DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vjesticanametli

#51 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by vjesticanametli »

:thumbup: vaskrsni TITO i posalji ovu gamad na goli otok
Basta

#52 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Basta »

Romeo 80 wrote:
Basta wrote:
Her Flick wrote:nista, tema otvorena tek toliko, da se najvecem sinu nasih naroda cestita rodjendan
U kom vijeku i u kojoj ti godini zivis. Pa bolan nebio sto je bilo bilo je i vise se nevraca. Halo ba... NEMA VISE... Umjesto pricati i krojiti buducnost mi se stalno hvatamo mrtvaca koji je umro prije 30-tak godina. E da je on ziv bilo bi ovako ili bilo bi onako... Jad i cemer...
I šta ti predlažeš? Očito si pametniji, pokreni nešto, a pošto smo svi mi ostali ovce slijedićemo te! :roll:
Pa predlozio bih da se kao npr. uhvatis knjige, pa da malo siris horizonte, kako one fahovske, tako i one humane. Pa ce doci vrijeme da skontas kako je tito bio obican kriminalac kao i mnogi ovi danasnji. Pa ces skontati da nam je ovo sve on priredio sa svojom politikom bratstva i jedinstva. Pa ces skontat da su se u njegovom sistemu skolovali zlikovci poput Karadzica, Tudmana, Milosevica, Plavsicke... i da su svi oni radili u njegovom sistemu, bili njegovi uzorni gradani i sluzili ga. Pa ces skontat kakav je to jad od sistema bio. Pa ces skontat da Alija rahmetile nije nikad zelio biti dio takvog sistema i da je zbog tog istog sistema lezao 10-tak godina u zatvoru, ni zbog cega. Pa ces onda cijeniti lik i djelo prvog predsjednika BiH i biljeziti datume iz njegove proslosti, a ne od ovog pedofila.
*mima*

#53 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by *mima* »

Dobro je...........ufati se Reisa i u Vatru na kafu.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#54 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by anjusha »

i ko dolazi u Tito veceras na zurku? :D To je vaznije pitanje :D Mima, evo nama prilike da se upoznamo ;)
amrica

#55 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by amrica »

vjesticanametli wrote::thumbup: vaskrsni TITO i posalji ovu gamad na goli otok

Mali bi Goli otok bio.... treba nesto vece...

A steta sto ih vise nije poslao, i da se vise nikad ne vrate. :run:
*mima*

#56 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by *mima* »

anjusha wrote:i ko dolazi u Tito veceras na zurku? :D To je vaznije pitanje :D Mima, evo nama prilike da se upoznamo ;)

Ja sad slusam na RSG i kontam da idem.
burek_in_space

#57 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by burek_in_space »

Sretan Dan mladosti svima koji osjecaju svojim danom i dijelom neke ljepshe proshlosti! :thumbup:

A svim danashnjim velikim "dushebriznicima" - SMRT FASHIZMU! :bih:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#58 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by grunt »

Basta wrote:
Pa predlozio bih da se kao npr. uhvatis knjige, pa da malo siris horizonte, kako one fahovske, tako i one humane. Pa ce doci vrijeme da skontas kako je tito bio obican kriminalac kao i mnogi ovi danasnji. Pa ces skontati da nam je ovo sve on priredio sa svojom politikom bratstva i jedinstva. Pa ces skontat da su se u njegovom sistemu skolovali zlikovci poput Karadzica, Tudmana, Milosevica, Plavsicke... i da su svi oni radili u njegovom sistemu, bili njegovi uzorni gradani i sluzili ga. Pa ces skontat kakav je to jad od sistema bio. Pa ces skontat da Alija rahmetile nije nikad zelio biti dio takvog sistema i da je zbog tog istog sistema lezao 10-tak godina u zatvoru, ni zbog cega. Pa ces onda cijeniti lik i djelo prvog predsjednika BiH i biljeziti datume iz njegove proslosti, a ne od ovog pedofila.
Hajde majke ti,Alije ti,Cerica ti idi tamo na podforum "politika" pa seri,nemoj ovdje :roll:
Cholina_Lokica

#59 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Cholina_Lokica »

anjusha wrote:i ko dolazi u Tito veceras na zurku? :D To je vaznije pitanje :D Mima, evo nama prilike da se upoznamo ;)
naravno da se dolazi ceveras :D
Pasiflora

#60 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Pasiflora »

