DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bosanska rijec

#176 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosanska rijec »

Romeo 80 wrote:@bosanska riječ

O čemu ti pričaš Allaha ti? Kako te nije stid i sramota spominjati uopšte tu izgubljenu mladost na ovoj temi? Mani mi se jeftine demagogije i reci konkretno, šta ti želiš dokazati?! Šta ti je cilj uopšte?
Ko je pobio tu mladost i ostale žrtve? Tito možda?
Znaš li ti ko je On uopšte bio i za šta se zalagao? Jesi li svjestan/na svoje nesvijesti?
I ti mi pričaš o licemjerstvu.
E baš mi ga šuknu, što jes, jes! :roll:
Nisam pisala o Titu i sistemu nego ti ...
Sto se pravis blesav ? Je li ne vidis cak i na ovoj strani ljudi cestitaju "dan mladosti", halo zar nekom na ovaj dan kada su fasisti ubili toliku mladost pada uopce na pamet da cestita i bude sretan. Kakav sistem, kakav dan se moze slaviti nakon 25.5.1995.
I na kraju hebote sistemi, kakvi sistemi i bakraci glupane.
opet ja

#177 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by opet ja »

@Basta
gdje si ti zivio? procitaj ono sto si napisao i opali si dva samara
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#178 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by hrasno38 »

Basta wrote:
melbaa wrote:Oni kojima ovaj datum, vrijeme o kojemu mi govorimo sa sjetom i nostalgijom, nista ne znaci i smatraju da smo mi ublehe ...
neka napreve poredjenje ....

