DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Lesli Eldridž

#301 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

-LIBERO- wrote:
bosanska rijec wrote:
-LIBERO- wrote: I prestanite mjesati JNA sa ovim cetnicima i fasistima koji su nam zlo nanjeli '92-'95.

:
:shock:

isto su nam zlo nanijeli kao i ovi cetnici...
Ono sto je nas napalo ,spalilo i ubijalo vise nije bila JNA.

Zasto je problematicno shvatiti da kada u toj vojsci vise nije bilo Slovenaca,kada nije vise bilo Hrvata,kada vise nije bilo BH patriotski raspolozenih Bosanaca i Hercegovaca,kada su se skinule zvijezde i stavila oznaka SRPSKE TROBOJKE,to je postala Srpska vojska.

Zaklinjali su se pred krstom,sto je zloupotreba vjere,ali poenta je da su i karakter ustroja,razmisljanja,borbe ,ideologije promijenili,i borili su se za Veliku Srbiju,to nije bila JNA.

Moj babo,amidza,daidza..tetak,rodzak,kao i tvoji svi muskoga roda,i doba kada su oni zajedno sa svim drugim iz svih republike tada nam zajednicke domovine Jugoslavije,sluzili vojsku,e tada je to bila JNA. :thumbup:

Il' si premlad pa su ti lose pricali,il si zlonamjeran.
Zlonamjeran je... :mrgreen:
Lesli Eldridž

#302 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

salihh wrote:
amrica wrote:Fakat niste jasni, pojavila se 2-3 trola, sa upitnim brojem relevantnih godina, upitnijim obrazovanjem i jos upitnijim IQ i vi se jos vsadjate sa njima?

Tile je ta'ke isaretim slao na Goli otok, mi bar mozemo na ignore....

Tuta mozak, nema price, a kamoli rasprave. Kome je bolje sada nego onda, onda nista nije imao, vejrovatno ni struje, a kamoli tv.... :run:

Osim ako mu je babo bakir, saja i haveri.... negamadski stanovnici bih.

Tile, sretan ti rodjendan jos jednom
meni je bolje bilo onda, zato sto sam bio haman maloljetan i nisam znao "zasto neki placu"... ipakkkkk... odlika onog drustva je sto je do umjetnosti dovela onu izreku "ignorance is bliss". ljudi su bili kao u matrici, ubjedjeni da zive u najboljem, najhumanijem, najplmenitijem drustvenom sistemu, pod budnim okom, najboljeg i najveceg sina... ne kazem da je to lose, problem je kada se probudis i skontas koliko je sati... doduse, mnogi jos spavaju cvrstim snom jer nije lahko napustiti tako lijepe sne...
A ti se probudio kad "demokratija" dođe jelde... Hajde bolan znamo da si "mladi" musliman (iz tog alijinog pokreta) :D ...
Lesli Eldridž

#303 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

Baltazar_khan wrote:Večeras me stid bilo što sam Sarajlija. Zbog vatrometa u čast jednoj komunjari, a vamo u Tuzli godišnjica masakra na kapiji.

FUJ POVRATIT ĆU :x
I ja povraćam. Zbog takvih kojima je asocijacija na četničke zločine Tito... :-) :bih:
Lesli Eldridž

#304 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

SaraLe wrote:
StLouis wrote:Baltazare, Tito nema nikakve veze s masakrom nad kapijom. Upitaj oca i majku i oceve i majke svojih prijatelja ko je bio Tito?

Sretan rodjendan jednom Velikom i postenom covjeku!
Naravno da nema, ali nije vrijedniji od tih 70 mladih ljudi...
Zar je tako tesko tu proslavu odloziti za sljedeci dan :roll:
Ne povlačite paralelu između Titovog rođendana i fašistikog orgijanja četnika u ratu. To se zove fašizam... 8-)
Lesli Eldridž

