Druže Tito mi ti se kunemo!

Locked
zapporius

#276 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

VCorp wrote:
zapporius wrote:
Leons wrote:Uf, jes je napravio bankrotirala dva put prije nego sto se raspala.

A ta Castrova Kuba ima duplo veci BDP od Jugoslavenskog maksimalnog ikada.

Ja sam ovdje da vam saopstim istinu a istina ce vas osloboditi. Tu sam da vam pomognem da prebrodite ovu tranziciju. Znam da je tesko, al' mora se.
A tebe konja isprogramirali da ti mjeris srecu u BNP-u, pa makar ti radio za 500 maraka. Konjooooo.

Pa i vi ste je mjerili u BNP -u. Kad je nestalo keša počeli ste ratovati sa svojom bratstveno i jedinstvenom braćom :lol:
Ja nisam. Ja sam zbrisao u svedsku da sirim bratstvo i jedinstvo sa svedjankama. Mislim da je ono ostao Markovic i to, pa ajd' al one cetnicke/ustaske/handzarske retorike i ko je koga ugrozavao... ma daj. Imao sam i dugu kosu, i fol svirao u bendu, i bilo je treba, i jeste vozala se 128-ica al' se stizalo u zaostrog, i sve je bilo ok. Nije me niko ugrozavao, pa kontam, sve je to suplja. Al' eto nisu to tako vidjeli 98% papaka koji su glasali za nacionalne stranke.

To sto vi bajramovci i bozicani ne kontate je da nama nije trebala SDA/HDZ/SDS da nas spasi od komunizma. Mi smo vec bili spasheni, komunizam se zvanicno raspao 89'e kad su srusili Berlinski Zid, a mi smo bili progresivni pa bjezali sa marksizma jos 87-e, a starije generacije i prije.

Ante Markovic je imao plan, proglasi stecaj tih bivsih drzavnih firmi, zaposljeni su dobivali 24 plate kao oprostaj, i postojao je program stimulacije privatluka, gdje prve godine nisi morao placati porez kao nova firma, da bi poslije tek 5 godina morao placati punu poresku stopu. Dinar je bio konvertibilan (ja kupovao leviske za dinare u Trstu), i sve je ferceralo.

Problem je bio, sta ce sve te bivse komunjare, raditi, gdje ce se uni tada uvaliti, ako Markovic uvede meritokratiju? Jednostavno, nacionalizam? Gurali bi oni burazeru i nacizam, samo da sjede i dalje na vlasti. I uz to se uvalise i SDA, ko biva nisu ni oni repa bez korjena da i oni nesto ne kradu.

A vi raja se palite na suplje price danas kao sto ste se palili i 90-e kad niste znali glasati. Mozda za to sto je vrhunac literature i obrazovanja na balkanu bio Zagor. Bolje da ste citali Alan Ford.
VCorp

#277 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

[quote="zapporius"]

Nisi ti, nije ovaj, nije onaj. Ko je onda ratovao, ko je pobio dvjesta hiljada ljudi u BiH ? Ko je pobio sve te ljude od Vardara do Triglava ?

U Jugoslaviji je bio nacionalizam kod svih naroda, kod nekih manje a kod nekih više a Tito je to rješavao represijom i ubijanjem boga od strane policije i vojske dok je ostale kupovao parama od kredita. Pokazalo se devedesetih tačno ko je ljubio bližnjeg svoga, ko je došao da ubija i razara a ko se morao braniti.

Ja razumijem da si ti imao sretno djetinjstvo, imali su mnogi u toj Jugoslaviji. Ali šta je s nama koji nismo osjetili tu Jugoslaviju u godinama kada se ustaljuješ kao ličnost ? Šta je s nama koji su od te Jugoslavije vidjeli dženaze svojim mrtvima, nacionalizam u banalnim stvarima koji traje i dan - danas ? Ja nisam nikad imao tu Jugoslaviju niti je ona ikad imala mene, ja sam odrastao s Bosnom koju je meni ostavio moj otac boreći se za njenu neovisnost i braneci moj zivot i zivot moje familije i sugrađana od onih koje vi zovite braćom a oni vas balijama. Šta ja kao dijete Bosne da mislim o toj Jugoslaviji koja nije mom ocu dala da kaže ko je i šta je kao ostali, šta da ja mislim o Jugoslaviji kad su mi jugoslavenski meci frcali iz glave i kad mi granata Made in YU pala na zgradu ? Šta da mislim ja o toj Jugoslaviji kad sam gledao prijatelje kako staju na minu igrajući se u parku iza zgrade ?