U Ono Doba u vrticu nisu maltretirali djecu vjeronaukom nego su ih tome ucili njihovi roditelji a islo se u mejtef i u crkvu na vjeronauku.
U Ono Doba nisu roditelji strahovali kako ce im djeca otici i vratiti se iz skole.
U Ono Doba svi koji su zeljela isli su na sutdij. A i danas rasuti sirmo svijeta vaze za dobre strucnjake.
U Ono Doba lijecnici su lijecili savjesno pacijente.
U Ono Doba lumpovali smo po cijelu noc a da se nismo plasili da nas neko ne zaganja pistoljima ili nozevima.
U Ono Doba putovali smo sa rancima na ledjima svuda, svuda....
U Ono Doba moj drug veli da je bez problema mogao prespavati u parku (samo ako ne naleti na milicionera).
U Ono Doba nije bilo ovoliko saobracajnih nesreca po gradu.
U Ono Doba nije nisu krali automobile.
U Ono Doba nisu se obijali stanovi i kuce kao danas.
U Ono Doba nije bilo bolesne djece kojima je lijecenje zavisilo od skupljanja donacija od obicnih ali humanih ljudi.
U Ono Doba sa crvenim pasosem isli smo svuda samo bi kupili kartu za prevoz ako nismo isli autostopom.
U Ono Doba penzioneri nisu kopali po kontejnerima.
U Ono Doba radnici su radili a nisu strajkovali.
U Ono Doba nije bilo nepisemnih mladih ljudi.
U Ono Doba ljudi nisu bili u kolektivnoj depresiji.
U Ono Doba slobodno smo hodali po planinskim putevima i kozijim stazama.
U Ono Doba cijela nacija je navijala za reprezetaciju nase zemlje a ne susjedne.
U Ono Doba smo isli na utakmice a poslije njih se citavi i zdravi vracali kucama.
U Ono Doba smo putavali vozovima.
U Ono Doba smo isli po komsiluku na baklave za Bajrame, djeci djelili sarena jaja za Uskrs/e.
U Ono Doba milicioner na ulici bi me zastitio.
U Ono Doba djeca su u mahali organizirali akcije skupljanja starog papira.
U Ono Doba isli smo na radne akcije i tamo se druzili.
U Ono Doba nije ovoliko bilo sirotinje.
U Ono Doba smo imali brdo prijatelja.
U Ono Doba smo bili sretni iako nismo vozili bijesna auta.
U Ono Doba smo bili ...... sve sto nismo danas.
Uceci vjeronauk djeca se od malena uce svom identitetu. Dakle uce da su Bosnjaci, uce osnove Islamske kulture, tradicije, vjere kojoj pripadaju... Znaci sasvim pravilno. A komunjare su u svoje vrijeme nametale komunisticki identitet. Identitet bez vjere i tradicije. Tradicija su bili sletovi, komunisticke pjesme, stafete, pionirske zakletve titu i ostale bolesti.
U ono doba su djecu tukli nastavnici, pa su se djeca bojala ici u skolu.
U ono doba su svi isli na studij, vjecito studirali. Ako nisi znao sta ces od zivota onda upises pravni fakultet ili ekonomski i ucic o ekonomiji razmjene-trampe. A koliko su nam diplome bile valjane govori podatak da nisu bile priznate na zapadu.
Pa ti tadasnji doktori su posle postali najveci zlikovci, poput Karadzica. E jadne li su to doktorsko humane diplome.
U ono doba se lumpovalo po cijelu noc, pa sutra na posao... spavanje iza masina, bolovanje... E tuge... kakve dimenzije propasti sistema.
U ono doba se putovalo sa rancima na ledima, a u rancu naceta pasteta od jucer i kifla. A putovalo se dokle... do Slovenije i Makedonije i to na ekskurzijama, a ko je htjeo dalje trebao mu je dzep pun maraka. A maraka nigdje.
U ono doba se moglo spavati po parkovima, pa to je metafora beskucnika kakvi smo u mi u stvari i bili.
U ono doba nije bilo ovoliko saobracajnih nesreca jer se vozala fica, yugo i zastava 101. Sve sama sportska auta koja su opet bila preskupa za vecinu.
U ono doba se nisu krala auta, ali se kralo kapom i sakom iz firmi, pa po moru, pa iz prodavnica, pa organizovane sanerske ture po Italiji, Njemackoj...
U ono doba se nije kralo iz stanova jer se nije imalo sta ukrasti. Mozda regal, trosjed, fotelja? Ili loza ploha iz sifonjera. Para se ionako nije imalo.
U ono doba bolesna djeca, retardirana nisu smjela izaci na ulicu, jer ih je okolina ismijavala, izrugivala, viceve o njima pravila.
U ono doba smo imali pasos, ali koja fajda kad 95% ljudi nije imalo para da izade iz zemlje. Tek oni sretnici sto su isli do Trsta da kupe gaca za sverca.
U ono doba su radnici radili ali nisu smjeli strajkovati. A kao sto si i sam rekao navecer bi se lumpovalo a po danu radilo. E jadnog li rada?
U ono doba je bilo i kad zavrsis skolu ti si nepismen. Jer u skoli si bubao datumei formule, a u praksi obje lijeve ruke.
U ono doba su ljudi bili u kolektivnoj zabludi, sto je rat i pokazao.
U ono doba je malo ko hodao kozijim stazama i planinskim putevima jer su svi htjeli na asfalt. Pa su i oni koji su zivjeli na selima bjezali u grad.
U ono doba se navijalo za reprezentaciju drzave, za Piksija koji nam je posle dizao tri prsta i pjevao cetnicke pjesme, za Bobana koji nam je palio zastavu...
U ono doba se islo na baklave kod komsije, a ovamo iza leda se noz ostrio. Pa to je rat pokazao i dokazao.
U ono doba su milicioneri bili pravi serifi. Onako uniformisani bi lokali lozu u obliznjoj kafani i zavodili red.
U ono doba je omladina nasjela na price o bratstvu i jedinstvu, pa je isla na radne akcije, dok su se komunjare gusile u janjetini na racun komiteta.
U ono doba smo svi bili sirotinja kojoj je vlast isprala mozak i umislila da smo svi milioneri.
U ono doba je Tito i njegova bratija imala brdo prijatelja. Pa su se onda onako zajedno lokali, zderali i zenske ganjali u kojekakvim plavim brodovima, avionima, plantazama...
Dok sam veceras gledao 60 minuta i temu o Golom Otoku usput sam citao ovaj tvoj post i strasno zazalio sto tako nesto i danas ne postoji za upravo takve kao sto si i ti. Otprilike tvoj prica je i prica Mladih Muslimana koji su nakon sto su dobili vlast pokazali svoje pravo lice i dokazali da su sa pravom robijali u onom sistemu i ako bog da opet ce robijati. Onda radi nemoralnih ideala a sada radi nemoralne pljacke. Vise je nego ocito da i sam pripadas makar u glavi takvoj sorti ljudi a mogao bih se zakleti da si do 92 godine nosio crvenu knjizicu u dzepu. Tebe su ocito nastavnici u skoli premalo marisali (mada mene niko nije nikada dohvatio za svog mog skolovanja), nisi bio dovoljno bistar da zavrsis fakultet jer tada su za razliku od danas fakultete zavrsavali oni koji su znali a ne koji su imali, bio si kokuz jer ti se gadilo raditi (ja sam od prvog razreda srednje skole sebi zaradjivao za mora), kralo se jeste ali se kralo na taj nacin da su oni koji su krali omogucili i meni normalan zivot za razliku od tvojih danasnjih idola crna ih zemlja progutala zajedno sa istomisljenicima, ocito je da nisi radio tako da za strajkove mozes samo da nagadjas jer sam ja radio u Energoinvestu i bio u sindikalnim strukturama, tako je omladina je issla na radne akcije a danas ide u zatvore zbog pljacki i ubistava zahvaljujuci politici tvog idola Alije Izetbegovica i njegovih minder-govana. Cetnici su ovu zemlju rusili 4 godine a Alijini puleni je do kosti glodju zadnjih 13 isto tako bestijalno, podmuklo, samo bez topova i granata. Samo pusaci ste kad tad zapamti sta sam ti rekao mada za tebe nema zime jer svaki sistem je za takve kao ti dobar. Jednostavno se stidim sto si moja generacija jer zaista od onog svijeta sa kojim sam proveo zivot rijetki su se pretvorili u smradove.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#179 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by arman1 »