#305 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

bosanska rijec wrote:
Pa dobro i u tom drugom sistemu, ta vojska je samo nosila naziv, JNA, ali je i tada bila srpska.
To sto smo mi mislili da je vojska sviju nas, je sarena laz..
Niko meni nista nije pricao ni punio glavu nicim, sama se uvjerila u to...
Niti sam protiv tog bivseg sistema, niti protiv Tita, ali proslavljati dan mladosti na dan kada je ubijana mladost, u bliskoj nam proslosti, za mene je van pameti. I ako mislim tako, zlonamjerno je podmetati , kao sto ovdje rade da imam nesto protiv bivseg sistema ili Tita. Kao sto je zlonamjerno veseliti se i praviti vatromet u ime tog bivseg dana mladosti , kada je isti dan napravljen pokolj u Tuzli , e to je zlonamjerno.
Šta ti ženska glavo znaš o JNA i vojsci.?Kako su tebi kao ženi mogli ispirati mozak u JNA, kad žene nisu išle u vojsku? :lol:
Lesli Eldridž

#306 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

nosara wrote:
Basta wrote: Nije ti lako jarane. Nema vise tite i njegove politike. Nema vise golog otoka. Nema vise socijalizma. Nema vise crvenih knjizica, stafeta mladosti, radnih akcija, nema vise Azre i izlizanih leviski, nema vise yuga 45 i stojedinice, nema vise juge... nije ti lako jarane. Ali hajde dako i tebi dopre do malog mozga da je vrijeme kapitalizma. Volio bi vozati BMW, pratiti tehnologije, hodati po Dubajiu, imati svoj busniess, a ovamo zivjeti komunisticki, u svijetu partizanskih igara. E ne ide jarane... Ali hajde covijek ti moze i oprostiti, tek ti je 38.
Puna Bosna novih BMW, a u Dubai se ide po nove laptope... :lol:

Koji zivot u paralelnoj stvarnosti... :lol:
:lol:
Mikado

#307 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Mikado »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#308 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by -LIBERO- »

Interesuje me da li bi smetala ambalaza da su u pitanju samo sokovi i bezaolkoholna pica,a ne ovako nevjernicki sve sami alkohol i pive... :skoljka: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#309 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Interesuje me da li bi smetala ambalaza da su u pitanju samo sokovi i bezaolkoholna pica,a ne ovako nevjernicki sve sami alkohol i pive... :skoljka: :mrgreen:
ma jok ba. pa ne smeta im za Bajram što će im sad smetati... :-) :-) :-)
Lesli Eldridž

#310 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

Kako tebe nije stid, povezivati Dan mladosti i masakr u Tuzli...
Ateista

#311 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

Mikado wrote:
Dodacu samo jednu misao koja mi se tokom jucerasnjeg vatrometa vrtila po glavi:

Treba stvarno biti veliki covjek i zasluziti ovakav vatromet, cak i 30 godina nakon svoje smrti, kada ga postuju i ljudi koji nisu bili ni rodjeni za vrijeme njegovog zivota, a sve to jos u ovakvoj posranoj i truloj drzavi kao sto je nasa, prepunoj nacionalizma i nacionalisticke propagande protiv njega i njegovog rezima. I pored toga, ljudi su ipak svjesni njegove velicine i kakav je covjek bio, to stvarno treba zasluziti.
jefferson

#312 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by jefferson »

Baltazar_khan wrote:
Mikado wrote:
Kako vas nije stid :x

Povezivanje Dana Mladosti sa Masakrom u Tuzli je jednostavno slucaj za naucno istrazivacki rad iz oblasti Pshijatrije!
Ateista