Ne mogu stari preći preko samopoštovanja, preko onoga za šta su ginuli moj otac i očevi mojih prijatelja i komšija. Ja nisam Jugoslaven, Jugoslavija nije postojala kad sam ja rođen i iz nje ja nisam ništa dobro dobio i s toga ja ne mogu biti jugonostalgičar kao vi. Ja sam Bosanac, imam samo Bosnu u kojoj sam svoj na svom i samo gledam kako da njoj bude bolje ali preko svog ponosa i samopoštovanja da se ulizujem svojim krvnicima neću nikad. Ne mogu meni Srbi biti braća kad negiraju genocid, kada su izabrali za predsjednika četničkog vojvodu a premijer im lik koji je rekao da treba pobiti 100 Bosnjaka za svakog Srbina te nam ta ista država ruši put kad god krene bilo gdje prema boljem. Ja danas ne vidim da postoji jugoslovanstvo niti prijateljstvo na narodnom nivou među nama, Hrvatima i ostalim EX YU narodima. Individualno da ali na kraju svaka ptica svome jatu leti. Neke u Švedsku ...
zapporius

#278 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

VCorp wrote:Nisi ti, nije ovaj, nije onaj. Ko je onda ratovao, ko je pobio dvjesta hiljada ljudi u BiH ? Ko je pobio sve te ljude od Vardara do Triglava ?
Nisam imam sharu u pasoshu. :D
Ja sam pizdio sto nisam mogao u sarajevo na arhitekturu koju sam upisao 91-e, nego morao u trecem roku upisati masinstvo u mostaru, da bi izbjegao jna. I onda gledaj bradonje po gradu, i misli se da li im smijes ili ne smijes naplatiti 20+ piva, a smrdi u onom vojnickom gunju i tutno onaj zastavin kalasnikov pod sto. Srecom nisu Cecu trazili da im pustimo, pa je prolazio Lenny Kravitz ili REM ili Pearl Jam i sta se vec pustalo po kafanama (nije gazda dao da se pusta Annihilator ... supak sminkerski).

Te ja neslavno zbrisah. Priznajem osjecao sam se kao pizda, ali ne zbog Alije (poserem mu se u fildzan) ili Bosne, nego zbog raje, no kad se god cujes sa tom rajom (pogotovo 93-e kad su poceli stizati iz Mostara u svedsku za drugog poluvremena), sva raja kaze "neka si, da sam bogdom i ja, sve je ovo supljak". Zali boze neduznih, kao i uvijek.

Ali sad da mi kenjaju nekakvi klinci rodjeni 89-e u Svabiji i da mi sole pamet kako je bilo u Jugoslaviji, i kako je sad dole dobro... ajde ba ne kenjajte Titavam.
insomnia78

#279 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by insomnia78 »

O dezerter
Tito je upravo obozav'o takve
Eki posere se on Aliji u fildzan, bezbeli se poseres i na Bosnu
Kako on nadje sebi opravdanje za dezertiranje, rekli ovi iz raje nek si
E pa ako su oni rekli onda je ok, halalimo
zapporius

#280 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

insomnia78 wrote:O dezerter
Tito je upravo obozav'o takve
Eki posere se on Aliji u fildzan, bezbeli se poseres i na Bosnu
Kako on nadje sebi opravdanje za dezertiranje, rekli ovi iz raje nek si
E pa ako su oni rekli onda je ok, halalimo
Uh jesi me pogodio. Halali Bakiru Izetbegovicu.