Starog prdonje mi nije nimalo žao. Možda je imao i dobrih stvari(vjerujem da jeste), ali masa onog o čem se priča je dobro podmazano propagandnom mašinerijom.
Dokazi :
Pitajte za dokaze :
Slovence, pobjegli su iz Yu ko pas sa lanca toliko su volili prdonju i njegovu zajednicu republika.
Bošjake u krajini, priupitajte ih i za Cazinsku Bunu(pušku), to krvoproliče če pamtiti vjekovima.
Hrvate u zapadnoj hecegovini, ne volim baš njihov mentalitet ali imaju mnogo šta interesntno ispričati.
Albance, komplet propaganda je bila okrenuta da ih satanizuje. Popričajte malo s tim ljudima pa da vidite zašto toliko vole srbe i bilo šta što se veže za njih i YU.
Svojevremno se pričalo na kosovu : kako se zove loš hrvat - tito.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#180 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

bosanska rijec wrote:

O čemu ti pričaš Allaha ti? Kako te nije stid i sramota spominjati uopšte tu izgubljenu mladost na ovoj temi? Mani mi se jeftine demagogije i reci konkretno, šta ti želiš dokazati?! Šta ti je cilj uopšte?
Znaš li ti ko je On uopšte bio i za šta se zalagao? Jesi li svjestan/na svoje nesvijesti?
Sto se pravis blesav ? Je li ne vidis cak i na ovoj strani ljudi cestitaju "dan mladosti", halo zar nekom na ovaj dan kada su fasisti ubili toliku mladost pada uopce na pamet da cestita i bude sretan. Kakav sistem, kakav dan se moze slaviti nakon 25.5.1995.
Prije nego nekoga nazoveš glupanom postaraj se da i sam ne ispadneš istim! Pogledaj naslov teme pa mi kaži ko je ovdje zalutao?
Da, ima ljudi koji se sjećaju nekog ljepšeg vremena i šta je tu loše? Zar si toliko blentav/a pa misliš da neko od ljudi koji sa sjetom govore o prošlosti se raduje izgubljenoj mladosti? Ja jednostavno ne vidim nikakvu koliziju između činjenice da poštujem lik i djelo Josipa Broza sa jedne strane i postojanja dužnog pijeteta prema žrtvama s druge...
Lesli Eldridž

