo o alkoholu, domacoj lozi, brandy konjaku koji je titova omladina cugala pravo. Zato i danas imamo generacije iz tog doba koje su manje vise alkoholicarske. Skolovanje je bilo besplatno, ali je 50% toga sto smo ucili laz i prevara. Ucili smo pjesme zlikovca Dobrice Cosica, ucili laznu istoriju, ucili kojekakve gluposti o Marksu, Engelsu, Lenjinu, ucili o titovom djetinjstvu, ucili o tome da ce radnicka klasa otici u raj (tobe jarabi), ucili da je bolja ruska rublja od Americkog dolara ... Zdravstvo je bilo besplatno, ali je bilo korumpirano, pa iz tog doba smo naslijedili ovu danasnju korumpiranost, dragi moji. Kakvi sportski tereni? Mislis na asfaltirane stadione gdje mozes glavu izgubit. Pa asfalt je jedini domet komunista. Dok je zapad i napredni svijet imao travnate, gumirane i druge podloge na sportskim terenima, mi smo imali ASFALT. Sigurnost? Pa na svakom cosku je stajala policija i spijuni koji su spijunirali narod.... I to su tebi dobra vremena! E onda mogu zamislit kako ti je danas kad ti je ono vrijeme bilo liepo.
Iz tvog posta se moze lako zakljuciti da si "umotana" pa nije ni cudo da valjas ovolike gluposti. Cuj, gluposti od Marksa i Lenjina. Jesi li ti ikada citala Marksa, Engelsa ili Hegela? Pa nisi, a kako ces ti kad ni vecina "komunista" nisu pa zato nam je i propala drzava. Marks nije samo napisao Komunisticki manifest nego je iza sebe ostavio dobar dio filozofskih svesaka, analizirao kapitalizam kao nitko i radnickoj klasi porucio da se mora educirati, pa makar to znacilo odlaske u biblioteku. Da si imalo upoznata sa Marksom, ne bi ga na mahalski nacin ocijenila. A i da ga jesi procitala, 70% stiva ne bi skontala.

Inace svima Sretan Dan mladosti.
opet ja

#88 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by opet ja »

DRUZE TITO SRETAN TI ROĐENDAN

Image
kekec

#89 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by kekec »

Postao/la hrasno38 dana 25/05/2009 13:03
Prije svega najbitnija stvar tog 25 nije to sto je bio neformalni Titov rodjendan neko pokaz koliko je bila bitna ta mlada generacija kojoj je Tito apsolutno omogucio sve. Omladina se tada pitala i bila je bitna. Ucestvovala je u funkcionisanju a pogotovo u izgradnji svoje drzave. Tito im je omogucio sve i sto je najvaznije to sve je bilo besplatno. Skolovanje, fakultete, zdravstvenu zastitu, bavljenje sportom i sportske terene na svakom cosku, sigurnost u svakom dijelu drzave, kasnije zaposlenje, mogucnosti dobijanja stanova i na kraju mirnu starost. Omogucio nam je da smo iz zemlje koju su svi postovali i pasos kojeg su svi postovali.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
25 maj - Dan mladosti !
Image
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#90 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

@Basta

Ja zaista mogu pretpostaviti da ti u tom vremenu nije bilo fino (ako si ga uopšte i doživio). Činjenica je da tada nije bilo mjesta za ublehaše, kriminalce i ostalu bagru. Nije bilo savršeno, ali je bilo najbliže savršenstvu moguće...
Samo sitne duše sada nakon skoro 30 god. od smrti Druga Tita imaju obraza svaljivati na njegova leđa odgovornost za ono što su sami zakuhali čim im se prilika ukazala.
Ja vjerujem da ti je lakše okrivljivati drugoga za sve nagativnosti u današnjem društvu i u tome bismo mogli lako postati svjetski prvaci! :roll:
Ne dao bog da smo sami sebi krivi, uvijek je to neko drugi...
Kako te bolan nije stid da takve gluposti pričaš? Čuj asfaltni tereni i omladina bez perspektive?! Valjda zato danas nema droge po ulicama, alkohol je zabranjen izuzev kad je Bajram, :D a budućnost nam je tako svijetla da i ono malo mozgova što imamo bježi odavde glavom bez obzira.
Druže Tito, sram da te bude što smo organizovali radne akcije i zemlju izgradili! Sram da te bude što današnja omladina zbog tebe nikako na pravi put da izađe! Zbog tebe i samo zbog tebe stopa kriminala, korupcije, fašizma je danas veća nego ikada, jer si nas toliko zatrovao idejom bratstva i jedinstva da nismo jadni skontali šta smo sve propuštali ne dijeleći se po imenima i što nismo ko stoka bili torovani od samog početka!