@basta - procitaj ovo, nauci nesto, ako si vec premlad da se sjecas. Ja se sjecam i kunem ti se da je bilo upravo ovako:
hrasno38 wrote:Prije svega najbitnija stvar tog 25 nije to sto je bio neformalni Titov rodjendan neko pokaz koliko je bila bitna ta mlada generacija kojoj je Tito apsolutno omogucio sve. Omladina se tada pitala i bila je bitna. Ucestvovala je u funkcionisanju a pogotovo u izgradnji svoje drzave. Tito im je omogucio sve i sto je najvaznije to sve je bilo besplatno. Skolovanje, fakultete, zdravstvenu zastitu, bavljenje sportom i sportske terene na svakom cosku, sigurnost u svakom dijelu drzave, kasnije zaposlenje, mogucnosti dobijanja stanova i na kraju mirnu starost. Omogucio nam je da smo iz zemlje koju su svi postovali i pasos kojeg su svi postovali.
I sada nakon toliko godina treba prije svega postovati njegova djela jer smo svjedoci sta nam je donijelo vrijeme nakon njegove smrti. I to ne mogu znati danasnje mlade gneracije ali znaju njihovi roditelji koji ako govore nesto suprotno onda zaista nemaju obraza.
Nadam se da ce ovdje opet pojaviti neki covjek kome ce biti bitne te mlade generacije i vrijeme koje ce makar po onome dobrom podsjecati na ta prosla vremena.
Ja mu necu cestitati rodjendan jer vise nije tu ali cu mu od srca i sa punim postovanjem pozeljeti da pociva u miru.
@hrasno38 - potpisujem svaku rijec :thumbup:
Basta

#61 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Basta »

Nemojte zaboravit crvene kapice sa zvijezdicama. A kad vas uhvati raspolozenje zapjevajte onu staru "Bolna lezi partizanka Mara" ili onu "oj romanio siri svoje grane"... Pa onda u neka doba uzmite stafetu pa je malo pronosajte. Fuj papanluka i gadluka... fuj... Pa nisu dzaba zapad i Amerika rekli da je komunizam kuga 20-og stoljeca.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#62 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by anjusha »

to se valjda ne odnosi i na mene her flick? :roll: :D zurka, zurka, zurka, jeeeeeeeeeeee :D
*mima*

#63 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by *mima* »

Basta wrote:Nemojte zaboravit crvene kapice sa zvijezdicama. A kad vas uhvati raspolozenje zapjevajte onu staru "Bolna lezi partizanka Mara" ili onu "oj romanio siri svoje grane"... Pa onda u neka doba uzmite stafetu pa je malo pronosajte. Fuj papanluka i gadluka... fuj... Pa nisu dzaba zapad i Amerika rekli da je komunizam kuga 20-og stoljeca.

Ceka te Reis ......leti
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#64 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by davorf »

Basta wrote:Nemojte zaboravit crvene kapice sa zvijezdicama. A kad vas uhvati raspolozenje zapjevajte onu staru "Bolna lezi partizanka Mara" ili onu "oj romanio siri svoje grane"... Pa onda u neka doba uzmite stafetu pa je malo pronosajte. Fuj papanluka i gadluka... fuj... Pa nisu dzaba zapad i Amerika rekli da je komunizam kuga 20-og stoljeca.
Ocigledno se veoma dobro sjeca pomenutog perioda...pa ne zna ni koje su boje kapice bile :-)
kockica_kockica

#65 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by kockica_kockica »

kapice bijahu bijele a poslije tamno plave... a ne crvene.. marame nam bijahu crvene nesretnice...

i sto neko rece idi bolan ne bio na politiku pa valjaj gluposti ... meni se cini da ti u Titino doba nisi bio ni u planu, jer da se sjecas tog doba sigurno nebi pljuvao bezveze...

bem ti mrak danasnji i kad nam djeca ne znaju za bolje :skoljka:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#66 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

@Basta

Znaš kako ono kažu: "Nije bitno šta ti neko kaže, već ko ti to govori"! :wink:
Kad takve bljuvotine izlaze iz tvojih usta i usta tvojih istomišljenika to samo potvrđuje stvarnu veličinu Josipa Broza Tita!
Valjda ti roditeljima nije bilo fino za njegovog vakta, pitam se što?! :D
Dođoše sad "demokrate" i pravo nam je lijepo. Dijete drago već ti je rečeno, ali da ponovim: imao si besplatno obrazovanje i zdravstvenu zaštitu za vrijeme njegova vakta i sad mi ti pričaš da se ja trebam uhvatiti knjige?!
Doduše, knjige su bile dekretom zabranjene i nismo bili slobodni. Samo smo mogli putovati kuda smo željeli, a pasoš nam je bio bolji od američkog!

Zavuci se u mišju rupu odakle si se i izvukao! Tu ti je prirodno stanište! :o
Kad mačke nema, miševi kolo vode...
SaraLe

#67 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by SaraLe »

Ko dolazi u Tuzlu da oda pocast nevinim i mladim zivotima ? :(
bice_bice

#68 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bice_bice »

samo vi cestitajte... uzvratice vam i bice vam primljeno..
Klodovik

#69 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

Dobro sve, ali dajte mi recite koliko sada košta srednja škola ili fakultet za redovne studente.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#70 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

kad je to tako, onda zašto su se tvoji roditelji besplatno školovali? zašto su koristili besplatnu zdravstvenu njegu?

kad si takav moralista hajd ih sad lijepo natjeraj da sav trošak njihovog školovanja i druge lijepo vrate društvu. ta, to su ionako "pedofilske" pare.