#181 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

arman1 wrote:Starog prdonje mi nije nimalo žao. Možda je imao i dobrih stvari(vjerujem da jeste), ali masa onog o čem se priča je dobro podmazano propagandnom mašinerijom.
Dokazi :
Pitajte za dokaze :
Slovence, pobjegli su iz Yu ko pas sa lanca toliko su volili prdonju i njegovu zajednicu republika.
Bošjake u krajini, priupitajte ih i za Cazinsku Bunu(pušku), to krvoproliče če pamtiti vjekovima.
Hrvate u zapadnoj hecegovini, ne volim baš njihov mentalitet ali imaju mnogo šta interesntno ispričati.
Albance, komplet propaganda je bila okrenuta da ih satanizuje. Popričajte malo s tim ljudima pa da vidite zašto toliko vole srbe i bilo šta što se veže za njih i YU.
Hej mali, ne poistovjećuj Tita i velikosrpsku ideologiju. I ne samo velikosrpsku ideologiju već sve nacionalizme. Protiv toga se Tito borio. Samo prosvijećeni apsolutizam koji si imali Tito i Kemo Ataturk je mogao dohavizati međede na pravi put. Daš im demokratiju i vidi šta međedi napraviše... :D
gumifufna

#182 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by gumifufna »

Romeo 80 wrote:
bosanska rijec wrote:Nakon 25.5.1995. godine i Kapije kada su srpski fasisti, ubili toliku mladost, ovo je za sve normalne ljude samo Dan zalosti. :(
Još kada bi razmišljao/la o tim nevinim žrtvama i ostalih 344 dana gdje bi ti kraj bio?! Ovako na jedan hinjski način koristiš te žrtve u "argumentaciji" protiv prošlog sistema koji je bio vidi čuda i najveći neprijatelj upravo onih koji pobiše tu istu tuzlansku mladost!

Stidi se... :x
Ali nas je vecina koji razmisljamo o nevinim zrtvama jer su nam dio porodice,komsije,rodbina i ima majki koji nisu nasli jos kosti svojih najmiliji.Sta trebamo na danasnji dan to sve zaboraviti i praviti sletove i nosati stafetu.Neka je tebe stid sto zaboravljas.
Lesli Eldridž

#183 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

gumifufna wrote:
Romeo 80 wrote:
bosanska rijec wrote:Nakon 25.5.1995. godine i Kapije kada su srpski fasisti, ubili toliku mladost, ovo je za sve normalne ljude samo Dan zalosti. :(
Još kada bi razmišljao/la o tim nevinim žrtvama i ostalih 344 dana gdje bi ti kraj bio?! Ovako na jedan hinjski način koristiš te žrtve u "argumentaciji" protiv prošlog sistema koji je bio vidi čuda i najveći neprijatelj upravo onih koji pobiše tu istu tuzlansku mladost!

Ali nas je vecina koji razmisljamo o nevinim zrtvama jer su nam dio porodice,komsije,rodbina i ima majki koji nisu nasli jos kosti svojih najmiliji.Sta trebamo na danasnji dan to sve zaboraviti i praviti sletove i nosati stafetu.Neka je tebe stid sto zaboravljas.
Kakve veze ima Dan mladosti sa masakrom u zadnjem ratu, bogati? :-)
arman1

#184 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by arman1 »