Sad smo progledali, lijepo nam je pravo! :twisted: :roll:

Druže Tito, skidam ti kapu do poda! Tek sad vidim koja si veličina bio uspješno zauzdavši ovoliku bagru. Hvala ti na 50 lijepih godina...
bosna123

#91 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

Chmoljo wrote: kad je to tako, onda zašto su se tvoji roditelji besplatno školovali? zašto su koristili besplatnu zdravstvenu njegu?
Skolovanje i zdravstvo nije bilo besplatno, kako se cesto navodi, nego su se odredjeni procenti izdvajali iz plata svih radnih ljudi i gradjana, pa cak i seljaka. To se zvalo drustvena solidarnost.

Taj sistem je imao puno pozitivnih strana, samim tim sto je funkcionirala pravna drzava. Unistilo ga je licemjerje drugova i drugarica, jer nisu cuvali ono sto je zajednicko tj. drustveno. Pravilo u tom sistemu je bilo "pijem kavicu danas barem 5-6 puta, efektivno radno vrijeme nije ni 15 minuta". Kao posljedica ekonomskog propadanja urusila se i Juga...
Klodovik

#92 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:

Pa, koliko košta redovni studij? Reče da te pitam. Pitam te. Uračunaj sve troškove i daj mi godišnju cifru.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#93 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by hrasno38 »

@Basta na tvoju veliku zalost ti samo govoris onako kako ti je neko ispricao ili kako si procitao u Saffu ili cuo na hutbama nekadasnjeg imama iz Cikaga kome je isto tako bilo strasno tesko u onom sistemu. Da si barem imao samo jednu priliku da vidis tada kakv je odnos drustva bio prema Titovom vojniku i da uporedis to sa danasnjim odnosom prema nama, koji smo stvorili danasnju drzavu BiH. Kad vec spominjes Aliju gdje ti promace ono "jest ce te zlatnim kasikama"!!!!!!!!!!!! E pa vidis Titov borac je skoro pa jeo zlatnim kasikama, gdje se pojavio izazivao je strahopostovanje a drzava je njegovu krv nagradila maksimalno.
Alijin borac danas prosi po ulici dok oni koji su Alijom sjedili po raznoraznim minderima vise ne znaju sta imaju a sta nemaju. Na kraju krajeva i sam Alija nikada nije rekao ruznu rijec protiv Titovog vakta a protiv NOB-a jos manje.
Ali ti si previse zelen da bi to shvatio, cak toliko zelen da ne mozes da ubodes farbe pionirskim marama i kapa. Ali to me ni ne cudi jer vjerovatno pripadas ovj Alijnoj kasti koju sam gore napisao, kasti minderlija.
Nemas ti pojma kako izgleda sa YU pasosem doci na neku granicu a carinik te gleda sa postovanjem a nema prije toga cekanja na vize i raznih ponizavanja. Nemas ti pojma kako izgleda skolovati se bez razmisljanja mogu li ti roditelji to platiti pa kada zavrsis skolu malte ne momentalno dobiti posao pa se staviti u toj firmi na stambenu listu gdje za koju godinu izbijes na prvo mjesto i udjes u svoj stan. Nemas ti pojma kako izgleda bez ikakvog napora svake godine planirati svoj godisnji odmor i otici na lijepi Jadran ko hadzija. Nemas ti pojma kako izgleda kada ustanes ujutro i izadjes na igraliste pred svojom zgradom i biras hos fudbala hos kosarke. Nemas ti pojma koji je merak kad odlucis da treniras neki sport i samo odes bez dinara u dzepu i kazes ja doso da treniram. Nemas ti pojma kako izgleda petkom staviti rtanac na ledja otici gdje ti je cejf, razapeti sator i mirno spavati na svakoj livadi bez razmisljanja hoce li se ko pojaviti i pitati te kako se zoves ili koje si vjere.
Ma nemas ti pojma sta znaci zivjeti kao covjek, ravnopravan pred svima i ravnopravan u svemu iz jednog prostog razloga, ma koliko da imas godina ti jos uvijek nisi covjek u glavi a to je ono najvaznije.
Cholina_Lokica

#94 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Cholina_Lokica »