Fol ti sad frajer mene zoves dezerterom i nemam pravo glasa, a fol borci dobro zive u BiH? Nego bori se ti za socijalno stanje tih koji se jesu borili, umjesto da places na forumu sto se neko ne slaze sa vasom SDA mitologijom.
Last edited by zapporius on 08/08/2014 18:10, edited 1 time in total.
insomnia78

#281 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by insomnia78 »

Ne vidim poveznicu izmedju velicanja Jugoslavije i pljuvanja po borbi Bosanskog naroda za opstanak
zapporius

#282 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

insomnia78 wrote:Ne vidim poveznicu izmedju velicanja Jugoslavije i pljuvanja po borbi Bosanskog naroda za opstanak
A ko ti je rekao da ja pljujem po bosanskom narodu hajvanu? Jesi skolovan od tih tvojih kleptokratskih manijaka, gledaj ga kako zavrce svaku kritiku. Fuj.
VCorp

#283 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

Kao i za Tita, i za Aliju me zaboli neka stvar.

Kaže ti raja svaka ti čast ?

Moj komšija je došao pješice preko Hrvatske iako je već desetak godina emigrirao u Njemačku.Danas živi u Bosni skromnim zivotom. Moj prijatelj je došao iz Ljubljane, iako je rođen tamo, prešao isto Hrvatsku preko brda da bi ušao u Krajinu i branio Bosnu. Danas je invalid, jedina primanja koja ima su mu od teških fizickih poslova. Moj stric je ranjen pet puta. Koga god sam pitao od njih je li im žao kažu da nije, znaju dodati da bi ubili i Aliju i govna oko njega da su znali koja je supcina.

Sad ti vidi kakva je razlika između mene kad kažem njima da im svaka čast i tebe i tvojih '' neka si '' jarana.

Uvjeravaj sebe koliko hoces da si otisao iz nekih razloga tipa nisam mogao pucati na prijatelje itd ... Pobjegao si zato sto nisi imao muda braniti svoju zemlju, svoju kuću i svoj narod. Nisi imao muda jer si se bojao poginuti, neki su otisli jer ih je bilo strah za familiju i ja bh razumijem u potpunosti. Laže onaj koji kaže da se ne boji puške, i dan danas kad neko baci petardu i kad pukne meni se u glavi prevrti film devedesetih u milisekundi. Ja te ne krivim ni za sta kao ni ostale što ste otisli ali nemaš pravo da se preko kostiju naših heroja pravdas. Mi dugujemo tim ljudima zahvalnost, bez njih ne bi imali ni krova nad glavom, ni familija a mnogi ni svojih života a pogotovo naše zemlje a u zadnje vrijeme se njih pokušava prikazati kao budale koje su pucale bezveze. Je li to pravda za ljude čija muda ti neces imati ni za stotinu života ?

Pucaju ti ljudi na drugove, siluju zemljakinje, kolju tvoj narod, zapale tvoju kuću i kuću tvog komšije, bombarduju ti grad u kojem si proveo djetinjstvo, hoce da te istrijebe kao da si životinja a ne čovjek.

Hoćeš reći da to nije tvoj rat kao ni moj, niti od svih ovih ljudi koju sad ovo čitaju a propatili su koliko mnogi od nas neće nikad ni znati i razumjeti ?

Sine moj, ne živim ni ja u Bosni. Dobio sam vani pare, snašao se dobro, imam solidan život ali bez obzira na sve to ja nikad neću zaboraviti ko je meni dao život.
nosara

#284 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

Dijaspora rules... :lol:
zapporius

#285 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

VCorp wrote:Kao i za Tita, i za Aliju me zaboli neka stvar.

Kaže ti raja svaka ti čast ?

Moj komšija je došao pješice preko Hrvatske iako je već desetak godina emigrirao u Njemačku.Danas živi u Bosni skromnim zivotom. Moj prijatelj je došao iz Ljubljane, iako je rođen tamo, prešao isto Hrvatsku preko brda da bi ušao u Krajinu i branio Bosnu. Danas je invalid, jedina primanja koja ima su mu od teških fizickih poslova. Moj stric je ranjen pet puta. Koga god sam pitao od njih je li im žao kažu da nije, znaju dodati da bi ubili i Aliju i govna oko njega da su znali koja je supcina.