Lesli Eldridž wrote:
arman1 wrote:Starog prdonje mi nije nimalo žao. Možda je imao i dobrih stvari(vjerujem da jeste), ali masa onog o čem se priča je dobro podmazano propagandnom mašinerijom.
Dokazi :
Pitajte za dokaze :
Hej mali, ne poistovjećuj Tita i velikosrpsku ideologiju. I ne samo velikosrpsku ideologiju već sve nacionalizme. Protiv toga se Tito borio. Samo prosvijećeni apsolutizam koji si imali Tito i Kemo Ataturk je mogao dohavizati međede na pravi put. Daš im demokratiju i vidi šta međedi napraviše... :D
1. Nisam mali, nabrao sam finih godina, i mnogo šta u životu naučio. Najvažnije da medlja ima dvije strane.
2. Ništa ja ne poistovječujem. Činjenica je da je onaj za kog ovdje neki govore da je držao bandu pod kontrolom u stvari omogučio jednima da drže ostale pod kontrolom. Sva snaga njegove kontrole je ležala u sprezi propagndne mašinerije i efikasnog policijsko-obavještajnog aparata.
3. Ako se boriš protiv jednog nacionalizma tako što češ nametnuti drugi , ššta tu ima vrijedno hvalospijeva.
4. Tito nije bio prosviječen, možd samo malo inteleigentniji da skonta kako da se doživotno podmaže.
5. Ne poitovječuj Titu i Ataturka , Kemo je ipak bio državnik od formata.
6. Niko ovdje nije dao demokratiju međedima nego je titina mašinerija pokazala pravo lice.
7. 25.05 za mene nije dan mladosti, nego dan žalosti za omladinom koju je neki idiot učinio topovskim mesom u ime tog istog dana mladosti.
bosanska rijec

#185 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosanska rijec »

Romeo 80 wrote:
bosanska rijec wrote:

Prije nego nekoga nazoveš glupanom postaraj se da i sam ne ispadneš istim! Pogledaj naslov teme pa mi kaži ko je ovdje zalutao?
Da, ima ljudi koji se sjećaju nekog ljepšeg vremena i šta je tu loše? Zar si toliko blentav/a pa misliš da neko od ljudi koji sa sjetom govore o prošlosti se raduje izgubljenoj mladosti? Ja jednostavno ne vidim nikakvu koliziju između činjenice da poštujem lik i djelo Josipa Broza sa jedne strane i postojanja dužnog pijeteta prema žrtvama s druge...
Pa covjece ne stavljaj mi u usta nesto sto nisam rekla. Vidjela sam naslov a vidi i ti da ljudi cestitaju dan mladosti. Niti sam pomenula sistem niti Tita. Jesi slijep, vec treci put ti ponavljam da ljudi na ovoj temi cestitaju dan mladosti i to na isti dan kada je prije 14 godina ubijena tolika mladost. Naravno da si u koliziji, cestitati dan mladosti kad je ubijena tolika mladost. Van pameti.
starii

#186 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by starii »

dobar ovaj vatromet za dan mladosti :)
Romeo 80

#187 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

gumifufna wrote:
Romeo 80 wrote:

U to ne ulazim, ali mi još niko ne odgovori kakva je kolizija prisjećati se prošlih vremena i imati pijeteta prema nedužnim žrtvama?
Ko ovdje nosa štafete Tileta ti? Ništa ja nisam zaboravio, samo razmišljam svojom glavom i ne dopuštam nacionalističkoj bagri da pljuje po čovjeku koji nas je sve zadužio.
iz dna duše

#188 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by iz dna duše »