Nema vise crni dan
ima belo roblje
nema vise stari stan
ima novo groblje

Nema dusa, ima stvari
prestala je kriza
nema vise pasos stari
ima nova viza

Nema sud i hartija
ima bic i mrkva
sto je bila partija
to je opet crkva

Nema vise Ivo Lola
ima nova nastava
ima nova stara kola
nema vise zastava

Nema vise stara noga
ima nova staka
nema Tito, ima Boga
i nova nafaka

Ima nove granice
nema stari most
iz plodne oranice
izvirila kost

Nema vise dusa meka
ima srce tvrdo
ima droga, nema leka
tuga kao brdo

Nema vise more plavo
ima zuta voda
ne kaze se vise zdravo
sad su svi gospoda
Vitamin C

#95 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Vitamin C »

Teško onom ko misli da je ovo danas sloboda i da je u Titin vakat bilo loše. Ovo je kurac od slobode, da prostite.
mostarac

#96 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mostarac »

Klodovik wrote:
Chmoljo wrote:

Pa, koliko košta redovni studij? Reče da te pitam. Pitam te. Uračunaj sve troškove i daj mi godišnju cifru.

Na FIT Mostar cijena REDOVNOG studija je:
Moram li kompletan iznos školarine uplatiti pri upisu na Fakultet?
Odgovor: Plaćanje školarine možete izvršiti prilikom upisa (cjelokupan iznos) ili u 5 jednakih rata( po 300 KM). Ukoliko se odlučite na plaćanje u ratama, zadnju uplatu je potrebno izvršiti do kraja 10. mjeseca (jun, jul, august, septembar i oktobar). Ukoliko iz financijskih razloga niste u stanju da poštujete navedeni tempo plaćanja, možete se obrati dekanu sa molbom o odgodi plaćanja. Molba treba da sadržavati razloge i tempo plaćanja, nakon čega dekan donosi odluku.
HOWGH :D
bosna123

#97 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosna123 »

Her Flick wrote:
bosna123 wrote:
Chmoljo wrote: kad je to tako, onda zašto su se tvoji roditelji besplatno školovali? zašto su koristili besplatnu zdravstvenu njegu?
Skolovanje i zdravstvo nije bilo besplatno, kako se cesto navodi, nego su se odredjeni procenti izdvajali iz plata svih radnih ljudi i gradjana, pa cak i seljaka. To se zvalo drustvena solidarnost.

Taj sistem je imao puno pozitivnih strana, samim tim sto je funkcionirala pravna drzava. Unistilo ga je licemjerje drugova i drugarica, jer nisu cuvali ono sto je zajednicko tj. drustveno. Pravilo u tom sistemu je bilo "pijem kavicu danas barem 5-6 puta, efektivno radno vrijeme nije ni 15 minuta". Kao posljedica ekonomskog propadanja urusila se i Juga...
jel to dans nesta drugacije
Pa da se ljude pita bezbeli ne bi bilo drukcije. Al' ne da privatnik...
kekec

#98 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by kekec »

Kada zele nesto "pametno" da kazu protiv Tita pojedici uvijek potezu ovu "fotografiju". Pitam se zasto? Zasto koriste ociglednu fotomontazu? Valjda nemaju nista gore od iste, pa im ona odgovara.
Postao/la Vitamin C dana 25/05/2009 08:42
Image
Sa druge strane, interesantno je da se Titu zamjera ljubav prema zenskim. I to mu je kao mana. Smijesno.
I dragi "titomrsci", bolja je i gornja fotomontaza, nego nesto u stilu ove:
Image

I na kraju, dostupne fotomontaze kazu: Tito je bio jebac, a danasnji politicari p....i (karakter) ! ;-)

Sretan vam Dan mladosti ! :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#99 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by hrasno38 »

Basta wrote:
Prosto ne mogu da vjerujem da si 65 godiste (koje je i moje godiste) i da prosipas ovolike lazi i ublehe. Omladina bila nezaposlena??????????? NAJGNUSNIJA LAZ!!!! Ama kad nesto bolje razmislim slijepcu koji nema viziju tesko je nesto docarati jos kad je prevaspitan ili bolje receno nacionalista onda je uzaludno bilo sta dokazivati. Samo cu ti reci da je sa tih betonskih terena bivsa YU bila prvak svijeta, evrope, olimpijskih igara malte ne u svim ekipnim sportovima, zimskim sportovima, vodenim sportovima, da je samo Energoinvest imao radnika skoro ko Zenica stanovnika, da smo imali tvornice, skole, fakultete, bolnice, puteve, sportske objekte, kina, pozorista ama i ja sam kreten sto pokusavam bezobraznom da nesto dokazem.
mostarac

#100 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mostarac »

Her Flick wrote:@hrasno

bez srkleta i corava koka zrno nadje tako ce i oni nekada pameti doci
nikad buraz, nikad.
Locked