Sad ti vidi kakva je razlika između mene kad kažem njima da im svaka čast i tebe i tvojih '' neka si '' jarana.

Uvjeravaj sebe koliko hoces da si otisao iz nekih razloga tipa nisam mogao pucati na prijatelje itd ... Pobjegao si zato sto nisi imao muda braniti svoju zemlju, svoju kuću i svoj narod. Nisi imao muda jer si se bojao poginuti, neki su otisli jer ih je bilo strah za familiju i ja bh razumijem u potpunosti. Laže onaj koji kaže da se ne boji puške, i dan danas kad neko baci petardu i kad pukne meni se u glavi prevrti film devedesetih u milisekundi. Ja te ne krivim ni za sta kao ni ostale što ste otisli ali nemaš pravo da se preko kostiju naših heroja pravdas. Mi dugujemo tim ljudima zahvalnost, bez njih ne bi imali ni krova nad glavom, ni familija a mnogi ni svojih života a pogotovo naše zemlje a u zadnje vrijeme se njih pokušava prikazati kao budale koje su pucale bezveze. Je li to pravda za ljude čija muda ti neces imati ni za stotinu života ?

Pucaju ti ljudi na drugove, siluju zemljakinje, kolju tvoj narod, zapale tvoju kuću i kuću tvog komšije, bombarduju ti grad u kojem si proveo djetinjstvo, hoce da te istrijebe kao da si životinja a ne čovjek.

Hoćeš reći da to nije tvoj rat kao ni moj, niti od svih ovih ljudi koju sad ovo čitaju a propatili su koliko mnogi od nas neće nikad ni znati i razumjeti ?

Sine moj, ne živim ni ja u Bosni. Dobio sam vani pare, snašao se dobro, imam solidan život ali bez obzira na sve to ja nikad neću zaboraviti ko je meni dao život.
ajd super jarane kad imas tolika muda i nesto seres iz dijaspore, onda ga pusi sam sebi. Pa tebi ne treba joga.
zapporius

#286 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

A sto se tice "borbe za svoju drzavu" moja se drzava zvala Jugoslavija. To je jedina drzava koju sam imao. Za nju sam se i borio dok je bilo smisla i logike, to jest negdje do 89, kad su konji u Srbiji poceli pizditi za Milosevicem. Onda Tudjman, Alija. Fuck off.
Imali smo kuma, Dusan, rodjeni sarajlija. On je bio idealista i nasjeo na tu borio se za svoj grad, poginuo u Armiji BiH i Sarajevu 94'e. Sad takvi kao ti (patrioti na baterije u dijaspori, kompleksashi sto pricaju o "mudima") vjerovatno pljuju po njemu i zovu ga "cetnikom" ili sta vec. Eto on je pokazao muda veca nego i ja i ti, i sta sad, za koga? Za Bakira Izetbegovica? Fuck that noise.

Ja bar imam muda da kazem da je ta moja bivsa drzava (SFRJ) i moj predsjednik (Tito) sa svim manama ipak par svjetlosnih godina ispred vasih Bosni, Hrvatskih i Srbija, i vasih Bakira Izetbegovica.

Sto je ukratko sta kazem svima dole jedno dvaput godisnje, na javnim mjestima. Pa kome se ne svidja, neka izvoli probati praktikovati cenzuru.

Nisam ja pljunuo i vise ljudske vrijednosti svojim odlaskom ni blizu koliko ste vi koji prisvajate tu Bosnu samo za jedan etnicitet i religiju. Pa bilo koji da ste.

U SFRJ su narodni heroji bili ljudi koji su se borili i iskazali, bez obzira na nacionalnost, i poslije rata su zivjeli dobro, imali su dobre penzije, i privilegije, koje su eto mozda ublazile traumu i sjecanja. Znam jer je djed bio jedan od njih. A vi vasim herojima koji su zivi ne dajete nista, a dajete sve idiotima, glasate za njih, nasjedate na njihove supljake, jer vam je knjiga eto preteska, i bitno je pusit marlboro i staviti iphone na sto kad se kahva/kava/kafa ispija. I onda serete na Tita i na SFRJ.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#287 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» zapporius, VCorp

2 sedmice

:-)
Locked