#313 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

mark II wrote:Tito kao historijska ličnost mora biti podvrgnut kritici historije i historičara - ne mislim na ostrašćene likove sa foruma jednog ili drugog nazora. Uradio je dosta loših stvari, zapravo napravio dosta loših poteza, međutim po mom mišljenju uradio je dosta više dobrih stvari. Činjenica je da je komunizam kao ideja skiknuo i da se sva negativnost i pogubnost njegovog koncepta nametanja ideološki obojenih stega dala naslutiti još 60ih i 70ih godina - isto tako je činjenica da je upravo Tito počeo odustajati od klasičnog komunističkog koncepta upravo u tom periodu. Čovjek je bio pravi menadžer, vjerovatno jedan od najboljih ikada, i umjesto da se Jugoslavija demokratizirala istinski poslije njegove smrti, narodi i narodnosti bivše Jugoslavije, inicirano posebice srpskim fašizmom, strovalili su se u najbliže 18. stoljeće srednjeg vijeka (još uvijek smo u tom stoljeću). Goli otok nije paradigma Titove vladavine, mada jeste velika greška - žao mi je samo nevinih koji su tamo nastradali. Sa druge strane žao mi je da četnike nije satrao još žešće, a bio ih je dobrano satrao. Dobro je bilo što su ga se fašisti bojali, loše je bilo što je dosta nerazumijevanja bilo za određene vjerske i druge slobode, ali i to je vremenom počelo da se popravlja. Činjenica je da je sada svima pravo loše - i jednima i drugima - osim onih 1% što uistinu imaju materijalnu korist od ovakvog stanja. Jugoslavija 80ih je istinski počela napredovati, nažalost prvenstveno ju je uništio srpski fašizam, koji i danas bukti, potpirujući nacionalizme ostalih južnoslavenskih naroda. Ne znam zna li iko, ali i Jugoslavija je suosnivač CERN-a, danas sve i jedna republika bivše Juge može samo sanjati da ima pristupa bilo čemu što je napredno, makar onom prvom slovu - slovu N. O CERNU više nema govora, za još dugi niz godina, a ako nastavimo ovako, nikad. Mislim da nikome u svijetu nije odgovaralo što je Tito uspio urediti Balkan, svi su navikli da ovdje imaju poligon za europian shits - evo nam taj poligon sad, baš nam je super; i ne mislim samo na Bosnu, koja je istinski nastradala, nego i na Hrvatsku i na Srbiju (drago mi je što sada mogu srbovati u shebanoj Srbiji - ode Kosovo a i lijepo je imati etiketu zadnjeg genocidaša u Evropi). Sve u svemu dosta pozitivan historijski lik - prema meni - čije se ni mane ne trebaju zaboraviti, a u poređenju sa svim današnjim amaterima, pravi političar i vojskovođa.
Ne kontam samo zasto jedan jako dobar i realan post koji si napisao moras posrati svojim nacionalizmom tipa "srpski fašizam". To kao ostali su zlatni i nisu nacionalisti i slicno... Stvarno te ne kontam, sve ostalo ti je na mjestu, zasto ne mozes biti realan do kraja i pobijediti svoju mrznju i nacionalizam, ostatkom posta si dokazao da imas kapaciteta za to.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#314 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Admir_1984 »

@balthasar

a da povezes samo dvije jednostavne stvari. fasisti su krivi za masakr u Tuzli, a Tito se cijeli svoj zivot borio protiv takvih.
Bandierra Rossa

#315 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Bandierra Rossa »

Da pojednostavimo:

U drugom svjetskom ratu,a gledano kroz prizmu Bosne i Hercegovine,postojale su dvije mogućnosti:

1.)Da se u djelo sprovede već potpisani sporazum Cvetković-Maček,tj da se BiH podijeli između Srbije i Hrvatske,

2.)Da Tito pobjedi i nakon 480 godina,vrati Bosni i Hercegovini državnost koju je ova izgubila dolaskom Turaka 1463.

Hvala Titu za sve...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ateista

#316 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

Baltazar_khan wrote:
Lesli Eldridž wrote:Kako tebe nije stid, povezivati Dan mladosti i masakr u Tuzli...

E pa vidiš, ja imam obraza.

Znaš, mogao se proslaviti dan mladosti bez vatrometa.

Ali, očigledno to tebe i ostale boli kurac, jer nemate ni srca, a bogami ni duše :x

Zamisli da Tuzlaci naprave vatromet na dan masakra na markalama...
Tito nije imao nikakve veze sa tim masakrom i nema razloga da se zbog toga ne organizuje vatromet.
Ne bi me cudilo ni da je taj masakr namjerno uradjen na taj dan kako bi ocrnili Dan mladosti.