P.S. čuj "pedofilske"?! ko da nam je kapital dolazio iz Gluhe Bukovice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#71 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

Klodovik wrote:Dobro sve, ali dajte mi recite koliko sada košta srednja škola ili fakultet za redovne studente.
Srednja je besplatna, fakulteti nisu. Na šta ciljaš?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:Dobro sve, ali dajte mi recite koliko sada košta srednja škola ili fakultet za redovne studente.
košta jarane 200 KM fakultet. al evo ja koji sam bio sasvim solidan đak (dvije godine odličan, dvije vrlo dobar) jedne sarajevske gimnazije sam morao vanredno upisati. pitaj mene koliko košta ;-)
Klodovik

#73 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
košta jarane 200 KM fakultet. al evo ja koji sam bio sasvim solidan đak (dvije godine odličan, dvije vrlo dobar) jedne sarajevske gimnazije sam morao vanredno upisati. pitaj mene koliko košta ;-)
Govorim o redovnom studiju.

Platio si 200 KM za jednu godinu?
Basta

#74 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Basta »

sitno wrote:@basta - procitaj ovo, nauci nesto, ako si vec premlad da se sjecas. Ja se sjecam i kunem ti se da je bilo upravo ovako:
hrasno38 wrote:Prije svega najbitnija stvar tog 25 nije to sto je bio neformalni Titov rodjendan neko pokaz koliko je bila bitna ta mlada generacija kojoj je Tito apsolutno omogucio sve. Omladina se tada pitala i bila je bitna. Ucestvovala je u funkcionisanju a pogotovo u izgradnji svoje drzave. Tito im je omogucio sve i sto je najvaznije to sve je bilo besplatno. Skolovanje, fakultete, zdravstvenu zastitu, bavljenje sportom i sportske terene na svakom cosku, sigurnost u svakom dijelu drzave, kasnije zaposlenje, mogucnosti dobijanja stanova i na kraju mirnu starost. Omogucio nam je da smo iz zemlje koju su svi postovali i pasos kojeg su svi postovali.
I sada nakon toliko godina treba prije svega postovati njegova djela jer smo svjedoci sta nam je donijelo vrijeme nakon njegove smrti. I to ne mogu znati danasnje mlade gneracije ali znaju njihovi roditelji koji ako govore nesto suprotno onda zaista nemaju obraza.
Nadam se da ce ovdje opet pojaviti neki covjek kome ce biti bitne te mlade generacije i vrijeme koje ce makar po onome dobrom podsjecati na ta prosla vremena.
Ja mu necu cestitati rodjendan jer vise nije tu ali cu mu od srca i sa punim postovanjem pozeljeti da pociva u miru.
@hrasno38 - potpisujem svaku rijec :thumbup:
Ama o cemu vi to pricajte dragi moji partizani. Pa ja sam roden 65-e i sjecam se tih vremena. Prvo nije tacno da je 25 bio neformalni datum. To je bio datum za strah i trepet. Morao si sjedit kod kuce i gledati slet sa stadiona JNA i divit se, bas kao sto se sjevero korejanci danas dive njihovim sletovima. Sta se omladina pitala? Pa omladina je bila nezaposlena, nije imala posla, klosarila je uglavnom i ubleharila. Pa zato i dan danas placamo cehove lokalnog ubleharenja i prosipanja iz supljeg u prazno. A da ne govorimo o alkoholu, domacoj lozi, brandy konjaku koji je titova omladina cugala pravo. Zato i danas imamo generacije iz tog doba koje su manje vise alkoholicarske. Skolovanje je bilo besplatno, ali je 50% toga sto smo ucili laz i prevara. Ucili smo pjesme zlikovca Dobrice Cosica, ucili laznu istoriju, ucili kojekakve gluposti o Marksu, Engelsu, Lenjinu, ucili o titovom djetinjstvu, ucili o tome da ce radnicka klasa otici u raj (tobe jarabi), ucili da je bolja ruska rublja od Americkog dolara ... Zdravstvo je bilo besplatno, ali je bilo korumpirano, pa iz tog doba smo naslijedili ovu danasnju korumpiranost, dragi moji. Kakvi sportski tereni? Mislis na asfaltirane stadione gdje mozes glavu izgubit. Pa asfalt je jedini domet komunista. Dok je zapad i napredni svijet imao travnate, gumirane i druge podloge na sportskim terenima, mi smo imali ASFALT. Sigurnost? Pa na svakom cosku je stajala policija i spijuni koji su spijunirali narod.... I to su tebi dobra vremena! E onda mogu zamislit kako ti je danas kad ti je ono vrijeme bilo liepo.
Klodovik

#75 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Klodovik »

Romeo 80 wrote:
Srednja je besplatna, fakulteti nisu. Na šta ciljaš?
Srednja besplatna. Fakulteti za redovne studente praktično besplatni. Nije se puno promijenilo.
Locked