Kćerka moje dobre poznanice je poginula na Kapiji, 25. Maja
Ona kaže da je taj dan obukla novu haljinu koju joj je ona sašila, a majci je rekla:
" Malo ću izaći večeras, Dan je mladosti". Izašla je i poginula. Moja poznanica jeste od tada na sve dane tužna, ali na taj dan posebno. Međutim, ona taj nekadašnji praznik mladih istovremeno ne doživljava na ružan način u drugom smislu, jer i njena je kćerka eto taj dan izašla jer je bio Dan mladosti i željela je da bude sa društvom. Zajedno su i poginuli. Ja također ne zamjerim ni u kojem slučaju onima kojima je ovo dan koji ih samo podsjeća na smrt njihovih najdražih i koji kada dođe, oni ga mrze. Svako svoju bol podnosi na svoj način i ja to poštujem. Dakle, onaj kome je žalost, dajem mu puno pravo da žali i saosjećam sa njim iskreno. Ali isto tako, dajem za pravo i onima koje taj dan podsjeća na neka druga vremena, kada je po njihovom mišljenju bilo ljepše. I mislim da bismo jedni druge trebali razumjeti i poštovati međusobna osjećanja, ako ona ne nanose štetu drugima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#189 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by hrasno38 »

arman1 wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Dokazi :
Pitajte za dokaze :
1. Nisam mali, nabrao sam finih godina, i mnogo šta u životu naučio. Najvažnije da medlja ima dvije strane.
2. Ništa ja ne poistovječujem. Činjenica je da je onaj za kog ovdje neki govore da je držao bandu pod kontrolom u stvari omogučio jednima da drže ostale pod kontrolom. Sva snaga njegove kontrole je ležala u sprezi propagndne mašinerije i efikasnog policijsko-obavještajnog aparata.
3. Ako se boriš protiv jednog nacionalizma tako što češ nametnuti drugi , ššta tu ima vrijedno hvalospijeva.
4. Tito nije bio prosviječen, možd samo malo inteleigentniji da skonta kako da se doživotno podmaže.
6. Niko ovdje nije dao demokratiju međedima nego je titina mašinerija pokazala pravo lice.
7. 25.05 za mene nije dan mladosti, nego dan žalosti za omladinom koju je neki idiot učinio topovskim mesom u ime tog istog dana mladosti.
Nravavno mada je Kemo bio ljudska gromada u politickom smislu Tito je ipak bio planina sto je neoborivo dokazivo na milionu primjera. Jedina mu je mana naravno kod ponekih na ovom forumu ta sto nije bio musliman!!!!! Ne znam da li si i ti medju navedenim!!!!!
Lesli Eldridž

#190 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

arman1 wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Dokazi :
Pitajte za dokaze :
1. Sudeći po pisanju ipak imaš 20-tak do 25 godina. I ništa ti nisi naučio osim nacionalizma. :-)
2.Nije istina da je omogućio jednim nacionalistima da vladaju, na kraju su se svi osokolili, a velikosrpski nacionalizam je inicirao rat i klanja. Svaka normalna država ima efikasnu policiju i službe sigurnosti. Sad imamo samo stranačke falange.
3.Koji je to nacionalizam Tito forsirao? Ne laži, on je bio svjetski čovjek. Kad je umro, svi, ama baš svi svjetski državnici
su došli. Ti se toga ne sjećaš.
4. Itekako je bio prosvijećen. Voditi zemlju u vrijeme kada je postignut najveći napredak na ovim prostorima od
praistorije, dovoljno govori. Šta je to Tito hairov'o? Šta mu imaju djeca i unuci? Usporedi to sa izetbegovićima,tuđmanima, miloševićima,... Lažeš za titovu djecu.
5. Itekako se mogu naći sličnosti. Ataturk je "otac nacije", a i Tito je. Sekularizam je veliko dostignuće i jednog i
drugog. Da nije bilo Ataturka sad bi Turska bila gora nego Iran. Divlja su to plemena bila. Isto je i sa većim dijelom SFRJ
6.Tito je stvorio efikasnu i humanu državu, sa prednostima i manama (Bože moj), a kakve su sadašnje države nastale iz
bivše SFRJ? Nikakve, većina lošije živi.
7. To govori o tebi samome. Stidi se svoga "razmišljanja". Oni su ubijeni od strane četnika i agresora, a ne od strane Titove JNA.
:bih:
Last edited by Lesli Eldridž on 25/05/2009 22:27, edited 3 times in total.
Romeo 80

#191 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Romeo 80 »

@bosanska riječ

Ništa ti ja u usta ne stavljam, to sama radiš! Da ljudi čestitaju dan mladosti i šta je tu loše? Znaš li ti uopšte šta je taj dan predstavljao?
Ne odgovori mi zbog čega sam u koliziji ako poštujem i Dan mladosti i nevine žrtve...
Sad samo čekam da mi spomeneš i srebreničke žrtve, a sve onako dušebrižnički!