Uostalom, to je kao da ja kazem kako je Bosna mogla slaviti kada smo pobijedili Svedsku kada je toliko ljudi umrlo i poginulo u svijetu taj dan... bla bla, za svaki dan se moze naci ovako neka paralela, ako nema veze sa Titom, onda je sve ostalo suplja prica antikomunista koji pokusavaju pod izgovorom svog laznog morala da uniste jedan dan kao sto je Dan mladosti. Zao mi je, ali neces uspjeti. Zao mi je poginulih na taj dan, ali nema veze sa Titom.
Ateista

#317 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

Admir_1984 wrote:@balthasar

a da povezes samo dvije jednostavne stvari. fasisti su krivi za masakr u Tuzli, a Tito se cijeli svoj zivot borio protiv takvih.
:thumbup: :thumbup:
Baltazar_khan

#318 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Baltazar_khan »

Admir_1984 wrote:@balthasar

četvrtak, 5.3.2009 18:09

Stravična masovna grobnica u Sloveniji: "Smrt je bila spora, penjali su se jedni preko drugih"

MASOVNA grobnica koja je otkrivena u slovenskom rudniku Barbara pored Laškog šokirala je javnost. Još uvijek nije poznato pripadaju li posmrtni ostaci Hrvatima, žrtvama Križnog puta, ili slovenskim domobranima.

RTV Slovenije javlja da će posmrtni ostaci žrtava biti popisani te će se pokušati utvrditi spol žrtava, nakon čega će biti prebačeni u kosturnicu u Teharju gdje se već nalaze kosti ostalih žrtava II. svjetskog rata čije su kosti pronađene u ostalim masovnim grobnicama u Sloveniji.

Rudarski stručnjak Mehmedali Alič rekao je da su se rudari više mjeseci probijali do grobnice, a na putu im se prepriječilo ukupno 11 prepreka koje su se protezale u dužinu od više desetaka metara

Nakon posljednje prepreke otkrili su prve kosti čiji je položaj ukazivao na to da se osoba pokušala probiti kroz prepreke kako bi izašla iz smrtonosnog rudarskog okna. Nekoliko metara niže otkriveno je još jedno truplo, a nakon toga je otkrivena zastrašujuća gomila ljudskih kostiju koje su ležale jedne preko drugih.

Dr. Jože Balažic, predstojnik ljubljanskog Instituta za sudsku medicinu, za Dnevnik.si je rekao kako u životu nije vidio strašniji prizor: "Nešto tako nisam vidio tijekom cijele svoje karijere. Ni u filmovima nisam vidio ovako nešto. Grozno! Ne možete si predočiti koliko su ti ljudi trpjeli. Vidi se kako su se rukama pridržavali jedni za druge i penjali se jedan preko drugoga. Smrt nije bila nimalo brza. Vidio sam i jednu protezu za nogu koju je pridržavao tuđi leš. Stravično".

Balažic je također rekao da sada treba izvršiti postupak identifikacije žrtava, ukoliko je to moguće. Stručnjaci će pokušati utvrditi dob i spol žrtava, uzroke smrti i broj i vrste ozljeda koje su pretrpjele. Za eventualni postupak DNK analize Balažic je rekao da bi imao smisla samo kada bi se DNK uzorci žrtava imali sa čime usporediti, izražavajući pri tom sumnju da je takva usporedba moguća.

Balažic je također rekao da pojedini detalji ukazuju na to da žrtve nisu odmah umrle, ali su najvjerojatnije bili mrtvi kada su ih zasipali s vapnom.

Prema procjenama, broj pronađenih trupala se kreće od 200 do 400. S obzirom da je u rovu pronađeno mnogo vojničkih čizama, pretpostavlja se da je ipak većinom riječ o pripadnicima vojnih formacija. Jedan očevidac tvrdi da se radi o Slovencima, međutim postoje svjedoci koji tvrde da se radi o Hrvatima koji su u Sloveniji pobijeni 1945. godine.

U jamama se krije i do tisuću žrtava?