Znaš li ti da je u BiH za vrijeme rata svaki dan neko ginuo? Znači li to da ne smijem slaviti svoj rođendan? :roll:
Toffee karamela

#192 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Toffee karamela »

Lesli Eldridž wrote: Uuuu koliko ti onda godina ima momak... :D
Pa računaj... :D
gumifufna

#193 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by gumifufna »

Lesli Eldridž wrote:Kakve veze ima Dan mladosti sa masakrom u zadnjem ratu, bogati? :-)
Ma nema nikakve izvinjavam se sto sam ista rekao ,eto pravite vatromet i veselite se.
Leonid Breznjev

#194 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Leonid Breznjev »

tovarisc joza, sretan rodjendan.. :) ne zna ova mlada talasika, koji si ti format bio.. ne zna humanoidna sorta da bi ga davno popusili da nije tebe bilo.. al' neka.. ne smeta, ne smetaaaaaa.. :)

(jao sto ce ovdje banovi padati.. :D bice gora pogibija nego na kordunu.. :D)
Lesli Eldridž

#195 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

gumifufna wrote:
Lesli Eldridž wrote:Kakve veze ima Dan mladosti sa masakrom u zadnjem ratu, bogati? :-)
Ma nema nikakve izvinjavam se sto sam ista rekao ,eto pravite vatromet i veselite se.
Ja Tita poštujem, a ti poštuj ove druge i ne krij se iza mrtvih i nevino stradalih u zadnjem ratu... :-)
arman1

#196 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by arman1 »

Lesli Eldridž wrote: 1. Sudeći po pisanju ipak imaš 20-tak do 25 godina.
2.Nije istina da je omogućio jednim nacionalistima da vladaju, na kraju su se svi osokolili, a velikosrpski nacionalizam je inicirao žrat i klanja.
3.Koji je ti nacionalizam Tito forsirao? Ne laži, on je bio svjetski čovjek. Kad je umro, svi, ama baš svi svjetski državnici
4. Itekako je bio prosvijećen. Voditi zemlju u vrijeme kada je postignut najveći napredak na ovim prostorima od
praistorije, dovoljno govori. Šta je to Tito hairovo? Šta mu imaju djeca i unuci? Usporedi to sa izetbegovićima,tuđmanima, miloševićima,... Lažeš za titovu djecu.
5. Itekako se mogu naći sličnosti. Ataturk je "otac nacije", a i Tito je. Sekularizam je veliko dostignuće i jednog i
drugog. Da nije bilo Ataturka sad bi Turska bila gora nego Iran. Divlja su to plemena bila. Isto je i sa većim dijelom SFRJ
6.Tito je stvorio efikasnu i humanu državu, sa prednostima i manama (Bože moj), a kakve su sadašnje države nastale iz
7. To govori o tebi samome. Stidi se svoga "razmišljanja". Oni su ubijeni od strane četnika i agresora, a ne od strane Titove JNA.
1. ako tražiš vršnjake fulio se klinac.
2. Vidim da čitaš knjige sa crvenim povezom, uglavnom štampane u Beogradu.
3. Nisam ni rekao da je forsirao neki nacionalizam nego mu samo nije skresao krila na vrijeme. Suviše je balansirao. Balavac jedan materi govori da LAŽE iznosim svje mišljenje ako ti se ne sviđa ne čitaj. I Staljinu su mnogi došli na sahranu što ga ne čini anđelom. Ako te to tješi sječam se budući da ne patim od masovne skleroze kao neki.
4. Juka prazina je kontrolisao pola sarajevskog podzemlja pa mu ne kličepš. Seronjo nepristojni pročitajono što pišem do kraja malo razmisli pa onda vrijeđaj i reci čaći da laže.
5. Što je babi milo to joj se i snilo.
6. Dovoljno efikasnu da nakrce toliko vojnih potencijala i 24 milijarde vanjskog duga.
7. Ti se stidi svog razmišljanja i neupučenosti. Odakle četnicima oružje nego od "prosviječene", "nepristrasne", i td JNA.
Lesli Eldridž