Dr. Jože Dežman, direktor Muzeja novije povijesti u Ljubljani, za Slovensku televiziju je rekao kako se još uvijek ne može sa sigurnošću reći je li riječ o Hrvatima ili Slovencima. Naveo je kako su mu se od utorka, kad je masovna grobnica otkrivena, javili brojni građani čiji su članovi obitelji ili prijatelji nestali tijekom Drugog svjetskog rata. Do sada je širom Slovenije otkriveno više od 600 masovnih grobnica.

Dežman je naveo kako je riječ o groznom zločinu koji se želio prikriti, o čemu svjedoči činjenica da je ulaz u rov bio blokiran sa 400 kubičnih metara betonskih i drvenih pregrada te zemljanog materijala. Žrtve su u trenutku zatrpavanja bile još žive. Vjeruje se da bi u još dvije neekshumirane jame u istom rudniku moglo biti i do tisuću žrtava. Vađenje posmrtnih ostataka je u tijeku, a narednih dana će biti provedena detaljna vještačenja nad žrtvama.

index . hr

Admire, nije ni on bio bajan i krasan...
Baltazar_khan

#319 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Baltazar_khan »

16.03.2009
Bivši predsjednik slovenske vlade Janez Janša predložio je u ponedjeljak da se ukloni spomenik Josipu Brozu Titu, ali i slovenskim komunističkim čelnicima Edvardu Kardelju i Borisu Kidriču koji su, kako tvrdi, bili "među glavnim organizatorima" poratnih pogubljenja na slovenskom tlu nakon Drugoga svjetskog rata.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#320 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Admir_1984 »

relevantan ti je izvor index.hr stvarno. stranica koja se otvoreno sprda sa bosancima ti je mjerodavna :-) :-)
donBeton

#321 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by donBeton »

Bandierra Rossa wrote:Da pojednostavimo:

U drugom svjetskom ratu,a gledano kroz prizmu Bosne i Hercegovine,postojale su dvije mogućnosti:

1.)Da se u djelo sprovede već potpisani sporazum Cvetković-Maček,tj da se BiH podijeli između Srbije i Hrvatske,

2.)Da Tito pobjedi i nakon 480 godina,vrati Bosni i Hercegovini državnost koju je ova izgubila dolaskom Turaka 1463.

Hvala Titu za sve...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ajmo knjige historije u ruke. I... knjige, ne knjigu.
Lesli Eldridž

#322 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

Što je više kleveta i laži Tito nam je miliji i draži. :)
Lesli Eldridž

#323 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

Baltazar_khan wrote:
Lesli Eldridž wrote:Kako tebe nije stid, povezivati Dan mladosti i masakr u Tuzli...

E pa vidiš, ja imam obraza.

Znaš, mogao se proslaviti dan mladosti bez vatrometa.

Ali, očigledno to tebe i ostale boli kurac, jer nemate ni srca, a bogami ni duše :x

Zamisli da Tuzlaci naprave vatromet na dan masakra na markalama...
Slučaj... 8-)
Baltazar_khan

#324 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Baltazar_khan »

Lesli Eldridž wrote:Što je više kleveta i laži Tito nam je miliji i draži. :)
Image

Image

Hvala i doviđenja!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#325 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by -LIBERO- »

Jeste jeste,a na "kriznom putu" su pobijeni sve sami skauti i djeca cvijeca....ups...samo je interesantno da su poslije kapitulacije oformili kolone i krenuli put Austrije,ups...samo je interesantno da su u koloni bili ustase,cetnici,belogardejci,domobrani...cuvari logora,komandanti korpusa,kvislinskih oblasti....pomagaci okupatorima,i pritom jos NAORUZANI,ups .....slucajnost je jos da su se i borbe vodile,da se i pucalo iz te kolone,ups...i nagradno pitanje koliko stotina hiljada ljudi je ostalo ubijenih iza tih mirotvoraca tokom 4 godine okupaciej jugoslovenskih republika.

povampireni fasizam olicen u neocetnistvu,i neuustastvu...i jos kada pridodamo ove nase "zelene"fasiste,na sev moguce nacine pokusavaju izvrsiti izjednacavanje partizana i ovih kvislinskih formacija.

Smrt fasizmu,sloboda narodu!!!
Locked