#197 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

arman1 wrote:
2.Nije istina da je omogućio jednim nacionalistima da vladaju, na kraju su se svi osokolili, a velikosrpski nacionalizam je inicirao žrat i klanja.
3.Koji je ti nacionalizam Tito forsirao? Ne laži, on je bio svjetski čovjek. Kad je umro, svi, ama baš svi svjetski državnici
praistorije, dovoljno govori. Šta je to Tito hairovo? Šta mu imaju djeca i unuci? Usporedi to sa izetbegovićima,tuđmanima, miloševićima,... Lažeš za titovu djecu.
3. Nisam ni rekao da je forsirao neki nacionalizam nego mu samo nije skresao krila na vrijeme. Suviše je balansirao. Balavac jedan materi govori da LAŽE iznosim svje mišljenje ako ti se ne sviđa ne čitaj. I Staljinu su mnogi došli na sahranu što ga ne čini anđelom. Ako te to tješi sječam se budući da ne patim od masovne skleroze kao neki.
4. Juka prazina je kontrolisao pola sarajevskog podzemlja pa mu ne kličepš. Seronjo nepristojni pročitajono što pišem do kraja malo razmisli pa onda vrijeđaj i reci čaći da laže.
6. Dovoljno efikasnu da nakrce toliko vojnih potencijala i 24 milijarde vanjskog duga.
7. Ti se stidi svog razmišljanja i neupučenosti. Odakle četnicima oružje nego od "prosviječene", "nepristrasne", i td JNA.
Nerviraš se? Istina boli. Znam da te boli, a za tvoj riječnik se neću ja brinuti već moderatori... :)
arman1

#198 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by arman1 »

hrasno38 wrote:
Nravavno mada je Kemo bio ljudska gromada u politickom smislu Tito je ipak bio planina sto je neoborivo dokazivo na milionu primjera. Jedina mu je mana naravno kod ponekih na ovom forumu ta sto nije bio musliman!!!!! Ne znam da li si i ti medju navedenim!!!!!
Moram te razočarati ali fulio si.
Od tri nja BH političara za mene samo je jedam , muhamedanac

1. Alija Izetbegović
2. Željko Komšić
3. Bogić Bogičević.
gumifufna

#199 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by gumifufna »

Romeo 80 wrote:U to ne ulazim, ali mi još niko ne odgovori kakva je kolizija prisjećati se prošlih vremena i imati pijeteta prema nedužnim žrtvama?
Ko ovdje nosa štafete Tileta ti? Ništa ja nisam zaboravio, samo razmišljam svojom glavom i ne dopuštam nacionalističkoj bagri da pljuje po čovjeku koji nas je sve zadužio.
Mi se prisjecamo blize proslosti a vi se prisjecate vremena od prije 30 godina.Nisam ni mislio napisati nista na ovoj temi,ali me je tvoj post malo uvrijedio da se trebamo stiditi sto se sjecamo danasnjeg dana po necemu losem.I tebi se izvinjavam sto sam uopste tvoj post citirao ili te mozda uvrijedio i nastavi razmisljati svojom glavom i nemoj prpustiti veceras vatromet i u subotu brenin koncert simbola jugoslovenstva.

Sretan vam dan mladosti jogosloveni

Lesli Eldridž

#200 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Lesli Eldridž »

arman1 wrote:
:lol: :lol: :lol: Imaš li još "argumenata"? :D
Locked